Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы (қолдану саласы бойынша) в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Теориялық, практикалық-бағытталған және ғылыми - білім беру тәсілдерін қолдана отырып, азық-түлік өнімдерінің технологиясы саласында ұйымдастырушылық-басқару, ғылыми-конструкторлық қызмет дағдыларын меңгерген бәсекеге қабілетті мамандарды даярлау.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Қалдықтары аз өндірістердің инжинирингі
Тамақ өнімдерін микроқұрылымдық, физика-химиялық талдау
Басқару психологиясы
Заманауи шағын өңдеу кешендері
Тамақ инжинирингіндегі ресурс үнемдейтін, Green skills технологиялары
Қосымша шикізатты өнеркәсіптік өңдеу
Глютенсіз өнімдер технологиясы
Геродиетикалық тағам өнімдерінің технологиясын әзірлеуде жасанды интеллектіні қолдану
Ғылым тарихы мен философиясы
Шет тілі (кәсіби)
Азық-түлік шикізаты мен өнімдерін талдаудың заманауи әдістері
Жоғары мектептің педагогикасы
Тамақ өнімдерін ораудағы инновациялар
Ақуыз текстураттарының технологиясы
Ғылыми зерттеулер әдістемесі
Ғылыми зерттеу әдістері
Эксперименттерді ұйымдастыру және жоспарлау
Құсты қайта өңдеу саласындағы қалдықсыз технологиялар
Жасанды тамақ өнімдерінің технологиясы
Тамақ өнімдері өндірістеріндегі технологиялық процестерді модельдеу
Тәжірибелік деректерді өңдеу әдістері
Имитациялық модельдеу жүйелері
Ғылымдағы іргелі, қолданбалы зерттеулер
-
2 Оқу жылы
Зияткерлік меншіктегі халықаралық құқық
Гендік түрлендірілген тамақ өнімдері, гендік инженерия әдістері
Биологиялық белсенді заттар мен биологиялық белсенді қоспалардың технологиясы
Патенттану
Азық-түлік шикізатының сапасы мен қауіпсіздігін бақылау
НАСРР негіздері
Көкөністерді, жемістерді, дәнді дақылдарды қайта өңдеудің заманауи технологиялары
Қайта өңдеудің инновациялық технологиялары - етті, сүтті, балықты
Зияткерлік меншікті қорғау
Шикізат пен өнімнің тағамдық қауіпсіздігі
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби қызметте негізгі ғылыми, педагогикалық, басқарушылық, коммуникативті білім мен дағдыларды қолдану.
- Азық-түлік өнімдері саласында заманауи техниканы қолдана отырып, азық-түлік өнімдерін өндіру технологиясын құру және жетілдіру кезінде ғылыми және әдіснамалық тәсілдерді қолдану
- Өсімдіктер мен жануарлардан алынатын тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін әзірлеу және жетілдіру
- Тамақ өнімдерінің сапалық сипаттамаларын талдау мақсатында кешенді зерттеулерді жобалау және жүзеге асыру. Заманауи аппаратураны пайдалана отырып, зертханалық зерттеулерді орындаудың әдістемелік негіздерін қолдану
- Тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін жетілдіру жөніндегі іс-шараларды әзірлеу
- Шикізатты, дайын өнімді бақылау және сәйкестендіру, зияткерлік меншік құқықтарын қорғауды жүзеге асыру
- Ағымдағы өндірістік ақпаратты өңдеу, алынған деректерді талдау және оларды өнім сапасын басқаруда пайдалану
- Азық-түлік қауіпсіздігі саласындағы инновациялық саясаттың міндеттерін іске асыруда кәсіби білім мен дағдыларды қолдану