Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07204 Тамақ өндірістерінің технологиясы және инжинирингі в ХИТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Мақсаты тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі саласындағы қазіргі заманғы ғылыми және практикалық проблемаларды тұжырымдауға және шешуге, зерттеу, педагогикалық және басқару қызметін табысты жүзеге асыруға қабілетті тамақ өндірісінің технологиясы мен инжинирингі бойынша терең білімі бар магистрлерді даярлау болып табылады.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Жоғары мектеп педагогикасы
Тағам өндірісінің технологиясының физика-химиялық, биологиялық және биотехникалық негіздері
Басқару психологиясы
Ғылым тарихы және философиясы
Шетел тілі (Кәсіби)
Ғылыми-зерттеу қызметі және коммерцияландыру
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және өңдеудің инновациялық технологиялары
Зерттеу теориясы мен әдістері
Технологиялық процестерді моделдеу және оңтайландыру
Патенттану
Технологиялық процестерді модельдеу
Функционалдық және арнайы мақсаттағы өнімдер өндірісіндегі дәстүрлі емес шикізат
Ғылым мен практикадағы ақпараттық технологиялар
Зияткерлік меншік және патент
-
2 Оқу жылы
Корсервіленген ет өнімдерінің биотехнологиясы
Қазақстандағы азық-түлік қауіпсіздігі
Тамақ және ашыту технологиясының микробиологиялық негіздері.
Астықты сақтаудан кейінгі технология және астық сақтау
Тамақ өндірісінің сапасы мен қауіпсіздігін бақылаудың заманауи тәсілдері
Технологиялық өнімдер
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы Менеджмент және сервис
Ұлттық сүт өнімдерінің биотехнологиясы
Тамақ өнімдерін сақтау және қайта өңдеудің инновациялық технологиялары
Тағам қоспалары
Тамақ өнімдеріндегі биохимиялық процестер
Профессии
Оқыту нәтижелері
- ғылыми танымның қазіргі жағдайы мен даму үрдістері туралы терең білімді, сондай-ақ кәсіби қарым-қатынас және мәдениетаралық коммуникация, шешендік өнер, ауызша және жазбаша түрде ойларды дұрыс және логикалық ресімдеу дағдыларын көрсетеді.
- ғылыми танымның, психологияның заманауи әдіснамасын және ғылыми-зерттеу және педагогикалық қызметті одан әрі орындау үшін оқыту сапасын арттыру құралдарын түсіндіреді және жинақтайды.
- зерттеу жұмысының тақырыбы бойынша ақпаратты талдау және өңдеу, әдеби, патенттік іздеу және ғылыми зерттеулерді дербес жүзеге асырады.
- педагогикалық психология, кәсіптік пәндерді оқыту әдістемесі саласында өз бетінше ғылыми зерттеулерді жүзеге асырады.
- ғылыми-зерттеу қызметі бойынша материалдарды жазу және ресімдеу кезінде ғылыми зерттеулердің нәтижелерін, тамақ және қайта өңдеу саласының даму үрдістерін бағалайды.
- алынған білім мен дағдыларды жеке даму және орындалатын ғылыми зерттеулерге идеяларды одан әрі кешенді енгізу үшін біріктіреді.
- ғылыми-зерттеу қызметінде тамақ өндірісі инжинирингі саласында күрделі ғылыми міндеттерді шешудің кешенді әдістерін қолданады.
- ғылыми-зерттеу және білім беру үдерісінде заманауи ақпараттық технологияларды пайдалана отырып, тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінде ғылыми проблеманың технологиялық шешімдерін табады.
- тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі процестерін жетілдірудің қолданыстағы әдістемелері мен тәсілдерін талдайды