Жаңа білім беру бағдарламасы

7M11104 Мейрамхана және қонақ үй бизнесі HN в «Тұран-Астана» университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Қонақжайлылық индустриясы саласында олардың мазмұнын, даму перспективаларын және қазіргі заманғы нарықты қалыптастыруға ықпалын бағалау арқылы жаңа ғылыми тұжырымдамалар негізінде ғылыми-педагогикалық және зерттеу қызметін жүзеге асыруға қабілетті жоғары білікті кадрларды даярлау үшін жағдайларды қамтамасыз ету.
  • Академиялық дәреже Магистратура
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 2 года
  • Кредиттер көлемі 120
  • Білім беру бағдарламаларының тобы M149 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
  • Білім беру саласы 7M11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 7M111 Қызмет көрсету саласы

Пәндер

  • Қонақжайлылық тәуекелдерін басқару

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: Қонақжайлылық индустриясындағы тәуекелдердің түсінігі және түрлері. Тәуекелдерді басқару. Тәуекелді сәйкестендіру. Тәуекелді өлшеу. Тәуекелдерді бақылау. Сақтанушыдан тәуекелді аудару (беру) сақтандырушыға. Сақтандырушының сақтандыру портфелі, оның сипаттамалары, шешім қабылдау жағдайына әсері. Қонақжайлылық кәсіпорнын мүлікті сақтандыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Шетел тілі (кәсіптік)

    Пәнді оқытудың мақсаты: шет тілінде кәсіби жазбаша және ауызша қарым-қатынас жасау үшін қажетті магистранттардың тілдік құзыреттілігін қалыптастыру. Осы пәнді оқытудың аясында: Жалпы ғылыми және ғылыми-кәсіби проблемалар шеңберінде аргументация және дау-дамай дағдыларын дамыту негізінде монологиялық және диалогтық нысандарда шет тілінде ауызша коммуникация дағдыларын жетілдіру. Жалпы қабылданған негізгі нысандарда ғылыми ақпаратты шет тілінде жазбаша баяндауға оқыту. Маман даярлау бейіні бойынша ресми іскерлік және ғылыми функционалдық стильдердің лингвистикалық сипаттамаларын зерттеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Идеяларды құру және стартаптар

    Пәнді оқытудың мақсаты: өз өніміңізді іске қосу үшін қажетті білім мен практикалық дағдылардың көлемін қалыптастыру. Осы пән аясында оқытылады: Бизнес идеясын табу және таңдау. Дизайн ойлау. Жоба командасы. Стартап командасын құрудың негізгі тәсілдері. Ресурстар және Жобаны басқару. Арық стартап тұжырымдамасы. Мақсатты аудитория. Құндылық ұсынысы. Клиенттерді дамыту. Бәсекелестерді талдау. Өнімді әзірлеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Data science және қонақ үй және мейрамхана қызметтері нарығын талдау

    Пәнді оқудың мақсаты: Қонақ үй және мейрамхана қызметтері нарығының мәліметтерін талдау және машиналық оқытудың негізгі ұғымдары мен әдістері туралы түсінік қалыптастыру. Осы пән аясында оқытылады: Қонақ үй және мейрамхана қызметтері нарығының болжамды аналитикасының теориялық негіздері. Қонақ үй және мейрамхана қызметтері нарығының жағдайын талдау. Қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының қызметін талдау әдістері. Қонақжайлылық индустриясындағы болжау әдістері. Тұтынушының мінез-құлқын талдау және болжау негізінде іскерлік шешімдерді әзірлеу ерекшеліктері. Қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының қызметін оңтайландыру әдістері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық индустриясындағы кәсіпкерлік тәуекелдер

    Пәнді оқытудың мақсаты: магистранттарда қонақжайлылық индустриясындағы тиімді кәсіпкерлік негіздері туралы білім жүйесін қалыптастыру. Осы пән аясында оқытылады: Қонақжайлылық индустриясы: түсінігі, мәні. Қонақжайлылық индустриясының құрылымындағы қонақ үй кәсіпорындары. Қонақ үй кәсіпорнының ұйымдастырушылық құрылымы. Кәсіпкерлік тәуекелдер және олардың алдын алу (азайту) әдістері. Қонақжайлылық индустриясы ұйымдарының кәсіпкерлік қызметінің тиімділігін бағалау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Басқару психологиясы

    Пәнді оқытудың мақсаты: магистранттарда ұйымдарды басқаруға қатысты психологиялық білім негіздерін қалыптастыру, басқару қызметінің тиімділігін арттырудың психологиялық теориялары мен тұжырымдамалары. Осы пәнді оқытудың аясында: Басқару психологиясына кіріспе. Басқару субъектілері мен объектілерін зерттеудің психологиялық әдістері. Басқару қызметінің тиімділігінің психологиялық факторлары. Басқару міндеттері контекстіндегі негізгі психологиялық теориялар мен тәсілдер, басқару субъектілері мен объектілерінің типологиясы. Менеджердің коммуникативті құзыреттілігі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Жоғары мектеп педагогикасы

    Пәнді оқу мақсаты: ЖОО-да оқу-тәрбие жұмысын ұйымдастыруға магистранттарды даярлау. Осы пән аясында оқытылады: Педагогика тәрбие мен оқыту туралы ғылым ретінде жоғары мектеп педагогикасының пәні, міндеттері мен әдістері. Қазақстан Республикасындағы жоғары кәсіптік білім беру жүйесі. Педагогика ғылымының әдістемесі, оқыту әдістемесі мен әдістері және оқыту технологиясы. Педагогикалық қызметтің мәні мен құрылымы. Қазақстанда жоғары білім беруді дамыту. Жоғары мектеп оқытушысының жеке басы және оның біліктілігіне қойылатын заманауи талаптар. Жоғары мектептегі педагогикалық инновациялар. ЖОО-да оқыту технологиясы. Студенттердің ғылыми-зерттеу жұмыстарын ұйымдастыру. Жоғары мектеп әлеуметтік институт ретінде. Жоғары мектепте білім беруді ұйымдастырудың теориялық негіздері

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық индустриясындағы статистикалық зерттеулері

    Пәнді оқудың мақсаты: қонақжайлылық индустриясында статистикалық ақпаратты жинау, өңдеу және талдау үшін қажетті статистикалық зерттеу әдістері саласында практикалық білімді дамыту. Осы пән аясында оқытылады: Статистикалық бақылау әдісі. Статистикалық ақпарат және оның көздері. Статистикалық ақпаратты өңдеу әдістері. Статистикалық ақпаратты жинақтау және топтастыру. Кірістірілген функциялардың көмегімен MS EXECL-де сипаттамалық статистикалық көрсеткіштерді есептеу және талдау. Қонақ үй және мейрамхана индустриясында болып жатқан әлеуметтік-экономикалық құбылыстар мен процестер арасындағы байланыстар мен өзара тәуелділіктерді зерттеу әдістері. Қонақжайлылық индустриясындағы статистикалық ақпарат және статистикалық көрсеткіштер.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Жасанды интеллект және пәнаралық зерттеулер

    Пәнді оқытудың мақсаты: әртүрлі ғылыми салалардың тоғысында кешенді міндеттерді шешу үшін АИ технологияларын қолдану білімі мен дағдыларын қалыптастыру Осы пән аясында: тарих, негізгі ұғымдар және қолдану салалары оқытылады. Машиналық оқыту: Алгоритмдер, түрлері. Нейрондық желілер және терең оқыту. Сәулет, оқыту әдістері, қолдану мысалдары. мәтінді талдау негіздері, машиналық аударма, мәтін құру. Компьютерлік көру: кескінді тану, бейне талдау. Шешімдерді қолдаудың интеллектуалды жүйелері: Алгоритмдер және практикалық жағдайлар. Үлкен деректер және және: үлкен көлемдегі деректерді жинау, өңдеу және талдау әдістері. Жасанды интеллекттің этикалық аспектілері: жауапкершілік, қауіпсіздік, қоғамға әсер ету.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 3
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесі кәсіпорындарын жобалау және ашу

    Пәнді оқытудың мақсаты: қонақ үй және мейрамхана қызметін жобалаудың теориялық негіздері, Нормативтік-құқықтық базасы және оларды пайдалану бойынша практикалық дағдылар туралы білім мен идеялар жүйесін қалыптастыру. Осы пән аясында оқытылады: Тұжырымдама және жобалау кезеңдері. Жобалау жұмыстарының негізгі кезеңдері. Қонақ үй ғимараттары мен қонақ үй кешендерін жобалаудың нормативтік негіздері. Қонақ үйлер мен қонақ үй кешендерін жобалау процесі мен кезеңдерінің ерекшеліктері. Қонақ үй дизайнындағы маркетингтік зерттеулер. Қонақ үйдің айналасын және сыртқы түрін жобалау. Қонақ үйдің вестибюль тобын, бірінші қабатты, баспалдақтар мен лифттерді жобалау. Қонақ үйдің тұрғын бөлмелерін жобалау. Қонақ үйдің әкімшілік аймағын жобалау. Қонақ үйлердің инженерлік жүйелерін жобалау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Ғылымның тарихы және философиясы

    Пәнді оқытудың мақсаты: магистранттың қазіргі ғылыми жетістіктерді сыни талдау, Ғылым тарихы мен философиясы саласындағы білімді пайдалана отырып, ғылыми дүниетаным негізінде кешенді зерттеулерді жобалау бойынша білімін, білігі мен дағдыларын қалыптастыру. Осы пәнді оқытудың аясында: Ғылым тарихы мен философиясының жалпы мәселелері. Ғылымның мәртебесі, пәні және ғылымды талдау тәсілдерінің эволюциясы. Қазіргі өркениет мәдениетіндегі ғылым. Ғылым генезисі. Ғылымның пайда болуы және оның тарихи эволюциясының негізгі кезеңдері: ежелгі ғылым, құрылым, ғылыми таным әдістері. Ғылым дамуының қазіргі кезеңінің ерекшеліктері. Ғылыми-техникалық прогрестің болашағы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 3
  • Конгрестік қызмет көрсету

    Пәнді оқытудың мақсаты: құзыреттерді қалыптастыру және дамыту конгресс іс-шарасын жоспарлау кезінде магистранттар. Осы пән аясында оқытылады: Іскерлік туризм нарығына шолу. Іс-шараға алдын-ала дайындық. Оқиға жобасын әзірлеу және басқару. Серіктеспен және мердігерлермен өзара әрекеттесу әдістері мен схемалары. Іс-шарада қызметкерлердің жұмысын ұйымдастыру. Тәуекелдерді басқару. Іс-шараны жылжыту және сату құралдары. Іс-шараларды қаржылық басқару. Конгресс орталығының жұмысын ұйымдастыру-әлемдік тәжірибе.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Мінез -құлық психологиясы және сыбайлас жемкорлыққа қарсы мәдениет

    Пәнді оқытудың мақсаты: магистранттардың қоғамдық және жеке құқықтық санасы мен құқықтық мәдениетін арттыру, сондай-ақ сыбайлас жемқорлыққа қарсы әлеуметтік құбылыс ретінде білім жүйесін және азаматтық ұстанымды қалыптастыру. Осы пән аясында оқытылады: Мемлекет пен құқықтың мәні. Қазақстан Республикасының конституциялық құқығы. Қазақстан Республикасының Құқық қорғау органдары. Қазақстан Республикасындағы білім беру жүйесінің нормативтік-құқықтық базасы. Сыбайлас жемқорлықтың мәні және оның әлеуметтік салдары. Сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл факторлары мен шарттары. Жастардың сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетін қалыптастыру. Сыбайлас жемқорлық әрекеттері үшін құқықтық жауапкершілік. Сыбайлас жемқорлық әрекеттері үшін моральдық-этикалық жауапкершілік.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологиясы, ұйымдастырылуы және жобалануы

    Пәнді оқудың мақсаты: магистранттардың тамақтану кәсіпорындарының өндірістік, шаруашылық және технологиялық қызметі мәселелері бойынша теориялық білім мен практикалық дағдыларды игеруі. Осы пән аясында оқытылады: Қоғамдық тамақтандыру қызметтері адамның маңызды қажеттіліктерін қанағаттандыру нысаны ретінде. Тамақтану қызметтерін ұйымдастырудағы инновациялық технологиялар. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорны қызметінің ресурстық базасы. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын технологиялық жобалау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесінде іскерлік іс-шараларды ұйымдастыру және қызмет көрсету

    Пәнді оқудың мақсаты: іскерлік іс-шараларды ұйымдастыру және оларға қызмет көрсету үшін қажетті құзыреттер жүйесін қалыптастыру. Осы пән аясында оқытылады: Клиенттерге қызмет көрсету. Мейрамхана қызметін басқару. Даму менеджменті. Конференциялар мен банкеттерді ұйымдастыру. Конференциялар мен банкеттерде қолданылатын әдістердің өнімділігі мен сапасы. Іскерлік іс-шараларды өткізуге арналған мәзірді жоспарлау. Конференциялар мен банкеттерді ұйымдастыру. Қонақ үй және мейрамхана бизнесінде келісімшарттарды басқару және іс-шараларды ұйымдастыру. Мейрамхана және қонақ үй бизнесінде іскерлік іс-шараларды жоспарлау және басқару.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қызмет көрсету саласындағы Диджитал-технологиялар

    Пәнді оқытудың мақсаты: қызмет көрсету саласында диджитал-технологияларды қолданудың заманауи тұжырымдамасы мен дағдылары туралы идеяларды қалыптастыру. Осы пән аясында оқытылады: Диджитал-қызмет көрсету саласының технологиялары. Қызмет көрсету саласының цифрлық технологияларының мүмкіндігі. Ibis мобильді тіркеу жүйесі, Alexa for Hospitality дауыстық көмекшісі және т. б. қонақүйлерді диджитализациялау құралдары. Қонақ үйдегі сандық маркетинг ұғымы: мақсаттар, міндеттер, іске асыру әдістері және бағалау. Digital қонақ үй қызметін өзгерту.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Қонақ үй мен мейрамхана индустриясының тұрақты дамуындағы жасыл стратегиялар

    Пәнді оқытудың мақсаты: магистранттарға қонақ үй және мейрамхана индустриясын тұрақты дамыту үшін жасыл стратегиялардың мәні, іске асыру тәсілдері және ерекшеліктері туралы білім беру. Осы пән аясында оқытылады: Тұрақты қонақжайлылық индустриясы жаһандық қауымдастықтың заманауи тренді ретінде. Қонақжайлылық индустриясының дамуын жоспарлау және стратегиялық талдау. Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының тұрақты / жасыл даму стратегияларын әзірлеу. Шебер жоспарлар, қонақжайлылық индустриясының инфрақұрылымына "жасыл инвестицияларды" ынталандыру. Қонақжайлылық индустриясын тұрақты дамытудың жасыл стратегияларын әзірлеу. Қонақ үй және мейрамхана саласындағы ресурстарды үнемдейтін технологиялар. Қазақстандағы қонақ үй және мейрамхана қызметін дамытудағы жасыл стратегиялар.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық саласындағы ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру және жоспарлау

    Пәнді оқу мақсаты: ғылыми-зерттеу және инновациялық қызметті жоспарлау және ұйымдастыру, ғылыми кәсіпкерлікті және ғылымды интеграциялау процестерін ұйымдастыру білімі мен дағдыларын қалыптастыру. Осы пән аясында оқытылады: Ғылыми зерттеу ұғымы. Ғылыми зерттеу жүргізу кезеңдері. Қонақ үй қызметін зерттеудің әдіснамалық тәсілдері. Қонақжайлылықта ғылыми зерттеулерде диалектиканың негізгі заңдарын қолдану.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық индустриясында ғылыми зерттеулер жүргізу әдістері

    Пәнді оқытудың мақсаты: кәсіби міндеттерді орындау кезінде ғылыми негізделген шешімдер қабылдауды қамтамасыз ету. Осы пән аясында оқытылады: Қонақ үй қызметін зерттеуде жалпы ғылыми және жеке әдістерді қолдану. Қонақ үй менеджменті және маркетинг әдістері. Қонақжайлылық индустриясындағы кәсіпкерлік қызмет әдістері. Қонақ үй кәсіпорнында қолданылатын қаржылық-экономикалық қызмет әдістері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мейрамхана бизнесін басқару және аспаздық өндірісті ұйымдастыру

    Пәнді оқытудың мақсаты: магистранттарға аспаздық өндірісті ұйымдастыру мен басқарудың заманауи әдістері мен формалары саласында теориялық білім мен практикалық дағдылар беру. Осы пән аясында оқытылады: Мейрамхана бизнесі кәсіпорындарын ұйымдастыру негіздері. Мейрамхана бизнесі кәсіпорындарын тауарлармен қамтамасыз етуді ұйымдастыру. Мейрамхана бизнесі кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру. Көмекші қызметтерді ұйымдастыру. Мейрамхана бизнесі кәсіпорындарында қызмет көрсетуді ұйымдастыру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Инновациялық салада өткізуді ынталандыру

    Пәнді оқу мақсаты: магистранттарға өткізуді ынталандырудың заманауи құралдарын пайдалана отырып, өткізу саясаты саласында тиімді шешімдерді әзірлеу және енгізу бойынша жалпы түсінік беру. Осы пән аясында оқытылады: Инновацияның жіктелуі; инновацияны тауар ретінде сипаттау. Азық-түлік инновациясының өмірлік циклі және оның кезеңдеріндегі стратегиялық шешімдер. Инновацияның диффузиясы. Инновациялық өнімдерді дамытуды жеделдету жолдары. Жаңа тауарлардың брендингі және стратегиялары. Тауарды инновациялық толықтыру: қаптама, ілеспе қызметтер, сервистік қызмет көрсету. Инновациялық өнімдер мен технологияларды ілгерілету үшін байланыс элементтерінің өзара әрекеттесуі. Жаңа өнімді сату жүйесін ұйымдастыру: сату схемасын және сатушыларды таңдау. Өнімді қою және оны нарықта бекіту жағдайындағы инновациялар.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының тұрақты дамуы

    Пәнді оқытудың мақсаты: магистранттарда облыста білім кешенін қалыптастыру туризм мен қонақжайлылықты экологиялық бағдарланған, тұрақты дамыту және тиісті критерийлер мен индикаторлар негізінде туризм мен қонақжайлылық индустриясы объектілерінің тұрақтылығын ғылыми талдау және бағалау дағдыларын оқыту. Осы пән аясында оқытылады: Туризм мен қонақжайлылықтың тұрақты дамуының теориялық және әдіснамалық негіздері. Туристік дестинациялардағы туризм мен қонақжайлылықты тұрақты дамыту тұжырымдамасы. Туризм және қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының тұрақты даму критерийлері. Туристік дестинацияларда туризмді тұрақты дамыту стратегиялары мен практикаларын енгізу. Туризмнің қоршаған ортаға әсері. Тұрақты туризм мен қонақжайлылықты реттеудің экологиялық-экономикалық құралдары. Туристік индустрия және қонақжайлылық кәсіпорындарының тұрақты даму маркетингі. Тұрақты туризм тұжырымдамасын іске асырудың шетелдік тәжірибесі. Қазақстан Республикасында тұрақты туризм мен қонақжайлылықты дамыту перспективалары.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қызмет көрсету саласындағы сұранысты ынталандырудың инновациялық әдістері

    Пәнді оқытудың мақсаты: магистранттардың өз қызметтеріне сұранысты арттырудың заманауи және тиімді әдісі ретінде инновациялық қызмет саласында білім алуы. Осы пән аясында оқытылады: Инновациялар және олардың түрлері. Инновациялық қызметтің модельдері мен формалары, оларды таратудың мүмкін нұсқалары. Қонақ үй қызметтерінің әлемдік нарығы. Инновациялық қызметті мемлекеттік реттеу. Инновациялық қонақ үй маркетингі және менеджменті. Қызмет көрсету саласындағы инновациялар. Технопарктер, техноорталықтар, инкубаторлар және олардың қызметі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі Е-технологиялар

    Пәнді оқытудың мақсаты: қонақ үй сервисі саласындағы заманауи электрондық технологиялар туралы білім жүйесін қалыптастыру. Осы пән аясында оқытылады: Қызмет көрсету саласында брондау, автоматтандырылған басқару, картаға түсіру, жобалау және болжау міндеттерін шешуге арналған ақпараттық технологиялар. Турлар мен қонақүйлерді брондауды автоматтандырылған басқаруға арналған заманауи бағдарламалық құрал. Қонақ үй қызметтерін онлайн сату нарығы. Электрондық виза, TRIVAGO, SKYSCANNER, онлайн Деректерді талдау. Мобильді бизнес қосымшалары: бейне және графикалық дизайн негіздері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Аспаздық менеджмент

    Пәнді оқытудың мақсаты: мейрамхана бизнесінде аспаздық өндіріс дағдылары туралы идеяларды қалыптастыру. Осы пән аясында оқытылады: Тапсырыстарға, жұмыс жоспарына сәйкес тапсырмалардың орындалуын ресурстық қамтамасыз ету. Аспазшының жұмыс орнында тапсырмаларды бөлу және нұсқау беру. Тапсырмаларға сәйкес жұмыс орындарын, жабдықтарды, мүкәммалды, ыдыстарды дайындауды ұйымдастыру. Тұтынушылардың әртүрлі санаттарының қажеттіліктерін, қызмет көрсету түрлері мен нысандарын ескере отырып, жартылай фабрикаттардың рецептураларын әзірлеу, бейімдеу. Өнімді шығаруға жіберу кезінде тұтынушылармен есеп айырысуды жүргізу. Өнімді есептегіштен/таратудан босату кезінде тұтынушылармен өзара әрекеттесу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 3

Оқыту нәтижелері

  • Ғылым мен білімнің заманауи мәселелерін, сондай-ақ қызмет көрсету саласындағы кәсіби мәселелерді шешудегі іргелі заңдар мен теориялардың философиялық мәселелерін білу.
  • Жобалау қызметінің өмірлік циклін, бағдарламалық өнімдерді әзірлеу ережелерін, бизнес-процестерді; персоналды басқару негіздерін, менеджментті, басқару психологиясын білуді көрсету.
  • Қонақ үй қызметтері мен тамақтану қызметтерін ұйымдастыруда инновациялық жобаларды жасау, әзірлеу және іске асыру.
  • Шет тілінде іскерлік қатынастар орнату, сондай-ақ кәсіби қызметте шетелдік басылымдарда жарияланған ғылыми жетістіктерді пайдалану.
  • Нормативтік құжаттаманы әзірлеу, қонақжайлылық кәсіпорнының сатылымдары мен бизнес-процестерін басқару барысында тиімді коммуникацияларды, функционаларалық өзара іс-қимылды және мүдделі субъектілермен өзара іс-қимылды іске асыру.
  • Қонақ үй-мейрамхана нарығының стейкхолдерлерімен, қызмет көрсетушілермен, серіктестермен, тұтынушылармен тиімді қарым-қатынас жасау, шет тілдері мен байланыс арналарын пайдалану, жүйелі және біржақты түсіндірілетін ақпаратты ұсыну.
  • Бәсекелестік орта жағдайында қызмет көрсету саласының қызметін болжау, жоспарлау және басқару мақсатында қонақжайлылық теориясы мен практикасының жаңа жетістіктерін қолдану және дербес дербес кәсіби практикалық, ғылыми, педагогикалық қызмет пен біліктілікті арттыру траекториясын құру.
  • Қонақ үй және мейрамхана қызметі кәсіпорындарында тұрақты дамудың жасыл стратегиялары мен қағидаттарын, мейрамхана және қонақ үй бизнесі саласындағы тауарлар мен қызметтерді дамыту және ілгерілету үшін стратегиялық жоспарлау және басқару модельдерін әзірлеу және тиімді енгізу.
  • Заманауи педагогикалық технологияларды қолдана отырып, заманауи ғылыми тұжырымдамалар негізінде өзекті ғылыми мазмұндағы оқу курсының бағдарламасын әзірлеу және кәсіби қонақ үй және мейрамхана профиліндегі пәндерді оқыту.
  • Кәсіби қызметте ғылыми және педагогикалық зерттеулердің әдіснамасы мен әдістері туралы білімді оларды біріктіру және түпнұсқа шешімдерді қосу негізінде пайдалану.
  • Қонақжайлылық саласында брондау, автоматтандырылған басқару, жобалау, болжау міндеттерін шешу үшін ақпараттық технологияларды қолдану, қонақ үй және мейрамхана бизнесіне ақпараттық технологиялар мен жасанды интеллект технологияларын енгізу есебінен шекті мәндерге қол жеткізудің мүмкін жағдайларын модельдеу.
  • Өзін академиялық адалдық мәдениеті мен қызмет көрсету саласында академиялық орта құру принциптерінің тасымалдаушысы ретінде сезіне отырып, демократиялық қоғамның құндылықтарына бағдарлай білу.
Top