Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07109 Тамақ инженериясы в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тез өзгеретін әлеуметтік-экономикалық жағдайларға бейімделуге қабілетті тамақ және қайта өңдеу кәсіпорындарының инжинирингі саласында жұмыс істеу үшін бәсекеге қабілетті мамандар даярлау, сондай-ақ тұлғаның жан-жақты кәсіби және зияткерлік дамуына қажеттіліктерін қанағаттандыру
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 3 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B064 Механика және металл өңдеу
-
ҰБТ-дағы пәндер Математика және Физика
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B071 Инженерия және инженерлік іс
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Теориялық механика
Инклюзивті қоғам құндылықтарын қалыптастыру
Тұрақты даму, экология және тіршілік қауіпсіздігі негіздері
Қаржылық сауаттылық негіздері
Сызба геометрия және инженерлік графика
Теориялық және қолданбалы механика
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
Математика
Құқық негіздері және антикоррупциялық мәдениет
Конструкциялық материалдар технологиясы
Тамақ өндірістерінің жалпы технологиясы
Мамандыққа кіріспе
Машинажасау технологиясы
Физика
Технологиялық машиналарды жобалаудың автоматтандырылған жүйесі
Өнеркәсiптiк құрылыс негiздерi
Өзара алмасымдылық, стандарттау және техникалық өлшемдер
Ғылыми зерттеулер негіздері
-
2 Оқу жылы
Абай әлемі
Гидравлика
Тамақ өндірісінің механикалық және гидромеханикалық процестері және аппараттары
Кәсіпорын экономикасы
Өндірісті ұйымдастыру және жоспарлау
Машиналар элементтерін есептеу негіздері
Электротехника
Технологиялық машиналарды жинақтау және пайдалану
Автоматтық реттеу теориясы
Жылутехникасы негіздері
Тамақ өнімдерін өңдеудің физикалық тәсілдері
Өзара алмасушылық негіздері
Сапа менеджментінің жүйесі
Технологиялық машиналардың сенімділігі
Тиеп-түсіру және көлік-қойма жұмыстарын механикаландыру
Гидрогазодинамика және жылумассаалмасу
Сұйықтықтың және газдың механикасы
Материалдар кедергісі
Шығындарды басқару
Механизмдер мен машиналар теориясы
Технологиялық машиналарды жөндеу
Тіршілік қауіпсіздігін қамтамасыз етудің энергиялық жүйелері
Ғылыми-зерттеу жұмыстарының негіздері
Инновациялық қызмет негіздері және патенттану
Жылу-масса алмасу
Көркемдік құрастыру негіздері
Суды дайындаудың физика-химиялық әдістері
Тамақ өндірісінің жылу және массаалмасу процестері мен аппараттары
Тамақ өнімдерін жылулық және тоңазытып өндеуге арналған жабдықтар
Гидропневматикалық машиналар және жетектер
Сапаны басқаруда зияткерлік меншік
Автоматика және автоматтандырылған басқару жүйелері
Конструкциялау негіздері мен машина бөлшектері
Патенттану
Ет және сүт өнімдерін жылулық және тоңазытып өндеуге арналған жабдықтар
Сумен қамтамасыз ету, канализация және жылу жүйелерінің негіздері
Технологиялық процестерді математикалық және компьютерлік моделдеу негіздері
Зерттеу нәтижелерін өңдеу әдістері
-
3 Оқу жылы
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының инжинирингі
Тамақ өндірісінің технологиялық жабдықтарын есептеу және құрастыру
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының жобалық инжинирингі
Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарының инжинирингі
Технологиялық машиналар мен жабдықтарды жобалау
Тамақ өндірісінің шағын кәсіпорындарына арналған жабдықтарды жобалау
Ет және сүт өндірісінің технологиялық жабдықтарын есептеу және құрастыру
Кондитерлік өнеркәсіп кәсіпорындарының инжинирингі
Ет және сүт өнеркәсібі кәсіпорындарының жобалық инжинирингі
Тамақ өнеркәсiбiнің машиналары, автоматтары және ағынды желілері
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының желдету жүйелерінің инжинирингі
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының инжинирингі
Тамақ шикізатын өңдеуге арналған машиналарды жобалау
Ет және сүт өнеркәсібі кәсіпорындарының желдету жүйелерінің инжинирингі
Май өнеркәсібі кәсіпорындарының инжинирингі
Ет және сүт өнеркәсiбiнің машиналары, автоматтары және ағынды желілері
Ет өнеркәсібі кәсіпорындарының инжинирингі
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Әлеуметтік-мәдени, экономикалық-құқықтық, экологиялық білімдері мен коммуникативтік іскерліктерді көрсете білу, қоғамның қазіргі заманғы даму үрдістерін ескере отырып, ақпараттық технологияларды қолдану
- Тамақ өнімдерін өндіру кезінде технологиялық процестерді игеру үшін жаратылыстану пәндерінің негізгі заңдарын қолдану
- Жобалау, техникалық, конструкторлық және технологиялық құжаттаманы әзірлеу, оның сараптамасын және жобалау шешімдерінің техникалық-экономикалық негіздемесін жүргізу
- Пайдалану шарттарын ескере отырып механикалық жүйелерді жобалаудың типтік әдістерін қолдану
- Гидравликалық жүйелерді, сумен және жылумен жабдықтау жүйелерін есептеуді жүргізу
- Технологиялық машиналар мен жабдықтарды монтаждауды, пайдалануды және жөндеуді жүргізу, олардың жарамдылығын және ақаулықтарды жоюды қамтамасыз ету
- Кәсіпорындардың технологиялық жабдықтарын есептеуді, жобалауды және жаңғыртуды жүргізу
- Өнеркәсіптік кәсіпорындардың цехтары мен учаскелерінің жобаларын әзірлеу
- Берілген талаптарды қанағаттандыратын жобаларды әзірлеу және іске асыру үшін инженерлік білімді қолдану, баптау және сынау бойынша технологиялық операцияларды орындау