Тағам өнімдерінің сапасын аспаптық зерттеу

  • Пән тамақ өнімдерінің сапасының әртүрлі көрсеткіштерін объективті бағалаудың әдістері мен құрылғыларын қамтиды, пәнді оқу барысында студенттер ылғалдылық өлшеуіштермен, температураны түрлендіргішпен өлшейді, сүт сапасын май өлшегіштермен, ақуыз өлшегіштермен, ионометрлермен өлшейді, еттің сапасын аммиак, күкіртті сутегі, су, азот, май бойынша зерттеулер жүргізіп анықтайды, химиялық және бактериологиялық қасиеттері бойынша судың сапасын зерттейді, сонымен қатар, аспаптық зерттеулер зиянды заттар мен консерванттардың болуын анықтауға көмектеседі.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top