Консервілеудің биохимиялық негіздері

  • Мақсаты: өсімдік және жануртекті консервіленген өнімдердің биохимиясы және негізгі биохимиялық өзгерістер механизмдері бойынша білімдерін дамыту. Өсімдік және жануар текті шикізаттың химиялық құрамы және тағамдық құндылығы. Негізгі тағамдық заттардың жіктелуі: ақуыздар, майлар, көмірсулар, витаминдер, минералды заттар. Өсімдік және жануар текті шикізат жасушасының құрамы мен құрылысы. Өсімдік және жануар шикізатына кіретін тағамдық заттардың құрылымы, негізгі биохимиялық өзгерістердің механизмдері. Ұлпалардағы зат алмасу, зат алмасудың реттелу механизмдері және жасушалық гомеостаз; тірі организмдердегі энергияның өзгеру процестері, тұқым қуалаушылық ақпараттың берілу механизмдері.
  • Образовательная программа 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 3
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top