Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07206 Тағам қауіпсіздігі (1 жыл) в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

  • Менеджмент және басқару психологиясы
    Несиелер: 3

    «Менеджмент және басқару психологиясы» курсының мәні кәсіби бағытталған тұлғаның шығармашылық мүмкіндігінің қалыптасуы мен ашылуындағы оның жетекші рөлімен анықталады.«Басқару психологиясы» негізгі пән болып табылады. Ол қоғамдық ғылымдар мен адамтану саласы ғылымдарының арасында маңызды рөл атқарады және мәнді орын алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз етудің технологиялық аспектілері
    Несиелер: 5

    Өнім сапасының негізгі көрсеткіштері. Технологиялық процестің көрсеткіштерін нормалардың сәйкестігіне талдау. Технологиялық процесті зерттеу. Химиялық-техникалық, биохимиялық микробиологиялық бақылау әдістері. Инновациялық ұйым жүйесін әзірлеу әдістері, ұйымдастырушылық өзгерістерді басқару әдістері. Ресурстық-уақыт көрсеткіштерін бақылау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін модельдеу
    Несиелер: 5

    Тағам өнімдерінің ассортиментін оңтайлы жоспарлауды модельдеу. Кәсіпорындардың технологиялық жүйесін құрылымдық оңтайландырудың модельдері мен әдістері. Белгілі бір кезеңге қайта өңдеу өндірісінің технологиялық жүйесінің оңтайлы құрылымын таңдау. Өнімнің оңтайлы ассортиментін есептеу моделі. Сызықты бағдарламалаудың жалпы есебінің моделі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 3

    Магистратурада шетел тілін оқытудың негізгі мақсаты болашақ магистрдің кәсіби іс-әрекетіндегі тілді белсенді меңгерудің дағдылары мен біліктіліктерін ары қарай дамыта отырып халықаралық стандарттары шеңберінде комминукативтік құзіретін жүйелі тереңдету болып табылады. Магистратурадағы шетел тілі курсы сабақтастық талаптарына жауап береді және үш сатылы жоғары білім буындарының бірі болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдерін сәйкестендіру және бұрмалау-қауіпсіздік аспектісі
    Несиелер: 5

    Тауарларды сәйкестендіру. Идентификация әдістері, критерийлері. Тауарларды бұрмалау, оның жіктелуі және сәйкестендірумен байланысы. Сәйкестендіру сараптамасы, тауарлардың түпнұсқалығын сараптау. Оның алдын алу бойынша шараларды бұрмалаудың салдары. Ассортименттік, сапалық, сандық, ақпараттық, технологиялық, алдын ала бұрмалау. Бұрмалауды анықтау әдістері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерін экспорттық бақылау және лицензиялау
    Несиелер: 4

    Мемлекеттік тізілім туралы түсінік. Техникалық саясатты жүргізудегі және стандарттауды және сертификаттауды басқарудағы Мемлекеттік тізілімнің рөлі. Сапасыз және қауіпті тамақ өнімдерін сараптау. Тамақ өнімдерін радиациялық бақылау. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік тәуекелдерін бағалау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында сапаны қамтамасыз ету модельдері
    Несиелер: 5

    Сапаны қамтамасыз ету модельдері. Сапаны басқарудың құрылымдық және функционалдық сұлбасы. Сапа жүйесі элементтерінің құрамы мен мазмұнына қойылатын талаптарды зерттеу. Өнімнің сапасын қамтамасыз ету схемасы. Кәсіпорынды басқарудың ұйымдық құрылымы. Сапасын нашарлататын себептерді анықтау және оларды жою тәсілдері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдерін және ауыл шаруашылығы шикізатын зерттеудің заманауи әдістері
    Несиелер: 4

    Шикізат пен азық-түлік сапасының көрсеткіштерін анықтаудың заманауи әдістері. Зерттеу әдістерінің жіктелуі. Тағамдық шикізаттар мен өнімдерді зерттеудің химиялық, физикалық, физика-химиялық әдістері. Зерттеудің өлшеу әдістері. Шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалау кезінде физикохимиялық әдістерді қолданбалы пайдалану

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жемістердің, көкөністердің және оларды қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігінің негізгі өлшемдері
    Несиелер: 5

    Жемістер мен көкөністерді сақтау кезіндегі температураның әсерін теориялық негіздеу. Жеміс-көкөніс өнімдерін сақтау температурасына сәйкес жіктеу. Сақтаудың температуралық режимінің бұзылуымен байланысты физиологиялық бұзылулар. Өнімнің ботаникалық, помологиялық, ампелографиялық сорттарына, физиологиялық жағдайына сәйкес сақтаудың температуралық режимдерін саралау. Жеміс-көкөніс өнімдерінің әртүрлі түрлерінің салқындату жылдамдығына сезімталдығы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Астықты қайта өңдеу өнімдерінің мамандандырылған сараптамасы
    Несиелер: 4

    Дәнді дақылдардың әртүрлі түрлерін жіктеу және тану. Жүгерінің, арпаның, сұлы мен оларды қайта өңдеу өнімдерінің қасиеттерін зерттеу: дән құрылысының ерекшеліктері. Стандарттау принципі (ситуациялық есептерді шешу).Әр түрлі астық түрлерінің (ылғалдылық және ластану) сапасын анықтау әдістерін зерттеу. Дәнді дақылдардың қасиеттерінің сипаттамасы және сараптама

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнеркәсібіндегі ғылыми зерттеу әдістері
    Несиелер: 5

    Сапа жайлы түсінік. Өндірістің сапасы жайлы түсінік. Мемлекеттік стандарттар. Нормативті-техникалық құжат, ИСО стандарттары,сапа көрсеткіштері, әртүрлі тауарлардың сапасын бақылау ұйымы, бақылау сұлбасы, өндірістік бақылаудың әдісі мен сапасы. Тамақ өнімдерін өндіру тиімділігінің ғылыми негіздері. Тамақ өнімдерінің технологиясы саласындағы ғылыми-зерттеу жұмыстарының кезеңдері

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерінің сапасын басқару
    Несиелер: 5

    Сапа жүйесінің негізгі даму кезеңдері. Өнім сапасын қалыптастыру сатылары. Сапаны басқару тұжырымдамасы. TQM функциялары. Сапаны жоспарлау. Сапа саласындағы стандарттау негіздері. Стандарттау жүйесін дамыту тұжырымдамасы. Сапа менеджменті саласындағы халықаралық стандарттарды талдау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Код ON1

    Ғылыми материалды шет тілінде баяндайды; кейіннен алынған ақпаратты талдау және бағалау жөнінде мамандық бойынша түпнұсқа әдебиеттерді оқиды, аударады; кәсіби қызметтің іскерлік хат алмасуы шет тілінде жүргізеді

  • Код ON2

    Кәсіби қызметте дүниетанымдық, әлеуметтік-лингвистикалық және басқарушылық міндеттерді шешу қабілетін көрсетеді. Басқару психологиясының негізгі аспектілерін қажеттіліктерін және басқарушылық өсудің өзіндік перспективаларын ұғынуын көрсетеді

  • Код ON3

    Дағдарыстық жағдайларда коммуникацияларды жүзеге асыру, сапаны бақылау және кешенді басқарудың заманауи тәсілдерін қолдана отырып, мультимәдени командаларды басқарады

  • Код ON4

    Заңнамалық және нормативтік құқықтық актілерді, мемлекеттік қадағалау және бақылау бойынша әдістемелік материалдарды білу; мемлекеттік қадағалау және бақылау, ведомствоаралық және ведомстволық бақылау жүйелерін, техникалық регламенттерді білу

  • Код ON5

    Тамақ өнеркәсібінде ғылыми зерттеу әдістерін қолданады; шынайылық пен тиімділікті бағалау әдістерімен

  • Код ON6

    Өсімдік және жануарлар шикізатынан тамақ өнімдерін өндіру технологиясының сапасын басқару; өндірістік процестерді қалыптастыру бойынша жұмысты ұйымдастыру; өндірістік ресурстар мен өндірістік қуаттарды жоспарлау процестері; өндірістік ресурстарды жоспарлау; техникалық тапсырмаға сәйкес өндірісті ұйымдастыру білімін қолданады

  • Код ON7

    Азық-түлік өнімдерін бірдейлендіруді жүргізу; Азық-түлік өнімдерін бұрмалаудың әртүрлі түрлерін тану; тиісті әдістердің көмегімен азық-түлік өнімдерін бұрмалауды анықтау

  • Код ON8

    Тамақ өнімдерін өндіру технологиясын әзірлеу және жетілдіру кезінде ғылыми және әдістемелік тәсілдерді қолданады

  • Код ON9

    Заманауи жабдықтар мен компьютерлік жүйелерді пайдалана отырып зертханалық зерттеулердің әдіснамалық негіздерін қолданады

  • Код ON10

    Азық-түлік өнімдері саласында заманауи озық техникалар қолданылады. Мал және өсімдік тектес тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процесін ұйымдастыруға қабілетті. Дайын өнімнің сапасын технологиялық бақылауды жүзеге асыруға қабілетті

Top