Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша) в Тараз инновациялық-гуманитарлық университеті

  • Сыбайлас жемқорлықа қарсы мәдениет негіздері 2019
    Несиелер: 5

    Пән аясында студенттер сыбайлас жемқорлыққа қарсы сана және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет ұғымдарымен танысады, сыбайлас жемқорлық туралы білім алады. Жеке тұлғаның сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетін тәрбиелеудегі отбасының рөліне, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттің ұлттық негіздеріне, шет елдерде сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыруға және т. б. ерекше назар аударылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экология және тұрақты даму
    Несиелер: 3

    Пән экологиялық дүниетанымды қалыптасырудың негізі болып табылады. Бұл пәнді оқу экосфераны қорғау бойынша практикалық дағдыларды қалыптасыруға, сонымен қатар экологиялық ойлауға, студенттердің экология туралы ғылым ретінде білімін кеңейтуге және экосфераны тұрақты дамуындағы адамның рөлін арттыруға бағытталған. Болашақ мамандар үшін экологиялық білім кешені қатаң экологиялық императив жағдайында адамзат қызметін ұйымдастыруға бағытталған

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тауарларды және қызметтерді сараптау негіздері
    Несиелер: 5

    "Тауарлар мен қызметтерді сараптау негіздері" пәні тауардың тұтынушылық қасиеттерін, тауардың бәсекеге қабілеттілігін арттыру құралдарын, соның ішінде тауартану, тауарларды жіктеу және кодтау, тауарлардың ассортименті, тауар ақпаратының түрлері мен құралдары, ассортиментті қалыптастыру кәсіпорындарының тауарлық белгісі, тауарлардың сараптамасы, сондай-ақ оларды ақпараттық қамтамасыз ету мәселелерін зерттеу болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тауартану негіздері
    Несиелер: 5

    Тауартану-тауарлар мен қызметтердің тұтынушылық құндылығын анықтайтын негізгі сипаттамалары және осы сипаттамаларды қамтамасыз ету факторлары немесе тұтыну құнын, тауардың нақты адам қажеттілігін қанағаттандыру қабілетін зерттейтін кешенді тәртіп туралы ғылым.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Дінтану
    Несиелер: 5

    Дінтану білімнің кешенді салыстырмалы дербес саласы ретінде XIX ғасырдан бастап қалыптасты, бірақ тиісті білімдер ғасырлар бойы жинақталғанымен. Ол жалпы және әлеуметтік философия, философия тарихы, социология, антропология, психология, Жалпы тарих, этнология, археология және басқа да ғылымдар тоғысында конституцияланды. Дінтану заңдылықтарын пайда болу, даму және қызмет етуінің дін, оның құрылымы және әр түрлі компоненттері, оның многообразные феномендері, олар представали тарихында қоғамның өзара байланысы мен өзара іс-қимыл дін және басқа да облыстардың мәдениет.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тіршілік қауіпсіздік негіздері
    Несиелер: 3

    бастауыш, жалпы және орта кәсіптік білім беру мекемелерінде оқытылатын және қауіпсіздік мәдениетін тәрбиелеуге, білім алушыларды күнделікті өмірде, қауіпті, оның ішінде төтенше жағдайларда қауіпсіз мінез-құлыққа дайындауға арналған

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Стандарттау және сертификаттау 2019
    Несиелер: 5

    Стандарттау және сертификаттау стандарттау мен сертификаттаудың мәні мен мазмұнын, сертификаттаудың әдістемелік материалдарын, өнімдер мен қызметтердің сәйкестігін растауды жүргізу ережелері мен тәртібін, сәйкестікті растау сызбасын міндетті және ерікті сертификаттау жүйесін, сәйкестікті растау үшін сынақ жүргізу ережесін зерттейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Құқық негіздері
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқу барысында мемлекет пен құқықтың пайда болу, даму және қызмет ету заңдылықтары, негізгі заң ұғымдарын анықтау, сондай-ақ конституциялық, азаматтық, қылмыстық және әкімшілік құқық сияқты қазақстандық құқықтың базалық салаларының негізгі ережелері кіреді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экономикалық теория негіздері
    Несиелер: 3

    «Экономикалық теорияның негіздері» курсы практикалық іс-әрекеттерге қажетті экономикалық экономикалық дағдыларды меңгеруге, объективті экономикалық процесті көрсететін экономикалық ұғымдарды және санаттарды игеру, тиімді басқару шешімдерін таңдау дағдыларын дамытуға бағытталған. Тәртіп экономикалық ойлауды қалыптастырады және экономикалық процестерге өз көзқарастарын қалыптастыруға ықпал етеді, білім механизмдері мен экономикалық механизмге ықпал ету құралдарымен жабдықталады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Еңбекті қорғау
    Несиелер: 3

    Еңбекті қорғау жөніндегі инженердің қызметі құқықтық, әлеуметтік-экономикалық, ұйымдық-техникалық, санитарлық-гигиеналық, емдеу - алдын алу, оңалту іс-шараларын қамтитын еңбек қызметі процесінде қызметкерлердің өмірі мен денсаулығын сақтауға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Компьютерлік графика
    Несиелер: 5

    Компьютерлік графика - қызмет саласы, онда компьютерлер қатар арнайы бағдарламалық қамтамасыз ету ретінде пайдаланылады құралы ретінде құру үшін және сурет өңдеу және цифрлау үшін көрнекі ақпаратты, алынған нақты әлемнің мақсатында оны одан әрі өңдеу және сақтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Инженерлік графика 2019
    Несиелер: 5

    Инженерлік графика курсы Сызба геометриясы мен Техникалық сызу элементтерін қамтиды, бөлшектер мен тораптарды құрастырудың теориялық және практикалық элементтерін, бөлшектер сызбаларын және конструкторлық құжаттамаларды орындау ережелерін қамтиды. Пәнді оқытудың мақсаты студенттердің ЕСҚ стандарттарының талаптарына сәйкес сызбаларды орындаудың теориялық білімдері мен практикалық дағдыларын меңгеру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Физика. 2019
    Несиелер: 5

    Физика-табиғат туралы ғылым (жаратылыстану) жалпы мағынада (табиғаттану бөлігі). Оның зерттеу пәні материяны (зат және өріс түрінде) және оның қозғалысының жалпы түрлерін, сондай-ақ материяның қозғалысын басқаратын табиғаттың іргелі өзара әрекеттесуін құрайды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Математика 2019
    Несиелер: 5

    Жоғары математика негізі математикалық талдау болып табылады. Нақты жағдайларда болып жатқан динамикалық процестердің мәнін түсіну және түсіндіру үшін қатаң Математикалық талдау жүргізу қажет.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Химия 2019
    Несиелер: 5

    Химия - жаратылыстанудың аса маңызды және ауқымды салаларының бірі, заттар, олардың құрамы мен құрылысы, олардың құрамы мен құрылысына байланысты қасиеттері, олардың құрамы өзгеруіне әкелетін химиялық реакциялар туралы ғылым, сондай-ақ осы құбылыстар бағынатын заңдар мен заңдылықтар туралы ғылым.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Азық -түлік емес тауарларының тауартануы және сараптауы
    Несиелер: 5

    "Азық - түлік емес тауарларының тауартануы және сараптауы" пәні бойынша теориялық білімдермен, маркетинг және коммерция саласында тауарлардың сапасы мен ассортиментін бағалау және басқару бойынша білікті кәсіби қызметті қамтамасыз ететін біліктер мен дағдыларды қалыптастырумен танысу, тұтынушылық қасиеттерді анықтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Нанотехнологияға кіріспе
    Несиелер: 5

    Наноматериалдар мен нанотехнологиялар - бірнеше нанометрлерде мөлшерлері бар бөлшектердің физика-химиялық қасиеттерін алумен және зерттеумен байланысты ғылым саласы, әлемдік қоғамдастықпен нанотехнологияларды дамыту XXI ғасырдың ең перспективалы бағыты болып танылды. Жаңа пәнаралық аймақ - наноғылым қалыптасты, ол заттың іргелі қасиеттері туралы білім жиынтығы ретінде қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Акмеология және жеке және әлеуметтік жетістіктердің негіздері
    Несиелер: 3

    Бұл пән акмеологияны адамның жеке іс-әрекетінің барлық түрлерінде максималды жетілуге ​​жетудің заңдары (тәсілдері) туралы ғылым ретінде зерттейді, сонымен бірге оның жетілу кезеңінде және әсіресе осы дамудың ең жоғарғы деңгейіне жеткен кезде адам дамуының заңдылықтары мен механизмдерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Конструкциялық материалдар технологиясы 2019
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқу логикалық және техникалық ойлауды дамытады, материалдардың құрылымы мен қасиеттеріне, металдарды өңдеу әдістері мен тәсілдеріне қатысты құбылыстардың кең шеңберін түсінуге енгізеді. Конструкциялық материалдар технологиясы дайындамаларды дайындаудың технологиялық процестерін, машина бөлшектерін алу үшін оларды мөлшерлі өңдеу әдістерін, типтік өндірістік жабдықтар мен құралдардың принципті сұлбаларын зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Гендерлік саясат негіздері
    Несиелер: 3

    біздің еліміз мыналарды қамтиды: әйелдер мен ерлердің билік құрылымдарына тең қатысуы, экономикалық тәуелсіздік, бизнесті дамыту және қызмет бабында алға жылжыту үшін тең мүмкіндіктерді қамтамасыз ету, отбасында тең құқықтар мен міндеттер үшін жағдайлар жасау, гендерлік зорлық-зомбылықтан еркіндік, оларды шешу біздің қоғамымызды дамытудағы және мемлекетіміздің гендерлік саясатындағы әйелдердің рөлін одан әрі арттыру үшін жаңа мүмкіндіктер ашады, сондай-ақ отбасы, әйелдер мен балалар мәселелері жөніндегі тиісті құқықтық

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Өлшеулердің жалпы теориясы 2019
    Несиелер: 5

    "Өлшеулердің жалпы теориясы" пәні өлшеулердің жалпы теориясының негізгі түсініктерін, Метрологияның бірінші аксиомасы, Метрологияның екінші аксиомасы, Метрологияның үшінші аксиомасы, әртүрлі физикалық шамаларды өлшеу әдістері және олардың таралуының жалпы заңдарын оқытады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Материалтану 2019
    Несиелер: 5

    Материалтану кейбір факторларға байланысты қатты және сұйық күйінде материалдардың қасиеттерінің өзгеруін зерттейді. Зерттелетін қасиеттерге: заттардың құрылымы, осы заттардың электрондық, термиялық, химиялық, магниттік, оптикалық қасиеттері жатады. Материалдардың құрылымы мен қасиеттерін білу принципті жаңа өнімдерді және тіпті Индустрия салаларын құруға әкеледі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Органикалық химия 2019
    Несиелер: 5

    Органикалық химия-көміртектің қосылыстарын, олардың құрылымын, қасиеттерін және синтездеу әдістерін зерттейтін химия бөлімі. Органикалық көміртектің басқа элементтермен қосылыстары деп аталады. Көміртектің элементтердің көпшілігімен қосылу және әртүрлі құрам мен құрылымның молекулаларын құру қабілеті органикалық қосылыстардың алуан түрлілігін тудырады. Органикалық қосылыстар тірі организмдердің өмір сүруінде негізгі рөл атқарады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Метрология
    Несиелер: 5

    "Метрология" пәні өлшеу жүйелерін, Метрологияның негізгі терминдері мен анықтамаларын, ӨҚ бірліктерінің халықаралық жүйелерін, жалпы өлшемнің заңдары мен ережелерін, сондай-ақ өлшеу әдістерін қарастырады. Өлшеу бойынша жұмыстарды жоспарлаумен және өлшеу кезіндегі негізгі теориялармен танысу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Шикізатпен дайын өнімдердің құрамын анықтау әдістері 2019
    Несиелер: 5

    "Шикізатпен дайын өнімдердің құрамын анықтау әдістері" пәні шикізатты тиімді жұмсау, жоғары сапалы өнімді дайындаудың қалдықсыз және ресурс үнемдейтін технологиясын енгізу үшін технологқа қажетті білім береді. Шикізаттың технологиялық қасиеттері, оның химиялық құрамы және аспаздық өңдеу процесінде өнімдердің жаңа қасиеттерін қалыптастыру арасындағы өзара байланысты көруге үйрету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тауарларды талдаудың физика-химиялық әдістері 2019
    Несиелер: 6

    Талдаудың физика-химиялық әдістерін физико-химиялық талдаудың үлкен және дербес ғылыми пәнінің құрамдас бөлігі деп есептеуге болады. Физикалық-химиялық талдау химиялық жүйенің құрамы мен оның физикалық қасиеттері арасындағы өзара байланысты, онда болып жатқан химиялық және фазалық айналуларды жан-жақты зерттеу үшін қолданады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кедендік бақылау
    Несиелер: 6

    Кедендік бақылау-бұл Қазақстан Республикасының кеден саясатын іске асыру құралдарының бірі, ол кедендік-құқықтық қатынастарға қатысушылардың кеден заңнамасы нормаларының талаптарын сақтауын қамтамасыз ету мақсатында кеден органдары жүзеге асыратын шаралар жиынтығын білдіреді. Оның негізгі мақсаты-әртүрлі тексерулердің көмегімен қатысушылар жүргізетін операциялардың кедендік-құқықтық қатынастарына сәйкестігін анықтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кәсіби бағытталған шетел тілі 2019
    Несиелер: 5

    шет тілін кәсіби-бағдарлы оқыту түпнұсқалы мәтіндерді оқу, оларды жалпы және заңдық терминожүйелік құқықтармен таныстыру қажеттілігі, жеке сөздікті құру бойынша өз бетінше жұмыс істеу дағдыларын қалыптастыру және кәсіби қарым-қатынасқа қажетті күнделікті қарым-қатынастың ең таралған жағдайларының сценарийі ретінде өтетін ауызша кәсіби қарым-қатынас дағдыларын меңгеру болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Шикізат және дайын өнімдердің қасиеттерін зерттеу әдістері 2019
    Несиелер: 5

    "Дайын өнім мен шикізаттың қасиеттерін зерттеу әдістері" пәнін оқу студенттерде олардың сапасы мен қауіпсіздігін анықтайтын шикізаттың және оны қайта өңдеу өнімдерінің қасиеттері туралы түсініктерді қалыптастыруға, технологиялық процесті оңтайландыруға және дайын өнімнің сапасына, ресурсты үнемдеуге, өндіріс процестерінің тиімділігі мен сенімділігіне әсер ететін шикізат пен жартылай фабрикаттардың қасиеттерін анықтауға және талдауға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Өлшеудің физикалық негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мазмұны "стандарттау және сертификаттау" бағыты бойынша бітірушінің болашақ кәсіби қызметі туралы түсініктерді қалыптастырумен байланысты сұрақтар шеңберін қамтиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Сапа жүйесі
    Несиелер: 5

    Пән сапа менеджменті нысандарының эволюциясын, TQM (жалпы сапа менеджменті) тұжырымдамасы мен моделін, Азиялық сапа моделін, сапа жүйесін әзірлеу, енгізу, қызмет ету кезіндегі іс-әрекет тәртібін қарастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Сынаудан өткізу, өнім қауіпсіздігі мен бақылау
    Несиелер: 5

    "Өнімді сынау, бақылау және қауіпсіздігі" пәні инженерлік кадрларды дайындау кезінде базалық пәндер цикліне кіреді, олар өнімді жоспарлау, сынауды ұйымдастыру және өткізу, сынақ нәтижелерін өңдеу, бақылау және қауіпсіздік мәселелерімен айналысатын болады. Пән сынақ нәтижелері бойынша шешім қабылдауды, сынаудың негізгі кезеңдерін, сынау және аттестаттау әдістемесін әзірлеуді үйренеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Бақылаудың статистикалық әдістері 2019
    Несиелер: 5

    Пән қоғамдық тамақтану өнімдерінің сапасын бақылаудың құқықтық, нормативтік, экономикалық және әлеуметтік аспектілерін береді. өнімнің сапасын бақылауды ұйымдастырудың негізгі принциптері мен теориялық негіздері, өнімнің сапасын бақылау тәсілдері; өнімнің сапасын бақылаудың әртүрлі түрлерін, нысандары мен әдістерін іс жүзінде қолдану; жеке тапсырыс бойынша дайындалған өнімді бақылау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету жүйесі 2019
    Несиелер: 5

    Курс тағамдық шикізаттар мен өнімдердің шынайылығы мен бұрмалануы саласындағы теориялық дайындықтың негізін, тағамдық объектілерді зерттеу әдістері мен тәсілдерін меңгеруді, тағамдық қауіпсіздік жүйесі туралы, өндіріс гигиенасының теориялық және практикалық негіздерін және халықаралық тәжірибесін, өнімдерді өңдеудің технологиялық және санитарлық режимдерін және олардың биологиялық және тағамдық қауіпсіздігін қамтамасыз ететін олардың сапасына қойылатын талаптарды қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Квалиметрия 2019
    Несиелер: 5

    Квалиметрия-бұл әр түрлі заттар мен процестердің, яғни нақты әлем объектілерінің сапасын өлшеу және сандық бағалау туралы ғылым. Квалиметрияның соңғы мақсаты әдістемелерді әзірлеу және жетілдіру болып табылады, олардың көмегімен нақты бағаланатын объектінің сапасы осы объектінің қоғамдық немесе жеке қажеттілігін қанағаттандыру дәрежесін сипаттайтын бір санмен көрсетілуі мүмкін.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 5

    Болашақ кәсіби қызмет аясында негізгі түсініктер мен терминологиялар жүйесін білу. Кәсіби әдебиетпен жұмыс істеу, кәсіби техникалық мәтіндерді талдау, екі жақты аударманы орындау. Күнделікті, әлеуметтік, мәдени және кәсіби қарым-қатынастың түрлі жағдайларында білікті болу; коммуникативтік мақсатқа және коммуникацияның кәсіби саласына сәйкес сөйлеу және жазу дағдыларын игеру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерінің микробиологиялық қауіпсіздігі 2019
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты микроағзалардың систематикасын, морфологиясын (формалары мен құрылысын) және физиологиясын (тіршілік әрекетін), оларды бөлу және тану әдістерін, сондай-ақ олардың табиғаттағы мәнін және адам қызметінің түрлі салаларында қолдану мүмкіндіктерін анықтау болып табылады. Тамақ өндірісіндегі микробиологиялық бақылау бақыланатын объектінің бактериялық тұқымдану дәрежесін анықтауға байланысты зерттеу мен бақылаудың барлық әдістерін, сондай-ақ микрофлораны сандық есепке алу әдістерін білдіреді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өнім сапасын және процестерді басқаруды бақылаудың статистикалық әдістері 2019
    Несиелер: 5

    Пән өнімнің өндірісін дайындаумен және технологиялық үрдіспен байланысты мәселелерді регламенттейді, стандарттау саласындағы жұмыстарды ұйымдастыру және жүргізу кезінде өнімнің сапасын басқару жүйелерін және статистикалық бақылаудың негізгі әдістерін орнатумен, өндіріс процесінде бақылауды ұйымдастыру және сынақтарды жүргізумен, өнім және қызмет сапасын басқару жүйелерінің даму көрсеткіштерінің жағдайы мен динамикасын талдаумен байланысты мәселелерді регламенттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өнімнің гигеналық негізі
    Несиелер: 5

    Пән тағам объектілеріне қойылатын жалпы санитарлық және гигиеналық талаптарды; мемлекеттік санитарлық-эпидемиялық қызметтің құрылымы мен функцияларын, тағам гигиенасы мен қауіпсіздігі саласындағы заңнамалық базаны, тағам объектілеріне қойылатын жалпы санитарлық - гигиеналық талаптарды, тағам салаларының кәсіпорындарында және қоғамдық орындарда санитарлық қадағалау ерекшеліктерін, тағам өнімдерін санитарлық-гигиеналық бақылау объектісі ретінде сатуды қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Стандарттау және сертификаттаудағы IT
    Несиелер: 5

    «Стандарттау және сертификаттаудағы IT» курсы ақпаратты беру және өңдеудің қазіргі заманғы желілік технологияларын шолудың, қорғалған құжат айналымы технологиясын және реляциялық деректер қорын жобалауды үш тұғырлықта стандарттау және сертификаттауда қолдану тұрғысынан ат қарастырады. Басты тұтынушы ретінде сапаны басқаруға және АТ қозғаушы күші ерекше көңіл бөлінеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдерінің сапасын гигиеналық бақылау
    Несиелер: 5

    Пән тағам гигиенасы және қауіпсіздігі саласындағы заңнамалық базаны, тамақ объектілеріне қойылатын жалпы санитарлық - гигиеналық талаптарды, тамақ салаларының кәсіпорындарында және қоғамдық орындарда санитарлық қадағалау ерекшеліктерін, санитарлық-гигиеналық бақылау объектісі ретінде тамақ өнімдерін сатуды зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Теңдестірілген тамақтану концепциясын зерттеу
    Несиелер: 5

    Теңдестірілген тамақтану-бұл ағзаны қажетті заттармен жеткілікті мөлшерде және оңтайлы қатынаста қамтамасыз ететін тамақтану, бұл тағамды жақсы меңгеруге және барлық пайдалы биологиялық қасиеттердің барынша пайда болуына ықпал етеді. Тұжырымдамаға сәйкес ағзаны ақуыз, майлар, көмірсулар, минералдық элементтер, витаминдер қажетті мөлшерде қамтамасыз ету шартымен қалыпты өмір сүруді қамтамасыз етуге болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Азық-түлік тауарларының тауартануы және сараптауы
    Несиелер: 5

    "Тауартану және азық-түлік тауарларының сараптамасы" пәні тауарлардың сапасын қалыптастыратын және сақтайтын түр-түрін, тұтынушылық қасиеттері мен факторларын, тауарларды сәйкестендірудің негізгі әдістерін және тауарлардың өмірлік циклінің барлық кезеңдерінде сапасы мен қауіпсіздігін қалыптастыратын және сақтайтын тауарларды бұрмалаудан табу және қорғау тәсілдерін; азық-түлік тауарларының біртекті топтарының тұтыну қасиеттерінің номенклатурасы мен сапа көрсеткіштері мен қауіпсіздік көрсеткіштерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Жүйелік талдау
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқу нәтижесінде студент басқа көздерден алынған деректермен жұмыс істей алады, ДК белгілі бір деректер қорын басқару жүйесін зерттей отырып, дәріс материалдарын оқып, зертханалық нұсқауларға сәйкес орталықтандырылған ЭЕМ немесе сервердегі орталықтандырылған деректер қорын пайдалана отырып жұмыстарды орындауы тиіс.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сынау орталықтарын аккредиттеу
    Несиелер: 5

    Аккредиттеу сынақ зертханасын тексеру мақсатында аттестаттау негізінде жүзеге асырылады, яғни оның белгіленген критерийлерге сәйкестігін анықтау. Негізгі нормативтік-құқықтық құжаттарды, өлшеу құралдарының сәйкестігін растау тәртібі мен ережелерін білу, сертификаттау сұлбасын таңдай білу; сертификаттау бойынша құжаттарды толтыру, өлшеу құралдарының сәйкестігін растау процедураларын және аттестациялауды өткізу дағдыларын меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Механикалық шамаларды өлшеу құралдары
    Несиелер: 5

    "Механикалық шамаларды өлшеу құралдары" пәні механикалық шамаларды өлшеу құралдарын және олардың метрологиялық сипаттамаларын, механикалық шамаларды өлшеу принциптерін, механикалық шамаларды өлшеу құралдары үшін қолданылатын аспаптардың ерекшеліктерін, механикалық шамаларды өлшеу әдістерін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өлшеу және сынау әдістері мен құралдары
    Несиелер: 5

    Пән өлшеу, бақылау және сынау түрлері мен әдістері туралы негізгі мәліметтерді, электрлік және механикалық шамаларды өлшеу құралдарының жіктелуі, бірінші кезекте геометриялық өлшемдерді, орын ауыстыруларды, объектілердің жазықтығы мен пішінін, бақылау құралдарын қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сәйкестікті растау жөніндегі органдарды және сынақ зертханаларын аккредиттеу
    Несиелер: 5

    Пән мыналарды қамтиды: аккредиттеудің негізгі ұғымдары, мақсаттары мен принциптері, аккредиттеудің негізгі кезеңдері, Қазақстандағы мемлекеттік аккредиттеу жүйесі, сертификаттау жөніндегі органдардың функциялары мен міндеттері, сертификаттау жөніндегі органдарға және сынақ зертханаларына қойылатын жалпы талаптар, сертификаттау жөніндегі органдарды және сынақ зертханаларын аккредиттеу, аккредиттеу жөніндегі органның және сарапшы-аудиторлардың, аккредиттеу жөніндегі халықаралық ұйымдардың құқықтары мен міндеттері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Жастар саясатының негіздері
    Несиелер: 3

    Бұл пәнді оқытудың негізгі мақсаты Қазақстан-2050 Стратегиясын жүзеге асыруға байланысты Қазақстанның жастар саясатын дамыту болып табылады. Мемлекеттік жастар саясаты басым бағыттардың бірі болып табылады. Қазақстан Республикасындағы мемлекет пен жастардың қатынастар саласын реттейтін негізгі нормативтік құқықтық құжат "Қазақстан Республикасындағы мемлекеттік жастар саясаты туралы" заң болып табылады, онда оның мақсаттары, міндеттері, бағыттары, сондай-ақ жастарды мемлекеттік қолдау тетіктері, оның әлеуметтік және саяси құқықтары айқындалған./

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Стандарттау нысандарын маркетингтік зерттеуді ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Маркетингтік зерттеулер проблеманы анықтауды, деректерді мақсатты жинауды және талдауды, сондай-ақ тиімді басқару шешімдерін қабылдауды жетілдіру мақсатында маркетингтік қызметтің түрлі аспектілері бойынша ұсынымдарды әзірлеуді, жарнамаға арналған шығындарды және олардың өзгеру үрдісін, тауарды жылжыту бойынша іс-шараларды қамтитын процесс болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Маркетингтік зерттеу әдістері мен принциптері
    Несиелер: 5

    Маркетингтік зерттеулердің әдістері мен принциптері маркетингтік қызметтің толық әдістемелік негізін білдіреді. Маркетингтік ақпаратты алу тәсілі бойынша оларды бөлуге болады: бастапқы деректер әдістері – зерттеуші нақты проблеманы шешу үшін жиналған деректерді алады және қайталама деректер әдістері – басқа мақсаттар үшін бұрын жиналған ақпарат пайдаланылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Стандарттар мен нормативтік техникалық құжаттарды әзірлеу
    Несиелер: 5

    "Стандарттар мен нормативтік-техникалық құжаттаманы әзірлеу" пәні бойынша сараптама жүргізу және стандарттау, метрология және сертификаттау жөніндегі нормативтік құжаттар бойынша сараптамалық қорытынды беру тәртібін, техникалық шарттарды келісу, бекіту және мемлекеттік тіркеу тәртібін, ұйым стандарттарын әзірлеу және ресімдеу тәртібін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Халықаралық стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 6

    Стандарттау және сертификаттау жөніндегі халықаралық ұйымдардың ұйымдық құрылымы мен функциялары туралы, сондай-ақ қажетті нормативтік құжаттаманы дайындау технологиясы туралы, нормативтік-техникалық құжаттамаға, өнеркәсіптік өнімдер мен бұйымдарға арналған халықаралық стандарттар туралы; стандарттау және сертификаттау жөніндегі халықаралық ұйымдардың құрылымы туралы; елдер арасындағы тауар айналымын арттырудағы Халықаралық стандарттау мен сертификаттаудың рөлі туралы жалпы мәліметтер береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету
    Несиелер: 6

    "Өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету" пәні - бұл студенттердің өлшемдердің бірлігі мен талап етілетін дәлдігіне жету үшін қажетті ғылыми-ұйымдастыру негіздерін, техникалық құралдарды, нормалар мен ережелерді, МҰ қызметінің құрылымын, МҰ техникалық базасын, өлшемдердің бірлігі мен дәлдігін қамтамасыз ету әдістерін құру және қолдану бойынша теориялық және практикалық білімді алуы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Нормативтік - техникалық құжаттарды әзірлеу технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты мемлекеттік техникалық реттеу жүйесінің нормативтік - құқықтық негіздері және стандарттарды әзірлеу технологиясы бойынша жеткілікті білім мен іскерлікті қамтамасыз ету, мемлекеттік қорғауды, қауіпсіздікті, адамдардың денсаулығы мен қоршаған ортаны қорғауды реттейтін стандарттар мен нормативтік-техникалық құжаттарды зерделеу, талдау, әзірлеу және қолдану бойынша дағдыларды қамтамасыз ету болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сапаның креативтік менеджмент негіздері
    Несиелер: 5

    Өнімнің және қызметтердің сапасын басқаруға креативті, жаңашылдық, ерекше, өзіндік белгілері бар өнім ретінде, сапа менеджментін құру процесі ретінде, маркетингтік қызметтің түрі ретінде функция ретінде, креативті қызметті ынталандыру әдістерін меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өнімдер мен қызмет көрсетулердің сапасын арттырудың креативті қорларын сәйкестендіру/
    Несиелер: 5

    Шығармашылық мотивация тәсілдерін қолдану, күрделі және бірегей емес мәселелерді зерттеу әдіснамасын, сапа менеджменті жүйесі саласындағы қызметті креативті интеграциялаудың құралдары мен әдістерін қолдану, сапа менеджменті жүйесіне шығармашылық көзқарас саласындағы қызметкерлердің мүдделері мен құндылықтарын тану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Кәсіпорындардың экспорттық мүмкіндіктерін ұлғайтуға арналған халықаралық сапа стандарттарын ендіру
    Несиелер: 6

    Пәнді оқу студенттерге нарықтық экономика жағдайында табысқа жету факторы ретінде сапаны түсінуге көмек көрсетуге арналған, өйткені өнімнің бәсекеге қабілеттілігінің негізін оның сапасы құрайды, ал өндіріс тұрақтылығына кәсіпорындарда сапа жүйесін енгізу арқылы қол жеткізіледі және өнім мен сапа жүйелерін сертификаттаумен расталады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Технологиялық процестерді үлгілеу және тиімдеу
    Несиелер: 5

    "Технологиялық процестерді модельдеу және оңтайландыру" пәні аясында өнеркәсіптегі өндірістік процестерді талдау және синтездеу, сондай-ақ оларды жаңғырту және жетілдіру математикалық әдістері, модельдері және алгоритмдері оқытылады. "Технологиялық процестерді моделдеу және оңтайландыру" пәні өндіріс сервисі саласындағы басқару және технологиялық процестердің әдістері мен модельдері болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Патенттану 2019
    Несиелер: 5

    Пәнде ҚР патенттік жүйесін, ұлттық нормативтік құқықтық актілерді, Патенттік құқық объектілерін, пайдалы модельдер мен өнеркәсіптік үлгілерді, авторлар мен патент иеленушілердің бұзылған құқықтарын қорғауды таңдауды оңтайландыруды, Патенттік құқық саласындағы зияткерлік меншік нәтижелерін құқықтық қорғаудың өзекті мәселелерін, Патенттану саласындағы зияткерлік қызмет нәтижелерінің қазіргі жай-күйінің ерекшеліктерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Креативті сапа менеджментін бақылау және бағалау/
    Несиелер: 5

    Жаңа идеяларды генерациялау және әр түрлі салаларда елдің, фирмалар мен ұйымдардың табысқа жету үшін сапа менеджменті мәселелерінде жаңа шешімдерді іздеу. Менеджменттің интеллектуалды және креативті потенциалы түсінігі; сапа менеджменті жүйесінің нұсқалары және олардың ерекшеліктері, креативті Сапа менеджментінің қалыптасу және даму факторлары, креативті менеджмент жүйесі және механизмі; бірлескен шығармашылықтың мотивациясы құралдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сапа аудиті 2019
    Несиелер: 6

    Пәнді оқытудың мақсаты студенттердің аудитті ұйымдастыру және өткізу кезінде білім, білік және дағды алуға байланысты сұрақтар шеңберін меңгеруі, сапа аудиті туралы жалпы мәліметтер, аудиттерді, аудиттің бақылау парақтарын дайындау және жоспарлау, аудит жүргізу технологиясы, аудиторлардың құзыреттілігі, аудиторлардың жауапкершілігі, құқықтары мен міндеттері, "екінші Тарап" аудиттер өткізу, аудит барысы мен нәтижелерін бағалау, аудит жүргізгеннен кейінгі іс-әрекеттер. 6

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өнеркәсіпті метрологиялық қамтамасыз ету
    Несиелер: 6

    "Метрологиялық қамтамасыз ету" өте кең - техникалық өлшемдерді жүзеге асырудан бастап өлшем бірлігін және заңнамалық метрологияны қамтамасыз етуге дейін және негізінен өлшеуге, сынауға және жалпы бақылауға қатысты қолданылады. Сонымен қатар технологиялық өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету ұғымын қолдануға рұқсат етілген.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Халықаралық және аймақтық стандарттау
    Несиелер: 6

    Халықаралық стандарттар мен сертификаттарды сәйкестікке оқыту, негіздерді ашу және практикалық игеру: Қазақстан Республикасының аумағында қолданылатын өлшеу, олардың бірлігін қамтамасыз ету әдістері және қажетті дәлдікке жету тәсілдері туралы ғылым мәселелері бойынша студенттерді теориялық және тәжірибелік даярлау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Халықаралық стандарттау жүйесі
    Несиелер: 6

    Халықаралық стандарттау жүйесі өнімдер мен қызметтердің әртүрлі түрлеріне қойылатын техникалық талаптардың әзірленген нұсқасын зерделейді, бұл әлемнің барлық елдері арасында тауарлар мен қызметтер алмасуды жеңілдетеді. Бұл техникалық комитеттер техникалық мәселелердің шешілуін нақты бақылауына, жауапкершілік техникалық комитеттерді басқаруға жататынына байланысты.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сапаны конструкторлық-технологиялық тұрғыда қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    "Сапаны конструкторлық-технологиялық қамтамасыз ету" пәні технологиялық және конструкторлық құжаттарды ескере отырып, технологиялық процесті құру, аспаптар, қондырғылар бөлшектері мен тораптарының сенімді конструкциясы, өнімнің техникалық деңгейі мен тұрақтылығын қамтамасыз ету кезіндегі ұлттық стандарттау жүйесінің рөлін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON1

    Мемлекеттің әрбір азаматы үшін экологиялық білімнің маңыздылығы мәселелерінде құзыретті, микро деңгейде еңбекті қорғауды басқару, еңбек жағдайларын жақсарту бойынша жұмысты ынталандыру, еңбек қауіпсіздігін оқыту бойынша оңтайлы шешімдерді ұсынуға қабілетті ойлау мәдениетін меңгерген, ақпаратты жалпылау, талдау, қабылдауға қабілетті

  • Код ON2

    - кең ой-өрісі мен ойлау мәдениеті бар жоғары білімді тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін жаратылыстану-ғылыми пәндер саласында базалық білімдерді меңгеру; - заманауи техникамен жұмыс істеу дағдысын меңгеру; - математиканың, физика мен химияның іргелі бөлімдері саласындағы білімді көрсету және оларды кәсіби қызметте қолдана білу

  • Код ON3

    Конструкциялық материалдар технологиясына және металдар мен қорытпалардың қасиеттеріне және температураға байланысты олардың өзгерістеріне; металдарды термиялық және химиялық-термиялық өңдеу теориясының негізіне және олардың технологиясына; металл емес материалдардың қасиеттеріне ие болу; Сызба геометриясының әдістерін, сызбаларда әртүрлі геометриялық пішіндерді пайдалана отырып, бейнелеу; әртүрлі маркадағы техникалық және құрылыс сызбаларын оқу; кеңістіктік формаларға қатысты геометриялық есептерді шешу;

  • Код ON4

    Стандарттаудың, сертификаттаудың жалпы теориялық принциптері, стандарттау мен сертификаттаудың мемлекеттік жүйесінің негізгі ережелері; стандарттау әдістері; сертификаттау схемалары мен жүйелері, сертификаттауды жүргізу ережелері мен тәртібі; өлшем бірлігін қамтамасыз етудің ұйымдастырушылық, ғылыми, әдістемелік және құқықтық негіздері; Өлшемдердің бірлігі мен дәлдігін қамтамасыз ету туралы заңнаманың негізгі нормалары; салыстырып тексеру мен калибрлеуді жүргізудің теориялық негіздері саласында құзыретті болуы тиіс.;

  • Код ON5

    Іскерлік және оқу-ғылыми сөйлеу ерекшеліктеріне; болашақ кәсіби қызмет шеңберінде базалық ұғымдар мен терминология жүйесіне ие болу. Кәсіби-техникалық әдебиеттермен жұмыс істеу, кәсіби-техникалық мәтіндерді талдау, екі жақты аударма жасау. Логикалық дұрыс, ауызша сөйлеуді дәлелді түрде құру, ойлау нәтижелерін дұрыс жазбаша ресімдеу. Орыс тілін ғылыми және арнайы әдебиетті оқу және ауызекі сөйлеу дағдыларын меңгеру.

  • Код ON6

    Өнімнің сапасын талдау, сапаны статистикалық бақылауды ұйымдастыру және технологиялық процестерді басқару мәселелерінде кәсіби құзыретті болу; сапаны бақылау, технологиялық процестерді зерттеу, өндірістің ақаулық себептерін талдаудың статистикалық әдістерін қолдану. Квалиметрия әдістерін, квалиметриялық бағалау алгоритмдерін және квалиметриялық шкалаларды меңгеру; өнімді өндіріске дайындау және қою, өндірісті технологиялық және конструкторлық дайындау мәселелерінде.

  • Код ON7

    Шикізаттың өмірлік циклінің барлық кезеңдерінде сапасы мен қауіпсіздігін қалыптастыратын және сақтайтын факторларға, тауарлардың өмірлік циклінің барлық кезеңдерінде сапасы мен қауіпсіздігін қалыптастыратын және сақтайтын негізгі әдістерге; шикізаттың сапасы мен қауіпсіздігінің тұтынушылық қасиеттері мен көрсеткіштерінің номенклатурасына ие болу. Шикізаттың сапасы мен қауіпсіздігін бағалауды Талдаудың физика-химиялық әдістерін жүргізудің негізгі әдістері мен тәсілдерін меңгеру;

  • Код ON8

    Азық-түлік және азық-түлік емес тауарлардың өмірлік циклінің барлық кезеңдерінде сапасы мен қауіпсіздігін қалыптастыратын және сақтайтын факторларға, тауарларды сәйкестендірудің негізгі әдістеріне және тауарларды бұрмалаудан табу және қорғау тәсілдеріне, тауарлардың өмірлік циклінің барлық кезеңдерінде сапасы мен қауіпсіздігін қалыптастыратын және сақтайтын; азық-түлік және азық-түлік емес тауарлардың біртекті топтарының тұтынушылық қасиеттері мен сапа көрсеткіштері мен қауіпсіздік номенклатурасына ие болуға тиіс.

  • Код ON9

    Өлшеу мен сынаудың құралдары мен әдістерін дамытудың өзекті мәселелері мен перспективалары саласында құзыретті болу; өлшеу бірлігін қамтамасыз етудің техникалық негіздері, өлшеу мен сынаудың қателігінің іргелі көздері. Метрологиялық қамтамасыз етудің жай-күйін талдау, өлшеу және бақылау құралдарын метрологиялық жарамды күйде ұстау, өлшеу, сынау және бақылау процестерін жоспарлау және орындау, нәтижелерді өңдеу.

  • Код ON10

    Нормативтік-техникалық құжаттардың түрлерін, нормативтік-техникалық құжаттаманы әзірлеу әдістері мен тәсілдерін жетілдіру; мемлекетаралық стандарттарды тәжірибеде қолдану; жалпы техникалық стандарттардың негізгі кешендерін білу; жаңа стандарттарды әзірлеу және қолданыстағы стандарттарды қайта қарау. ІТ саласындағы негізгі үрдістерге ие болу; ІТ дамуына ықпал ететін факторларды анықтау; желілік және веб - қосымшаларды әзірлеудің негізгі тұжырымдамасын ұсыну.

  • Код ON11

    Сапа жүйелерінің эволюциясы, технологиясы және кәсіпорында сапа жүйелерін әзірлеу және енгізу, сапа жүйесін ақпараттық қамтамасыз ету, МС ИСО 9000 бойынша сапа менеджменті жүйелерін құру принциптері, сапа және өндіріс жүйелерін Растауды жүргізу ережелері мәселелерінде кәсіби құзыретті болу; кәсіпорында қолданыстағы сапа жүйесін бағалау және талдау жүргізу, сапа жүйесін әзірлеу және енгізу, креативті қызметті ынталандыру әдістерін меңгеру.

  • Код ON12

    Тағам өнімдерінің микробиологиялық қауіпсіздігін анықтау және бақылау ережелері мен әдістемелерін қолдану мәселелерінде тамақ өнімдерінің санитарлық-эпидемиологиялық жағдайын анықтау мәселелерінде кәсіби құзыретті болу.өндірістің санитарлық-микробиологиялық жағдайын бақылау. Гигиена және санитария саласының нормативтік құжаттарына ие болу, гигиеналық сараптама жүргізу тәртібін бұзғаны үшін жауапкершілік.

  • Код ON13

    Сыртқы және ішкі аудиторлардың міндеттері шеңберін анықтау; сапа жүйелерін талдау; сапа менеджменті жүйесіне қойылатын талаптар, аудиторлардың мінез-құлықтары мәселелерінде кәсіби құзыретті болу. Шет елдерде Техникалық реттеу жүйесін дамытудың өзекті мәселелері, Стандарттау, сертификаттау жөніндегі халықаралық ұйымдар саласында құзыретті болу. Аттестацияны өткізу және сәйкестікті растау процедурасы, сыртқы және ішкі аудиторлардың міндеттер шеңберін,аудиторлардың мінез-құлқын, ҚР аккредиттеу жүйесінің қазіргі жағдайын анықтау мәселелерінде кәсіби құзыретті болу.

6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Бакалавриат

Халықаралық гуманитарлық-техникалық университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Бакалавриат

Инновациялық Еуразия университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Бакалавриат

Әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Бакалавриат

Қарағанды техникалық университеті (Қарағанды мемлекеттік техникалық университеті)

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Бакалавриат

Ілияс Жансүгіров атындағы Жетісу университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Бакалавриат

Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалары бойынша)
Бакалавриат

Қызылорда "Болашақ" университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Бакалавриат

Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top