Азық-түлік өнімдерін және сусындарды басқару

  • Курс түрлі тамақтану кәсіпорындарының өндірістік-шаруашылық және сауда-қызмет көрсету қызметін басқару қағидаларын, атап айтқанда: есепке алу, сақтау, қозғалыс ережелері, шикізат, азық-түлік өнімдері және жартылай фабрикаттарды қабылдау тәртібі мен босату ережелері және оларға ілеспе құжаттарды рәсімдеу ережелері; шығарылатын өнімге және қоғамдық тамақтану қызметтеріне ұйым стандарттарын ескере отырып, фирмалық өнімге технологиялық құжаттарды әзірлеу және рәсімдеу ережелері; тауарлар мен сусындардың жіктелуі мен тұтынушылық қасиеттерін зерделеуді қоса алғанда, жеткізу мен қорлардың кең спектрін жүйелі басқару жұмыстарын қарастырады. Магистранттар ең аз шығындармен және функционалдық мақсаттағы түпкілікті өнімді алудың тиімді тәсілін анықтау, қалдықтардың нормаларын және шикізат (өнімдер) шығынын анықтау әдістемесін, соның ішінде өнімдердің өзара алмасуын, тағамдардың үйлесімділігін зерттейтін болады. Өнім сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету жүйесін енгізе отырып, кәсіпорынның материалдық ресурстармен қамтамасыз етілуін ұйымдастыру және тауар мен азық-түлік қорларын қабылдау, сақтау, жіберу үдерісін, сондай-ақ, оларды қоймада орналастыру мен сақтауды қадағалайды; өндірісті дамытудың ағымдағы жоспарымен бизнес-болжамын құру. Курсты игеру ауызша емтиханмен аяқталады. Қонақ дәрісімен қонақжайлылық және өндіріс саласының жетекші кәсіпкерлері қатысады.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top