Жаңа білім беру бағдарламасы 7M07511 Өнеркәсіптегі стандарттау және сапаны басқару в М.Х.Дулати атындағы Тараз өңірлік университеті

  • Өнімдер сапасын бақылау технологиясы
    Несиелер: 4

    Сапаны бақылау түсінігі, шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің сапасына қойылатын талаптар; сапаны бақылау әдістері; бақылау жүргізу; Технологиялық процестерді бақылау нүктелері; шикізат пен өнімнің сапасына қойылатын с��андарттар талаптары; сапаны бақылау және басқарудың принциптері, әдістері мен тәсілдері; кәсіпорында техникалық бақылауды ұйымдастыру принциптері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өнімдер мен қызметтерді идентификациялау
    Несиелер: 4

    Өнімді, қызметтерді сәйкестендіру және тауарларды бұрмалау түрлері; тауарлар мен қызметтерді сәйкестендірудің нормативтік-құқықтық базасы; сәйкестендіру әдістері мен құралдары; тауарларды бұрмалау құралдары және оларды анықтау әдістері; өнім сапасының көрсеткіштерін анықтау бойынша стандартты сынақтар жүргізу әдістері;

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент маг
    Несиелер: 2

    Ұйым экономикасының теориялық негіздері мен заңдылықтары; басқарушылық экономика мәселелері бойынша жаңа зерттеулердің негізгі нәтижелері; басқарушылық талдаудың қазіргі заманғы әдістері; ұйымдастырушылық-басқарушылық шешімдерді әзірлеудің қазіргі әдістері және олардың салдарын бағалау, басқарушылық экономиканың қазіргі заманғы құралдары, менеджменттің басқару тетігінің принциптері, функциялары мен әдістері

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 2

    Менеджмент және басқару психологиясы теориясы мен практикасының эволюциясы, ұйымның қызметін қамтамасыз етудің психологиялық аспектілері, ұйымдағы персоналды басқарудың психологиялық аспектілері, ұйымдағы қақтығыстарды басқару, басқару саласындағы келіссөз жүргізу процесінің сипаттамасы, маркетингтік зерттеулер, менеджменттегі паблик рилейшнз

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Сапаны басқарудың интегрирленген жүйелері
    Несиелер: 4

    Сапа менеджментінің негізгі элементтері, Сапа менеджментінің интеграцияланған жүйесін әзірлеу және енгізу тәртібі, кәсіпорында бар жүйені талдау, жүйені дамыту және жақсарту, сапа менеджменті жүйесін басқару; сапа жүйесінің эволюциясы, МС ИСО 9000, ИСО 22000, ИСО 14001, OHSAS 18000 бойынша сапа менеджменті жүйесін құру принциптері; сапа менеджменті жүйесін қамтамасыз ету және жақсарту.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Стандарттар және регламенттер көмегімен қауіп-қатерлерді басқару
    Несиелер: 4

    Тәуекелдерді басқару саласындағы негіз қалаушы стандарттар; тәуекелдерді әртүрлі жіктеу; тәуекелдерді бағалау мен талдауға қойылатын негізгі тәсілдер; тәуекелдерді бағалау мен басқарудың негізгі әдістері; тәуекелдерді басқарудағы жүйелік тәсіл; тәуекелдерді басқарудың практикалық міндеттерін шешу үшін халықаралық тәжірибе; реттеу жүйесі шеңберінде тәуекелге әсер ету әдістері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Кәсіпорында санитарлық-гигиеналық және экологиялық бақылау
    Несиелер: 4

    Санитариялық-гигиеналық және өндірістік экологиялық бақылау туралы түсінік; бақылау және басқару объектісі ретінде қоршаған ортаға әсер ету; қоршаған ортаға ұйымдастырылған және ұйымдастырылмаған әсер ету туралы ұғым; ресурстарды және дайын өнімді қоршаған ортаға әсер ету ретінде пайдалану; қоршаған ортаға әсер ету көздерінің мониторингі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Техникалық нысандарды жүйелік талдау жәнее диагностикалау
    Несиелер: 5

    Виброакустикалық диагностикалау. Ортадан тепкіш сорғылардағы Ақаулықтарды диагностикалау. Параметрлерді анықтау және диагностикалаудың мақсаттары мен объектілері. Автоматика құрылғыларының істен шығу қарқындылығы. Ақаулықтардың түрлері және олардың пайда болу ықтималдығы. Ақаулықтарды жою. Аспаптың ақаулығын анықтау. Ортадан тепкіш сорғылардың ақауларының себептері. Технологиялық жабдықтарды диагностикалау әдістері. Диагностикалаудың жалпы әдістері және диагностикалық параметрлері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жобаларды басқару
    Несиелер: 5

    Жобаларды басқарудағы ақпараттық технологиялар. УПОС схемасы. Ресурстарды жоспарлау. Жобаның орындалу уақытын және жоспардан ауытқуларды басқару. Тәуекелді басқару. Жұмыстың жай-күйі мен орындалу барысын өлшеу және бағалау. Инвестициялық жобалардағы адами фактор. Жобаларды басқарудың ұғымдық аспектілері. PMBOK жобаларын басқару бойынша американдық стандарттың құрылымы мен талаптары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Шетел тілі (кәсіби)
    Несиелер: 2

    шет тілін меңгеру деңгейін, шетел әріптестерімен және серіктестермен қарым-қатынаста кәсіби және ғылыми саладағы әр түрлі әлеуметтік-коммуникативтік міндеттерді шешу үшін, сондай-ақ шет тілінде ресурстарды пайдалана отырып когнитивтік және зерттеу іскерліктерін дамыту үшін шет тілін меңгеру деңгейін, шет тілді коммуникативтік құзыреттілік деңгейін арттыру

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жеңіл өнеркәсіп өнімдерін сәйкестендіру
    Несиелер: 4

    азық-түлік тауарларын сәйкестендіру мен бұрмалаудың негізгі ұғымдары, мақсаты мен түрлері; тауарларды сәйкестендірудің нормативтік-құқықтық базасы; Азық-түлік тауарларын сәйкестендірудің белгілері мен көрсеткіштері; азық-түлік тауарларын бұрмалау құралдары және оларды анықтау әдістері; бұрмалаудың құқықтық, әлеуметтік және моральдық салдары;

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тәуекелдерді басқару
    Несиелер: 5

    Тәуекелді басқару стратегиясы; тәуекелді бағалау, талдау және болжау әдістері; тәуекелдерді басқару; тәуекелді басқарудың негізгі тәсілдері мен кезеңдері; басқару алгоритмі; тәуекелдерді басқару әдістерінің жіктелуі; тәуекелді басқару әдістерінің іріктеу критерийі және негізгі ережесі; тәуекелді азайтудың негізгі стратегиялық бағыттары;

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Код ON1

    Лексиканы, білімнің грамматикалық жүйесін және интенцияның прагматикалық мазмұнын толық түсіну негізінде тілдік және сөзтану құралдарын таңдау және пайдалану, пікірталастарда этикалық, мәдени және әлеуметтік маңызы бар мәселелерді талқылау, өз көзқарасын білдіру, оны негіздеу, қатысушылардың пікірін сын тұрғысынан бағалау, серіктестің, мәтін авторларының коммуникативтік ниеттерін осы деңгейде түсінудің тұжырымдамалық негіздерін жүйелеу, ғылыми және әлеуметтік сипаттағы мәтіндердегі оқиғалардың себептері мен салдарларын лингвистикалық сипаттау және талдау тәсілдерін, дәлелді ақпаратты қолдану негізінде заманауи мәселелерді шет тілінде шешу мүмкіндігін білдіру.

  • Код ON2

    Менеджмент қызметін, түрлерін және психологиясын білу; орындаушылар ұжымының жұмысын ұйымдастыру негіздері; ұжымдағы іскерлік қарым-қатынас принциптері; өндірісті басқару саласындағы ақпараттық технологиялар; өндірістік және технологиялық процестерді ұйымдастыру; кәсіби қызмет саласындағы менеджердің ерекшеліктері; Қол астындағылардың жұмысын ұйымдастыра білу; басқару процесі үшін қажетті ақпаратты табу; менеджменттің қазіргі заманғы технологияларын пайдалану; орындаушыларды еңбек сапасын арттыруға ынталандыру; орындаушыларды кәсіби-тұлғалық жетілдіру үшін жағдайларды қамтамасыз ету;

  • Код ON3

    Менеджмент және басқару психологиясы теориясы мен тәжірибесінің қалыптасу, эволюциясы мәселелерін білу және түсіну, ұйымның қызмет етуін қамтамасыз етудің психологиялық аспектілері, ұйымдағы персоналды басқарудың психологиялық аспектілері, ұйымдағы қақтығыстарды басқару, басқару саласындағы келіссөз процесінің сипаттамасы, маркетингтік зерттеулер, менеджменттегі паблик рилейшнз. Кәсіби қарым-қатынас дағдыларын меңгеру және басқару.

  • Код ON4

    Сапаны бақылауды жүргізе білу; сапа көрсеткіштерін анықтай білу; ақау себептерін және сапасы төмен өнімнің шығарылуын талдау; объектілердің сапа көрсеткіштерінің номенклатурасын қалыптастыру; мақсатқа байланысты объектінің сапа деңгейін бағалау, нәтижені талдау; сапаны бақылау міндеттері үшін Квалиметрия теориясын пайдалану. Басқарудың қазіргі заманғы әдістері негізінде тиімді өндірісті ұйымдастыру тәсілдерін; техникалық бақылауды ұйымдастыру әдістерін; Шикізат сапасын жүйелі талдау және соңғы өнімге қойылатын талаптар базасында қолданыстағы технологиялық процестерді жетілдіру және оңтайландыру тәсілдерін;объектілердің сапасын бағалау бойынша жұмысты ұйымдастыру және жүргізу тәсілдерін меңгеру;

  • Код ON5

    Жүйелік талдау процедуралары туралы білім; жүйелік талдау жүргізу алгоритмі; техникалық объектінің ақауларын анықтау әдістері мен құралдары; өнімді сәйкестендіру және бұрмалау түрлері мен құралдары, оларды анықтау әдістері; жобаларды басқару процестері мен құралдары; жобаларды басқаруда қолданылатын қазіргі заманғы бағдарламалық құралдар мен ақпараттық технологиялар; Мәселелерді қалыптастыру, қарапайым және күрделі жүйелерді және технологиялық процестерді моделдеу, техникалық объектілердің диагностикасын жүзеге асыруды таңдау (шешім қабылдау) міндеттерін шешу; тауарлық ақпараттың нормативтік құжаттама талаптарына сәйкестігін бағалау; жобаның мақсатын, пәндік саласын және құрылымын анықтау; жобаның ұйымдастыру-технологиялық моделін құру.

  • Код ON6

    Сапа менеджментінің негізгі элементтері туралы; тәуекелдің әртүрлі жіктелуі туралы; тәуекелді бағалау мен талдауға қойылатын негізгі тәсілдер; тәуекелдерді бағалау мен басқарудың негізгі әдістері туралы білім; Кәсіпорында қолданыстағы сапа менеджменті жүйесін бағалауды және талдауды жүргізу, біріктірілген сапа менеджменті жүйесін әзірлеу және енгізу, Түзетуші және алдын алу іс-қимылдарын жүргізу, сапа менеджменті жүйесін жақсартуды жүргізу; тәуекелдерді бағалау мен талдауға негізгі тәсілдерді қолдану; тәуекелдерді бағалау мен басқарудың негізгі әдістерін қолдану; тәуекелдерді басқаруда жүйелі тәсілді пайдалану.

Top