Тамақ және ашыту технологиясының микробиологиялық негіздері.

  • Пәннің мақсаты микроорганизмдердің табиғаттағы мәнін зерттеу, прокариотты микроорганизмдердің (бактериялардың) морфологиясы, құрылымы, көбеюі және жіктелуі; эукариотты микроорганизмдердің морфологиясы, құрылымы, көбеюі (мицелиалды саңырауқұлақтар мен ашытқылар); вирустар және олардың адам өміріндегі маңызы; микроорганизмдердің өсірілуі және өсуі. Қарастырылады: Сала кәсіпорындарында қолданылатын микроорганизмдердің маңызды биохимиялық процестері және Сала кәсіпорындарында санитарлық-гигиеналық бақылау. Ашыту өнеркәсібіндегі микроорганизмдердің рөлі, этил спирті, лимон және сірке қышқылы сияқты құнды тамақ өнімдерін алу технологиясында және т. б.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top