Сүт өнімдерін өндіру және екіншілік шикізатты өңдеу биотехнологиясы

  • Пән сүттің құрамы мен қасиеттерін – биотехнологиялық үдерістерге арналған объект ретінде; ферменттелген сүт өнімдеріне арналған бактериялық препараттар; сүт өнімдерін өндіруде пайдаланылатын микроорганизмдерді жіктеу; бактериялық препараттарды іріктеу; бактериялық ұйытқыларды қалыптастыру; өндірістік жағдайларда бактериялық препараттарды дайындау және қолдану; сүт өнімдерінің технологиялары; сүт қышқылды өнімдерін; майсыздандырылған сүттен, пахтадан және сүт сарысуынан жасалған өнімдер; екіншілік шикізаттан жасалған сусындар; екіншілік шикізаттан алынған ақуыз өнімдерін оқытады.
  • Образовательная программа 6B05102 Биотехнология
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top