Гендік түрлендірілген тамақ өнімдері

  • Пән генетикалық түрлендірілген ағзаларды (ГМО) және олардың тамақ өнеркәсібінде пайдалануын зерттейді. Гендік инженерияның негізгі принциптері мен әдістері. ГМО-ның даму тарихы. Генетикалық түрлендірілген ағзалардың түрлері: (жүгері, соя, мақта, балық, мал және т.б.). ГМО жасау технологиялары. ГМО-ны ауыл шаруашылығында және тамақ өнеркәсібінде қолдану. Халықаралық және ұлттық нормалар мен стандарттар. ГМО-ны пайдалануға байланысты этикалық мәселелер. Денсаулыққа және қоршаған ортаға ықтимал қауіптер.
  • Образовательная программа 7M07207 Тағам технологиялар және инженерия
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 1
Top