Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Студенттердің кәсіби өсуі мен жеке дамуы үшін негіз ретінде еңбек нарығының қазіргі талаптарына сәйкес азық-түлік өнімдерінің технологиясы саласында инновациялық бағдарланған, бәсекеге қабілетті мамандарды сапалы даярлауды қамтамасыз ету
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
2 Оқу жылы
Теориялық механика
«Кәсіби бағытталған тіл» пәнаралық курсы - 1
Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Тамақ өнімдері технологиясының теориялық негіздері
Жылутехника
Экономикалық теория
Қаржылық cауаттылық
"Кәсіпкерліктің экономикалық негіздері " Майноры Қаржы
Қазақстан Республикасының кәсіпкерлік құқығы
Минор кәсіпкерліктің экономикалық негіздері Менеджмент
Қолданбалы механика
Элекротехника негіздері
Қазақстан Республикасының Еңбек құқығы
«Кәсіби бағытталған тіл» пәнаралық курсы - 2
Материалтану
Теориялық және қолданбалы механика
-
3 Оқу жылы
Өнім және қызмет көрсетудің сәйкестігін растау
Азық- түлік өнімдерін өндіру жабдықтары
Патенттану
Биохимия
Стандарттау және сертификаттау
Пәнаралық курс "Мейрамхана ісі техникасының негіздері'
Микробиология
Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары
Мейрамхана және қонақ үй бизнесі
Қызмет көрсету технологиясы және сервис
Минор" кәсіпкерліктің экономикалық негіздері " фирма экономикасы
Пәнаралық курс «Санитария және гигиена»
Пәнаралық курс "Азық-түлік өнімдерінің өндірісің басқару және экономика"
Тамақ өндірісінің жалпы технологиясы
Пәнаралық курс «Нутрициология»
" Кәсіпкерліктің экономикалық негіздері " Майноры Кәсіпкерлік
Сала кәсіпорындарын жобалау
Шикізат, материалдар мен тұтыну тауарлардың тауартануы
Азық-түлік өнімдерінің тауартануы
-
4 Оқу жылы
Емдік тамақтану технологиясының негіздері
Шикізат пен азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау
Техникалық реттеудің негіздері
Ұлттық және шетелдік асүй технологиясының ерекшеліктері
Сынаудан өткізу, өнім қауіпсіздігі мен бақылау
Пәнаралық курс «Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарының өндірісін ұйымдастыру»
Қауіпсіздік және еңбекті қорғау стандарттары
Функционалдық тамақтану технологиясы
Балалар тамақтануының технологиясы
Тауарлар және қызмет көрсетудің сапасын сараптау
Сапа жүйелері
Сапа менеджменті экономикасы
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Қазақстан дамуының негізгі заңдылықтары мен қозғаушы күштерін, тұрақты даму мақсаттарын, техносферадағы адам өмірінің денсаулығы мен экологиялық тазалығын сақтау шарттарын білетінін көрсете алады; айналасына сыни тұрғыдан қарай алады, әлеуметтік-саяси және экономикалық салаларда болып жатқан оқиғаларға өзіндік баға бере алады; инклюзивті ортада бейімделу үшін әлеуметтенудан алған білімін тиімді қолдана алады; құқықтық сананы, экономикалық ойлауды, қаржылық сауаттылықты, сыбайлас жемқорлыққа қарсылығын және академиялық адалдық мәдениетін көрсете алады
- Тіл сауаттылығын көрсетеді; коммуникативті дағдылары мен академиялық жазу дағдылары қалыптасқан, қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша қарым-қатынас жасай алады
- Әртүрлі АКТ түрлерін пайдаланады: интернет-ресурстарды, бұлттық және мобильді сервистерді ақпаратты іздеу, сақтау, өңдеу, қорғау және тарату үшін қолданады, сондай-ақ азық-түлік өнімдері технологиясының әртүрлі салаларындағы нақты мәселелер мен тапсырмаларды шешу үшін жасанды интеллект әдістері мен тәсілдерін қолданады
- Ой-өрісі кең тұлғаны қалыптастыратын әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласындағы базалық білімі бар
- Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында тағам өнімдерінің технологиясы, биохимиясы және микробиологиясы, санитария және тамақтанудың гигиенасы негіздерін, қызмет көрсету және сервис технологиясын меңгерген
- Қауіпсіздік техникасының талаптарына сәйкес кәсіби қызметте технологиялық жабдықтардың түрлі түрлерін пайдалануға дайын
- Азық-түлік өнімдерінің ассортиментін, шикізатқа, жартылай фабрикаттарға және дайын өнімге, еңбек қауіпсіздігі және еңбекті қорғау жүйесіне қойылатын нормативтік құжаттардың талаптарын білуін көрсетеді
- Тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастырады, оларды жобалау сапасын бағалайды және басқарушылық шешімдер қабылдайды
- Тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану өнімдерін өндіру тиімділігін арттыру үшін ғылыми білімді пайдаланады
- Таңдалған MINOR бағдарламасына сәйкес саладағы қосымша құзыреттіліктерді меңгерген
- Тағам өндірісінің жалпы және мамандандырылған технологияларының өзекті білімдерін көрсетеді, оларды жетілдіру бойынша іс-шараларды әзірлейді
- Өндірілетін өнімдер мен қызметтердің сапасын нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкестігін бақылауды жүзеге асырады, ақаудың себептерін талдайды, олардың алдын алу бойынша іс-шараларды әзірлейді
Ұқсас БББ
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
М.Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан университеті
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Алматы технологиялық университеті (АТУ)
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті