Физиология, гигиена және тамақтану санитариясының технологиялық негіздері

  • Пән санитарлық-эпидемиологиялық қызметтің жалпы ережелерін, санитарлық нормаларды, тамақ өнімдеріне қойылатын талаптарды қарастырады. Өндірістік санитариямен, гигиенамен, дератизацияны, дезинфекцияны, дезинсекцияны ұйымдастырумен танысу. Курс білім алушыларды макро - және микронутриенттермен, тағамның қорғаныш және улы компоненттерімен, судың сапасына, шикізатқа, дайын өнімге, жартылай фабрикаттарға, санитарлық талаптарға сәйкес кәсіпорындардың ағымдағы және жоспарлы бақылауына қойылатын талаптармен адамның ас қорыту жүйесі, ағзадағы энергия алмасуыды қарастырады.
  • Образовательная программа 6B07202 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top