Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07207 Тағам технологиялар және инженерия в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Ғылыми-техникалық прогресс пен инновацияларды дамытуға сәйкес АӨК-де азық-түлік саласының заманауи ғылыми және практикалық міндеттерін шешуге, ғылыми-педагогикалық қызметті жүзеге асыруға қабілетті бәсекеге қабілетті кадрларды даярлау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Тамақ өнеркәсібіндегі және ауыл шаруашылығындағы радиациялық технологиялар
Гендік түрлендірілген тамақ өнімдері
Жоғары мектептің педагогикасы
Биологиялық белсенді заттар мен биологиялық белсенді қоспалардың технологиясы
Ғылым тарихы мен философиясы
Басқару психологиясы
Құсты қайта өңдеу өндірістеріндегі қалдықсыз технологиялар
Нутрицевтиктер, биоцевтиктер және салауатты тамақтану
Тамақ технологиясындағы экструзия
Шет тілі (кәсіби)
Бейіндік пәндерді оқыту әдістері
Тамақ өндірісінің технологиялық процестерін модельдеу және оңтайландыру
Тамақ өнеркәсібіндегі сапаны қамтамасыз етудің нанотехнологиялық аспектілері
Тамақ өнеркәсібінің технологиялық процестерін жорамалдау және талдау
Тамақ өнеркәсібін нормативтік-техникалық реттеу
Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігінің халықаралық талаптары
Ғылыми зерттеулерді жоспарлаудың заманауи әдістері мен ұйымдастырылуы
Тамақ өндірісін цифрландыру
Сенсорлық талдау, тамақ сапасын модельдеу
Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз етудегі менеджмент жүйесі
-
2 Оқу жылы
Қалдықтары аз өндірістердің инжинирингі
Балық пен теңіз өнімдерін сақтау және өнеркәсіпте өңдеудің өзекті мәселелері
Жасанды тамақ өнімдерінің технологиясы
Ақуыз текстураттарының технологиясы
Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеудегі прогресс
Зияткерлік меншікті қорғау
Органикалық шикізатты өндіру және қайта өңдеу
Астық және май саласындағы ғылым мен технологиядағы прогресс
Жаңа буын қазақтың ұлттық тағам өнімдерінің технологиясы
Менеджмент және маркетинг негіздерімен тамақ өнеркәсібінің ресурс үнемдейтін технологиялары
Фитоөнімдер өндірісіндегі және өсімдік шикізатын қайта өңдеудегі биотехнологиялық процестер, биоконверсия
Мал шаруашылығы өнімдерін өндірудегі прогресс
Геродиеталық азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби қызметте іргелі ғылыми, педагогикалық, басқарушылық, коммуникативтік білім мен дағдыларды қолдану.
- Мамандандырылған деректер базасы мен ақпараттық технологияларды пайдалана отырып, ғылыми-техникалық ақпаратты талдау.
- Ғылыми және өндірістік қызметте эксперименттік зерттеулер жүргізуде заманауи тәсілдерді қолдану.
- Жаңа тамақ өнімдері мен биологиялық белсенді қоспаларды жасау кезінде медициналық-биологиялық талаптар мен нутрициология, экологиялық қауіпсіздік нормаларын қолдану.
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында өндірісті, өндірістік-шаруашылық, қаржы-экономикалық қызметті ұйымдастыруды басқару.
- Ақпараттық-коммуникациялық технологиялар құралдарын қолдана отырып, технологияларды, рецептураларды, процестерді, талдау әдістерін әзірлеу.
- Өндірістік қызметтегі тамақ индустриясының ғылыми-техникалық прогресіне сәйкес техника және технология саласындағы инновацияларды қолдану.
- Тамақ өнеркәсібінің инновациялық әзірлемелерін пайдалана отырып, жаңа рецептуралар мен технологияларды әзірлеу кезінде ғылыми зерттеулерді өткізу.
- Техникалық регламенттердің халықаралық талаптарына сәйкес тамақ өнімдерінің сапасын, азық-түлік қауіпсіздігін басқару.