Микроорганизмдер биотехнологиясы

  • Адамдардың тіршілік әрекетіндегі бактериялардың, саңырауқұлақтардың, балдырлардың, қыналардың, вирустардың, қарапайымдылардың маңызы. Микроорганизмдер - генетиканың биофизиканың, биохимияның, ғарыштық биологияның жалпы мәселелерін шешудегі классикалық нысан ретінде биотехнологияның көптеген мәселелеріне шешуде кеңінен пайдаланылады. Нан пісіру, сыра қайнату, шарап жасау, ірімшік қайнату процестерінде микроорганизмдерді пайдалану, ферменттер, гормондар, биологиялық белсенді заттар өндіру. Биометаллургия. Ағынды суларды тазалау. Биоремедиация.
  • Образовательная программа 6B05109 Биотехнология
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 4
Top