Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07204 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы (қолдану саласы бойынша) (1 жыл) в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

  • Тамақ өнімдерін микроқұрылымдық талдау
    Несиелер: 5

    Ет, балық, сүт өнімдерінің құрылымы. Тамақ құрылымының негізгі көрсеткіштері. Азық-түлік өнімдері мен шикізаттың микроқұрылымын анықтау әдістері. Құрылымның қалыптасуына әсер ететін факторлар. Технологиялық параметрлердің микроқұрылымның пайда болуына әсері. Микроқұрылымды зерттеу үшін пайдаланылатын жабдықтар. Микроскопиялық жіктеу. Қоректік заттар, шикізат, дайын өнім микроскопиясының инновациялық әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдерінің сапасын бағалау
    Несиелер: 5

    Тамақ сапасына әсер ететін негізгі физикалық және химиялық факторларды зерттеу. Тағамның химиялық құрамы мен физико-механикалық қасиеттері. Шикізаттың қасиеттері, олардың сапасын анықтау әдістері. Тамақ өнімдерінің сапасына әсер ететін технологиялық үрдістер мен операциялардың параметрлері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 3

    Магистратурада шетел тілін оқытудың негізгі мақсаты болашақ магистрдің кәсіби іс-әрекетіндегі тілді белсенді меңгерудің дағдылары мен біліктіліктерін ары қарай дамыта отырып халықаралық стандарттары шеңберінде комминукативтік құзіретін жүйелі тереңдету болып табылады. Магистратурадағы шетел тілі курсы сабақтастық талаптарына жауап береді және үш сатылы жоғары білім буындарының бірі болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өндірісінің ресурс үнемдеу технологиялары
    Несиелер: 4

    Тамақ өнеркәсібінде энергия ресурстарын ұтымды пайдалану. Өнімдердің сапасын жақсарту жолдары. Шикізатты және дайын өнімді қайта өңдеудің физикалық, химиялық, биотехнологиялық әдістерін пайдалану кезінде шешілетін мәселелердің жиынтығы. Инфрақызыл тамақ өнімдерін қыздырудың теориялық негіздері. Акустикалық тербелістерді, айнымалы электр тоғын пайдаланып тағамды өңдеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өңдеу өндірістерінің инновациялық технологиялары
    Несиелер: 4

    Өңдеу өндірісінде қолданылатын инновациялық технологиялар. Жоғары сапалы жарма және емдік-профилактикалық мақсаттағы прогрессивті өңдеу әдісі қолданылған дәнді бұршақты және майлы дақылдардан алынған басқа тағамдық азық-түлiк өнiмдерiнің инновациялық технологияларын жасау және енгізу. Өсімдік өнімдерін өңдеудегі ионоозондық және гидроозондық нанотехнологиялардың технологиялық шешімін және жаңа технологияларын жасау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Диеталық тамақтанудың ғылыми негізі
    Несиелер: 5

    Емдік тамақтанудың мақсатын зерттеу, Тамақ өнімдерінің жіктелуі. Заттардың негізгі топтарының тағамдық және биологиялық құндылығы, тағамдық заттар, халықтың барлық топтары үшін негізгі тағамдық заттарды тұтыну нормалары, санаторийлерде, профилакторийлерде, кәсіпорындарда, мекемелерде емдік тамақтануды ұйымдастыру, диеталар кезінде тамақтану№ 1, № 4, № 5; № 9- 11, тағам дайындауға ұсыныстар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Азық-түлік қауіпсіздігінің негізгі ғылыми – тәжірибелік жағдайын оқыту. Азық-түлік қауіпсіздігіндегі құқықтық және нормативтік аспектілердің мемлекеттік реттелуі. Шикізат пен азық-түлік өнімінің қауіпсіздігі мен сапасы. Қазақстанның азық-түлiк қауiпсiздiгін қамтамасыз ету үшiн азық-түліктің нарықтық дамуының мемлекеттiк мағынасы. ҚР қалалары мен аймақтардың азық-түлiк қауiпсiздiгінің аспектiлерi . Азық-түлiк қауiпсiздiгінің халықаралық аспектiлерi.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мамандандырылған теориялар, азық-түлiк өнiмдерiнiң негiзгі технологиясы
    Несиелер: 4

    Тамақтану ғылымының негіздері, азық-түлік өнімдері мен олырдаың химиялық құрамы, адам ағзасына әр түрлі тамақ компоненттерінің маңызы, компоненттердің негізгі қасиеті, тамақ өндірісінің технологиялық процестерінің ғылыми негізі, тамақ өндірісіндегі негізгі және қосымша шикізаттар, шикізат сипаттамасы, шикізаттың физико-химиялық және биохимиялық қасиетінің өзгеруі, дайын өнім мен жартылай фабрикатты өнімдердің жылу және механикалық өңдеудегі өзгерістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ет өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері
    Несиелер: 5

    Өсімдік және жануар тектес шикізаттан тамақ өнімдерін өндіру технологиясының Теориялық және практикалық негіздерін, шикізатқа қойылатын талаптарды, оны өңдеу әдістерін зерттеу. Заттардың негізгі топтарының тағамдық және биологиялық құндылығы, тағамдық заттар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерінің ғылыми негіздері
    Несиелер: 5

    Тамақтық технологиялар химиялық, физико-химиялық, биохимиялық, микробиологиялық, коллоидты процестерді, олардың тамақ өнімдерінің сапасына ролі және әсері, ет және балық өнімдері технологиясының ғылыми негіздері, қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы, сүт және сүт өнімдерінің технологиясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерін өндіру технологиялары
    Несиелер: 5

    Тамақ өндірісінің нарығы және шикізат базасын дамытудың басым бағыттары. Ет өнімдерін өндіру технологиясы (шұжық, паштеттер, консервілері технологиясы, жартылай фабрикаттар технологиясы, мал сою технологиясы, құс, қоян, тұздалған, ысталған өнімдер технологясы. Балық өнімдерін өндіру технологиясы (балықты алғашқы өңдеу, консервілерді, жартылай фабрикаттарды, паштеттерді өңдеу, уылдырықты, теңіз өнімдерін өндіру технологиясы). Сүт өнімдерін өндіру технологиясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент және басқару психологиясы
    Несиелер: 3

    «Менеджмент және басқару психологиясы» курсының мәні кәсіби бағытталған тұлғаның шығармашылық мүмкіндігінің қалыптасуы мен ашылуындағы оның жетекші рөлімен анықталады.«Басқару психологиясы» негізгі пән болып табылады. Ол қоғамдық ғылымдар мен адамтану саласы ғылымдарының арасында маңызды рөл атқарады және мәнді орын алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Код ON1

    Кәсіби қызметте дүниетанымдық, әлеуметтік-лингвистикалық және басқарушылық міндеттерді шешу қабілетін көрсетеді

  • Код ON2

    Дағдарыстық жағдайларда коммуникацияларды жүзеге асыру, сапаны бақылау және кешенді басқарудың заманауи тәсілдерін қолдана отырып, мультимәдени командаларды басқарады

  • Код ON3

    Басқару психологиясының негізгі аспектілерін қажеттіліктерін және басқарушылық өсудің өзіндік перспективаларын ұғынуын көрсетеді

  • Код ON4

    Тамақ өнімдерін өндіру технологиясын әзірлеу және жетілдіру аясында ғылыми және әдіснамалық тәсілдерді қолданады

  • Код ON5

    Азық-түлік өнімдері саласындағы заманауи прогрессивті технологияны қолданады

  • Код ON6

    Жануар және өсімдік тектес тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процесін ұйымдастыруға қабілетті

  • Код ON7

    Дайын өнімнің технологиялық сапасын бақылауды жүзеге асыра алады

  • Код ON8

    Ағымдағы өндірістік ақпаратты өңдеу қабілетті

  • Код ON9

    Заманауи жабдықтар мен компьютерлік жүйелерді пайдалана отырып зертханалық зерттеулердің әдіснамалық негіздерін қолданады

  • Код ON10

    Инновациялық саясат міндеттерін іске асыруда кәсіби білім мен іскерлікті қолданады

Top