Тағам өнеркәсібіндегі микробиология

  • Микроорганизмдердің классификациясын, морфологиясын және физиологиясын, генетикалық және тұқым қуалаушылықтың химиялық негізін және өзгергіштік формаларын зерттейді, табиғаттағы зат алмасудағы микроорганизмдердің ролін, топырақ, су, ауа микрофлорасының сипаттамасын, сапрофитті және зардапты микроорганизмдердің ерекшеліктерін, негізгі тағамдық инфекция және тағамдық улану, тағамдық өндірістегі мүмкін болатын микробиологиялық ластанудың көздерін, олардың даму жағдайын, шикізаттың және дайын өнімнің бұзылуын жою әдістерін, микробиологиялық бақылау схемасын, бөлмелерге, жабдықтарға, инвентарьға, киімдерге санитарлық-технологиялық талаптар, тағамдық өндірістегі жұмысшылардың жеке гигиенасы ережелерін қарастырады.
  • Образовательная программа 6B05102 Биотехнология
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top