Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07203 Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы в Ш.Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қазіргі еңбек нарығының талаптарына жауап беретін кәсіби және әлеуметтік құзыреттілігі бар астық өңдеу кәсіпорындарында өндірістік-технологиялық қызмет үшін жоғары білікті кадрлар даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
2 Оқу жылы
Шоқантану
Өсімдік өнімдерінің биохимиясы
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
Тамақ технологияларының негіздері
Астық және астық өнімдерінің биохимиясы
Инженерлік графика және машина жасау сызуы
Құқық негіздері
Қаржылық сауаттылық негіздері
Элеватор өнеркәсібіндегі логистика және басқару
Астық өңдеу кәсіпорындарының электр жабдықтары
Астықты тазартуға және сақтауға арналған машиналар, агрегаттар, кешендер
Өсімдік шаруашылық өнімдерін өндеу және сақтау
Астық өңдеу өндірістерінің технологиялық желілері
Өндеу өндірістерінің технологиясы
Технологиялық кәсіпкерлік және стартаптар
Кәсіпорын қызметін жоспарлау және болжау
-
3 Оқу жылы
Астықтан сыра және спирт алудың заманауи технологиялары
Астық өңдеу кәсіпорындарындағы заманауи CALS технологиялары
Инженерлік есептеулердегі компьютерлік 3D модельдеу
Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары
Ұн және жарма өндіру технологиясы
Академиялық хат
Астық және астық өнімдерінің микробиологиясы
Өсімдік шикізатының микробиологиялық қауіпсіздігі
Элеватор өнеркәсібінің заманауи технологиялары
Астықты кептіру және сақтау технологиясы
Астықты қайта өңдеуге арналған технологиялық машиналар мен жабдықтардың теориясы және есептеу негіздері
Астық өңдеу кәсіпорындарындағы желдету және аспирациялық жүйелер
Астық өңдеу кәсіпорын-дарындағы тасымалдағыш машиналары мен механизмдер
Жасанды интеллект және нейрожелілік технологиялар
Энергияны үнемдейтін кептіру және астықты тазарту
Ғылыми зерттеу негіздері
Наубайхана кәсіпорындарындағы техникалық бақылау
Астық өңдеу кәсіпорындарында өндірістік бақылау
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының экономикасы
Инклюзивке кіріспе: негіздер мен тәжірибе
Диірмен,жарма және құрама жем зауыттарының технологиялық жабдықтары
Экология және тұрақты даму
Тіршілік қауіпсіздік негіздері
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
-
4 Оқу жылы
Элеваторлар жобалау
Шикізат пен дайын өнімнің сапасына сараптама
Тамақ өнімдерінің рецептуралары мен технологияларын жасау
Астықты терең өңдеудің арнайы технологиялары
Нан-тоқаш, ұннан жасалған кондитерлік және макарон өнімдерін өндіру технологиясы
Өсімдік майын өндіру технологиясы
Астық өңдеу кәсіпорын-дарында еңбекті қорғау
Нан пісіру, кондитерлік және макарон кәсіпорындарын жобалау
Тамақ өнімдерін және шикізаттарын зерттеу әдістері
Тамақ өнеркәсібіндегі еңбекті қорғау
Метрология, стандарттау және сертификаттау
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Қолданыстағы технологиялық желілерді (процестерді) басқаруды жүзеге асыруға және Өсімдік шикізатынан өңдеу өндірісінің технологиясын жақсарту үшін объектілерді анықтауға қабілетті ("Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы" профилі үшін)
- Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы саласындағы ғылымның қазіргі жетістіктерін бағалауға және енгізуге қабілетті болу ("Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы" профилі үшін)
- Өндірістік-технологиялық қызмет үшін өсімдік шикізатынан өнімді қайта өңдеу технологиясы саласында мамандандырылған білімді қолдана білу
- Нормативтік құжаттардың талаптарына және нарық қажеттіліктеріне сәйкес өсімдік шикізатынан жасалған тамақ өнімдерінің сапасын бақылауға қабілетті болу ("Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы" профилі үшін)
- Еңбек жағдайларының қауіпсіздігін, экология мәселелерін қоса алғанда, қайта өңдеу саласында қолданылатын заңнамалық актілер мен техникалық нормативтерді пайдалана білу ,кәсіби қызметпен байланысты әр түрлі жағдайларда құзыретті болу
- Әлемдік тәжірибені ескере отырып, астықты кептіру, сақтау және қайта өңдеудің технологиялық процестерін тәжірибеде көрсету
- Кәсіби қызмет үшін қажетті жаңа білім алу дағдысын меңгеру, заманауи талаптарға жауап беретін астық өңдеу кәсіпорындарының технологиялық желілерін жобалай білу ("Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы" профилі үшін)
- Қазақстан тарихының негізгі заңдылықтарын, философиялық, әлеуметтік - саяси, экономикалық, жаратылыстану және құқықтық білім негіздерін, қазақ, орыс және шет тілдеріндегі ауызша және жазбаша нысандағы коммуникацияны білу және түсіну
- Зерттелетін салада ғылыми зерттеулер, жасанды интеллект және академиялық жазу әдістерін қолдану, Академиялық адалдық қағидаттарын сақтау, кәсіби қызметке инклюзивті қағидаттарды енгізу, дене шынықтырудың практикалық негіздерін білуді көрсету