Тағамдық өнімдердің қауіпсіздігі және тағамдық бағалығын жоғарылату

  • Тамақ өнімдерінің сапасына әсер ететін негізгі физикалық және химиялық факторларды зерттеу. Тағам өнімдерінің химиялық құрамы және физикалық-механикалық қасиеттері. Шикізаттың қасиеттері, олардың сапасын анықтау әдістері. Тамақ өнімдерінің сапасына әсер ететін технологиялық процестер мен операциялардың параметрлері. Тағамдық заттар химиясы негіздері. Тағам өнімдеріндегі ақуыздар, көмірсулар және липидтер. Тағамдық заттар химиясы негіздері. Курстың пәні, мазмұны, мақсаты және міндеттері. Тамақ өнімдерінің құндылығын арттыру мәселелері. Өсімдік және жануарлар шикізатының бірлігі кезіндегі технологиялық, химиялық, биохимиялық және микробиологиялық процестер бірлігінің рөлі. Жаңа тағамдық шикізат, тағамдық қоспалар және жасанды тамақ. Тамақ өнімдерінің сапасын органолептикалық бағалау.
  • Образовательная программа 7M07203 Азық-түлік қауіпсіздігі
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top