Фитоөнімдер өндірісіндегі және өсімдік шикізатын қайта өңдеудегі биотехнологиялық процестер, биоконверсия

  • Пән өсімдік шикізатын өңдеуде және фитоөнімдерді өндіруде биотехнологияны қолданудың әртүрлі аспектілерін зерттейді. Өсімдік материалдарын бағалы өнімдер мен заттарға айналдырудың биохимиялық және биологиялық процестері. Ашыту түрлері мен принциптері. Өсімдік материалдарын ашыту үшін микроорганизмдерді пайдалану. Ферменттік технологиялар. Өсімдік жасушалары мен ұлпаларын өсіру. Биоконверсия механизмдері. Фитоөнімдерді өндіру технологиялары: экстракция, концентрация, тазарту.Фитоөнімдердің сапасы мен қауіпсіздігін бақылау. Фитоөнімдердің маркетингі және қолдану.
  • Образовательная программа 7M07207 Тағам технологиялар және инженерия
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top