Балық өнімдерінің сапасын бағалау әдістері

  • Пән балық және балық өнімдерін зерттеуге, тамақ шикізаты мен тамақ өнімдерінің қасиеттерін жіктеуге негізделген; сынамаларды іріктеу және зертханалық зерттеулерге дайындау ережелері. Органолептикалық қасиеттерді зерттеу әдістері, органолептикалық және аспаптық әдістермен тамақ шикізаты мен тамақ өнімдерінің сыртқы түрін, дәмін, иісін, консистенциясын анықтау техникасы мен технологиясы. Әдістері: эксперименттік, химиялық, физика-химиялық, микробиологиялық және биологиялық т. б.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top