Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және өңдеудің инновациялық технологиялары

  • "Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау мен қайта өңдеудің инновациялық технологиялары" пәнінің мақсаты болашақ мамандарға астықты сақтау мен қайта өңдеудің инновациялық технологиялары бойынша кәсіби білім қалыптастыру; сақтауға келіп түсетін астықтың жай-күйін зерделеу; астықты қайта өңдеу кезіндегі заманауи қалдықсыз технологиялар; өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу кезінде жаңа өнімдер алу. Пәнді оқытудың міндеттері: болашақ мамандарды әр түрлі дақылдардың астығын, технологиялық процестерді орындау кезінде механикаландыру жабдықтары мен құралдарын өндіру және қайта өңдеу кезінде жоғары өнімді пайдалану үшін қолдануға үйрету; - магистранттарды астықты өндіру, қайта өңдеу және терең қайта өңдеу саласындағы ғылыми-техникалық прогрестің даму үрдістерімен және бағыттарымен таныстыру; - астықты өндіру, қабылдау, сақтау және қайта өңдеудің технологиялық процестерінің мәнін зерттеу; Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу кезінде ионозондық және гидроионозондық нанотехнологияның жаңа технологиялары мен техникалық шешімдерін әзірлеу. Дәнді, бұршақты, майлы, жеміс, көкөніс және жидек дақылдарын алдын ала өңдеудің қазіргі заманғы әдістерін пайдалана отырып, функционалдық мақсаттағы нанның, макаронның, ұннан жасалған кондитерлік өнімдердің инновациялық, ресурс үнемдейтін технологияларын әзірлеу және енгізу.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top