Тамақтану физиологиясы

  • Пән адам ағзасының негізгі жүйелерінің қызмет етуіндегі тамақтанудың рөлін және ағзаның тағамдық мәртебесін бағалауды; энергияның тәуліктік жұмсалуын; ағзадағы зат алмасудың негізгі процестерін; тамақтану рационы ұғымын; әртүрлі тамақ өнімдерінің физиологиялық мәнін, құрамын, тағамдық және энергетикалық құндылығын; адамның қоректік заттарға қажеттілігінің тәуліктік нормасын; халықтың әртүрлі топтары үшін тиімді теңгерімді тамақтану принциптері мен нормаларын оқытады.
  • Образовательная программа 6B05102 Биотехнология
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top