Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B04107 Менеджмент/ Hotel Management в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Бағдарлама студенттерді терең теориялық білімін дамыта отырып, мәдени әр түрлі және қонақжай ортада кең тәжірибелік дағдылармен дамыта отырып, бәсекеге қабілетті қонақжайлылық индустриясына дайындайды. Осы бағдарламаның түлектері үйлесімді бес салада мамандандырылған жоғары білікті қонақүйлерге айналады: қонақүйлерді ұйымдастыру және пайдалану, туризмді дамыту және маркетинг, есеп және қаржы, SNS талдауы және қонақ үй бизнесінің жаһандануы / локализациясы.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Ағылшын тілі
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B044 Менеджмент және басқару
  • Дайындық бағыты 6B041 Бизнес және басқару

Пәндер

  • Экономикалық-құқықтық және экологиялық білім негіздері

    Интеграцияланған пән құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, экономика, кәсіпкерлік және көшбасшылық, экология және тіршілік қауіпсіздігі негіздері саласындағы негізгі мәселелер мен қағидаттарды қамтиды. Нормативтік құқықтық актілерді пайдалану ерекшеліктері, Қоғамның іскерлік, этикалық, қоғамдық, экономикалық, кәсіпкерлік және экологиялық нормаларын пайдалана білу. Экологиялық-құқықтық, экономикалық, кәсіпкерлік қатынастардың, көшбасшылық қасиеттердің және сыбайлас жемқорлыққа қарсы күрес қағидаттарының ерекшелігі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экономикалық теория

    Курста индустрияға дейінгі әлемде де, Батыс елдерінде индустриалды әлемнің қалыптасу кезеңінде де экономикалық ойдың қалыптасу кезеңдері қарастырылады. Индустриалды әлемде экономикалық ойдың даму процесі байқалады. Экономикалық ойдың қазіргі жағдайы туралы ақпарат беріледі. Студенттер үй шаруашылықтары мен кәсіпорындардың экономикалық мінез-құлқының мақсаттарын, олардың нарықтағы экономикалық қатынастарын, нарықтық баға тетіктері арқылы олардың өзара әрекеттесуін үйлестіруді түсінуді үйренеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Статистика

    Курс студенттерді Ықтималдық теориясы мен статистиканың негізгі ұғымдары мен әдістерімен таныстырады. Онда ықтималдылықтың негізгі үлестірімдеріне шолу жасалады: биномдық үлестіру, қалыпты үлестіру және селективті үлестіру. Бұл студенттерге нақты статистикалық есептерді шешуге болатын аралық бағалау, гипотезаны тексеру, регрессиялық талдау, деректерді категориялық талдау және дисперсиялық талдау сияқты сандық және сапалық деректерді талдаудың статистикалық әдістемелерімен танысуға көмектеседі

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Басқару принциптері

    Әрбір ұйымның табыстылығын қамтамасыз ету үшін бизнестің барлық түрлері мен формалары үшін менеджерлер талап етіледі. Курс менеджерлерге ірі және шағын бизнесті басқаруға көмектесетін негізгі теориялық білімді, тұжырымдамаларды және тәжірибелік әдістерді, дағдыларды ұcынады. Негізгі тұжырымдамаларға жатады: жоспарлау, басшылық, ұйымдастыру және бақылау. Осы негізгі тұжырымдамаларға көптеген дағдылар енгізілген және оларды игерген жағдайда бизнесті басқаруда өзіңіздің мансабыңызды бастауға болады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Маркетинг

    Курс студенттерді маркетингтің негізгі функцияларымен таныстырады. Тұтынушылардың тілектерін қанағаттандыру үшін тауарлардың / қызметтердің құндылығын қамтамасыз ету мәселелері; нысаналы өткізу нарықтары және осы нарықтарға қызмет көрсету үшін тиісті өнімдерді таңдау кезінде шешім қабылдау процесі қаралды. Курс тақырыбы тауарларды / қызметтерді жылжыту, орналастыру және баға белгілеудің негізгі стратегияларын ұсынады. Курсты аяқтағаннан кейін студенттер өнімді әзірлеу және сату үшін маркетинг принциптерін қолдана алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Корей тілі I

    Курс студенттердің корей тілінде коммуникативтік құзыреттіліктерін қалыптастыруға арналған. Курс 4 деңгейге бөлінген. "Корей тілі 1" пәні бірінші курстың бірінші семестрінде оқытылады және корей тілінің негізгі фонологиялық, морфологиялық және синтаксистік сипаттамаларымен танысуға бағытталған. Кіріспе-фонетикалық курс өткізіледі және артикуляциялық қасиеттер мен интонация зерттеледі. Студенттер алфавит туралы ақпарат алады, әріптік-буындық жазудың негіздерін және негізгі лексиканы үйренеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Адам ресурстарын басқару

    Курс кез келген меншік нысанындағы ұйымның тиімділігінің, бәсекеге қабілеттілігінің және орнықты қызметінің негізгі құрауышы болып табылады. себебі бұл кадрларды жалдау мен оқытуға, бағалау мен ынталандыру жүйесіне әсер етеді. Курста менеджерлердің персоналды басқарудың және дамытудың тиімді және тиімді әдістерін жасаудағы рөліне ерекше назар аударылады, бұл ұйымның маңызды стратегиялық мақсаттарының бірі болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қаржы қағидалары

    Курс қаржының негізгі ұғымдары мен негіздерін, сонымен қатар бизнестің қаржылық динамикасын ұсынады. Пән студентке ақша теориясы, қолма-қол ақшаны инвентаризациялау, ақшаны басқару, тұтынушылық және мемлекеттік қаржы саласындағы білімдерді береді. Курс ғылыми экономикалық көзқарасты қалыптастырады, қаржылық ағындарды бөлу және қалыптастыру процестерін талдауға үйретеді, сонымен қатар барлық деңгейдегі жоспарлау, ұйымдастыру, ынталандыру, қаржылық басқару механизмдерімен таныстырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Корей тілі II

    Студенттер 800 сөзден тұратын сөздік пен негізгі грамматикалық құрылымдарды қолдана отырып сөйлемдер құруды үйренеді. Фразалық құрылым және лексикалық бірліктерді таңдау зерттеледі; Қытайлық және еуропалық алынған сөздер; сыпайы-ресми стиль. Бірінші жылдың соңына қарай студенттер "Жалпыеуропалық шет тілін меңгеру құзыреттілігі" талаптары бойынша A1 деңгейін (өмір сүру деңгейі) немесе TOPIK корей тілі бойынша ұлттық емтиханның 6-дан 1-деңгейін аяқтайды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Қонақжайлылық индустриясына кіріспе

    Курс қонақжайлылық индустриясының ерекшеліктері мен туристік қызмет негіздерінің тұтас көрінісін ұсынады. Бұл курс туризм және қонақжайлылық индустриясын, оның дамуы мен өсуін, сала сегменттері мен олардың ерекше сипаттамаларын, өзекті мәселелері мен тенденцияларын таныстырады. Студенттер қонақжайлылықтың белгілі бір салаларында жетістіктерге жетуге мүмкіндік беретін жұмысқа орналасу дағдылары, әдістері және мансап мүмкіндіктері жайлы хабардар болады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Жаһандық этикет және тұлғаның дамуы

    Менеджмент саласындағы курс іскерлік этикет және корпоративтік этика туралы білімді береді, яғни этикет формулаларды және имидждік атрибуттарды кәсіби қарым-қатынас жағдайына сәйкес қолдана білуді үйретеді. Бұл курс тұлға туралы хабардарлықты арттырады және ең танымал тұлға зерттеушілерімен таныстыруға бағытталған. Курс, сонымен қатар тұлғадағы өзгерістерді жүзеге асыру дағдыларымен таныстырады, тұлғалық бұзылуларды тануға көмектеседі, мансап пен жеке өсу үшін тұлғаның мәні мен маңыздылығын таразылауға үйретеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Курортты басқару

    Курорт қонақ үй бизнесінің ажырамас және маңызды бөлігі болып табылады. Берілген курс курорттардың тарихи дамуы мен курорттық концепциялары, жоспарлау мен фронт-офис қызметтері, тамақ және мейрамхана менеджменті, басқару, маркетинг, даму және курорттық бизнестің қаржылық аспектілері сияқты салаларға бағытталған. Курорттық кәсіпорынды басқару негіздерін біле отыра, түлектер тұтынушыларға сапалы қызмет көрсету мәселелерін шешеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тұрғын үйді басқару

    Бұл курс қонақүйлердің бір бөлме тұрғысынан қалай басқарылатыны жайлы түсінікке негізделген. Студенттер тұтынушыларды орналастырудың тиімді әрекеттері мен операцияларын қамтамасыз ету үшін ғимараттың артқы және алдыңғы бөлігін басқару аспектілеріне назар аударады. Курс студенттерге тұрғын үй саласына қатысты шолу беріп, брондау, кірістерді басқару, үй шаруашылығы, АТС, қызмет көрсету, этика және технологиямен таныстырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Барларды басқару

    Курс алкогольсіз сусындар мен алкогольдік сусындар сияқты барлық сусын өнеркәсібіне шолу ұсынады. Курс сусын операцияларымен, олардың заңдарымен танысуды көздейді және де сусындарды сатып алу, өңдеу, сақтау, қызмет көрсету және бағасын белгілеу сияқты қызметтерді зерттеуді қамтиды. Курс студенттерді құқықтық аспектілер және сусындардың қорларын басқару, барларда жұмыс істеу бойынша практикалық тәжірибелермен таныстырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық маркетингі

    Бұл курста ұсынылатын қызметтердің мәні және қонақжайлылық индустриясындағы қызмет көрсету сапасының рөлі талқыланады. Курстың маңызды бағыттарына қызмет көрсетудегі қызметкерлердің рөлі мен маңыздылығы, сондай-ақ қызмет көрсететін қызметкерлерге эмоционалдық жүктеме кіреді. Бұл курсты оқу барысында студенттер қызметтерді ұсынуға байланысты процестер мен сипаттарды басқару, жобалау және бағалау бойынша дағдылардың белгілі бір жиынтығын дамытады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Корей тілі III

    Бұл пәнде студенттер монологиялық және диалогтық жазбаша және ауызша сөйлеуге тән лексиканың белгілі бір жиынтығын (1500-2000 сөз), жалпы сөйлеу бұрылыстарын және тілдің идиомалық өрнектерін игереді. Корей түбегінде болған кезде пайда болатын жағдайлардың көпшілігі қарастырылады (банк, нарық, пошта және т.б.). Студенттер өз ниеттері мен армандары туралы әңгімелеу дағдыларын игереді, оқиғаларға баға береді, көзқарастарын қысқаша негіздейді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Азық-түлік пен сусынның жаһандық дамуы

    Бұл курс аспаздықтың негізгі ұғымдары мен оның әдістерімен, соның ішінде халықаралық аспаздық, ингредиенттер мен олардың қолданылуы, жаңа асүйлердің жасалуы сияқты маңызды ұғымдармен, қызметтермен таныстырады. Берілген курс азық-түлік және сусындар операцияларын зерттеуді көздейді, сондай-ақ олардың заңдарымен, қызмет көрсету әдістерімен, азық-түлік өнімдерін сатып алу, өңдеу, сақтау және бағасын белгілеу әдістерімен танысуды қамтиды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Көшбасшылықты дамыту

    Бұл курс барысында студент көшбасшылық стильдер мен тәжірибелермен танысады, сонымен қатар қазіргі заманғы көшбасшылық және әртүрлі жағдайлардағы ынтымақтастық, жеке және тұлғааралық тиімділік туралы хабардар болады. Бұл курс интерактивті оқыту тәжірибесі арқылы көшбасшылық дағдыларды жақсартуға бағытталған. Студент ұйымның мақсатына жету үшін топты құруға, топ ішінде қарым-қатынасқа түсуге, топтық, жеке, ұйымдық деңгейлерде көшбасшылық құбылыстарды тиімді қолдануға байланысты құзыреттіліктерді меңгереді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Фронт-офис операциялары

    Бұл курс студенттерді клиенттерге қызмет көрсетудің заманауи принциптерімен таныстырады. Курс тапсырыс берушілермен тікелей жұмыс істеумен байланысты және ұйымдарда жүзеге асырылатын операциялармен таныстырады. Курсты игеру нәжитесінде түлек фронт-офис операцияларын сәтті жүзеге асырады, яғни колл-орталықтарда, сауда және демонстрациялық залдарда, клиенттерге қызмет көрсету кассаларында, клиенттердің өзіне қызмет көрсету порталдарында клиенттермен қарым-қатынас жасайды, клиенттерден ақпарат алады және оны өңдейді, компанияның басқа бөлімдерімен өзара қарым-қатынас жасайды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақ үй жұмысын басқару

    Курс қонақ үйді басқару жайлы жалпы қызметімен таныстырады. Бұл курс басқару негіздері, қонақ үй қызметін жүзеге асырудың нормативтік-құқықтық базасы және практикалық дағдылар мен оларды пайдалану қабілеті туралы білім мен түсініктер кешенін қалыптастырады. Курсты бітіргеннен кейін түлек қонақүйдің жұмысын тиімді басқарады және консьерж, мейрамхана мен бар басқарушысы, қонақ үй администраторы қызметтерін атқарады, қабылдау, маркетинг және жарнамалар сияқты әртүрлі міндеттерді орындайды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақ үй туралы ақпарат жүйесі

    Бұл курс қонақжайлылық индустриясындағы басқару және жедел шешімдер қабылдаудағы ақпараттық жүйелер мен технологиялардың рөліне арналған. Курс қонақтарға қызмет көрсетудің әр кезеңінде орындалатын күнделікті әрекеттерді қамтиды. Ақпараттық жүйелер мен технологиялар ұйымдағы әртүрлі процестерді басқаруға мүмкіндік береді: нөмірлерді брондау, қонақ үй кешенінің қонақтарын есепке алу, нөмірді тағайындау және кетер алдында тіркеуден алып тастау, фронт-офис және бэк-офис функциялары, төлем және кету, түгендеу, азық-түлікпен қамтамасыз ету және т.б. Курсты аяқтағаннан кейін студент АЖ арқылы қонақүй операцияларын сәтті орындайды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Ас үй операциялары

    Берілген курс мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі тамақтану және тұтынушыларға қызмет көрсету мәдениетінің ерекшеліктеріне байланысты бірқатар түсініктер мен тәжірибелерді ұсынады және оқытады. Бұл курс асхана менеджменті негіздерін, тәуекелдерді талдау және сыни бақылау нүктелерін (ТТСБН), тағамды дұрыс өңдеу тәжірибесін, ас үй жабдықтарын қолданудың дұрыс процедураларын және жұмыс орнындағы стандартты қауіпсіздікті қамтиды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Онлайн брондау

    Курс қонақжайлылық индустриясында қолданылатын заманауи онлайн брондау жүйелерінің негізгі түрлеріне байланысты идеялар мен дағдыларды қалыптастыруға бағытталған. Бұл курс қонақжайлылық аймақтарында, яғни фронт-офис бөлімінде қолданылатын онлайн брондау жүйелері туралы түсініктерді ұсынады және егжей-тегжейлі қарастырады. Курс OPERA (PMS) мүлікті басқару жүйесіне ерекше назар аудара отыра, студенттерге билеттерді онлайн брондау үшін әр-түрлі құралдар мен бағдарламаларды пайдалану жайлы ақпарат беруге бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Бухгалтерлік есеп принциптері

    Бұл курс бухгалтерлер бизнестің қаржылық жағдайының нәтижелері туралы ақпаратты өлшеу, өңдеу, бағалау және беру кезінде қолданатын әдістер мен принциптерге кіріспе болып табылады. Курс қаржылық есептіліктің әртүрлі нысандарын, бухгалтерлік есептің этикалық стандарттарын зерттейді. Курс білім алушылардың бизнес ортаға жауапкершілікпен және тиімді қатысу, қаржылық сауаттылық, бюджетті құрастыру және инвестициялау дағдыларын дамытуға ықпал етеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Басқарудың ақпараттық жүйесі

    Берілген курс студенттерді қонақ үйді басқарудың ақпараттық жүйесімен таныстырады. Курсқа MIS құрылымы, ақпаратты қабылдау, ақпаратты өңдеу, шешімдерді қолдау жүйесі, функционалдық ақпарат және т.б. кіреді. Бұл курстың негізгі бағыты шешім қабылдау процесінде MIS-тің маңызды рөлін орындау болып табылады. Курсты аяқтағаннан кейін студент қонақжайлылық индустриясының ақпараттық басқару жүйесін шебер де епті басқарады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Корей тілі IV

    Курс студенттерді Оңтүстік Кореяда оқуға дайындайды. Тілді қарқынды оқытудан басқа, мультимедиа көмегімен Оңтүстік Кореяның мәдениеті, тарихы және қазіргі жағдайы туралы ақпарат беріледі. Екінші жылдың соңына қарай білім алушылар "Жалпыеуропалық шет тілін меңгеру құзыреттілігі" талаптары бойынша A1 деңгейін (өмір сүру деңгейі) немесе TOPIK корей тілі бойынша ұлттық емтиханның 6-дан 2-деңгейін аяқтайды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Қонақ үй бизнесі және менеджментке арналған IT

    IT технологиялар персоналды басқарудан бастап қонақтармен өзара әрекеттесуге дейін қонақ үй индустриясының барлық қызметтерін автоматтандыруға мүмкіндік береді және тұтынушыларға ерекше қызмет көрсету нұсқаларын ұсынады. Осыған байланысты курс студенттерді қонақ үй бизнесінде қолданылатын коммуникацияны және қызметтерді автоматтандыру технологияларымен таныстырады, сондай-ақ мәліметтерді іздеу және өңдеу, есеп, деректерді талдау, күнделікті мәселелер бойынша есептерді істеу сияқты қонақ үй бизнесінің әр күндік тапсырмаларын орындау үшін компьютерді пайдалануды үйретуге бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Бөлмені басқару

    Курс менеджерді қонақ үй бөлімдерін басқаруға байланысты процедуралар мен операциялармен таныстырады. Студент фронт-офис функцияларымен, атап айтқанда, клиенттермен байланыс, тұтынушылардан алынған ақпаратты қабылдау, енгізу және одан әрі өңдеу, басқа қызметкерлермен өзара әрекеттесу, бөлмелер мен қызметтерді сату, брондау, есеп және түнгі аудит функцияларымен, қонақтарды тіркеу және тіркеуден алып тастау сияқты қызметтермен танысады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тамақтану жүйесі және шығындарды бақылау

    Бұл курс студенттерді тамақ өнімдерін басқарумен қатысты түсініктермен таныстырады. Курс студенттерге қоғамдық тамақтандыру жүйесі туралы білімді және практикалық жұмысқа қажетті дағдыларды береді. Бұл курсты толық аяқтау нәтижесінде студент ашық ауада және қоғамдық тамақтандыруға байланысты білімдерге ие болады, сонымен қатар шығындарды бақылайды, мәзірлерді әзірлейді және талдайды, азық-түлік өндірісін (порциялар мен мөлшерлерді) бақылайды, ақша ағынын басқарады және тағамдар мен сусындар тауарларын түгендейді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризм принциптері мен практикасы

    Бұл курс туризмді зерттеу негіздерін беретін кіріспе модуль болып табылады. Курс туристік индустрияға және туристік бизнестің қызметін ұсынатын әртүрлі ұйымдарға шолу жасайды. Курс студенттерді өнімдермен және көрікті жерлермен, нысандарымен және түрлерімен, халықаралық туризм мен көлікке байланысты зерттеулермен таныстырады. Курсты меңгеру барысында студент туризм индустриясының принциптері мен функциялары туралы тұтас көзқарасты қалыптастырады, сонымен қатар басқарушылық шешімдерді қабылдау мақсатында кәсіби қызметте қолданылатын практикалық басқару әдістерін меңгереді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сапаны басқару

    Курс студенттерге жалпы сапа менеджментінің (TQM) негізгі түсініктері, құралдары мен әдістерін үйретеді. Бұл студенттерге өнім мен қызмет сапасының сипаттамалары арасындағы айырмашылықты, сондай-ақ жобаның сапасы мен жобаның сәйкестік сапасы арасындағы айырмашылықты түсінуге мүмкіндік береді. Курс сонымен қатар сапаны жоспарлау процесін қамтиды. TQM принциптері, құралдары мен әдістері, сапа жүйелері, сапаны бағалау модельдері және TQM енгізу қарастырылған тақырыптардың қатарына жатады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Іскерлік ақыл

    Бұл курс шешім қабылдаудың қолдау жүйесін қолдану мен басқаруда көбірек дағдыларға ие болғысы келетін студенттерге арналған. Курс студенттерге әртүрлі шешімдерді қабылдау үшін DSS мүмкіндіктерін қалай қолдану керектігін көрсетеді. Курсты аяқтағаннан кейін студенттер шешімдерді қолдау жүйесіне, атап айтқанда әдістемелер мен технологияларға, модельдеу және қолдауға, DSS тұжырымдамасына, деректерді талдау, сақтау, модельдеуге қатысты білімдерді қолданады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Демалу мен казино операцияларын басқару

    Курс казино қызметіне байланысты ағымдық үрдістерге, казино тұтынушыларына қызмет көрсету мен адам ресурстарын басқару тәртіптеріне, казино маркетингіне және казино жұмысы үшін ерекше болып табылатын негізгі қаржылық және басқару элементтеріне шолу жасайды. Жоғарыда аталған элементтерді білу басқару персоналының, атап айтқанда менеджерлердің тиімді қызметі үшін маңызды және, бұл, өз кезегінде, ұйымның және жалпы басқару жүйесінің тиімді және ұйымдасқан жұмысын қамтамасыз етеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тамақ және сусындарды басқару

    Бұл курс тамақ өнеркәсібінің бағыттарын, құрылымдарын және болашағын зерттеуді ұсынады. Курс студенттерді тамақ өнеркәсібінің білім жүйесімен таныстырады және практикалық жұмысқа қажетті білім береді. Студентке қоғамдық тамақтандыру ұйымы құрылымының басқару тәртібі мен ішкі жұмысы түсіндіріліп, талдау ұсынылады. Курс авиакомпаниялардағы тамақтандыру қызметтерін, қонақ үйлер және басқа да ұйымдар контекстіндегі тамақ қызметтерін басқару тәртіптерін талдайды. Нәтижесінде студент тамақ және сусын сататын орындарды сәтті басқара алады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылықтағы экономика

    Бұл курс нарықтық экономикадағы бизнестік, жеке және салалық таңдаулардың экономикалық талдауын ұсынады. Студенттердің баға механизмдерімен, экономикалық мінез-құлықты оңтайландырумен, сұраныс пен ұсыныспен, шығындар мен кірістермен, өндірістің факторлар нарығымен, нарықтық құрылымдармен және т.б. танысуға мүмкіндігі бар. Курсты аяқтағаннан кейін студенттер қонақжайлылық индустриясында экономикалық мақсаттарға тиімді қол жеткізу үшін бизнес баламаларды және тұтынушыларды бағалай мен анықтай алады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризм негіздері

    Курс туристік компаниялардың қалай жұмыс істейтіні, туристердің өзін қалай ұстайтыны және туризмнің мәдениеттерге, елдерге және қоршаған ортаға қалай әсер ететіні туралы түсінік пен білім береді. Пәнді меңгеру кеңейіп және дамып келе жатқан туризм индустриясында әртүрлі кәсіпкерлік және басқарушылық рөлдерде қолдануға болатын дағдылардың кең ауқымын дамытуға көмектеседі. Курс студенттерді туризм индустриясының білім жүйесімен таныстырады және практикалық жұмыс үшін қажетті дағдылар мен машықтарды береді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тұрақты қонақжайлылық және туризм

    Бұл курс қонақжайлылық индустриясының және тұрақты дамудың ағымдағы мәселелерін және жағдайларын аймақтық, жергілікті және жаһандық қөзқарастар тұрғысынан қарастыруға бағытталған. Курстың орталық және негізгі өзегі «тұрақтылық плюс» түсінігіне негізделген және мәселелерді шешу тұрақтылық шеңберінен тыс шығатын бес көзқарастар тұрғысынан қарастырылады: адамдар, этика, теңдік, планета және пайда. Курс бұл түсініктерді өзара бір-бірімен қарым-қатынас шегінде қарастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ивэнт басқару

    Бұл курс арнайы іс-шараларды жоспарлау, ұйымдастыру, жүзеге асыру, басқару, бақылау және бағалау үшін қажетті дағдылар мен машықтарды қалыптастырады. Курста іс-шараны басқарудың кезеңдері, яғни адам ресурстарын бөлу, қаржы, материалдарды сатып алу, баға мен маркетинг, тұтынушылармен қарым-қатынас талқыланады. Пәнді меңгеру нәтижесінде түлек іс-шара процесін өз бетінше жобалау, ұйымдастыру және басқару дағдыларына ие болады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Ивэнттер түсінігі және дизайны

    Бұл курс студенттерді іс-шараны құрудың жоспарлау және жобалау кезеңдері жұмысын қарастыра отыра, іс-шараны бастапқы концепция кезеңінен бастап таныстырады. Курсты меңгеру барысында студенттер әртүрлі іс-шаралар түрлерімен танысады және іс-шараның тақырыптары мен дизайн концепцияларының не екенін жақсы түсінеді. Пәнді меңгеру нәтижесінде студент іс-шараның концепциясы мен стратегиялық жоспарын шебер құрастырады және таңдаған концепциясы бойынша іс-шараны жобалайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Дүниежүзілік стратегиялық менеджмент

    Курста жаһандық стратегиялық менеджменттің теориялық негіздері мен заманауи практикасы берілген. Ұйымның стратегиялық көзқарасы мен стратегиялық мақсаттарын әзірлеудегі негізгі кезеңдер қарастырылады. Өз қызметін әртүрлі елдерде жиі үйлеспейтін мәдениеті мен нарықтық жүйесімен жүзеге асыратын көп ұлтты компанияларға ерекше көңіл бөлінеді. Білім алушылар ұйымның ішкі және сыртқы ортасын, сондай-ақ оның бәсекеге қабілеттілігін диагностикалау әдістерін меңгереді

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық қызметтері және дизайн

    Курс туристік индустриядағы дизайн және қонақжайлылық қызметінің рөлі, мәні және орны туралы негізгі түсініктер береді. Қонақжайлылық индустриясы тұтынушылардың тілектерін қанағаттандыруға бағытталған. Осыған байланысты, курс тартымды туристік қызметтерді ұсыну және туристерді қанағаттандыру үшін студенттердің ішкі дизайн жобасын жоспарлау дағдыларын дамытады және тұтынушыларға қызмет көрсетудің заманауи стильдерімен, әлемдік дизайн тәжірибесімен және қонақүйдің, курорттың, қоғамдық тамақтандырудың және басқа да тиісті мекемелердің стильдік нюанстарымен таныстырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қаржылық менеджмент

    Курс қаржылық бағалау негіздерін шолудан басталады. Курстың негізгі бөлігінде анықталған негізгі мақсат - білім алушыларға инвестицияларды, қаржылық бағалы қағаздарды, тәуекел мен капитал құнын бағалау, оларды ұзақ мерзімді және қысқа мерзімді перспективада бастапқы шешімдер қабылдауға дайындау дағдыларын беру. Қаржы және статистика туралы алдын - ала білу курсты сәтті игерудің маңызды шарты болып табылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Бірыңғай қаржыландыру және демеушілік

    Бұл курс студенттерді іс-шараға қаржылық қолдау жасау және оны жоспарлау, ұйымдастыру, сатып алу және басқару процестерімен таныстырады. Пән іс-шараны ұйымдастыру үшін қол жетімді және қажетті басқа да кіріс көздерін қарастырады. Курс студенттерді іс-шараларға тауар және актив ретінде қарау үшін дәстүрлі демеушілік түсінігінен шығуға ынталандырады. Пәнді меңгеру нәтижесінде түлек іс-шара процесін қаржылық тұрғыдан сәтті ұйымдастырады және басқарады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Ғаламдық экскурсоводтар және интерпретация

    Бұл курс экскурсиялық қызметтің мазмұнымен және оны жүзеге асыру әдістерімен, сонымен қатар гидтің негізгі қағидаларымен таныстырады. Курста туристік индустрияға жалпы шолу, туристік операциялардың негізгі құрамдас бөліктері, гидтердің сөздерін және түсініктемелерін дайындау бойынша әр түрлі бағыттардың және ұсыныстардың зерттеулері, интерпретация дағдылары қамтылған. Курс студенттердің экскурсиялық және туристік іс-шараларды дайындау, жоспарлау және өткізу бойынша практикалық дағдыларды қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ақпараттық технологиялар құнын талдау

    Қонақжайлылық индустриясын басқарудың заманауи жағдайында ақпаратты автоматтандыру құралдарын сатып алудың шығындарын есептеу себебі өзімен-өзі түсінікті, өйткені IT-технологиялар жалпы ұйымның шығындарын тиімді басқарады. Осыған орай, курс студенттерге ақпараттық технологияларды пайдалана отыра, IT шығындарын және басқа да шығындарды талдауды үйретуге бағытталған. Курс, сонымен қатар, баға белгілеуді, баға белгілеу мақсаттарын, шығындарды жоспарлауды, кептелістердің бағасын, аукциондарды, қонақжайлылық индустриясының шығындарын модельдеуді қамтиды.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Брондауды басқару және тур операциялары

    Бұл курс брондау және турларды ұйымдастыру қызметтерін зерттегісі келетін студенттерге арналған. Курсқа жұртшылықпен байланыстарды зерттеу, кең таралған туристік қызметтерді брондау және резервтеу бағдарламалармен танысу, ұсыныстарды дайындау, билеттерді рәсімдеу, турлар мен операцияларды жоспарлау, туристік агенттіктерді басқару, қауіпсіздік пен күзетті қамтамасыз ету кіреді. Пәнді меңгеру барысында студент алған дағдылар мен машықтарды практикада қолданады, атап айтқанда, әртүрлі өнімдер мен қызметтерді брондау және резервтеу үшін бағдарламалық жасақтамаларды қолданады және туризм индустриясында әртүрлі турларды жобалайды, жүзеге асырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Операцияларды зерттеу

    Бұл курс кәсіби қызметтегі операциялардың маңыздылығы мен оларды оңтайландыру әдістері жайлы түсініктерді береді, сонымен қатар кәсіби қызмет барысында туындайтын мәселелерді шешу бойынша дағдыларды және машықтарды қалыптастырады. Курсты меңгерген кейін студенттер кәсіби сипаттағы тапсырмаларды өз бетінше қояды және де модельдеудің негізгі әдістерін меңгере отыра, әр түрлі кәсіби тапсырмаларды стандартты және жаңа жолдармен шешеді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Саяхаттың бағасы және билеттер

    Бұл курс студенттерге билеттерді сату мен баға белгілеу бойынша негізгі дағдыларды береді. Ұсынылатын электрондық билет пен тариф ережелерінің элементтерін түсіндіру тұтынушыларды ұстап тұру мен қанағаттандырудың кілті болып табылады. Бүгінгі таңда жол жүру нұсқалардың күрделілігі мен көптілігіне байланысты саяхаттаушы клиенттер менеджерлерден жылдам, дәл және қолжетімді қызметтерді ұсынуды күтеді. Сондай-ақ, курс баға белгілеуді, баға белгілеу мақсаттарын, шығындарды масштабтауды, кептелістердің бағасын, аукциондарды, қонақжайлылық индустриясының шығындарын модельдеуді қамтиды.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қаржылық бухгалтерлік есеп

    Бұл курста бухгалтерлік есеп циклі, бухгалтерлік есеп модельдері, қаржылық есептілік және талдау, ақша және негізгі құралдар, қорлар, қысқа мерзімді және ұзақ мерзімді қарыздар, сондай-ақ қаржы институттарының, кәсіпорындардың, серіктестіктердің және корпорациялардың капитал құрылымы қарастырылады. Қаржылық есептілікті дайындау кезінде пайдаланылатын бухгалтерлік есеп қағидаттары, мысалы, кірістер мен шығындар туралы есептер (қаржылық нәтижелер) және баланстық есептер (қаржылық жағдай) егжей-тегжейлі зерттеледі.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Басқарушылық есеп

    Курс студенттерге менеджерлердің шешім қабылдау, тиімділікті бағалау және бақылау үшін бухгалтерлік деректерді қалай пайдаланатынын үйретеді. Бұл студенттерге басқару есебінің ақпараты әр түрлі кәсіпорындарда стратегиялық және басқарушылық мақсаттар үшін қалай жасалынатынын және пайдаланылатындығын түсінуге мүмкіндік береді. Ол сондай-ақ студенттерге әр түрлі ұйымдарда басқару есебінің ағымдағы практикасын қалай бағалау және жетілдіру, рентабельділікті бағалау, шығындарды есептеу және бөлу жолдарын үйретеді

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қызметтерді басқару сапасы

    Курс өнімдер мен қызметтердің сапасын басқару, сондай-ақ әртүрлі ұйымдардың қызметтерін, жұмыстарын, өнімдерін жоғары сапамен қамтамасыз ету бойынша дағдылар мен машықтарды қалыптастыруға бағытталған. Пәнді меңгеру барысында студент сапа менеджменті жүйесімен танысады, сапаны басқару мен бақылау бойынша әдістерді қолданады, қабылданған стандарттар бойынша ұсынылатын қызметтерді талдайды және дамытады, сапа саласындағы тәуекелдерді анықтайды және оларды түзетеді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Шығындарды бақылау

    Курс басқару саласындағы кәсіби дағдылар мен машықтарды қалыптастырады. Бұл курс қонақжайлылық индустриясындағы шығындарды бақылаудың нюанстарын қамтиды, оның ішінде болжау, бюджеттеу, еңбек және азық-түлік шығындары, қаржылық талдау, қонақжайлылық саласындағы бизнес операцияларын түгендеу және сусындарды бақылау. Нәтижесінде студент кәсіпорынның шығындарын анықтайды, шығындарды басқарудың заманауи жүйелерін кәсіпорын қызметінде пайдаланады, таңдалған баламалы нұсқаға (болжамдар мен жоспарларға) сәйкес шығындар нұсқаларын тез және жылдам есептейді, қарапайым және біріккен кәсіпорындарда шығындарды басқарады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тиімді қарым-қатынас

    Курс менеджердің құзыреттілігі тұрғысынан тиімді қарым-қатынас сипаттамаларын қарастырады. Презентациялар мен келіссөздер жүргізудің негізгі модельдері мен практикалық дағдылары, сондай-ақ басқа да коммуникативтік дағдылар талқыланады. Курс ұжымда және топтық жұмыста кәсіби қарым-қатынас дағдыларын дамытуға, сондай-ақ іскерлік қарым-қатынастың психологиялық аспектісі, ауызша және вербальды емес коммуникациялар, қақтығыс жағдайындағы және ақпаратты бұрмалау жағдайындағы коммуникациялар сияқты мәселелерге арналған.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Айналым капиталын басқару

    Курс айналым капиталын басқарудың ұғымдары мен анықтамаларын ұсынады. Курс жұмыс жасау ортасын, айналымдағы активтерді басқару, айналым қаражаттарына қажеттілікті қаржыландыру, қысқа мерзімді халықаралық қаржылық операцияларды қамтиды. Студенттер айналым капиталы мен капиталды инвестициялау процесін қонақжайлылық индустриясымен біріктіру туралы нақты білім алады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Ғылыми әдістемесі

    Курс әлеуметтік ғылымдар саласындағы зерттеулерге қатысты деректерді жинау тәсілдерімен, стратегияларымен және әдістерімен таныстырады. Білім алушылар алдағы зерттеуде пайдалану үшін тиісті әдіснаманы қалай таңдауға болатындығын қарастырады; деректерді жинаудың әртүрлі әдістеріне негізделген деректерді қалай жинау, сол құралдарды құру және оларды сынау. Курс академиялық жұмысқа қойылатын талаптарды тілге, жазу стиліне және орналасуына байланысты түсіндіреді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Ілгерлемелі бухгалтерлік есеп

    Бұл курс қонақжайлылық индустриясындағы шығындар, пайда және тәуекелдер негізінде белгіленген баламаларды бағалау арқылы шешім қабылдаушыларға қолайлы болашақ іс-әрекет түрлерін таңдауға көмектесу үшін шығындарды талдауды үйрену және түсінуге бағытталған. Атап айтқанда, курс қонақжайлылық индустриясында қолданылатын баға белгілеу, баға белгілеу мақсаттары, тұрғындарды толтыру, сыйымдылықты жоспарлау, аукциондар, шығындарды модельдеу, имитациялық модельдеумен айналысады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Нарық мүмкіндіктерін бағалауға, маркетингтік стратегияларды әзірлеуге және іске асыруға, қонақжайлылық, туризм және тағамдық қызмет көрсету ұйымдарына сату мен қызмет көрсетуді дамытуды қамтамасыз етуге қабілетті.
  • Қонақжайлылық индустриясындағы мәселелерді тиімді шешу үшін заманауи цифрлық технологияларды қолдана алады
  • Ұлттық және халықаралық стандарттар мен ережелер негізінде экономикалық негізделген шешімдер қабылдауға, шығындар мен қаржыларды басқаруға және қонақжайлылық ұйымдарының экономикалық тиімділігін қамтамасыз етуге қабілетті.
  • Қазіргі заманғы технологиялар мен іскерлік коммуникация стандарттары негізінде HR әкімшілігін (адам ресурстарын басқару) және іскерлік коммуникацияларды жүзеге асыруға қабілетті.
  • Басқару функцияларын жүзеге асырады, қонақжайлылық компанияларының стратегиялық аспектілерін басқара алады және TQM және ISO құралдары негізінде қызмет көрсету процестерінің қажетті сапасының деңгейін қамтамасыз ете алады.
  • Қонақжайлылық индустриясында функционалдық деңгейде бизнес-процестерді ұйымдастыру және басқару құзыреттілігін көрсете алады.
  • Салалық инновациялар мен тұтынушылардың назарын ескере отырып, қонақжайлылық саласындағы жобаларды әзірлеу және енгізу дағдылары бар.
  • Әлеуметтік-мәдени, экономикалық-құқықтық, экологиялық білімді, коммуникативтік дағдыларды көрсету, қоғам дамуының қазіргі заманғы үрдістерін ескере отырып, ақпараттық технологияларды қолдану.
  • Көптілді ортада іскерлік (кәсіби) қарым-қатынас саласындағы құзыреттілігін көрсете алады, сонымен қатар әлемнің жалпы мәдениетіне көзқарасы бар.
Top