Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B05102 Биотехнология в Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты "6В05102-Биотехнология" білім беру бағдарламасының мақсаты мал шаруашылығы мен өсімдік шаруашылығының селекциясын жақсарту үшін жаңа биотехнологиялық әдістерді енгізу бойынша кәсіби дағдылары бар ауыл шаруашылығы мен тағам өнеркәсібі үшін жоғары білікті мамандарды даярлау және биотехнологиялық тәсілдерді пайдалана отырып, ауыл шаруашылығы шикізатын қайта өңдеу.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 244
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B050 Биологиялық және сабақтас ғылымдар
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B05 Жаратылыстану ғылымдары, математика және статистика
-
Дайындық бағыты 6B051 Биологиялық және сабақтас ғылымдар
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Бейорганикалық және органикалық химия
Компьютерлік ғылымдар
Биотехнология негіздері
Математика
-
2 Оқу жылы
Тіршілік әрекетінің қауіпсіздігі
Ғылыми зерттеулердің негіздері
Қаржылық сауаттылық негіздері
Кәсіпкерлік
Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет
Аналитикалық химия
Өсімдіктер биологиясы
Экономика
Физика
Экология
Өсімдіктердің систематикасы және ботаника
Генетика
Биотехнология нысандары
Молекулалы генетика
Микробиология
Тағам химия
Биохимия
Дара даму биологиясы
-
3 Оқу жылы
Зоология
Биометрия
Микробиологиялық өндіріс негіздері
Тағам биотехнологиясы
Санитарлық микробиология
Клеткалық инженерия
Биостатистика
Жануарлар туралы ғылым
Биопрепараттар дайындау технологиясы
Тағамдық микробиология
Клеткалық биотехнология
Ашыту биотехнологиясы
Агробизнесті ұйымдастыру
Аграрлық экономика
Тағам өнеркәсібіндегі микробиология
Биотехнологиядағы үрдістер және аппараттар
Биотехнологиядағы машиналар және қондырғылар
Микроорганизмдер биотехнологиясы
-
4 Оқу жылы
Қолданбалы экобиотехнология
Өсімдіктер биотехнологиясы
Биологиялық жүйелерді зерттеу құралдары мен әдістері
Экологиялық биотехнология
Өсімдіктердің биотехнологиялық селекциясы
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
Жануарлар биотехнологиясы
Жасуша культурасы
Өндірістік биотехнология негіздері
Ауылшаруашылығы биотехнологиясы
Медициналық және ветеринариялық биотехнология
Молекулалы биология
Қаптама технологиясының әдістері
Тағам өнімдеріне арналған ыдыстар мен қораптар
Асыл тұқымды жануарлардың ДНҚ полиморфизмін зерттеудің молекулярлық-генетикалық тәсілдері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Іргелі, жаратылыстану - ғылыми және әлеуметтік - саяси пәндердің негіздерін білу мен түсінуді қолдану, "академиялық адалдық" мәдениеті мен қағидаттарын қатаң сақтау; ақпараттық жүйені меңгеру.
- Тірі ағзалар: микроорганизмдер (бактериялар, вирустар, ашытқылар және т.б.), өсімдіктер, жануарлар (үй және жабайы) және адам жасушаларының құрылымдық ұйымдастырылуы мен қызметін жайлы білімін көрсету.
- Биотехнологияның негізгі бағыттары мен агроөнеркәсіптік кешеннің әртүрлі салаларында қолданылатын принциптерді этикалық және ғылыми тұрғыдан ескере отырып жіктеу.
- Эксперименттік-зерттеу жұмысының аналитикалық әдістерін пайдалана отырып, биотехнологиялық объектілерді (ауыл шаруашылығы, тағам және медицина) зерттеудің заманауи ғылыми әдістерін меңгеру және пайдалану.
- Биотехнологиялық процестерге арналған жабдықтарды (өсімдік шаруашылығындағы микроклондық көбею, жануарларды клондау, ветеринариялық препараттар алу және тағам өнеркәсібі үшін ұйытатын дақылдар) қолдана отырып эксперимент жүргізу дағдыларын меңгеру.
- Өсімдік, жануар және микробиологиялық шикізатты қайта өңдеудің, тағам өнімдерін өндіру мен қайта өңдеудің маңызды технологиялық процестерін ұйымдастыру және бақылау мақсатында теориялық және практикалық білімін пайдалану.
- Тамақ өнеркәсібіндегі қазіргі жағдай мен проблемаларды талдау; кәсіпорындардың экономикалық қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін ақпаратты алу, сақтау және өңдеу тәсілдерін ұсыну; материалдарды тұтыну нормаларын бағалау және есептеу, кәсіпорынның оларға деген қажеттілігін бағалау.
- Биологиялық объектілердің, шикізаттың, аралық субстанциялардың және дайын өнімдердің биотехнологиялық өндірістің ерекшелігіне сәйкестігін бағалау және биотехнологиялық объектілердің қоршаған ортаға ықтимал қауіптілігін болжау үшін физика-химиялық және технологиялық әдістерді пайдалана отырып зертханалық талдаулар мен эксперименттер жүргізу.
- Негізгі микробиологиялық зерттеулер мен операцияларды жүргізу. Технологиялық процестің дұрыстығын бақылау.
- Биологиялық белсенді заттарды (вакциналар, антибиотиктер, пробиотиктер және пребиотиктер) және өсімдіктерді қорғауға арналған препараттарды алу бойынша ұсыныстар әзірлеу.
- Мақсатты биотехнологиялық өнім алу үшін технологиялық процестердің негізгі түрлерін басқару және ұйымдастыру саласындағы білімін пайдалану.
- Салалар бойынша биотехнологиялық өнімдерді өндіру бойынша цехты жобалаудың практикалық дағдыларын пайдалану.
Ұқсас БББ
6B05102 Биотехнология
Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан университеті
6B05102 Биотехнология
Академик Ебіней Арыстанұлы Бөкетов атындағы Қарағанды университеті (ҚарУ Е.А.Бөкетов)
6B05102 Биотехнология сала бойынша
Шоқан Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi
6B05102 Биотехнология
Құдайберген Жұбанов атындағы Ақтөбе өңірлік университеті
6B05102 Биотехнология
Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
6B05102 Биотехнология
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
6B05102 Биотехнология
Торайгыров университеті
6B05102 Жануарлар биотехнологиясы және биоинформатика
Лев Николаевич Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университеті
6B05102 Биотехнология
Сәкен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті