Геродиетикалық тағам өнімдерінің технологиясын әзірлеуде жасанды интеллектіні қолдану

  • Пән геродиетиканы жетілдірудің ерекшеліктері мен жолдарын, зерттеулер мен жетістіктерге шолу, геродиетикалық өнімдерді жасау мақсатындағы шикізаттар мен материалдарды қарастырады. Тағамдық қоспалармен, йогуртпен, қара бидай нанымен, нан өнімдерімен байытылған желе өнімдерінің технологиясын, ет және көкөніс консервілерінің технологиясын, сүт ботқалары, ашытылған сүт сусындары, шұжықтар, макарон өнімдері, сүзбе массалары, балық құйылған жартылай фабрикаттар, тағамдық қоспалар, биологиялық белсенділер технологиясын зерттейді. Шикізатты іріктеу, рецептураларды модельдеу және жас және физиологиялық қажеттіліктерді ескере отырып, геродиетикалық өнімдердің тағамдық құндылығын болжау үшін жасанды интеллектті қолдану.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 1
Top