Көкөністерді, жемістерді, дәнді дақылдарды қайта өңдеудің заманауи технологиялары

  • Пән көкөністерді, жемістерді, дәнді дақылдарды өңдеудің заманауи жағдайы, даму болашағын, практикалық мәселелерін қарастырады. Сүйекті жемістер: перспективалық бағыттар. Өсімдіктерді қорғау. Заманауи әдістер. Өңдеу тәсілдері: биохимиялық, химиялық, физикалық, механикалық: консервациялау, шокты мұздату, кептіру, озондау; жоғары қысымды, мембраналық технологияларды пайдалана отырып, импульстік электр өрістерінде сәулелену арқылы өңдеу, концентрлік мұздату, вакуумда қуыру, вакуумдық, "ақылды" қаптама. Сақтау ерекшеліктері.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top