Мал азығын өндіру

  • Шабындықтар мен жайылымдардың өсімдіктерінің биоэкологиялық ерекшеліктері. Табиғи жәнемәдени жем-шөп алқаптарының классификациясы. Шабындықтар мен жайылымдарды ұйымдастыру және ұтымды пайдалану. Мал азығының шығымдылығы мен құнарлылығын анықтау әдістері. Пішен, сүрлем және пішендеме дайындау тәсілдері, олардың сапасын анықтау және бағалау. Егістік жерлерде, шабындықтар мен жайылымдарда өсірілетін жемшөптерді өндіру, дайындау және сақтау жөніндегі ұйымдастыру-шаруашылық іс-шаралары және технологиялық тәсілдер.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top