Нутрицевтиктер, биоцевтиктер және салауатты тамақтану

  • Пән денсаулықты жақсарту және аурудың алдын алу үшін диеталық қоспаларды қолдануды зерттейді. Тамақтану негіздері: Тағамның әртүрлі қоректік заттары мен биологиялық белсенді компоненттерінің денсаулықты сақтаудағы рөлін зерттеу. Нутрацевтикалық және биоцеутикалық препараттардың жіктелуі және әсер ету механизмдері, олардың организмге әсері. Нутрацевтикалық және биоцевтикалық препараттарды өндіру технологиялары. Салауатты тамақтану принциптері, халықтың әртүрлі топтары үшін олардың физиологиялық қажеттіліктерін ескере отырып, рациондар мен диеталар дайындау.
  • Образовательная программа 7M07207 Тағам технологиялар және инженерия
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 1
Top