Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11103 Туризм және қонақ үй бизнесі в Ілияс Жансүгіров атындағы Жетісу университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты: қазіргі заманғы инновациялық технологиялар саласында білімі бар, туризм индустриясы мен қонақжайлылықты жетілдіруге, туристік саланы мемлекеттік реттеуді қамтамасыз етуге, туристік іс-шараларды ұйымдастыруға және жоспарлауға бағытталған кәсіби қызметті жүзеге асыруға, бәсекеге қабілетті туристік кадрларды даярлау.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы

Пәндер

  • Құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет

    Мақсаты-білім алушыларды құқықтың негізгі салалары мен институттарымен, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттің негіздерімен, сондай-ақ мемлекет пен құқықтың пайда болу, даму және жүзеге асыру заңдылықтарымен таныстыру. Курс сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет дағдыларын және мемлекеттегі және қоғамдағы құқықтың негізгі функциялары, оның құқықтық мемлекеттің, азаматтық қоғамның дамуына әсері, сондай-ақ әділ және тең құқықтық тәртіптің ажырамас бөлігі ретінде инклюзия құндылықтары туралы теориялық білімнің жоғары деңгейін қалыптастырады. Білім алушылардың әлеуметтік, мәдени, физикалық немесе өзге де ерекшеліктеріне қарамастан, әр адамның құқықтарының маңыздылығын түсінуін қалыптастыруға ерекше назар аударылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қаржылық сауаттылық негіздері

    Мақсаты – жалпы функционалдық экономикалық және қаржылық сауаттылықты қалыптастыру, практикалық мәселелерді шешу үшін экономикалық және қаржылық есептеулердің әдістері мен құралдарын меңгеру. «Қаржылық сауаттылық негіздері» курсы жеке қаржыны басқару саласында білім мен дағдыларды алуға бағытталған. Сондай-ақ, курс аясында білім алушылар қаржы саласындағы барлық құралдарды іс жүзінде қолдануға, жинақтарды сақтауға және көбейтуге, бюджетті сауатты жоспарлауға, қаржылық ақпаратты талдауға және инвестициялық стратегияны таңдау үшін қаржылық өнімдерге бағдарлануға үйренеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ғылыми зерттеу әдістері

    Мақсаты - ғалымдардың қазіргі жетістіктеріне негізделген ғылыми зерттеулерді жүргізудің принциптері, технологиялары, практикалық әдістері мен тәсілдері туралы білімді қалыптастыру. Ғылыми мәдениет пен этиканың базалық негіздерін, ғылыми мәтіндерді икемді қабылдауды, ғылыми-зерттеу жұмысын жоспарлау және ұйымдастыру кезінде алған білімдерін тиімді қолдану дағдыларын, зерттеу нәтижелерін талдау және жалпылау қабілетін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі негіздері

    Мақсаты – экология, тұрақты даму және өмір тіршілігінің қауіпсіздігі негіздері бойынша білім қалыптастыру; бұл білімдер экологиялық үдерістерді талдауға, антропогендік қызметтің әлеуметтік-экологиялық салдарын бағалауға, экологиялық қауіпсіздікті қамтамасыз етуге, сондай-ақ төтенше жағдайларда қолданылатын қорғаныс әдістері мен технологияларын пайдалануға мүмкіндік береді. Адам денсаулығына экологиялық факторлардың әсерін бағалау дағдыларын қалыптастырады; тіршілік қауіпсіздігін арттыру және экологиялық қауіпсіздікті қамтамасыз ету мақсатында экологиялық үдерістерді болжау, сондай-ақ апаттар, техногендік және табиғи зілзалалардың салдарын ескере отырып, қолайсыз экологиялық және төтенше жағдайларда тұрақты даму қағидаттары негізінде негізделген шешімдер қабылдау қабілетін дамытады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экономика және кәсіпкерлік негіздері

    Мақсаты – студенттерді қазіргі қоғам өміріндегі экономикалық мәселелермен таныстыру, экономикалық ойлауды қалыптастыру және кәсіпкерлік саласындағы теориялық негіздер мен практикалық дағдылар бойынша білім алу. Бағдарлама студенттерге экономиканың жұмыс істеу заңдылықтары туралы кешенді түсінік қалыптастыруға, кәсіпкерлік қызметтің әртүрлі салаларында қолданбалы құзыреттерді меңгеруге бағытталған іскерлік білім беруді көздейді. Курс барысында тұрақты даму, ресурстарды ұтымды пайдалану және ұқыпты өндіріс қағидаттарын енгізу арқылы тиімді әрі экологиялық жауапты бизнесті жүргізу мәселелеріне ерекше көңіл бөлінеді. Сонымен қатар, қазіргі заманғы кәсіпкерлікке қойылатын экологиялық және әлеуметтік жауапкершілік талаптарын ескере отырып, жеке бизнесті құру мен табысты жүргізудің ерекшеліктері ашылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ілиястану

    Пәннің мақсаты Ілияс Жансүгіровтың шығармаларын терең әрі жан-жақты зерделеу арқылы қазақ халқының әдебиетін, өнерін, дәстүрлерін, мәдениеті мен тілін бағалайтын, эстетикалық талғамы жоғары терең ойлы тұлғаны дамыту болып табылады. Ілияс Жансүгіров шығармаларының қазақ әдеби тілін дамытудағы маңыздылығын түсінуді; зияткерлік-шығармашылық ойлау дағдыларын, ұлттық-рухани мұра құндылықтарын бағалай білуді қалыптастырады

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Халықаралық туризм

    Халықаралық туризм географиясының әлемдік көрінісі, оның жекелеген елдер мен аймақтардағы дамуы туралы тұтас көзқарасты қарастырады. Ол студенттерде халықаралық туризм географиясының салалық және кеңістіктік құрылымы, оның аумақтық даму тенденциялары мен ерекшеліктері туралы түсінік қалыптастыруға бағытталған. Пәнді оқу барысында студент халықаралық туризм географиясының тұрақты дамуын және туристік ағындардың негізгі бағыттарын бағалау әдістемесін меңгереді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туризмология негіздері

    Бұл пән табиғат жағдайлары мен ресурстары, халқы мен шаруашылығы туралы тарихи, экономикалық, статистикалық мәліметтерді талдау негізінде туризмнің негіздерімен, аумақтың (елдің, экономикалық ауданның) аумақтық-рекреациялық ерекшеліктерімен танысуды көздейді. Курсты оқу туризмдегі заманауи әлеуметтік-экономикалық процестерді талдауға, олардың дамуын болжауға мүмкіндік береді; алынған теориялық білімдер мен сан алуан фактілік материалдарға сүйене отырып, туристік ағымдардың заңдылықтарын түсіндіру; туристік нарықтың ағымдағы жағдайын талдауға мүмкіндік беретін статистикалық талдауды қалыптастыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Қонақжайлылық индустриясы

    Әлемдегі, ҚР, өңірдегі қонақжайлылық индустриясының даму тарихын, сондай-ақ қонақжайлылық индустриясының құрылымын қарастырады. Қонақжайлылық индустриясының дамуына әсер ететін факторларды зерттейді. Қонақжайлылық индустриясының дамуына әсер ететін факторларды анықтауға және талдауға үйретеді. Қонақжайлылық индустриясының қазіргі даму тенденцияларын талдайды. Қонақжайлылық индустриясының даму перспективаларын болжайды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 6
  • Қызмет көрсету саласының экономикасы

    Қызмет көрсету саласы экономикасының базалық тұжырымдамалары мен түсініктерін, қызмет көрсету саласы дамуының ҚР экономикасына әсерін қарастырады. Өңірдегі қызметтер нарығына экономикалық талдау жүргізуді үйретеді. Қызметтің нақты түрлерін өндіру ресурстарын бағалау, іскерлік және бос уақыт қызметтері нарығындағы тұтынушылардың мінез-құлық ерекшеліктерін анықтау білігін қалыптастырады. Қызмет көрсету нарығының жұмыс істеу ерекшелігін иеленуді болжайды; қызмет көрсету саласында бәсекелестік артықшылықтарды қалыптастыру ерекшеліктерін салыстырады. Қызмет көрсету саласындағы ағымдағы үрдістер мен проблемалар туралы түсінік қалыптастыруды жоспарлайды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Туризм және қонақ үй инфрақұрылымы

    Туристік инфрақұрылым түсінігін, оның қызметін және туристік қызметтер мен туристік өнімді тұтынушылардың қажеттіліктерін қанағаттандырудағы рөлін қарастырады. Туризм инфрақұрылымының негізгі секторларында халыққа қызмет көрсетуді ұйымдастыру және жетілдіру бойынша қызметтің негізгі бағыттарын анықтауды үйретеді. Ол Қазақстандағы туризм инфрақұрылымын дамытуға байланысты жағдайларды және осы процеске кедергі келтіретін факторларды практикалық талдау дағдыларын дамытуды жоспарлап отыр.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 6
  • Туризм және қонақ үй менеджменті

    Туризм мен қонақ үйдегі басқарудың негіздері мен нысандарын зерттейді. Туризмдегі менеджменттің әдістерін, функциялары мен принциптерін қарастырады. Туристік және қонақ үй кәсіпорнының көшбасшылық стилін, персоналды басқару әдістерін салыстырады. Еңбек процестерін басқару ерекшеліктерін, қарым-қатынас нысандарын талдайды. Қақтығыстардың түрлері мен себептерін және оларды жою әдістерін болжайды; туризмде тиімді басқару шешімдерін қабылдау технологиясы.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 6
  • Қонақ үй шаруашылығын ұйымдастыру

    Бұл курс туристік ағындар мен Қазақстан Республикасындағы туризмнің дамуы тәуелді сектор ретінде қонақ үй индустриясының мәселелерін зерттейді. Әлемдік қонақ үй кешенінің ұйымдық-басқару құрылымы туралы, қонақ үйдің негізгі қызметтері және осы қызметтердің өзара әрекеттесу ерекшеліктері туралы білімдерді меңгеруге бағытталған; туристік нарықтың қажеттіліктерін тиімді қанағаттандыру үшін қонақ үй бизнесінің жаңа технологиялары. Қонақ үй қызметін үйлестіруді үйретеді; қонақ үй қызметін жүзеге асыру процесінде клиенттермен тиімді қарым-қатынас жасау дағдыларын меңгеру. Қонақ үй бизнесінің стратегиясы мен тактикасын әзірлеуді жоспарлайды; қонақ үй индустриясындағы инновациялардың тиімділігін зерттеуге және бағалауға дайын болу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 4
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлық индустриясындағы кәсіпкерлік қызмет

    Студенттер арасында қонақжайлылық индустриясындағы кәсіпкерлік белсенділіктің қисыны туралы тұтас түсінік қалыптастырады. Кәсіпкерлік идеяларды іске асырудың практикалық мәселелеріне, Кәсіпкердің қызметін жоспарлауға, баға саясатын әзірлеуге, өндіріс шығындарын азайтуға, сондай-ақ Қызмет көрсету саласындағы кәсіпорындардың қызметінде қолданылатын өндірістік-коммерциялық қызметтің нысандары мен әдістеріне ерекше назар аударылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 4
    Несиелер - 5
  • Туризм және қонақ үй маркетингі

    Маркетингтің қазіргі тенденцияларын және оның тұжырымдамасын туристік кәсіпорындар мен қонақ үйлерде жүзеге асыру технологиясын зерттейді, сонымен қатар оларды маркетингтік зерттеу және қызмет көрсету нарығының жағдайын бағалау дағдыларына үйретеді. Туристік және қонақ үй кәсіпорнының маркетингтік өнім, баға, сату, коммуникациялық стратегиясын қалыптастыру туралы жүйелік идеяны қарастырады. Мақсатты нарықты таңдау және оны басып алу құралы ретінде нарықты сегментациялауды талдайды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 4
    Несиелер - 6
  • Қызмет көрсету саласының микроэкономикасы

    Бұл пән әлеуметтік сферадағы экономикалық субъектілер мен жеке таңдаудың шешімдер қабылдау механизмін, әлеуметтік саладағы және туризмдегі микроэкономикалық айнымалылар арасындағы себепті байланыстарды зерттеуді қамтиды. Жеке шаруашылық субъектілерінің мінез-құлқының микроэкономикалық үлгілерін талдаудың әдіснамалық принциптері туралы түсініктерін дамытуды ұйымдастырады. Микроэкономикалық айнымалылар арасындағы себеп-салдарлық байланыстар мен байланыстарды дәлелдейді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 4
    Несиелер - 5
  • Қонақ үй бизнесінің халықаралық индустриясы

    Әлемдегі, ҚР, өңірдегі қонақ үй бизнесі индустриясының даму тарихын, сондай-ақ қонақ үй бизнесінің құрылымын қарастырады. Қонақ үй бизнесінің дамуына әсер ететін факторларды зерттейді. Қонақ үй бизнесінің дамуына әсер ететін факторларды анықтауға және талдауға үйретеді. Қонақ үй бизнесін дамытудың заманауи тенденцияларын талдайды. Қонақ үй бизнесін дамыту перспективаларын болжайды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 4
    Несиелер - 5
  • Туризм мен қонақжайлылық индустриясын құқықтық қамтамасыз ету

    Пән өзекті халықаралық және шетелдік туристік құқыққа баса назар аудара отырып, ұйымдардың құқықтық формаларының пайда болуы мен дамуының және туризм саласындағы қызметті жүзеге асырудың ерекшеліктерін ашады. Туристік фирмалардың жұмысын ұйымдастыру мәселелері бойынша практикалық білім алуды; туристік бизнесті ұйымдастыру практикасында пайдаланылатын шарттардың ерекшеліктерін ашуды қалыптастырады. Құқықтық құжаттарды талдау дағдыларын, туристік индустрия институттарының қызметін бағалауға талдау жасау дағдыларын, туристік бағыт бойынша нормативтік-құқықтық материалмен жұмыс істеу дағдыларын үйретеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 4
    Несиелер - 5
  • Туристік қызметті ұйымдастыру

    Қонақжайлылық және туризм индустриясының қазіргі даму тенденцияларын және олардың осы қызметті ұйымдастырудың негізгі тәсілдеріне әсерін зерттейді. Қонақжайлылық және туризм индустриясын басқарудың ұйымдастырушылық аспектілерін талдауды үйретеді. Саяхат рейтингінің сыртқы факторларының ерекшеліктерін, туристік өнім мен оның тұтынушыларын зерттейді. Туристік қызметте стандарттарды қолдану дағдыларын меңгеруді, тұтынушылардың туристік индустрия қызметтеріне қанағаттануын бағалауды, туристік индустрия кәсіпорындарындағы сапа стандарттарының нормативтік құжаттар талаптарына сәйкестігін меңгеруді жоспарлап отыр.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 4
    Несиелер - 5
  • Бәсекелестік құқығы

    «Бәсекелестік құқық» пәні оның дамуының қазіргі кезеңінде бәсекелестік құқық нормаларын қолданудың маңызды мәселелерін зерттеуге арналған. Пәнді меңгерген білім алушылар ұлттық заңнаманы және бәсекелестік құқықтық қатынастарды реттейтін халықаралық нормативтік актілерді; қазіргі заманғы бәсекелестік құқық саласындағы өзекті түйінді мәселелерді тани алады. Пәнді игеру нәтижелері бойынша бәсекелестік құқықтық қатынастарды құқықтық реттеуге қатысты әртүрлі теориялық тәсілдерді бағалай алады; алынған құқықтық білімді тәжірибелік мәселелерді шешу үшін қолдана алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 4
    Несиелер - 5
  • Туристік қызметті құқықтық реттеудегі халықаралық ұйымдар

    Халықаралық және шетелдік туристік құқықтың жалпы сипаттамасын қарастырады. Жекелеген шет мемлекеттердің туристік құқығын, туризм саласындағы ойын-сауық (демалыс) индустриясын құқықтық реттеуді зерделейді. Туристік тасымалдарды құқықтық реттеудің, туристік қызметті құқықтық реттеудің ерекшеліктерін ашады. Туризм саласындағы объектілер мен қызмет құралдарының құқықтық режимі саласындағы дағдыларды игеруді және туризм саласындағы қызметті жүзеге асырудың құқықтық нысандарын жоспарлайды

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 4
    Несиелер - 5
  • Туристік бизнестегі имидж және іскерлік тренд

    Қонақ үй және туристік бизнестің халықаралық тәжірибесінде қабылданған іскерлік этикеттің этикалық принциптері мен процедураларын меңгеруді, іскерлік қарым-қатынаста практикалық коммуникациялық дағдыларды дамытуды көрсетеді. Клиенттерді тартуда заманауи жаңа тәсілдерді қолдануда болашақ қызмет көрсету мамандары арасындағы іскерлік қарым-қатынастардың әсерін зерттейді. Көп жылдық халықаралық тәжірибеде әзірленген қонақ үй және туристік бизнестегі іскерлік этика құралдарын бағалайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Кәсіби бағытталған шетел тілі

    Пән мамандықты шет тілі арқылы оқытуға бағытталған. Кәсіби қарым-қатынас дағдыларын дамытуға және жетілдіруге мүмкіндік береді. Студенттерге деңгейі кәсіби (өндірістік және ғылыми) қызметте, сондай-ақ туризм саласында өзін-өзі оқыту мақсатында шет тілін іс жүзінде қолдануға мүмкіндік беретін коммуникативті құзыреттіліктерді меңгертеді. Бағдарламада белгіленген шектерде шет тілдік қарым-қатынасты жүзеге асыру қабілетіне ие болады, бұл тілдік құралдарды қызметтердің нақты салаларымен, жағдайларымен, қарым-қатынас шарттары мен міндеттерімен кәсіби түрде байланыстыруға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Іс -қағаздарды кәсіби жүргізу

    Пән студенттің зерттелген тарихи, туристік, елдік тақырыптар көлемінде әдеби, ауызша және жазбаша сөйлеуді игеруіне және құжаттарды құрастырудан, рәсімдеуден, оларды өңдеуден және сақтаудан тұратын жұмысты орындауға бағытталған. Басқарушылық шешімді қабылдаудың уақтылығы мен дұрыстығы көбінесе құжаттың қаншалықты дұрыс жасалғанына және ресімделгеніне, онымен жұмыс ұйымдастырылғанына байланысты. Құжаттар ұйымның, фирманың, кәсіпорынның қызметін көрсетеді және ескереді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Туризмдегі көліктік қамтамасыз ету

    Көліктің әртүрлі түрлерінде жолаушыларды тасымалдау ережелерін зерттейді. Туристерге көліктік қызмет көрсету ерекшеліктерін; көліктегі автоматтандырылған сервис жүйелерінің жұмыс технологиясын қарастырады. Туристік Жолаушылар тасымалы кезінде туристерді сақтандыру және көлік тәуекелдерін талдайды. Әрі қарай практикалық қызметте пайдалану үшін ішкі және шетелдік маршруттарда туристерге Көліктік қызмет көрсетудің практикалық дағдыларын сипаттайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Туризмдегі логистика

    Пән туристік саланың логистикалық ерекшеліктерін зерттейді, атап айтқанда оны ұйымдастыруға және басқаруға логистикалық принциптерді қолданады. Ол туристік фирмаларды басқаруда логистикалық принциптер мен әдістерді шығындарды азайту және туристерге қызмет көрсетудің барлық операцияларын логистикалық үйлестіру деңгейін арттыру арқылы Бизнестің кірістілігін едәуір арттыру мүмкіндігі ретінде қарастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі қауіпсіздікті қамтамасыз ету

    Қауіпсіздікті қамтамасыз етудің құқықтық негіздерін; қауіпсіздіктің өңірлік аспектілерін зерделейді. Мемлекеттің экономикалық қауіпсіздігінің мәні мен жүйесі қарастырылады. Кәсіпорынның Тәуекелдерін басқару ашылады; мүмкіндіктерді, тәуекелдер мен қауіптерді анықтауға және талдауға арналған модельдер. Болжамды жоспарлау сипатталады: тәуекелдерді анықтау және мүмкіндіктерді іздеу. Бизнестегі типтік экономикалық және құқықтық жағдайлар; жеке қаржылық қауіпсіздік.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Туристік-рекреациялық жобалау

    Туризм және туристік қызмет салаларын жобалау объектілері ретінде қарастырады. Туристік кеңістіктің түрлері мен түрлерін, туристік өнімдер мен қызметтер нарығын зерттейді. Туристік және рекреациялық өнімдерді жобалаудың негізгі кезеңдерін сипаттайды. Электрондық туристік бизнесті дамыту мәселелері мен перспективаларын талдайды. Туристік кәсіпорынның қызметін және туристік ұйымның бизнес-процестерін жобалауды болжайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Туристік және қонақ үй кәсіпорынын басқаруды құжаттамалық қамтамасыз ету

    Туристік кәсіпорындардағы менеджментті құжаттамалық қамтамасыз ету Туризм саласындағы кәсіпорындар мен мекемелерді басқаруда құжаттаманың қажеттілігін қарастырады. Туристік саладағы кәсіпорынды тиімді басқару үшін қажетті құжаттармен жұмыс істеу білімі мен дағдыларын қалыптастырады. Ұйымның ұйымдастырушылық, әкімшілік және анықтамалық-ақпараттық құжаттарын дайындауды, ресімдеудің дұрыстығын үйретеді. Ол туристік кәсіпорындардың жұмыс процесін басқару, фактілерді салыстыру және теориялық және практикалық қорытындылар жасау кезінде қолда бар мәліметтерді талдау бойынша қажетті дағдыларды меңгеруді жоспарлайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Турөнімді сату және жылжыту технологиясы

    Туроператорлық және турагенттік қызметті ұйымдастыру саласындағы білім мен дағдыларды игеруге бағытталған. Туристік өнімді сату және жылжыту технологияларын қарастырады. Экспортқа бағдарланған ұлттық туристік өнімді қалыптастыру технологиясын зерделейді. Туроператорлық өнімді құрастыру және қалыптастыру бойынша сауатты жұмысты оқытуды жоспарлайды.Келу туризмінің технологияларын болжайды (шетелдік азаматтар үшін ұйымдастырылатын, олардың ҚР Мемлекеттік шекарасын кесіп өтуімен байланысты саяхаттар).

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлық индустриясында қызмет көрсету этикасы

    Пән қонақ үй және бизнес саласындағы іскерлік Этикет саласындағы теориялық білім бар, бұл сізге қызмет көрсету саласындағы қарым-қатынас ережелері туралы нақты түсінік алуға мүмкіндік береді. Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының қызметкерлерімен жұмыс ерекшеліктерін қарастырады. Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарындағы жанжалды жағдайларды реттеу дағдыларын зерттейді. Өркениетті қонақ үй және туристік бизнес этикасына сәйкес тиімді стратегиялық және операциялық басқару шешімдерін қабылдау кезеңдерін жоспарлайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 5
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлық индустриясындағы анимациялық қызмет

    Анимациялық іс-әрекеттің құрылымы мен технологиясын; Туризмдегі анимациялық іс-әрекеттің түрлерін қарастырады. Туристік кәсіпорында анимацияны ұйымдастыру алгоритмін зерттейді. Ол анимациялық қызметті жоспарлаудың ерекшеліктерін, ойын-сауық нарығын дамытуды және оны зерттеу мәселелерін сипаттайды. Ақпараттық және басқа технологияларды оларды анимациялық қызметті ұйымдастыруда қолдану үшін келтіреді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 6
    Несиелер - 5
  • Қонақ үй-мейрамхана қызметтерін автоматтандыру

    Қонақ үйдегі орындарды резервтеу; тұтынушылардан броньдауға тапсырыстарды қабылдау, броньдауды орындау және оның Құжаттамалық қамтамасыз етілуін жүргізу; тұтынушыны броньдау туралы хабардар ету; броньдауды жою реттілігі мен технологиясын қарастырады. Бағытталған оқыту білу, Жұмыс орнын брондау қызметі; ресімдеу және құрастыру әр түрлі өтінімдер мен бланкілер.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 6
    Несиелер - 5
  • Іскерлік туризм

    Іскерлік туризмді туристік қызмет бағыты ретінде зерттейді. Іскерлік туризмнің тұжырымдамасы мен ерекшелігі қарастырылады. Іскери іс-шаралардың түрлері мен ерекшеліктері, түрлері мен форматтары сипатталған. Бизнес-турлардың жай-күйі мен даму үрдістерін талдайды. Іс-шаралар шеңберінде жаңа іскерлік байланыстар орнату және ивент-Индустрия үшін қызметкерлерді оқыту мүмкіндігі ретінде бизнес-тур, нетворкинг әзірленеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 6
    Несиелер - 5
  • Қызмет көрсету саласын цифрландыру

    Қызмет көрсетушілердің заманауи ақпараттық технологияларды пайдалану мотивтерін зерттейді. Сандық технологияларды салыстыруды үйретеді. Курс цифрландырудың ұдайы өндіріс циклінің жекелеген кезеңдеріне әсер етуінің әртүрлі аспектілерін, қызмет көрсету секторын цифрландыруды мемлекеттік реттеу және қолдау мәселелерін, сондай-ақ бәсекелестіктің цифрлық трансформациясын және заманауи компаниялардың қызметін қарастырады. Цифрландыруды енгізудің пайдасы мен ықтимал тәуекелдерін зерттейді және талдайды. Цифрландыру процестерінің әсерінен ұйымның, саланың, аймақтың және жалпы экономиканың негізгі әлеуметтік-экономикалық көрсеткіштерінің динамикасын болжау дағдыларын дамытуды жоспарлайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 6
    Несиелер - 5
  • Бос уақыт және көңіл көтеру индустриясы

    Пән демалыстың пайда болуы мен даму заңдылықтарын зерттейді. Туристердің бос уақытын ұйымдастырудың ерекшеліктерін, туризм және қонақжайлылық саласындағы ойын-сауық қызметін ұйымдастыру принциптерін анықтайды. Анимацияны жүзеге асырудың әдістері мен тәсілдерін талдайды. Заманауи ойын-сауық индустриясын бағалау, олардың маманданған демалыс индустриясының негізгі орталықтары туралы кеңістіктік түсінік қалыптастыру қабілетін дамытады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 6
    Несиелер - 5
  • Жасанды интеллект негіздері

    Пән жасанды интеллект жүйесінің теориялық негіздерін тереңдете оқыту арқылы студенттердің ақпараттық-коммуникациялық құзыреттілік деңгейін арттыруға, зияткерлік жүйелерді құрудың жаңа заманауи технологияларын меңгеруге және алынған білімдер мен дағдыларды практикада қолдануға арналған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 6
    Несиелер - 5
  • Іскерлік коммуникациялар

    Тиімді іскерлік қарым-қатынастың білімі мен практикалық дағдыларын игеруге бағытталған. Кәсіби қызметтің коммуникативті кедергілерін, дағдарыстық және қақтығыстық коммуникацияларын жеңу дағдыларын игеруге ықпал етеді. Осы құралдарды пайдаланатын серіктестердің ниеттерін тану үшін ауызша және ауызша емес байланыс құралдарын талдайды. Коммуникациялық жобалар мен бағдарламалардың стратегиясы мен тактикасын әзірлеуді жоспарлайды. Әр түрлі ұлттар өкілдерінің келіссөздер процесін болжайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 6
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық индустриясындағы сервистік қызмет

    Қонақжайлылық индустриясындағы қызмет көрсету нарығын қалыптастырудың негізі ретінде қажеттіліктерді зерттейді. Сервистік қызметтің мәнін және сервистік қызметтің даму алғышарттарының рөлін ашады. Туристті қонақ ретінде және қызметтерді тұтынушы ретінде қарастырады. Қонақжайлылық индустриясындағы турагент пен туроператордың рөлін сипаттайды. Тұтынушыға қатысты қонақжайлылық индустриясындағы өнімнің ерекшелігін және сервистік қызметтің сапасын қамтамасыз етуді зерделейді. Клиентке бағдарлану ұғымын талдайды. Ол адалдықты қонақжайлылық индустриясындағы қызмет көрсету нәтижесі және тұтынушылық адалдықты қалыптастыру әдістері ретінде қарастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 6
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық индустриясында бизнес жоспарды құру механизмдері

    Бизнес-жоспарлаудың мәні мен мазмұнын зерттейді. Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының бизнес-жоспарын әзірлеу әдістемесін қарастырады. Қызметтерді тұтынушыларды таңдау мүмкіндіктерін ашады. Бәсекелестік ортаға зерттеу жүргізеді. Туристік тауарлар мен қызметтерді дамыту процесін сипаттайды. Бизнес-жоспарлау жүйесінде баға саясатын зерттейді. Тарату және сату жүйесін, маркетингтік коммуникацияларды, жылжыту мен жарнаманы жоспарлайды. Кәсіпорынның өндірістік және ұйымдастырушылық жоспарларын салыстырады. Қаржы жоспарының рөлін ашады. Тиімділікті бағалауды және тәуекелдерді басқаруды болжайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 6
    Несиелер - 4
  • Қонақ үй кәсіпорындарының экономикалық талдауы

    Пән қонақ үй индустриясының кәсіпорындары үшін экономикалық білім негіздерін қолданудың негіздері мен ерекшеліктерін қарастырады.Қонақ үй кәсіпорнының және басқа орналастыру құралдарының шығындарын анықтайды және талдайды. Қонақүйлердің функционалдық бөлімшелерінің және басқа да орналастыру, тұтынушыларға қызмет көрсету құралдарының қызмет нәтижелерін талдау әдістемесін қарастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 7
    Несиелер - 5
  • Туристік бизнесті жоспарлау және ұйымдастыру

    Курс бағдарламасын игеру барысында студенттер туризм саласын дамытудың теориялық және әдіснамалық мәселелерін қарастырады, туристік бизнесті жоспарлау мен ұйымдастырудың негізгі принциптері мен функцияларымен танысады, болашақ кәсіби қызметінде білімді қолданудың практикалық дағдылары мен дағдыларын қалыптастырады. Курстың мақсаты туристік бизнес туралы тұтас түсінік және туристік жүйенің барлық құрамдас бөліктерін олардың өзара байланыстарында қарастыру.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 7
    Несиелер - 6
  • Туристік формальдылықтар

    Қажетті құжаттарды ресімдеудегі ерекшеліктерді зерделейді, оларсыз шетелге шығу немесе шетелдік туристті шақыру мүмкін болмайды. Туристік өнімді сату үшін туристік формальдылықтың негізгі қағидаттары мен құндылығын, сондай-ақ қазіргі заманғы паспорттық-визалық бақылау жүйесі мен ережелері, кедендік-валюталық реттеу, көшпелі турларды ұйымдастырудағы медициналық-санитарлық ережелер туралы толық идеяны қарастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 7
    Несиелер - 7
  • Туроператорлық, турагенттік қызмет

    Туроператорлық және турагенттік бизнестің дамуын қарайды; туроператорлар мен турагенттердің қызметін регламенттейтін базалық нормативтік-құқықтық актілер. Туризмнің қазіргі жағдайы мен даму тенденцияларын келтіреді. Туристік өнімнің негізгі тұтынушылық қасиеттерін; қызмет көрсету бағдарламасын жасау тәртібі мен негізгі параметрлерін; қызмет көрсетуші серіктестермен өзара қарым-қатынас шарттарын сипаттайды. Туроператордың қызметтерді жеткізушілермен шартқа қосымшалары туралы ақпаратты жинақтайды

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 7
    Несиелер - 7
  • Экскурсиялық қызметтің технологиясы мен ұйымдастырылуы

    Экскурсиялық қызмет көрсету дағдыларын иеленеді. Тұтынушының сұраныстарын анықтау және клиенттік қатынастарды қалыптастыру әдістерін біледі. Тұтынушының сұранысына сәйкес келетін экскурсиялық қызметтер көрсету процесінде туристік өнімді әзірлеуді жүзеге асыра алады. Экскурсиялық қызметті оны жүргізудің жаңа тәсілдері мен әдістерін пайдалана отырып ұйымдастыруға қабілетті. Экскурсиялық қызметті ұйымдастыруда және іске асыруда заманауи технологияларды қолдану дағдыларын меңгерген.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 7
    Несиелер - 6
  • Қонақжайлылық индустриясындағы қызмет көрсету технологиясы

    Қонақжайлылық индустриясында қызмет көрсетуді ұйымдастыру процесін қарастырады. Жаһандық қонақжайлылық индустриясының қазіргі жағдайын талдауды зерттейді. Мамандандырылған мейрамханаларға, қоғамдық тамақтандыруға, қонақ үйлерге қызмет көрсету технологиясының ерекшеліктерін анықтауды үйретеді. Қонақ үйлер мен басқа орналастыру орындарының өндірістік-технологиялық қызметінің ерекшеліктерін бағалайды. Туристерге ұсынылатын орналастыру және тамақтандыру қызметтерінің сапасын бақылау дағдыларын дамыту жоспарлары; қонақ үйлер мен туристік кешендерде туристік қызмет көрсетуді ұйымдастыру.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 7
    Несиелер - 6
  • Қызмет саласындағы тәуекелдер

    Туристік қызметтер нарығындағы тәуекелдерді талдауды зерттейді. Туристік қызметтер саласында тәуекелдердің пайда болуының ықтимал негізгі факторларын, олардың пайда болу себептерін және алдын алу (алдын алу) әдістерін қарайды. Қаржылық тәуекелдерді басқарудың қазіргі кезеңдерін және олардың түрлерін сипаттайды; тәуекелдерді басқару және азайту процесі. Тәуекелдің сыртқы және ішкі нысандарын, қызмет көрсету нарығындағы тәуекелдерді басқару және азайту жүйесінің кезеңдік жоспарын талдайды.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 7
    Несиелер - 6

Оқыту нәтижелері

  • клиенттерге қызмет көрсету сапасының стандарттарын қолдау жағдайында логистикалық және көлік жүйелерінің тиімділігіне қол жеткізу үшін туристерді жеткізудің логистикалық процестері мен көліктік схемалары туралы түсінік қалыптастыру;
  • туризм және қонақжайлылық индустрия кәсіпорындарының қызметінің барлық түрлеріне стратегиялық, ситуациялық, кешенді экономикалық талдау жүргізу үшін ұйым қызметінің экономикалық тиімділігін айқындау әдістемесін қолдану;
  • туризм және қонақ үй бизнесінде басқарушылық шешімдер қабылдау үшін адами ресурстарды басқару әдістерін және кәсіпорынның қызметін зерттеу;
  • шаруашылыққа қызмет көрсету және оны жүргізу кезінде туындайтын қауіптерді азайту үшін туристік және қонақ үй кәсіпорындарының қауіпсіз өндірістік-шаруашылық қызметін ұйымдастыру;
  • туризм теориясы мен әдіснамасының негіздерін, UNWTO халықаралық Конвенциялары мен құжаттарының ережелерін меңгеру, халықаралық туризм мен қонақ үй бизнесінің даму үрдістерін анықтау;
  • клиенттердің әр түрлі қызметтерге деген қажеттіліктеріне бағытталған заманауи технологиялар мен қызмет көрсету технологияларын қолдану негізінде қонақжайлылық ұйымдарындағы қызметті жоспарлау және жобалау;
  • туризм және қонақжайлылық өнімдері мен қызметтерін жылжыту және жүзеге асыру үшін маркетингтік зерттеу әдістерін зерттеу;
  • іскерлік құжаттаманы құрастыру және ресімдеу және туристік және қонақ үй бизнесінің кәсіби қарым-қатынасы үшін сауатты жазу және ауызша сөйлеу, оның ішінде ағылшын тілінде сөйлеу дағдыларын меңгеру;
  • туристер мен турагенттердің құқықтары мен міндеттерін айқындау үшін нормативтік-құқықтық база негізінде туристер үшін құжаттар пакетін қалыптастыру;
  • туризм мен қонақ үй бизнесінде ойын-сауық қызметтерін жүзеге асыру үшін түрлі іс-шараларды жоспарлау мен ұйымдастыруды жүзеге асыру;
  • Құқықтық, экономикалық, іскерлік, өндірістік, экологиялық, мәдиниеттік ортадағы және сыбайлас жемқорлыққа қарсы саясаттағы әлеуметтік маңызды құбылыстар мен процестерді түсінудің зерттеу әдістері мен инновациялық тәсілдерін бағалау және қолдануда қабілетті болу.
  • туристік қызмет көрсету жүйесінде өндірістік және шаруашылық қызметті ұйымдастыру үшін автоматтандырудың қазіргі заманғы озық технологияларын пайдалану;
  • туристік және қонақ үй кәсіпорындарын басқару үшін қызмет көрсету саласында тиімді бизнес жүргізу жолдарын болжау;
Top