Жаңа білім беру бағдарламасы

7M07203 Азық-түлік қауіпсіздігі в ХИТУ

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты: Мал және өсімдік тектес ауыл шаруашылығы шикізатынан азық - түлік өнімдерінің биологиялық және тағамдық қауіпсіздігін қамтамасыз ету саласында, сондай-ақ жалпы және кәсіби құзыреттілігі бар, жоғары рухани-адамгершілік қасиеттері бар, тұрақты кәсіби өсуге және жеке басының дамуына ұмтылатын тамақ өнімдерінің сапасын бақылау саласында бәсекеге қабілетті ғылыми-педагогикалық кадрларды даярлау болып табылады.
  • Академиялық дәреже Магистратура
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 2 года
  • Кредиттер көлемі 120
  • Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • ИСО 22000:2005, ИСО 22000:2018, FSSC 22000, IFS халықаралық және мемлекеттік стандарттарының, HACCP (ХАССП) жүйесінің принциптерінің негізгі талаптарын білу және қолдану; - тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі менеджменті жүйесін әзірлеу және енгізу, тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бағалаудың заманауи әдістерін меңгеру. - кәсіпорындардың тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйесінің қабілетіне әсер етуі (оң немесе теріс) мүмкін кез келген тәуекелдерді қарау және қажет болған жағдайда жою үшін шаралар қабылдау; - Сапа мен ішкі аудиттерді санитарлық нормалар мен талаптарға сәйкестігіне өндірістік бақылау жүргізу, аудит бойынша есептер ресімдеу.
  • Тамақ қауіпсіздігі саласында, атап айтқанда, тамақ өндірісі кәсіпорындарында заманауи білім мен әдістерді қолдану негізінде толыққанды әлеуметтік және кәсіби қызметті қамтамасыз ету.
  • Кәсіби, ғылыми қызметте және/немесе жаңа технологияларды әзірлеуде және мал және өсімдік тектес тамақ өнімдерін өндіруде тамақ қауіпсіздігі саласында базалық және мамандандырылған білімді қолдану.
  • Тамақ өнімдерінің сапасын, технологиялық процестерді және дайын өнімнің құрамын білікті басқару.
  • Адам денсаулығы контексінде тамақ өнімдерінің функционалдығы мен қауіпсіздігін бағалау, тамақтану мәселелерін талдау.
  • Өсімдік шаруашылығы мен мал шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу кезінде техносферадағы әртүрлі жағымсыз факторлардың әсерінен проблемалық жағдайларды шешу әдістері мен тәсілдерін оңтайландыру, сондай-ақ азық-түлік шикізатының, тамақ өнімдерінің сапасын қамтамасыз ету және азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің ксенобиотиктермен, механикалық, физикалық және химиялық шығу тегі ластану дәрежесін анықтау бойынша бақылау жүргізу.
  • Технологияларды әзірлеу үдерістерінде тағам қауіпсіздігі бойынша стандарттарға сәйкес қазіргі заманғы талаптарды қолдану мал шаруашылығы мен өсімдіктен алынатын тамақ өнімдері мен шикізаттарды өндіру және сақтау жөніндегі қызметті жүзеге асыру.
  • Өсімдік және мал шаруашылығы текті қауіпсіз дайын өнімді жабдықтаумен, өндірумен және өткізумен байланысты тиімді жүйелер құру, сондай-ақ қауіпсіз азық-түлік өнімдерін алуға ықпал ететін азық-түліктер.
Top