Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07502 Метрология в АТУ

Пәндер

  • Ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру және жоспарлау

    Мақсаты: магистранттарда ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру мен жоспарлаудың теориялық негіздері мен әдіснамасын және ғылыми-зерттеу қызметінің мақсатты бағдарламасын әзірлеу әдістерін қалыптастыру болып табылады. Ғылыми сынақтарды ұйымдастыру және жоспарлау әдістері, кешенді зерттеулерді орындау реттілігі, олардың логикалық байланыстары, ғылыми зерттеулер мен инновациялық қызметті болжау әдістері. Ғылыми-техникалық және патенттік ақпарат көздері, ғылыми-техникалық ақпарат жүйелері, инженерлік эксперимент негіздері, экспериментті жоспарлау әдістері. Ғылыми зерттеулердің нәтижелерін ресімдеуге қойылатын талаптар, ғылыми жұмысты бағалау критерийлері және оның нәтижелерін енгізу жүйесі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Шетел тілі (кәсіби)

    Мақсаты: кәсіби ортада және жалпы қоғамда шет тілінде қарым-қатынас дағдыларын қалыптастыру, ғылыми жұмыстарды жазу және таныстыру. Шет тіліндегі ғылыми мақаланың құрылымы мен стилистикалық ерекшеліктері. Мамандық бойынша шет тілінде сөйлейтін ақпаратты түсіндіру. Мамандығы бойынша ғылыми-техникалық бейіндегі мәтіндерді ағылшын тілінен қазақ немесе орыс тіліне аудару. Мамандығы бойынша қазақ немесе орыс мәтінінің мазмұнын ағылшын тілінде беру (ауызша рефераттау). Конференцияларда шет тілінде ғылыми мақалалар жазу және ғылыми баяндамалар жасау

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Басқару психологиясы

    Мақсаты: әр түрлі пікірлер жағдайында орындаушылар ұжымының жұмысын ұйымдастыру, басқару шешімдерін таңдау, негіздеу, қабылдау және іске асыру дағдыларын қалыптастыру. Басқару психологиясының теориялық және әдіснамалық негіздері-басқару психологиясының негізгі ұғымдарымен, заңдылықтарымен әртүрлі ұғымдармен танысу. Менеджердің жеке басқару тұжырымдамасы. Ұжымның құрылымы және ұжымдағы әлеуметтік-психологиялық ахуал. Басқару қызметі мен өзара әрекеттесу саласындағы психологиялық зерттеу әдістері, топтағы тұлғааралық қатынастар. Басқару психологиясының өзекті мәселелері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Ғылыми-зерттеу эксперименталды жоспарлау

    Мақсаты: магистранттарда ғылыми зерттеу экспериментін жоспарлаудың практикалық негіздерін қалыптастыру болып табылады. Ғылыми зерттеулер экспериментін жоспарлау әдістері. Экспериментті жоспарлау теориясында қолданылатын ұғымдар. Оңтайлы жоспарларды құру әдістері мен алгоритмдері. Әр түрлі өлшеу есептері үшін өлшеу жоспарын құру. Алгоритмдерді қолдана отырып өлшеу нәтижелерін өңдеу. Өлшеу жоспарын түсіндіру, өлшеу нәтижелері және оларды өңдеу нәтижелері. Жоспар сапасын бағалау. Құбылыстар мен процестерді сипаттаудың математикалық модельдері. Эксперимент нәтижелерін жобалау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ғылым тарихы мен философиясы

    Мақсаты: магистранттарда ғылымның мәнін, шығу тегі мен дамуын тұтас, философиялық түсінуді, ғылымдардың алуан түрлілігі, ғылымның қазіргі жай-күйінің ерекшеліктері, ғылыми ұтымдылықтың құндылықтары туралы түсініктерді қалыптастыру. Ғылым тарихы мен философиясының негізгі тұжырымдамалық аппараты. Әлемдік және отандық философиялық ойдың танымдық бағдарламаларының даму тарихы, қазіргі ғылым философиясының мәселелері және мамандандырылған білімнің негізгі бағыттары. Ғылым мен ғылыми қызметтің әлеуметтік-этикалық аспектілерін, философиялық және ғылыми ойдың моральдық, нормативтік-құндылық мәселелерін, ғалымның әлеуметтік жауапкершілігі мәселелерін және оны іске асыру нысанын білу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Жоғары мектеп педагогикасы

    Мақсаты: жоғары және жоғары оқу орнынан кейінгі білім беру ұйымдарының заманауи педагогикалық технологиялары негізінде педагогикалық шеберлік дағдыларын қалыптастыру. Жоғары мектеп педагогикасының теориялық-әдіснамалық негіздері және педагогикалық білім беруді дамытудың жалпы әдіснамалық принциптері мен басым стратегиясы. Жоғары мектеп дидактикасының негіздері, студенттерді тәрбиелеудің мәні мен басым стратегиялары. Жоғары педагогикалық білім берудің даму тенденциялары. Жоғары мектепте оқу-тәрбие процесін ұйымдастыру мен іске асырудың заманауи әдістері мен технологиялары.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Метрологияның заманауи аспектілері

    Мақсаты: магистранттардың метрологияны дамытудың теориялық және қолданбалы аспектілерін, өлшеуді метрологиялық қамтамасыз етудің құқықтық негіздерін, эталондар жүйесін және өлшем бірлігін қамтамасыз ету. Қазіргі заманғы метрологиялық қызметтердің құрылымы мен функциялары туралы Курс; қазіргі заманғы метрологиялық қамтамасыз етудің техникалық базасы туралы. Кәсіпорындарда жаңа аспаптардың пайда болуын ынталандыру және оларды өндіріске тез енгізу, инновацияларды ілгерілету мақсатында тексеру / калибрлеу және сынақ зертханаларын аккредиттеу саласын кеңейту рәсімін оңайлату мүмкіндігі туралы мәселе

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өндірісті конструкторлық-технологиялық қамтамасыз ету

    Мақсаты: студенттерді тамақ өнімдерінің жаңа түрлерін жасау және сапасын қамтамасыз ету үшін тағам өндірісін жобалау, құрастыру және үлгілеу негіздеріне үйрету болып табылады. Өндірісті конструкторлық дайындау. Жаңа өнімдерді жобалау, жобалау және дамыту процесін ұйымдастыру. Өнімді жобалау нұсқасын таңдаудың экономикалық негіздемесі. Құрылымдық құжаттаманың бірыңғай жүйесі (ESKD). ЕСКД жіктеуіші. Конструкторлық құжаттаманы технологиялық бақылау. Өнім дизайнының тиімділігін бағалау көрсеткіштері мен әдістемесі. Метрологиялық бақылау. Нормобақылау. ТТ, конструкторлық құжаттарды, нормативтік-техникалық құжаттаманы тексеру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • ЕАЭО-да және шетелде техникалық реттеу ерекшеліктері

    Мақсаты: техникалық реттеу саласында теориялық білім алу, сондай-ақ өнімнің сәйкестігін бағалау бойынша практикалық дағдылар мен іскерлікті қалыптастыру. Техникалық комитеттің қызметін ұйымдастыру. Өндірістегі Жаңа объектілерді стандарттау процесін ұйымдастыру. Құжаттарды әзірлеу және сараптау. Ұлттық және мемлекетаралық техникалық комитеттің және стандарттау жөніндегі Халықаралық комитеттің жұмысы. Стандарттау жөніндегі құжаттарды өндіріске енгізу.Техникалық реттеу саласындағы персоналды аттестаттау және сертификаттау. Сәйкестікті растау жөніндегі сарапшылар. Аккредиттеу бойынша бағалаушылар. Өлшеу құралдарын салыстырып тексерушілер. Стандарттау және аккредиттеу жөніндегі техникалық сарапшылар

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Стандарттау мен сертификаттаудың заманауи аспектілері

    Мақсаты: Тамақ өнімдерінің техникалық регламенттер (өнім түрлері бойынша) және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы техникалық регламент талаптарына сәйкестігін бағала. Қазақстандағы және шетелдегі стандарттау мен сертификаттаудың қазіргі жағдайы. Мемлекеттік стандарттарды олардың халықаралық баламаларымен үйлестіру жолымен саудадағы техникалық кедергілерді жою. Сәйкестікті растау ережелерін, рәсімдерін сақтай отырып, сәйкестікті растау жөніндегі жұмыстарды жүргізу. Декларациялау. Техникалық құжаттаманы талдау. Сапа және қауіпсіздік көрсеткіштерін нормативтік құжаттамаға сәйкестігін тексеру. Бағаланатын процестің жай-күйін талдау және әдістемесін әзірлеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сапаны басқарудың шетелдік әдісі

    Мақсаты: шет елдерде сапаны басқару әдістері мен тәсілдерінің дамуымен таныстыру. Сапаны басқарудың шетелдік әдісінің негізгі ережелері. Шет елдердегі сапаны басқару теориясының әдістемелік және практикалық мәселелері. Өнім сапасын тұрақты жетілдіру үшін техникалық, ұйымдастырушылық, экономикалық және әлеуметтік іс-шаралар. Өнім сапасына әсер ететін факторлар: ішкі (сыртқы) жағдайлар, адами фактор және сыртқы жағдайлар.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Шет елдерде метрологиялық қызметті ұйымдастыру

    Мақсаты: магистранттармен өндірісті метрологиялық қамтамасыз етудің ғылыми-ұйымдастырушылық негіздерін және сапаны басқару жүйелеріндегі метрологиялық қызмет қызметінің негізгі принциптерін орнату және қолдану бойынша теориялық және практикалық білім алу болып табылады. Метрологиялық қызметтердің құрылымы мен функциялары туралы, сапаны басқару жүйелеріндегі метрологиялық қамтамасыз етудің техникалық базасы туралы, метрологиялық дайындау және тексеру жұмыстарын орындау, шет елдерде олардың нәтижелерін өңдеу және ресімдеу ережелері туралы курс. Халықаралық метрологиялық ұйымдардың жұмысын талдау және шет елдерде өлшем бірлігін қамтамасыз ету

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тамақ өнімдерін бәсекелік талдау

    Мақсаты: студенттерге нарықтағы бәсекелестіктің жоғары деңгейі жағдайында Ұйымның дамуының перспективалық бағыты ретінде бәсекелестік талдау әдіснамасы саласында білім беру, қазақстандық бизнесте табысты жұмыс істеу үшін қажетті жаңа басқарушылық ойлау менеджменті саласында болашақ мамандардың қалыптасуына ықпал ету. Бәсекелестік талдау әдіснамасы нарықтағы жоғары бәсекелестік жағдайында ұйымды дамытудың перспективалық бағыты ретінде, қазақстандық бизнесте сәтті жұмыс істеу үшін қажетті жаңа басқарушылық ойлауды басқару. Азық-түлік өндіретін кәсіпорындардың өнімдерін маркетингтегі, коммуникациядағы және жарнамадағы инновациялық тәсіл мен әдіс.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Зияткерлік меншікті басқару

    Мақсаты: магистранттардың негізгі теориялық білімдерін, сондай-ақ жеке және заңды тұлғалардың зияткерлік меншік объектілерін табысты басқару үшін жеткілікті практикалық дағдыларын меңгеру болып табылады. Зияткерлік меншік объектілеріне құқықтарды сақтау және қорғау саласындағы Қазақстан Республикасы заңнамасының негіздері. Қазақстан Республикасындағы және шетелдегі зияткерлік меншік объектілеріне құқық. Зияткерлік меншік объектілерін азаматтық айналымға шығаруға ықпал ету. Өнертапқыштық қызмет ұйымының зияткерлік меншік объектілеріне құқықтарды қорғау тәсілдері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Кәсіби сертификаттау

    Мақсаты : стандарттау және сертификаттау бойынша нормативтік құжаттар қорын, сертификаттауды орындау тәртібі мен ережелерін ұйымдастыру мақсатында шикізаттар мен ет өнімдерін сертификаттаудың құқықтық режимін, сондай-ақ шығарылатын өнім сапасының талап етілетін деңгейін бақылауға және қолдауға арналған санитарлық ережелер мен нормаларды оқып білу. Кәсіпорында қолданылатын нормативтік құжаттарды, олардың мақсатын, кәсіпорынның өзінің құжаттар базасын құрудағы мүмкіндіктерін, сондай-ақ шығарылатын өнімнің сапасын Растауды, оның қауіпсіздігін қамтамасыз етуді және практикалық стандарттау мен сертификаттау саласында білім, білік пен дағдыларды қалыптастыруды зерттеу.Негізгі ұғымдар, кәсіби элементтер сапа көрсеткіштері және оларды бағалау әдістері, сертификаттау жүйелері мен схемалары.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Өндірісті конструкторлық-технологиялық қамтамасыз ету

    Мақсаты: өлшеуіш ақпаратты жинау және өңдеудің заманауи бағдарламалық құралдарын, оларды қолдану принциптері мен сұлбаларын оқу болып табылады. Өлшеу процестерін автоматтандыру, бағдарламаларды жазу принциптері және өлшеу жүйелерінде бағдарламалық жасақтаманы қолдану ерекшеліктері, алынған білімді ақпараттық-өлшеу жүйелеріндегі өлшеу процестерін автоматтандыру үшін бағдарламалық өнімдерді әзірлеу процесінде қолдану дағдылары мен дағдыларын қалыптастыру.SCADA жүйелерін қолдану. Күнделікті жұмыс режимінің технологиялық мнемосхемасын әзірлеу және бағдарламалау ортасы. Process Visualization. Operator Control. Alarm Visualization. Historical Archiving. Access Control and Operators Actions Archiving. Automated Reporting.Әр түйін үшін қолданбалы басқару жүйесін құру. Аппараттық-бағдарламалық платформа. Технологиялық процестер мен объектілерді бақылауға және диагностикалауға арналған өлшеу жүйелерінің бағдарламалық жасақтамасын жобалауды автоматтандыруды талдау

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • АӨК саласындағы Метрология

    Мақсаты : магистранттарды жобалау кезінде және өндіріс, монтаждау және қызмет көрсету кезеңінде технологиялық процестерді әзірлеу кезінде конструкторлық әзірлемелер сатысында бұйымның берілген сапасын қамтамасыз етудің теориялық негіздері мен практикалық дағдыларына үйрету болып табылады. ТИ тексеру құқығына заңды тұлғалардың метрологиялық қызметтерін аккредиттеу. Өлшеу құралдарын дайындау, жөндеу, сату және жалға беру жөніндегі қызметті лицензиялау. Калибрлеу жұмыстарын жүргізуге қойылатын талаптардың сақталуына инспекциялық бақылауды жүзеге асыру тәртібі. Өлшеу, бақылау және сынау жағдайын талдау.Кәсіпорында, ғылыми-зерттеу мекемелерінде, жобалау-конструкторлық ұйымдарда өлшеу, бақылау және сынау жағдайына талдау жүргізу. Агроөнеркәсіптік секторда бақылау-өлшеу жабдықтары мен автоматты құралдарды қолдану

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Метрологиялық және сынақ зертханаларын аккредиттеу

    Мақсаты: магистранттарды аккредиттеу саласындағы халықаралық тәжірибемен таныстыру, сертификаттауға қатысушыларды ҚР МСЖ аккредиттеу, сынақ зертханасын аккредиттеу шарттары болып табылады. Өлшеу зертханасының қызметін ұйымдастыру, басқару және үйлестіру. Зертхананы метрологиялық қамтамасыз ету жағдайын талдау. Өлшем бірлігін қамтамасыз ету және аккредиттеу талаптарына сәйкестікті қолдау саласында өлшеу зертханаларын аккредиттеу бойынша жұмыстарды ұйымдастыру. Салыстырып тексерушілерді аттестаттау және зертхана қызметкерлерінің біліктілігін қолдау жөніндегі жұмыстарды ұйымдастыру. Жұмыс орындарын және зертхана бөлімшелерін ұйымдастыру. Зертхана қызметін ұйымдастыру және жалпы басқару. Өлшеу зертханасының қызметін тиісті сапа деңгейін, ӨОӘ тексеру, метрологиялық аттестаттау жөніндегі жұмыстарды қамтамасыз ете отырып басқару. Метрологиялық және сынақ зертханасы сәйкес келуі тиіс жалпы (негізгі) талаптарды талдау

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Өлшем бірлігін қамтамасыз ету

    Мақсаты: әртүрлі текті шикізаттар мен өнімдерді өлшеу және бақылау теориясы және әртүрлі азық-түлік өнімдеріне сараптама жасау кезінде қолдану туралы Курс. Терминдер мен анықтамалар, ӨҚ бірліктерінің халықаралық жүйесі, Өлшеудің жалпы заңдары мен ережелері, өлшеу әдістері мен құралдары, өлшеу қателіктері және оларды үлестіру заңдары, өлшеу нәтижелерін өңдеу әдістері. Өлшеу нәтижелерін өңдеу және өлшенетін шамалар мен өлшеу құралдарының математикалық модельдерін белгілеу. Әр түрлі шығу тегі шикізаттары мен өнімдерін бақылау және сараптау кезінде өлшеу теориясы туралы Курс. Терминдер мен анықтамалар, СИ бірліктерінің халықаралық жүйесі, өлшеулердің жалпы заңдары мен ережелері, өлшеу әдістері мен құралдары, өлшеу қателіктері және оларды бөлу заңдары, өлшеу нәтижелерін өңдеу әдістері. Өлшеу нәтижелерін өңдеу және өлшенетін шамалар мен өлшеу құралдарының математикалық модельдерін белгілеу. Халықаралық метрологиялық ұйымдардың жұмысын талдау және шет елдерде өлшем бірлігін қамтамасыз ету

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Өлшеу процестерін басқару

    Мақсаты: қазіргі заманғы өлшеу құралдары мен процесстерін басқару, технологиялық параметрлерді өлшеудің оңтайлы дәлдігіне қол жеткізу және өлшеу құралдарына қызмет көрсету болып табылады. Өлшеу нәтижелерінің дұрыстығын бағалау, мүмкін қателіктер көздерінің ерекшеліктері. Құжаттаманы басқарудағы шешім мәселелері және өлшеу құралдарының сапасына қойылатын талаптар. Цехтағы өндірістік жүйелердің математикалық модельдері. Еркін номенклатура бұйымдарын өндіру кезінде автоматтандырылған қайта қалпына келтіру қасиеттеріне ие технологиялық жабдық бірліктерінің өндірістік жүйелері және олардың берілген уақыт ішінде автоматты режимде жұмыс істеуін қамтамасыз ету жүйелері. Өлшеу құралдарын басқару процестерінің тиімділігіне әсер ететін факторларды талдау

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Қолданбалы метрология

    Мақсаты: магистранттардың Метрологияның ғылыми-ұйымдастырушылық негіздерін орнату және қолдану бойынша теориялық және практикалық білім алуы, қолданбалы метрологияда теориялық Метрологияның әдістері мен әзірлемелерін пайдалану болып табылады. Әр түрлі шығу тегі бар шикізат пен өнімдерді өлшеу және бақылау теориясы және әртүрлі тамақ өнімдеріне сараптама жасау кезінде қолдану туралы Курс. Өлшеу мәселелері және оларды қамтамасыз ету. Өлшеу нәтижелерін өңдеу әдістері мен алгоритмдері. Оқытудың пәндік мақсаттары қажетті дәлдікке жету жолдары. Өлшем бірлігін қамтамасыз ету туралызаңның негізгі ережелері. ҚР-да метрологиялық қамтамасыз ету бойынша халықаралық тәжірибелерді қолдану

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Сынау жабдықтарын аттестаттау

    Мақсаты: белгіленген шектерде сынақ шарттарын қайта шығару мүмкіндігі бар сынақ жабдығының сипаттамаларын Растауды немесе белгілеуді зерделеу, сондай-ақ сынақ жабдығын оның мақсатына сәйкес пайдалануға жарамдылықты белгілеу мақсатында жүргізіледі. Әртүрлі мақсаттағы сынақ зертханаларының жабдықтарын аттестаттау рәсімін жүргізу бойынша барлық дағдыларды зерделеу және практикалық игеру. Негізгі бөлімдер: ҚР техникалық реттеу туралы, Сынау жабдықтарының сәйкестігін растау негіздері. Сынақтарды ұйымдастыру және өткізу. Сынақтар мен өлшеулерді метрологиялық қамтамасыз ету. Сынау жабдықтарын аттестаттау. Сынақ жабдықтарының әртүрлі түрлерін аттестаттау. Сынақ жабдықтарының әртүрлі түрлерін аттестаттау. Қазақстан Республикасының өлшем бірлігін қамтамасыз етудің мемлекеттік жүйесі. ҚР СТ 2.75-201-сынақ жабдықтарын аттестаттау тәртібі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Техникалық объектілерді жүйелік талдау және диагностикалау

    Мақсаты: магистрлерде метрологиялық қамтамасыз етудің техникалық және бағдарламалық құралдары сұрақтары бойынша кәсіби білім, білік және дағды жүйесін қалыптастыру. Метрологиялық қамтамасыз етудің техникалық және бағдарламалық құралдарының теориялық негіздері мен қолданбалы аспектілері, аспаптар мен аппараттарды метрологиялық қамтамасыз етудің техникалық және бағдарламалық құралдары, тамақ өнеркәсібі саласында қолданылатын аспаптармен және аппараттармен жұмысты ұйымдастыру.Т Амперметрлердің, вольтметрлердің, жиілік өлшегіштердің, ваттметрлердің, варметрлердің, көп функциялы аспаптардың сандық Электр өлшегіш сериялары аспаптарына қызмет көрсетуге арналған iPMS бағдарламасы. Юстировку құрал. Тексеру немесе калибрлеу. Өндірісті метрологиялық және технологиялық қамтамасыз ету саласындағы кәсіби стандарттардың талаптарын зерделеу

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6

Оқыту нәтижелері

  • Ғылыми қызметтің әртүрлі салаларында шет тілін меңгерген, әртүрлі пайымдау логикасын практикалық талдауға қабілетті және дайын, көпшілік алдында сөйлеу, дәлелдеу дағдыларын меңгерген, пікірталастар мен полемикалар жүргізеді
  • Ғылым тарихы мен философиясы саласындағы білімді пайдалана отырып, тұтас жүйелі ғылыми дүниетаным негізінде кешенді, оның ішінде пән аралық зерттеулерді жобалайды және жүзеге асырады
  • Орта кәсіптік және жоғары оқу орындарында педагогикалық қызмет жүргізеді, метрология саласында инновациялық технологияны және ғылыми - зерттеу қызметінің нәтижелерін қолданады
  • Метрология және техникалық реттеу саласындағы алгоритмдер мен математикалық модельдерді пайдалана отырып, ғылыми зерттеулер мен техникалық әзірлемелерді жүргізудің жұмыс жоспарлары мен бағдарламаларын әзірлеуге қабілетті
  • метрологиялық сараптаманы, өлшеулерді орындау әдістерін сертификаттауды, ӨОӘ сынауды және бақылауды жүргізеді, әлеуметтік, этикалық және ғылыми пікірлерді ескере отырып, пайымдауларды қалыптастыру үшін ақпаратты жинайды және түсіндіреді, осы саладағы ұйымдастырушылық және басқарушылық қызметке дайын
  • Өлшеу процестерінің сенімділігі, өндірістегі сынақ жабдықтарын аттестаттау мәселелерін кәсіби деңгейде, бағдарламалық және цифрлық технологияларды қолдана отырып, неғұрлым кең пәнаралық контексте білуді, түсінуді және шешу қабілетін қолданады
  • Жобалау қызметі кезінде техникалық объектілерді диагностикалау жұмысын кәсіби деңгейде ұйымдастырады, кең пәнаралық контексте өндірісті конструкторлық-технологиялық қамтамасыз ету проблемаларын шешу білімдері, түсініктері мен қабілеттерін қолданады, бағдарламалық, цифрлық технологияларды қолдану дағдыларын меңгерген
  • Зерттеулер жүргізеді, өлшем бірлігі саласындағы ғылыми және практикалық міндеттерді шешу және өлшеу процестерін бақылау әдістерін игеру үшін зерттеу деректерін түсіндіреді, кәсіпорындардың есептілігін дайындайды, метрология саласындағы техникалық нормативтік құжаттарды әзірлейді
  • Метрологияның ұйымдастырушылық, әдістемелік және техникалық мәселелерін, өлшеу процестерін бақылау әдістерін, диагностика мен техникалық объектілерді, техникалық нормативтік құжаттарды әзірлеуді шешуде білімді кейіннен пайдалану үшін сынақ нәтижелерін өңдеуге қабілетті. Ғылыми – зерттеу және инновациялық қызметтің мақсатты бағдарламасын әзірлейді
Top