Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07203 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Торайгыров университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қазақстан Республикасының азық-түлік өнеркәсібінде кәсіби қызметтің заманауи теориялық және практикалық міндеттерін шығаруға қабілетті, бәсекеге қабілетті, жоғары білікті мамандарды даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы Торайгыров университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
2 Оқу жылы
Тағам өнеркәсібіндегі қолданбалы математика және статистика
Биохимия
Компьютерлік жобалау
Микробиология
Математика 2
Компьютерлік жобалау
Тағамдық химия
AutoCAD жобалау
Тамақ жүйелерінің зертханалық талдау әдістері
Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Қаржылық сауаттылық негіздері
Кәсіпкерлік іс-әрекетінің негіздері
Шикізатты алғашқы өңдеу
Жоба 2
Ет сапасын бағалау
Малды сою технологиясы және бастапқы өңдеу
Экология негіздері
Азық-түлік шикізаты мен өнімдерінің сапасын сараптау
Ауылшаруашылық жануарлардың анатомиясы және морфологиясы
Тіршілік қауіпсіздігі
Экономика және бизнес негіздері
Экологиялық менеджмент
Кәсіпкерлік құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Ғылыми зерттеулердің негіздері
-
3 Оқу жылы
Тамақтық өнеркәсіптің құрал-жабдықтары
Азық-түлік өнімдерінің тауартануы
Азық-түліктерді өндеудің физикалық әдістері.
Start up жобаларының экономикалық негіздемелері
Тамақ өнімдерін өндіру технологиясы
Азық-түлік өнімдерін өңдеудің заманауи әдістері
Қоғамдық тағам өнеркәсібіндегі құрал-жабдықтар
Азық түлік өндірісінің жалпы технологиясы
Азық-түлік өнімдері технологиясының теориялық негіздері
Азық-түлік өнімдерінің мерчендайзингі
Ет және ет өнімдерін салқынмен өңдеу
Ет және сүт өнімдерінің технологиясы
Нан және нан өнімдерінің технологиясы
Азық-түлік өнімдер мен шикізаттарды бақылау және бағалау
Технохимиялық бағалау
Шұжық, тұзды тағамдар және жартылай фабрикаттар технологиясы
Тамақтану физиологиясы
Диеталық тамақтану
Арнайы тағайындалған және қоғамдық тамақтану тағамдарының технологиясы
-
4 Оқу жылы
Техникалық өнімдерді және ББЗ өндіру
Консервілер технологиясы
Сала экономикасы
Тағам өндірісіндегі санитария және гигиена
Шетел және ұлттық тағамдар технологиясы.
Қоғамдық және арнайы тамақтану өнеркәсібіндегі кәсіпорындарды жобалау
Сусын дайындау технологиясы
Сүт өнімдері және балмұздақ технологиясы
Экономика және өндірісті басқару
Кондитерлік бұйымдардың технологиясы
Тағамдық өнеркәсіп кәсіпорындарын жобалау
Жоба 3
Тағам қаупсіздігі
Тамақ кәсіпорнындағы НАССР жүйесі
Табиғи мәйекті сырлар өндіру технологиясы
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру және қызмет көрсету
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Бақылау, интерпретация, талдау, қорытынды шығару қабілеті, баға беру қабілеті, сыни ойлау дағдылары, креативтілік, өзін-өзі дамытуға қабілетті.
- Әртүрлі әлеуметтік жағдайларда дұрыс бағдаралады, командада жұмыс істейді, өз көзқарасын дұрыс қорғайды, жаңа шешімдер ұсынады
- Азаматтық пен патриотизм идеялары, қоғамдық сананы жаңғырту-Рухани Жаңғыру, университеттік, аймақтық, республикалық деңгейдегі іс-шараларға қатысу және ұйымдастыру кезінде Қазақстанды Үшінші жаңғырту негізінде көшбасшылық қасиеттерді көрсетеді.
- Мемлекеттік, орыс және шет тілінде (А2, B1, B2 деңгейі), оның ішінде кәсіби салада коммуникацияның негізгі дағдыларын меңгеруді көрсетеді.
- Қазақстан Республикасының қолданыстағы нормативтік-құқықтық құжаттарын, оның ішінде жануар және өсімдік тектес шикізатын қайта өңдеу және ет, сүт және нан-тоқаш өнімдерін жасау саласындағы құжаттарды ескере отырып, тамақ өнімдерін өндіру бағыты бойынша бизнес-жоспарлар мен стартап-жобаларды әзірлейді.
- Стандартты кәсіби міндеттерді шешу және жұмысты ұйымдастыру үшін ақпараттық-коммуникациялық технологияларды меңгерген.
- Математикалық ойлау мен қолданбалы бағдарламаларды қолдана отырып, тамақ өнімдерін өндіруде өндірістік міндеттерді шешеді, дұрыс тамақтану мен ағзаның физиологиялық қажеттіліктерін ескере отырып, мәзірдің жеке есебін жүргізеді.
- Жаңа тамақ өнімдерін әзірлеу, оларды модельдеу, сондай-ақ дәстүрлі және жаңа технологиялық процестерді жүргізу үшін тамақ өнімдерін өндіру бойынша кәсіпорындарда алынған базалық білімдері мен дағдыларын қолданады.
- Қызметкерлерді басқарады және еңбекті қорғау және өнеркәсіптік қауіпсіздік талаптарының сақталуын қамтамасыз етеді.
- Технологиялық процестердің теориялық және эксперименттік зерттеуін жүзеге асырады, оның ішінде технологиялық процестер мен алынатын тамақ өнімдерінің параметрлерін өлшеудің заманауи әдістерін меңгере отырып, тамақ шикізаты мен дайын өнімге талдау жүргізеді.
- Ет, сүт, нан-тоқаш өнімдерін өндіруде тиімді технологиялық процесті жүргізуді ұйымдастырады және инновациялық, рационализаторлық қызметке қатысады, өндіріс талаптарына байланысты қажетті технологиялық жабдықты таңдайды және құрастырады.
- Тағам индустриясы мен тамақтану индустриясы кәсіпорындарын жобалауды жүргізеді, жабдықты есептеу мен таңдауды ұйымдастырады, мәзірді есептейді және тұрақты және мобильді типтегі тамақ кәсіпорындарында клиенттерге қызмет көрсету кезінде тиімді технологиялық процесс пен қызметті ұйымдастырады.
Ұқсас БББ
6B07203 Тағам қауіпсіздігі
Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті
6B07203 Тамақ өндірістерінің технологиясы және инжинирингі
Халықаралық инженерлік-технологиялық университеті (ХИТУ)
6B07203 Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы
Ш.Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi
6B07203 Қайта өңдеу және тамақ өндірістерінің технологиясы
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті