Жеміс-көкөніс өнімдерінің сапасын сараптау

  • "Жеміс-көкөніс өнімдерінің сапасын сараптау" пәні республикалық және халықаралық стандарттарға негізделген тауарлық, биохимиялық және химиялық көрсеткіштерді қамтитын жеміс-көкөніс өнімдерінің сапалық индикаторларымен танысуға мүмкіндік береді. Тауар индикаторлары - бұл өлшемдерді, өнімнің сыртқы түрін, оның пісу дәрежесін және консистенциясын қамтитын параметрлік және көрнекі белгілер. Биохимиялық көрсеткіштер арнайы жабдықтар мен арнайы әдістерді қолдана отырып, жедел немесе зертханалық әдістермен анықталады. Химиялық көрсеткіштер өнімдегі әртүрлі элементтердің мазмұнын және олардың ШРК сәйкестігін көрсететін арнайы зертханаларда анықталады.
  • Образовательная программа 6B08103 Жеміс-көкөніс шаруашылығы
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 2
Top