Тамақ өнімдерін өңдеудің физикалық тәсілдері

  • Бұл курс шикізатты өңдеудің электрофизикалық әдістерін зерттейді: тағамды инфрақызыл өңдеу, жоғары жиілікті тағамды өңдеу, электроконтактілі тамақ әдістері, электростатикалық өрісті өңдеу, электрофлотация. Термофизикалық өңдеу әдістері. Азық-түлікті өңдеудің акустикалық әдістері: ультрадыбыстық, импульстік және пульсациялық өңдеу әдістері. Өнімдерді термиялық өңдеуден кейін физика-химиялық қасиеттері мен биологиялық құндылығының өзгеруі қарастырылады. Білім алушы алған білімдерін процестер мен жұмыс органдарының жалпы инженерлік есептеулерін жүргізу үшін қолданады және тиісті жабдықты таңдайды.
  • Образовательная программа 6B07109 Тамақ инженериясы
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top