Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B04107 Менеджмент/ Hotel Management в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Бағдарлама студенттерді терең теориялық білімін дамыта отырып, мәдени әр түрлі және қонақжай ортада кең тәжірибелік дағдылармен дамыта отырып, бәсекеге қабілетті қонақжайлылық индустриясына дайындайды. Осы бағдарламаның түлектері үйлесімді бес салада мамандандырылған жоғары білікті қонақүйлерге айналады: қонақүйлерді ұйымдастыру және пайдалану, туризмді дамыту және маркетинг, есеп және қаржы, SNS талдауы және қонақ үй бизнесінің жаһандануы / локализациясы.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Ағылшын тілі
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 242
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B044 Менеджмент және басқару
  • Дайындық бағыты 6B041 Бизнес және басқару
  • Адам ресурстарын басқару
    Несиелер: 5

    Бұл курс HRM ұйымның бәсекеге қабілеттілігінің, тиімділігі мен тұрақтылығының негізгі компоненті ретінде таныстырады. Қызметкерлердің мінез-құлқы, көзқарасы мен нәтижелерін болжауда HRM шешуші рөл атқарады. Бұл курс компанияда HRM-нің екі бөлігін біріктіреді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару принциптері
    Несиелер: 5

    Бизнестің барлық нысандары ұйымның сәтті жұмысын қамтамасыз ету үшін менеджерлерді тартуды талап етеді. Бұл курста ірі және кіші бизнесті басқаратын менеджерлердің негізгі әдістеріне шолу жасалады. Бәрінен бұрын жоспарлаудың, басқарудың, ұйымдастырудың және бақылаудың негізгі ұғымдары. Осы негізгі тұжырымдамаларға енген көптеген дағдылар, олар игерілген кезде сізге бизнесті басқаруда мансапқа бастауға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жаһандық этикет және тұлғаның дамуы
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттердің танымдық және жеке басын арттыруға бағытталған, ол ең танымал жеке зерттеушілерді зерттеуді, тұлғалық өзгерістерді, тұлғаның бұзылыстарын, сіздің мансабыңыздағы жеке тұлғаға қатысты мәселелерді және тұлғалық өсуді қамтиды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экономикалық-құқықтық және экологиялық білім негіздері
    Несиелер: 5

    Экология және өмір қауіпсіздігі, құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, экономика, кәсіпкерлік және көшбасшылық саласындағы принциптер мен негізгі әдістерді қамтитын кешенді пән. Нормативтік құқықтық актілерді қолдану ерекшеліктері. Экологиялық құқықтық қатынастардың ерекшеліктері, экологиялық құқықтық қатынастар субъектілерінің құқықтары мен міндеттері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мультимәдениеттану
    Несиелер: 5

    Мультимәдени зерттеулер АҚШ-тағы мәдени тәжірибенің кең перспективаларын ескере отырып, студенттердің жалпы білім беру тәжірибесін толықтырады. Америка Құрама Штаттарын құратын әр түрлі сәйкестіктер мен қауымдастықтарды зерттей отырып, студенттер басқа мәдениеттермен қатар өздерінің мәдениеттері туралы да жақсы түсінікке ие болады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқарудың ақпараттық жүйесі
    Несиелер: 5

    Курста қонақ үй саласын басқарудың ақпараттық жүйесі енгізілген. Курста MIS құрылымы, ақпаратты қабылдау, ақпаратты өңдеу, шешімді қолдау жүйесі, функционалды ақпарат және т.б. қамтылған. Бұл курстың негізгі бағыты - шешімдерді қабылдау процесінде MIS маңызды рөл атқару болып табылады. Курс знакомит с системой управления информацией для гостиничного бизнеса.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясына кіріспе
    Несиелер: 5

    Бұл кіріспе курста қонақжайлылық пен туризм индустриясы, оның өсуі мен дамуы, саланың сегменттері және олардың өзіндік сипаттамалары, тенденциялары мен ағымдағы мәселелері туралы шолу жасалады. Студенттер қонақжайлылықтың белгілі бір салаларында жетістікке жету үшін қажетті мансаптық мүмкіндіктер мен жұмыс дағдылары туралы біледі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Маркетинг негіздері
    Несиелер: 5

    Бұл курста өнімдер мен қызметтердің маркетингтік принциптері мен міндеттері көрсетілген. Тақырыптар өнімді жылжыту, орналастыру және баға стратегиясын қамтиды. Оқуды аяқтағаннан кейін студенттер маркетинг принциптері мен стратегияларын өнімді әзірлеу мен сатуда қолдана алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Статистика
    Несиелер: 5

    Кәсіпорындарда статистиканы қолдану міндетті емес. Деректерді жинау, талдау және түсіндіру әдістері, қорытынды және болжам жасауда статистикалық құралдарды қолдану, ықтималдық теориясы, гипотезаны тексеру және регрессия.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақ үй бизнесі және менеджментке арналған IT
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттерді кеңсені автоматтандыру және қонақ үй бизнесінде қолданылатын коммуникациялық технологиялармен таныстыру және оларды компьютерді күнделікті тапсырмаларды орындау, мәліметтерді талдау, бухгалтерлік есеп және отель индустриясының күнделікті іс-әрекеттерін құру үшін пайдалануды білуге дағдыландыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Азық-түлік пен сусынның жаһандық дамуы
    Несиелер: 5

    Бұл курс тағам дайындау, тамақтану және мәдениет, халықаралық тағамдар, ингредиенттерді пайдалану және жаңа тағамдарды әзірлеудің негізгі түсініктері мен әдістерімен таныстырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақ үй туралы ақпарат жүйесі
    Несиелер: 5

    Бұл курс қонақ үй бизнесіндегі жедел және басқарушылық шешімдерді қабылдаудағы ақпараттың рөлін зерттеуге, броньдау, бөлмені бөлу және тіркеуден бастап тіркеу, фронт-офис және бэк-офиске дейінгі талаптарды, төлем мен кетуге дейінгі әр кезеңдегі орындалатын күнделікті әрекеттерді зерттеуге арналған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Онлайн брондау
    Несиелер: 5

    Бұл курста фронт-офис бөлімінде қонақжайлылық индустриясында қолданылатын онлайн брондау жүйесі туралы толық ақпарат берілген. Курс OPERA жылжымайтын мүлікті басқару жүйесіне (PMS) ерекше назар аудара отырып, онлайн-билеттерге арналған құралдар мен бағдарламалық жасақтаманы түсінуге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Бөлмені басқару
    Несиелер: 5

    Курс нөмірлерді бөлуді басқаруға бағытталған процедураларды ұсынады. Оқытудың негізгі бағыттары - кеңсе және үй шаруашылығы. Студент кезекші бөлімнің жұмысымен танысады. бөлмелер мен қызметтерді сату, брондау, қонақтарды тіркеу және тіркелу, бухгалтерлік және түнгі аудит.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қаржы қағидалары
    Несиелер: 5

    Бұл курс негізгі түсініктермен және қаржы негіздерімен танысады. Бизнестің қаржылық динамикасы. Ақша теориясы, ақша қорлары, ақшаны басқару, сонымен қатар тұтынушылық және мемлекеттік қаржы кіреді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тұру операциялары
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттерге қонақжайлылық операцияларының барлық түрлері мен көлемдерінде мемлекеттік және жеке меншік бөлімдерде басқару және қызмет көрсету үшін қажетті дағдылар, білім және әдістермен таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Клиенттермен қарым-қатынас
    Несиелер: 5

    Бұл курста CRM туралы нақты кіріспе, процестерді жан-жақты түсіну, әр түрлі CRM жүйелеріндегі бағдарламалық жасақтама компоненттерін терең түсіну және CRM-дің әр түрлі салаларда практикалық қолданылуы жоспарлануда. Курс ауылшаруашылық менеджментінің студенттеріне бағытталғандықтан, оған ауылдық жоспарлау мен әзірлеушілерге берік тәжірибесі бар тәжірибелік мысалдар кіреді

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Ақпараттық технологияларға кіріспе
    Несиелер: 5

    Бұл курста ақпараттық технология негіздері енгізілген. Курста аппараттық, бағдарламалық қамтамасыздандыру, компьютерлік графика, желілер, бизнестегі ақпараттық жүйе, ақпараттық қауіпсіздік және т.б. шолу жасалады, курста АКТ терминологиясы, компьютерлік ортаның тарихи негіздері және басқару мәселелері қарастырылған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Үй шаруашылығын жүргізу
    Несиелер: 5

    Бұл курста үй шаруашылығын басқарудың жүйелік әдісі ұсынылған және сапалы персоналды ұстау, жоспарлау және ұйымдастырудың үлкен көрінісінен бастап, қонақжайлылық объектісінің әр аймағын тазартудың техникалық сипаттамаларына дейін жан-жақты шолу жасалады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Абай әлемі. Жаңа қазақ жазуы
    Несиелер: 5

    Бұл кіріктірілген пәнде Абай Құнанбаев, Шәкәрім Құдайбердиев, Мұхтар Әуезовтың шығармашылық мұрасының философиялық және көркемдік негіздері мен тарихи фактілер және латын графикасы негізінде қазақ алфавитін меңгеру, орфографияның ережелері, орфографиялық және орфоэпиялық нормалары көрсетілген.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық маркетингі
    Несиелер: 5

    Бұл курс қызметтердің табиғаты мен қонақжайлылық индустриясындағы қызмет сапасының рөлін қарастырады. Қызмет көрсетудегі қызметкерлердің рөлі және қызмет көрсететін жұмысшылар үшін эмоционалды жүктеме курстың маңызды бағыты болып табылады. Оқуды аяқтағаннан кейін студенттер қызмет ұсынысын құрайтын процестер мен сипаттамаларды жобалау, басқару және бағалау бойынша белгілі бір құзыреттіліктерді дамыта алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Front Office операциялары
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттерді Тұрғын үйді басқару бөлімінің жұмысымен таныстырады. Тақырыптар брондау, қызмет көрсету бөлімі, қонақтарға қызмет көрсету және алдыңғы кеңседегі операцияларды басқаруға қатысты адам ресурстарын орналастыру мәселелерін қамтиды. Бұл курс студенттерді кезекші жұмыс процедураларымен және қонақтарға қызмет көрсетудің қазіргі тенденцияларымен таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тұрғын үйді басқару
    Несиелер: 5

    Бұл курс қонақүйлердің бір бөлме жағдайында қалай басқарылатындығын түсінуге бағытталған. Студенттер тиімді орналастыру жұмыстарын қамтамасыз ету үшін ғимараттың алдыңғы және артқы жағын басқарудың аспектілеріне назар аударады. Тақырыптар тұрғын үй, жалпы жинау, АТС, брондау, кірісті басқару, қызмет көрсету, этика және технологиялық салаларға шолу жасайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Курортты басқару
    Несиелер: 5

    Шипажай қонақ үй бизнесінің ажырамас бөлігі болып табылады. Спа-концепцияларынан және курорттардың тарихи дамуынан бастап, бұл кеңседе кеңсе қызметтері, жоспарлау, дамыту, менеджмент, маркетинг, тамақ және мейрамханалармен жұмыс істеу, сондай-ақ курорттық бизнестің қаржылық аспектілері қарастырылған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Ақпараттық қауіпсіздікке және қосымшаларға кіріспе
    Несиелер: 5

    Бұл курс есептеу ортасындағы қауіпсіздікке қатысты қауіптерді ұсынады. Сондай-ақ, ERP, SAP, қонақ үй менеджментінің бағдарламалық жасақтамасы сияқты қонақ үй индустриясында қолданылатын ақпараттық қауіпсіздік пен компьютерлік қосымшалардың кең көрінісі ұсынылған. Студенттер қауіпсіздік конфигурациясы және компьютерлік қосымшалар туралы практикалық білім алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Асүй операциялары
    Несиелер: 5

    Бұл курста ас үйді басқару негіздері, тамақ өнімдерін дұрыс өңдеу, қауіпті талдаудың сыни бақылау пункті (НАССП), жұмыс орнындағы қауіпсіздік және ас үй жабдықтарын дұрыс пайдалану процедуралары бар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризм принциптері мен практикасы
    Несиелер: 5

    Бұл курс туристік зерттеулерге негіз болатын кіріспе модуль болады. Бұл туристік индустрияға және туристік бизнеспен айналысатын әртүрлі ұйымдарға шолу жасайды. Курсқа өнімдер мен көрнекіліктер, түрлері мен формалары, көлік және халықаралық туристік зерттеулер кіреді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Салық салу негіздері
    Несиелер: 5

    Бұл курс табыс салығы жүйесіне, кіріс салығы бойынша негізгі қағидалар мен салықтық жоспарлау әдістеріне кірісуді қамтамасыз етуге арналған. Шаруашылық жүргізуші субъектілердің табыс салығын есепке алу тәртібіне шолу және жеке тұлғалардың табыс салығын төлеу тәртібіне назар аудару.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Көшбасшылықты дамыту
    Несиелер: 5

    Пәнде деректерді құру тұжырымдамалары мен әдістерінің маңыздылығы, оның құрамына қарапайым және жүйелік сәулет, ұғымдар мен ережелердің сипаттамасы, кластерлеу, болжамдар және т.б. Студенттер нақты уақыт режимінде мәліметтерді өңдеу әдістерін түсініп, ірі ұйымдарда қолдана алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақ үй құны және басқару есебі
    Несиелер: 5

    Курс қонақ үй саласын басқару үшін шығындар мен басқарушылық есепті енгізуді ұсынады. Курс шығындар ведомосін, шығындарды есептеу техникасын, келушілердің кестелік кітабын және бірыңғай есепке алу жүйесін қамтиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тұрақты қонақжайлылық және туризм
    Несиелер: 5

    Бұл курс жергілікті, аймақтық және ғаламдық перспективаларға, қонақжайлылық индустриясындағы қазіргі және өзекті мәселелерге арналған. Курстың негізгі өзегі «тұрақтылық плюс» тұжырымдамасына бағытталған, ол бес өлшемді көзқарастар тұрғысынан мәселелерді шешу үшін тұрақтылықтан тыс: адамдар, этика, теңдік, планета және пайда.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Бухгалтерлік есеп
    Несиелер: 5

    «Бухгалтерлік есеп» пәні бухгалтерлік есептің қалыптасуы мен қалыптасу тарихын ашып, бухгалтердің формалары мен этикалық нормаларын түсіндіреді. Бұл пәнді зерттеу студенттерге қаржы есептілігін дайындау туралы ақпараттар алуға және ақпаратты өңдеудің заманауи әдістері мен құралдарына ие болуына мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Азық-түлік қауіпсіздігі және гигиена
    Несиелер: 5

    Бұл тағам тамақ дайындалатын, дайындалатын немесе өңделетін жерде жұмыс істейтіндерге арналған. Бұл кіріспе курс төмен қауіпті тағаммен жұмыс жасаудың зияны туралы білуге мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризм негіздері
    Несиелер: 5

    Курс сізге туристік бизнестің қалай жұмыс істейтіні, туристердің өзін қалай ұстайтындығы және туризмнің елдерге, мәдениеттер мен қоршаған ортаға әсері туралы білім мен түсінік береді. Бұл сонымен қатар кеңейтілген туризм индустриясындағы әртүрлі басқарушылық және кәсіпкерлік рөлдерге қолданылатын дағдылардың кең спектрін дамытуға көмектеседі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Барларды басқару
    Несиелер: 5

    Курс алкогольсіз және алкогольсіз сусындар сияқты бүкіл сусындар саласына шолу жасайды. Курс сонымен қатар сусындармен жасалатын операцияларды және олардың заңдылықтарын, сатып алу, сақтау, өңдеу, баға және қызмет көрсету әдістерін зерттеуді қамтиды. Курс студенттерге барда тәжірибе, құқықтық аспектілер және сусындарды басқаруды ұсынады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тағамдық қызмет санитариясының қағидалары
    Несиелер: 5

    Бұл курста санитарлық тазалықтың негізгі қағидалары, практикалық жағдайларда принциптерді қолдану жолдары, тамақ өнімдерінің ластануы мен әртүрлі проблемалары, санитарлық жағдай мен жабдықты сақтаудың тиісті стандарттары мен процедуралары туралы түсінік, сонымен қатар тамақтану қызметкерлерін ең жақсы санитарлық тәжірибені ұстануға үйрету және ынталандыру қарастырылған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақ үй жұмысын басқару
    Несиелер: 5

    Курс қонақ үй менеджментінің жалпы қызметімен таныстырады. Курсты аяқтағаннан кейін студенттер қонақ үйді тиімді басқара алады және қабылдау, консьерж қызметтері, мейрамхана және бар менеджері функциялары, қонақ үй әкімшілігі, маркетинг және жарнамалық қызметтер сияқты түрлі міндеттерді орындай алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Іскерлік ақыл
    Несиелер: 5

    Бұл курс шешім қабылдау жүйесін басқару және қолдану бойынша көбірек дағдыларды алғысы келетін студенттерге арналған. Курс студенттерге әр түрлі шешімдерді қолдау үшін DSS мүмкіндіктерін қалай пайдалану керектігін көрсетеді. Оқуды аяқтағаннан кейін студенттер модельдеу және қолдау, DSS тұжырымдамасы, әдіснамалар мен технологиялар, модельдеу және талдау, деректерді талдау сияқты шешімдерді қолдау жүйесінің түсінігін түсінеді; деректерді сақтау және т.б.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Клубты басқару
    Несиелер: 5

    Бұл курс клубтарды басқаруды зерттеу болып табылады, оның құрамына денсаулықтың, гольфтің, бос уақыттың, кәсіби және басқа да үйірмелердің көптеген түрлері кіреді. Курс әлеуметтік, физикалық және бизнесті басқарудың барлық аспектілеріне арналған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Саяхаттың бағасы және билеттер сатып алуы
    Несиелер: 5

    Курс сапар бағалары мен билеттерде негізгі дағдыларды ұсынады. Тарифтер мен электронды билеттер туралы мәліметтерді түсіндіру клиенттерді қанағаттандыру және сақтау үшін маңызды болып табылады. Тарифтің қазіргі нұсқаларының көптігі мен күрделілігіне байланысты саяхатшылар сізден дәл, жылдам және қол жетімді қызметті ұсынады деп күтеді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Көп мәдениетті қонақжайлылықты басқару
    Несиелер: 5

    Бұл курста қонақжайлылық ұйымдары мен басқару стиліндегі көп мәдениеттің практикасы қарастырылған. Әлемдік қонақжайлылық индустриясының әртүрлілігінің әсері Қонақжайлылық еңбек нарығының мәселелеріне, құқықтық және саяси ортаға, әлеуметтік жұмыс құндылықтарына, қарым-қатынасқа және корпоративті мәдениетке маңызы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақжайлылықты талдау және табысты басқару
    Несиелер: 5

    Бұл курс сізге қонақжайлылық ұйымдарындағы кірістерді басқарудың стратегиялық процестерін жасау және орындау үшін қажетті білім, дағдылар мен құзыреттіліктер береді. Бағаны оңтайландыру, сұранысты болжау, қол жетімділікті бақылау және тауарлық-материалдық қорларды бөлу арқылы қонақүйлердің жұмысын жақсарту үшін бірнеше деректер көздерін қалай біріктіруге және оларды талдауға үйренесіз.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Казино маркетингі
    Несиелер: 5

    Бұл курс казиноларды тиімді жылжыту үшін, әсіресе қонақ үй индустриясы, мейрамханалар, қонақ үйлер және концерттік залдармен бірлесе отырып, маркетингті ұсынады. Сату техникасы, жарнамалық акциялар, мақсатты маркетинг және саудамен айналысу - бұл казино маркетингі курсының негізгі компоненттері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық қызметтері және дизайн
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттердің ғимараттың архитектуралық дизайнын, қажетті қорларды, әлемдік құрылыс практикасын және қонақүй, курорт, тамақтану және басқа да мекемелердің операциялық және қаржылық құрылымын жоспарлау дағдыларын дамытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Демалу мен казино операцияларын басқару
    Несиелер: 5

    Курста казино маркетингі, казино клиенттеріне қызмет көрсету және персоналды басқару, шолулар, казинодағы операциялардың қазіргі тенденциялары, сондай-ақ казино операцияларына тән негізгі басқару элементтері мен қаржылық элементтер туралы шолу бар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Брондауды басқару және тур операциялары
    Несиелер: 5

    Бұл курс броньды басқару және туроператорлық қызмет саласында мансапта болғысы келетін студенттерге арналған. Курсқа қоғаммен байланыс, билеттер, баға ұсыныстарын дайындау, қауіпсіздік пен қауіпсіздік, туристік агенттіктерді басқару, турларды жоспарлау және операциялар кіреді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ғаламдық экскурсоводтар және интерпретация
    Несиелер: 5

    Бұл курс негізгі басшылық принциптерін ұсынады. Онда туризм индустриясына жалпы шолу жасалады, туристік қызметтің негізгі компоненттері, әртүрлі бағыттарды зерттеу және түсініктеме беру үшін ұсыныстар беріледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақжайлылықтағы экономика
    Несиелер: 5

    Бұл курста нарықтық экономикадағы жеке, іскери және салалық таңдаудың экономикалық талдауы келтірілген. Тақырыптар бағалық механизм, сұраныс пен ұсыныс, экономикалық мінез-құлықты, шығындар мен кірістерді, нарықтық құрылымдарды, факторлық нарықтарды және т.б. оңтайландыруды қамтиды. Оқу аяқталғаннан кейін студенттер қонақжайлылық индустриясында экономикалық мақсаттарға тиімді қол жеткізу үшін тұтынушылар мен бизнес баламаларын анықтап, бағалай алады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Азық-түлік пен сусындарды бақылау
    Несиелер: 5

    Студенттерге шығындарды, тамақ пен сусындарды, еңбек пен кірісті тамақ пен сусындармен жұмыс істеудің және кірістерді қонақтарға бағытталған тағамдар мен сусындардың сапасын немесе мөлшерін жоғалтпастан көбейту арқылы басқарудың күрделілігін түсінуге көмектесу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ивэнт басқару
    Несиелер: 5

    Бұл курс арнайы іс-шараларды жоспарлау, жүзеге асыру, ұйымдастыру, басқару, бақылау және бағалау үшін қажетті дағдыларды ұсынады. Ол іс-шараларды басқарудың адам ресурстарын бөлу, материалдарды сатып алу, қаржы, маркетинг және баға құрудан клиенттермен қарым-қатынастарға дейінгі кезеңдерін қамтиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ивэнттер түсінігі және дизайны
    Несиелер: 5

    Бұл пән оқушыны оқиғаларды құрудың жобалау және жоспарлау кезеңдерімен жұмыс жасай отырып, концепцияның бастапқы кезеңіндегі оқиғалармен таныстырады. Тақырып студенттерді оқиғалардың алуан түрлерімен таныстырады және студенттер тиісті оқиғалар тақырыптары мен дизайн тұжырымдамалары туралы терең түсінік қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тамақ және сусындарды басқару
    Несиелер: 5

    Бұл курс тамақтану индустриясының құрылымын, көлемін және болашағын зерттеуден басталады. Басқару құрылымы мен тамақтандыруды ұйымдастырудың ішкі жұмысын нақтылау және талдау. Қонақүйлер, авиакомпаниялар және көлікті басқарудың басқа қызметтері сияқты салалардағы факторларды талдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қаржылық менеджмент
    Несиелер: 5

    Қаржылық менеджмент" курсы қаржылық менеджмент негіздері, активтерді басқару, меншікті капитал мен міндеттемелерді басқару, қаржы саласында басқару шешімдерін қабылдау үшін компанияның құнын бағалаудың тәсілдері мен әдістері бойынша теориялық-әдіснамалық және практикалық білім мен дағдыларды қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Азық-түлік және сусындар қызметі
    Несиелер: 5

    Бұл курс қонақ үй индустриясындағы тамақ өнімдері мен сусындар қызметінің рөліне арналған. Студенттер қонақ үй жұмысындағы тамақ пен сусынның функцияларын талдайды. Курс тамақ өнімдері мен сусындар, тамақтану қауіпсіздігі, тапсырыс беру және сусындарға қызмет көрсету, қорларды сақтау, санитария және т.б. бөлімдерден тұрады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Жаһандық стратегиялық менеджмент
    Несиелер: 5

    Бұл курс тұрақты артықшылықтар құру стратегияларын әзірлеу және іске асыру үшін негіз береді. Студенттер іскери ұйымның сыртқы және ішкі ортасын талдау кезінде факторларды, теорияларды, ұғымдар мен тәжірибелерді зерттейді. Бизнестің әлсіз жақтары мен қауіптерін, күшті жақтары мен мүмкіндіктерін анықтаңыз.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Бірыңғай қаржыландыру және демеушілік
    Несиелер: 5

    Бұл пән студенттерді іс-шараларға бағытталған қаржыны қолдау, сатып алу және басқару процестерімен таныстырады. Тақырып оқиғаға қол жетімді баламалы кіріс көздерін зерттейді; ол студенттерге демеушіліктің дәстүрлі түсінігінен басқа оқиғаларды активтер мен сатылатын тауарлар ретінде қарастыруға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ақпараттық технологиялар құнын талдау
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттерге ақпараттық технологияларды қолдана отырып, шығындар анализін үйренуге және түсінуге мүмкіндік береді. Сондай-ақ, курс бағалық сұрақтар, бағалық мақсаттар, кептелістердің бағасы, сыйымдылықты жоспарлау, аукциондар, қонақ үй индустриясында қолданылатын шығындарды модельдеу, модельдеу мәселелерін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Басқару есебі
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттерді басқарушылық шешімдер қабылдау үшін шығындарды қалай шығаруға және өзгертуге үйретеді. Жоспарлау қызметке негізделген шығындар, бюджеттеу, икемді бюджеттеу, шығындар-шығындар талдауы, шығындар сметасы және аутсорсинг шығындарын қамтитын тақырыптармен қамтылады. Бақылау стандартты шығындар, дисперсиялық талдау, жауапкершілікті есепке алу және қызмет нәтижелерін бағалауды қамтитын тақырыптармен қамтылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Операциялық зерттеулер
    Несиелер: 5

    Курс бизнес-статистиканы және қолданбалы зерттеулерді, соның ішінде статистикалық деректерді талдауды, орталық тренд көрсеткіштерін, корреляцияны, сызықтық бағдарламалауды, PERT, CPM және т.б. қосымшаларды қолдана отырып енгізеді, студенттер нақты уақытта және ақпаратта статистикалық мәліметтерді талдауда осы түсініктерді қолдана алады технологиясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Статистикалық әдістер
    Несиелер: 5

    Бұл курста ықтималдылықты бөлу, сынамаларды алу әдістері, сызықтық регрессия, уақыт қатарларын талдау, гипотезаларды тексеру, трендтер мен маусымдық вариацияларды қамтитын қосымшалармен статистикалық әдістердің негізгі ұғымдарымен таныстырады. Деректерді талдауды және статистикалық ұғымдарды түсінуді жеңілдету үшін статистикалық бағдарламалық жасақтаманы пайдалануды үйрену мүмкіндігі бар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Коммерциялық тамақ өндірісіне кіріспе
    Несиелер: 5

    Мәзір дизайнында және оқиғаларды жоспарлауда талап етілетін тамақ өнімдерін басқарудың негізгі және аралық дағдыларын зерттеу. Бұл білімдер барлық типтегі және мөлшердегі функцияларға арналған тәттілер, негізгі тағамдар мен десерттер өндірісінде қолданылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қызметтерді басқару сапасы
    Несиелер: 5

    Қонақтарға сапалы қызмет көрсету, сапаның мәні мен маңыздылығы, бұл тақырып клиент пен оның қарым-қатынасы үшін құндылыққа бағытталған. Студенттер сонымен қатар сервистік ұйымдардың проблемаларын шешудің әртүрлі әдістері мен принциптерін үйренеді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тамақтану жүйесі және шығындарды бақылау
    Несиелер: 5

    Бұл курс тамақтану менеджментіне қатысты теорияға бағытталған. Тақырыптар: тамақтану, сыртқы тамақтану, шығындарды бақылау, мәзірді жобалау және талдау, тамақ өнімдерін (мөлшерін) өндіру, ақша ағымы, тамақ пен сусындарды түгендеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Азық-түлік қауіпсіздігі және сапасы
    Несиелер: 5

    Курста тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі мен сапасы таныстырылады. Курс жеке тазалыққа бағытталған; тамақ дайындаудағы санитарлық практика; тамақ өнімдерінің ластану себептері, тергеуі, бақылау және жұмыс орнындағы қауіпсіздік нормалары. Оқушылар тамақ сапасын және қауіпсіз және сапалы тамақпен қамтамасыз ете алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Шығындарды бақылау
    Несиелер: 5

    Бұл курста қонақжайлылық индустриясындағы шығындарды бақылау аспектілері қарастырылған, оның ішінде бюджеттеу, болжау, қаржылық талдау, тамақ және еңбек шығындары, сусындарды бақылау және қонақжайлылық бизнес операцияларын жүргізу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Айналым капиталын басқару
    Несиелер: 5

    Курс айналым капиталын басқарудың ұғымдары мен анықтамаларын ұсынады. Курс жұмыс жасау ортасын, айналымдағы активтерді басқару, айналым қаражаттарына қажеттілікті қаржыландыру, қысқа мерзімді халықаралық қаржылық операцияларды қамтиды. Студенттер айналым капиталы мен капиталды инвестициялау процесін қонақжайлылық индустриясымен біріктіру туралы нақты білім алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қонақүйлерді басқару бойынша семинар
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттерді қонақжайлылық индустриясындағы қазіргі тенденциялар мен қиындықтар мен мансаптық мүмкіндіктер туралы семинар өткізетін іс-шараның бір бөлігі болып табылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Бюджеттік жоспарлау және бақылау
    Несиелер: 5

    Бұл курста компанияның бюджеттік процесі, оны бақылау және талдаудың жалпы көрінісі берілген. Бұл курста стратегиялық жоспарды іске асырудың бюджеттік негіздері, компанияның ұйымдастырушылық қызметі және оның нарықтық мүмкіндіктер мен нарықтық қауіп-қатерлерге қалай қарайтындығы қарастырылған. Этот курс дает представление о бюджетном процессе компании, его контроле и анализе.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық және туризм туралы заң
    Несиелер: 5

    Бұл курс қонақ үй, мейрамхана және туристік бизнестің құқықтық аспектілерін ескере отырып жасалған. Курс қонақжайлылық индустриясын реттейтін құқықтық қағидаларды, азаматтық заңдар мен коммерциялық заңдардың түсініктерін, сонымен қатар келісімшарттар, ақша және чек ережелерін түсінуге мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON1

    Кез-келген шаруашылық жүргізуші субъектінің басқару функциясына қатысты көптілді ортадағы іскерлік (кәсіби) қарым-қатынас саласындағы қабілеттерін көрсету

  • Код ON2

    Пәнаралық байланыстар негізінде тұрақты дүниетаным мен нақты азаматтық ұстанымды меңгеру. Әлеуметтік және кәсіби мағынада дұрыс мінез-құлық бейімделу

  • Код ON3

    Қонақжайлылық индустриясының негізгі басқару функцияларындағы қабілеттерін көрсету. Қонақүйлерді басқарудың әртүрлі операцияларына қолданылатын шығындар мен қаржыларды, бюджеттеу мен есеп беруді басқару мүмкіндігі.

  • Код ON4

    Экономикалық және қаржылық талдау дағдысына ие болу. Қонақжайлылық индустриясындағы өнімдер, тауардың жылжытылуы, орналастыру және баға туралы терең білім алу. Әр түрлі маркетингтік стратегияларды және азық-түлік пен сусындарды жаһандық басқаруды қолдана отырып шешім қабылдау мүмкіндігі.

  • Код ON5

    Қызметкерлерді басқару, қызметкерлерді оқыту және дамыту, еңбек өнімділігі, еңбекақы төлеу, қызметкерлермен қарым-қатынас және адами ресурстарды дамыту мүмкіндігі. Адами ресурстарды жоспарлау және іске асыра білу.

  • Код ON6

    Заманауи технологиялар негізінде іскери байланыстарды жүзеге асыру. Қонақ үй индустриясы үшін қажет ақпараттық технологиялармен танысу, электрондық коммерция жүйесін құру, SPSS, DSS және тағы басқа ақпараттық жүйелерді синтездеу және талдау мүмкіндігі.

  • Код ON7

    Қонақжайлылық индустриясындағы бизнес-процестерді функционалдық деңгейде ұйымдастыру және басқару құзіреттілігі.

  • Код ON8

    Компанияның нарықтық мүмкіндіктерін және нарықтық тауашаларды дамытуды бағалаудағы құзыреттілік. Қонақ үй менеджменті саласындағы операциялық процестерді, сапа менеджменті мен TQM стандарттарын бағалау мүмкіндігі.

  • Код ON9

    Компанияның стратегиялық құндылықтары мен өсу факторларына бағдарлау. GAAP көмегімен бухгалтерлік есеп қағидаттарының қалай құрылатынын және менеджерлердің стратегиялық шешімдер қабылдау үшін қолданатындығын түсіну.

  • Код ON10

    Бәсекелестік артықшылықтарды арттыру, клиенттердің қажеттіліктеріне сәйкес келетін өнімдер мен қызметтерді іздеу және қолда бар ақпаратты егжей-тегжейлі талдау бойынша ұсыныстар жасау мүмкіндігі.

  • Код ON11

    Қонақжайлылық индустриясының әр түрлі функцияларына қолданылатын салықтар мен салық салу принциптері, сонымен қатар белгіленген заңдар туралы түбегейлі білімге ие болу.

  • Код ON12

    Басқару есебі туралы іргелі білімге ие болу. Қонақжайлылық индустриясында қолданылатын бюджеттік бақылауды, тиімділікті талдау және тиімді шешім қабылдау дағдыларын реттеу құзыреті.

6B04107 Ұйым менеджменті
Бакалавриат

Л.Н.Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университеті

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B04107 Онлай-сату менеджменті
Бакалавриат

Қазақстан-Американдық еркін университеті

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B04107 Экономика және бизнес
Бакалавриат

Қазақстан инновациялық және телекоммуникациялық жүйелер университеті

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B04107 Әлемдік экономика
Бакалавриат

Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B04107 Әлемдік экономика
Бакалавриат

Қ. Жұбанов атындағы Ақтөбе өңірлік мемлекеттік университеті

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B04107 Мемлекеттік және жергілікті басқару
Бакалавриат

Қазақ технология және бизнес университеті

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B04107 Менеджмент
Бакалавриат

Каспий университеті

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B04107 Әлеуметтік саладағы мемлекеттік басқару
Бакалавриат

Тараз инновациялық-гуманитарлық университеті

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B04107 Экономика және басқару
Бакалавриат

Сәрсен Аманжолов атындағы Шығыс Қазақстан мемлекеттік университеті

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B04107 Менеджмент
Бакалавриат

Атырау инженерлік-гуманитарлық институты

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top