Азық-түлік өнімдерінің сенсорлық талдауы

  • Азық-түлік тауарларының сапалық белгілері номенклатурасындағы органолептикалық (сенсорлық) көрсеткіштердің жетекші орнын ескере отырып, ғылыми негізделген дегустациялық талдаудың әдіснамасы мен негізгі әдістерін зерттеу. Азық-түлік тауарларына заманауи дәмдік талдауды ұйымдастыру бойынша ғылыми ақпарат беру, өнім сапасының көрсеткіштері жүйесінде сенсорлық белгілердің орнын көрсету; органолептикалық сапа көрсеткіштерінің номенклатурасын және тұжырымдамалық аппаратты, органолептиканың психофизиологиялық негіздерін, сараптамалық әдіснаманың негізгі принциптерін және тауарлар сапасының органолептикалық көрсеткіштерін сандық өлшеу үшін квалиметрияны қолдануды қарастыру органолептикалық және аспаптық талдау нәтижелері арасындағы байланысты орнату.
  • Образовательная программа 6B07207 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top