Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Тамақ және ашыту технологиясының микробиологиялық негіздері.
-
Пәннің мақсаты микроорганизмдердің табиғаттағы мәнін зерттеу, прокариотты микроорганизмдердің (бактериялардың) морфологиясы, құрылымы, көбеюі және жіктелуі; эукариотты микроорганизмдердің морфологиясы, құрылымы, көбеюі (мицелиалды саңырауқұлақтар мен ашытқылар); вирустар және олардың адам өміріндегі маңызы; микроорганизмдердің өсірілуі және өсуі. Қарастырылады: Сала кәсіпорындарында қолданылатын микроорганизмдердің маңызды биохимиялық процестері және Сала кәсіпорындарында санитарлық-гигиеналық бақылау. Ашыту өнеркәсібіндегі микроорганизмдердің рөлі, этил спирті, лимон және сірке қышқылы сияқты құнды тамақ өнімдерін алу технологиясында және т. б.
-
Образовательная программа 7M07204 Тамақ өндірістерінің технологиясы және инжинирингі
-
Несиелер 5
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 2
-
Семестр 1