Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11111 Туристік бизнес в М.Х.Дулати атындағы Тараз өңірлік университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Целью образовательной программы является подготовка высококвалифицированных специалистов - бакалавров в области туризма и в сфере гостеприимства, удовлетворение потребностей общества, государства и личности в получении качественного высшего образовании, обеспечение профессиональной подготовки и конкурентоспособных специалистов, владеющих теоретическими знаниями, необходимыми практическими навыками в сфере туризма и гостеприимства и умеющих пользоваться современными инновационными технологиями в соответствии с современными требованиями международного рынка труда.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
  • Рекреациялық география негіздері
    Несиелер: 5

    Қазақстанның рекреациялық аймақтарын сипаттайтын сандық және сапалық көрсеткіштерді, туристердің типтерін және туристік бизнес түрлерін жіктеуді, рекреациялық қызмет функцияларын, рекреациялық саланың ерекше ерекшеліктерін зерттеу, аумақтарды рекреациялық бағалау және туристік аудандастыру әдістерін білу

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Халықаралық және отандық туризмнің даму тарихы IRMOT-5-2015 TiS
    Несиелер: 5

    Халықаралық туризмнің дамуына әсер ететін негізгі ұғымдар мен факторлар. Халықаралық туризмді дамытудың негізгі принциптері мен динамикасы. Әлем аймақтарындағы Туризм дамуының қазіргі тенденциялары. Қоғамдағы туризмнің мәдени және экологиялық рөлі Халықаралық туризмдегі жаһандану процесі, бизнесті жаһандандырудың заманауи белгілері. Туризм индустриясын дамытудағы мемлекеттің рөлі. Туризмді мемлекеттік реттеудің мәні мен құралдары. Туризм саласындағы халықаралық ынтымақтастық

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қазақстанның туристік объектілері
    Несиелер: 3

    Изучение принципов, факторов развития туристской отрасли страны; экономико-географической характеристики туристских районов Республики Казахстан, историко-культурных достопримечательностей Республики, задач в области использования туристского потенциала Казахстана в современных экономических условиях.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Әлемнің өркениеттің тарихы IMS-5 -2019 TiS
    Несиелер: 5

    Философия, ғылым, мәдениет және өнерді дамыту. Ортағасырлық Батыс өркениеті кеңістік пен уақыт туралы түсінік .Орта ғасырдағы тұрмыстық мәдениет . Ортағасырлық адамның әлем бейнесі Қайта өрлеу дәуірі. Еуропаның өркениетті дамуы 14-16 вв Гуманизм - жаңа дүниетанымның негізі. Негізгі Қазақстан әлемдік өркениеттер контексіндегі ерте, жоғары және кеш Ренессансының жетістіктері. Қазақстан өркениетінің тарихи аспектілері,ерекшелігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қазақстанның туристік ресурстары TRK-3-2019 TiS
    Несиелер: 3

    Қазақстандағы туристік-рекреациялық қызметтің даму әлеуеті, маңызды табиғи және мәдени-тарихи объектілерге шолу. Қазақстанның туристік желісі: БҰҰ жүйесінің Дүниежүзілік Туристік Ұйымы, туристік-рекреациялық қызмет түрлері , рекреациялық аймақтар және инфрақұрылым. Туристік-рекреациялық қызметтің дамуына және оларды еңсеру мүмкіндіктеріне теріс әсер ететін факторлар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Адам және оның қажеттілігі
    Несиелер: 5

    Адам болмысының ерекшелігін анықтаудағы негізгі тұжырымдамалар мен тәсілдерді, адам қажеттілігінің мәнін, мақсатын, мазмұнын және жіктелуін, оның қажеттіліктерін қалыптастыру және қанағаттандыру процесінде адамның мінез-құлқын түсіну және анықтау тәсілдерін зерттеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қазақстанның туристік дестинациялары TDK-4-2019 TiS
    Несиелер: 4

    Туристік дестинация түрлері, туризм түрлері мен ресурстарын жіктеу, әлем елдерінің туристік дестинацияларын қалыптастыру, туристік дестинация ретінде әлем өңірлерінің географиясы, елдің рекреациялық қызметінің түрлері: танымдық, экологиялық, ойын-сауық, сауықтыру, емдік, спорттық, шарап туризмі, сафари және т. б.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Кәсіпкерлік құқық PP-3- 2019 TiS
    Несиелер: 3

    Кәсіпкерлік құқық институттарының негізгі теориялық түсініктері мен санаттарын, кәсіпкерлікті ұйымдастырудың құқықтық нысандары мен тәртібін, кәсіпкерлік қызметте қолданылатын шарттардың түрлерін зерделеу. Ауызша сөйлеуді дәлелді және анық тұжырымдау және баяндау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Елдер мен туристік дестинациялар
    Несиелер: 4

    Изучение географии туризма, видов туристской дестинации, классификации видов и ресурсов туризма, формировании туристских дестинаций стран мира, географии регионов мира как туристских дестинаций, видов рекреационной деятельности страны: познавательный, экологический, развлекательный, оздоровительный, лечебный, спортивный, винный туризм, сафари и т.д.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Туризм тарихы және қонақжайлылық
    Несиелер: 4

    Саяхаттардың пайда болуы мен дамуының тарихи алғышарттарын, Қазақстандағы және басқа елдердегі туристік қоғамдардың пайда болуы мен дамуын, оның дамуының негізгі кезеңдерін зерделеу, қонақ үйлер мен басқа да орналастыру құралдары жұмысының ерекшеліктерін анықтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Туризмді дамыту негіздері IRT-4 -2019 TiS
    Несиелер: 4

    Туризм эволюциясының тарихи аспектілері. Туризм дамуының теориялық негіздері. Туризм түрлері мен түрлерінің жіктелуі. Туристік индустрия және оның негізгі компоненттері. Туристік саланың құрамы мен құрылысы. Қазақстан аймақтарын туристік-рекреациялық аудандастыру. Қазақстандағы туризмнің даму болашағы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Белсенді туризмді өткізуді ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Туризмнің белсенді түрлерінің жіктелуін, туристік саяхаттардың белсенді түрлерінің кіріс алдындағы тактикасы мен техникасын ұйымдастыруды, категориялық жорықтарды, жорықтық жарақтарды, Қазақстанның туристік-экскурсиялық объектілерін ұйы��дастырудың негізгі ерекшеліктерін, туристік маршруттар мен экскурсияларды әзірлеу әдістемесін зерттеу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризм индустриясы
    Несиелер: 5

    Туристік индустрияның негіздерін, туристік саланың құрылымын, туристік қызметке қатысушылар арасындағы құқықтық және шаруашылық қатынастардың ерекшеліктерін, қазақстандық туристік нарықтың қалыптасуы мен даму ерекшелігін ескере отырып, оның республикадағы туризм инфрақұрылымының ерекшеліктерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақ үй мен мейрамхана бизнесіндегі экономика EGRB-4 - 2019 TiS
    Несиелер: 4

    Кәсіпорынның ел экономикасындағы маңызы.Қонақжайлылық кәсіпорындарында өндірістік-шаруашылық циклін ұйымдастыру.- Кәсіпорындардың ұйымдық-құқықтық нысандары . Қазіргі жағдайда қонақ үй бизнесін дамытудың негізгі бағыттары. Қонақжайлылық кәсіпорындарының негізгі капиталы.- Кәсіпорынның негізгі капиталын тиімді пайдаланудың факторлары мен жолдары. - Материалдық емес активтер және материалдық емес активтердің амортизациясы.. Қонақжайлылық кәсіпорындарының айналым капиталы. Айналым айналымы және айналым қаражатын пайдалану көрсеткіштері. Айналым қаражатының айналымдылығын жеделдету жолдары.Еңбек рес��рстары және қонақжайлылық кәсіпорындары қызметкерлерінің еңбегіне ақы төлеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризмдегі этика және этикет
    Несиелер: 5

    Іскерлік қарым-қатынастың этикалық және этикеттік нормаларын, телефон келіссөздерін жүргізу тактикасын, қызметкерлердің іскерлік мәдениетіне қойылатын негізгі талаптарды, іскерлік этикет ережелерін және оның Туризмдегі рөлін зерделеу, іскерлік кездесулер хаттамаларын жүргізе білу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Компьютерная графика KG-3-2019 ТiS
    Несиелер: 3

    Компьютерлік графиканың негізгі бағыттары мен жіктелуі. Компьютерлік графика түрлері. Компьютерлік графиканың бағдарламалық құралдары. Компьютерлік графика түрлері. Сурет ажыратымдылығы және оның өлшемі. Растр ұғымы. RGB және CMYK үлгілерінің арасындағы түрлендіру. Түсті кодтау. Индекстік палитралар. Бекітілген палитра. Қауіпсіз палитра. Графикалық интерфейстер және компьютерлік графиканы бағдарламалау стандарттары. Компьютерлік графиканың техникалық құралдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризмдегі құжаттау
    Несиелер: 4

    Іс жүргізудің заңнамалық және нормативтік-әдістемелік негіздерін, іс қағаздарын жүргізу қызметін ұйымдастыру принциптерін, құжаттарды жіктеуді, туристік саяхаттарды іске асыру кезінде қолданылатын құжаттарды жасау және ресімдеу Ережелерін, ұйымдастыру және есептеу техникасы құралдарын пайдалану негізінде құжаттарды өңдеу әдістері мен технологияларын зерделеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Көңіл көтеру бағдарламасын ұйымдастыру ODT-5 - 2019 TiS
    Несиелер: 5

    Демалыс кәсіпорындарының жіктелуі. Туристерге арналған ойындарды ұйымдастыру. Демалыс индустриясының жаппай түрлері. Т��ристік кәсіпорындар қызметіндегі көпшілік демалыс түрлерінің сипаттамасы. Клубтық демалыс саласында туризмді ұйымдастыру. Демалысты иелену жүйесіндегі туристік өнімнің ерекшелігі. Парктердің жіктелуі. Мұражайлардың жіктелуі. Қонақ үйлер мен туристік кешендерде бос уақытты ұйымдастыру . Анимациялық бағдарламалар және тақырыптық парктер. Ойын бизнесі демалыс индустриясының сегменті ретінде. Ұлттық дәстүрлер ойын-сауық индустриясының элементі ретінде.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейманхана cервисінің мәдениеті
    Несиелер: 5

    Психологиялық, этикалық, эстетикалық мәдениет сипаттамаларының ерекшеліктерін; мейманхана бизнесі саласында сервистік қызмет көрсетуді ұйымдастыру теориясын; қызмет көрсету саласы қызметкерлері мен тұтынушылар арасында туындайтын өзара қарым-қатынас маркетингін; қызмет көрсетудің ұлттық, аймақтық, этикалық, демографиялық және табиғи-климаттық ерекшеліктерін ескере отырып, сервис теориясы мен практикасын оқып білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Шығу туризмінің технологиясы TVT-5 - 2019 TiS
    Несиелер: 5

    Халықаралық туристік нарық. Аутгоингтік туроператор-шығу туризмі нарығының негізгі элементі. Консулдық қызметтер мен елшіліктермен жұмыс і��теу ерекшелігі. Туроператорлар мен шетелдік серіктестердің, аутгоингтік туроператорлар мен шетелдік қонақ үй кәсіпорындарының, орналастыру және тамақтану құралдарының, аутгоингтік туроператорлар мен авиакомпаниялардың ынтымақтастығы. Теміржол, автокөлік тасымалдарын, круиздік маршруттарды ұйымдастыру технологиясы. Шетелге шығатын туристерді сақтандыру. Шетелдегі туристерді паспорттық-визалық қамтамасыз ету және қолдау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экономикада антимонопольдік реттеу ARE-4-2019 TiS
    Несиелер: 4

    Нарыққа өту жағдайындағы монополияға қарсы саясаттың негізгі ұғымдары мен ережелері, қазіргі концепциясы, тарихы, даму перспективалары мен мақсаттары, міндеттері. Қазақстандағы экономикалық жүйені қайта құрудағы монополияға қарсы саясаттың орны. Монополияға қарсы реттеудің іске асыру тетігі және субъектілері. Қазақстанның монополияға қарсы органдарының жүйесі, функциялары, міндеттері мен өкілеттіктері. Монополияға қарсы реттеу әдістері: әлемдік тәжірибе және қазақстандық ерекшелік, монополияға қарсы заңнаманың сақталуын мемлекеттік бақылау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Сала экономикасы EO-4-2019 TiS
    Несиелер: 4

    Қоғамдағы әлеуметтік өндірісті дамытудың экономикалық заңдары: негізгі экономикалық заң, әлеуметтік еңбек өнімділігінің өсуі туралы заң, құндылық туралы заң және т.б. Экономикалық санаттардың мәні: еңбек және жалақы, пайда, баға, кірістілік. Экономикалық даму үлгілері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тіршілік әрекеттері қауіпсіздігінің негіздері
    Несиелер: 4

    Табиғи және техногенді сипаттағы төтенше жағдайлардың пайда болу себептері, адам денсаулығы мен қоршаған ортаға әсер ететін негізгі қауіптіліктер мен сипаттамалар және зақымдаушы факторлар, сонымен қатар, өздерінің кәсіби бағдарына сәйкес қолданылатын қорғау шаралары мен әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туристердің бос уақытын ұйымдастыру
    Несиелер: 4

    Демалыс түрлерін, туристік қызметті ұйымдастыру негіздерін, туристік сапарларды, экскурсияларды ұйымдастыру ережелерін, анимациялық қызметтің негіздерін, қонақ үйлер мен туристік кешендерде туристерге қызмет көрсетуді ұйымдастыру ережелерін, ұсынылатын туристік қызметтердің сапасын бақылау тәсілдерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қазақстандық құқық KP-3 2019 TiS
    Несиелер: 3

    Еңбек құқығының пәні және жүйесі. Еңбек құқығының принциптері. Еңбек құқығы көздерінің түсінігі, олардың жіктелуі және түрлері. Еңбек ұжымы. Еңбек қатынастары саласындағы кәсіподақтардың құқықтары. Жалақыны құқықтық реттеу. Еңбекті нормалау. Өндірісте қызметкерлерді кәсіби даярлау, қайта даярлау және біліктілігін арттыру. Тараптардың еңбек құқығы бойынша материалдық жауапкершілігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Экология және тұрақты даму EUR-4 -2019 TiS
    Несиелер: 4

    Экология және техникалық прогресс, экологияның жаһандық мәселелері. Демэкология-популяциялар экологиясы, экожүйенің функ��ионалдық құрылымы, биосфераның құрылымы, биосферадағы Биогеохимиялық процестер. Антропогендік әсер БиоСфера эволюциясының геологиялық және геохимиялық факторы ретінде. Экологиялық дағдарыс және қазіргі өркениеттің мәселелері, табиғатты пайдалану және қоршаған ортаны қорғау механизмі .Энергоэкологиялық стратегия, Қазақстан Республикасының Тұрақты даму Тұжырымдамасы, тұрақты дамудың әлеуметтік аспектілері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кәсіпкерлік іс
    Несиелер: 4

    Кәсіпкерлік қызметтің негізгі және стандартты емес мәселелерін шешу үшін кәсіпкерлік қызметтің негіздерін зерделеу, кәсіпкерлік процесін талдау, жаңа бизнестік концепциялардың өміршеңдігін және мүмкіндігін анықтау; экономикалық және ұйымдастырушылық шешімдерді қабылдау әдістері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Климаттың өзгеруі және "жасыл экономика IKZE-4-2019
    Несиелер: 4

    Әлемдегі "жасыл" экономиканың қалыптасу және даму мәселелері. Мазмұны мен құрылымы, "жасыл" экономикаға көшу мәселелері. "Жасыл" экономиканың шарттары, даму факторлары және құралдары. Кәсіпорынның экологиялық паспорты. Кәсіпорынның экономикалық және экологиялық-экономикалық саясаты және оның құрылымдық сипаттамасы. Кәсіпорынның шаруашылық қызметін экологиялық-экономикалық бағалау. Кәсіпорынның экологиялық-экономикалық құны.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кәсіби бағытталған шет тілі 2019
    Несиелер: 3

    Тіл, мәдениет, қатынас саласының ерекшелігіне сәйкес кәсби қатынас жағдайларында тіл жүріс-тұрыстың бағдарламасын құру. Жалпы қабылданған нормаларға сәйкес тұрмыс, әлеуметтік-мәдени, ресми-іскерлік мәтіндерді құрастыру. Қатынастың әртүрлі салаларының түрлі жағдайларында коммуникацияларға қатысу. Кәсіби қатынастың міндеттерін шешу мақсатында тілдік тәсілдерді қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризм экономикасы және қонақжайлылық
    Несиелер: 5

    Туризм және қонақжайлық дамуының ерекшеліктері мен перспективаларын, туризм және қонақжайлық саласындағы негізгі экономикалық көрсеткіштерді, фирмалардың өзара іс-қимыл алгоритмдерін және олардың бәсекелестік стратегияларды таңдауын, ҚР туристік және қонақ үй қызметтері нарығының даму ерекшеліктерін зерттеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризмдегі тәуекелділік пен сақтандыру SRT-4 - 2019 TiS
    Несиелер: 4

    Сақтандырудың мәні мен қажеттілігі. Туристік тәуекелдер.және олардың жіктелуі. Есеп айырысу сақтандыру тәуекелдік түрлеріндегі тарифтер мен резервтер Туризмдегі сақтандырудың құқықтық аспектілері Туристерді және туристік ұйымдарды мүліктік сақтандыру Турбизнес жауапкершілігін сақтандырудың негізгі түрлері. Туристерді сақтандырудың қосымша түрлері, заңды және туристік және сақтандыру компанияларының серіктестік өзара қарым-қатынастары х, агенттіктер мен брокерлер. Сақтандыру қолдауы шетелде туристердің

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм экономикасы ETur-5 - 2019 TiS
    Несиелер: 5

    Туристік саланы қалыптастыру факторлары. Туризм индустриясы және оның конъюнктурасын анықтау. Туризмнің экономикалық мәні және оның материалдық-��ехникалық базасы. Туризмді ұйымдастыру нысаны. Туристік қызметтердің өзіндік құны. Туристік қызметтердің өзіндік құнына енгізілетін шығындардың құрамы мен жіктелуі. Туристік қызметтерді өндіруге арналған шығындарды жіктеудің қазіргі ерекшеліктері. Туризмді дамытудың өңірлік бағдарламаларын әзірлеу және экономикалық негіздеу. Қазіргі кезеңдегі халықаралық және қазақстандық туризмнің ерекшеліктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Экскурсияларды өткізу технологиясы
    Несиелер: 5

    "Экскурсия" ұғымын, Туристік кәсіпорындардың ақпараттық-экскурсиялық қызметінің жіктелуін, жаңа экскурсияны ұйымдастыру және өткізу технологиясының негіздерін, экскурсияның әр түрлі түрлерін өткізу әдістемесін, экскурсиялық ақпаратты, "экскурсовод портфелінің" мазмұнын, экскурсияны өткізуге арналған материалдарды оқу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм географиясы
    Несиелер: 6

    Ознакомление с базой данных по географии туризма, основными географическими закономерностями функционирования туристских потоков, изучение специфики развития туризма в странах мира, главных тенденций на мировом рынке путешествий, ознакомление с памятниками Всемирного культурного и природного наследия ЮНЕСКО.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Жобалау жұмыстарын автоматтандыру жүйесі немесе APM SAPR-3-2019 TiS
    Несиелер: 3

    Кешенді жобалаудың негізгі кезеңдері мен циклы, АЖЖ құрылымы, АЖЖ техникалық қамтамасыз ету, САПАНЫҢ кешенді моделін әзірлеу, АЖЖ қолданбалы бағдарламалық қамтамасыз ету, жобалауға міндеттер қою. Жобалау есептерін шешудің ықтимал нұсқалары, АЖЖ математикалық қамтамасыз ету, САПАНЫҢ кешенді моделін әзірлеу, АЖЖ қолданбалы бағдарламалық қамтамасыз ету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мамандықтың кәсіби-қолданбалы бағдарламалары
    Несиелер: 3

    Заманауи ақпараттық технологиялар, кәсіби бағдарламалық қамтамасыз ету және оларды мәдени және мәдени-тынығу саласында қолдану, ақпаратты іздеу және кәсіби міндеттерді тиімді орындау үшін қажетті кәсіби және жеке даму үшін қажетті аудио және бейне материалдарды өңдеу бағдарламаларын пайдалану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туристік елтану TS-6 -2019 TiS
    Несиелер: 6

    Елтанудың даму тарихы, курстың пәні мен міндеттері. Елтану сипаттамасының параметрлері.Туристік-рекреациялық аудан: шетелдік Еуропа, Америка, Азия, Африка.��ймақтың физикалық-географиялық аудандастыру. Жер бедері, климаты, су, өсімдіктер мен жануарлар әлемі. Аймақтың табиғи ландшафтарының ерекшелігі. Аймақтың экономикалық-географиялық аудандастыру. Туристік аймақтардың сипаттамасы . Елдердің елтану сипаттамасы. Аймақтардың табиғи және экономикалық ерекшеліктері. Ұлттық саябақтар мен қорықтар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Экономика негіздері OE-4 -2019 TiS
    Несиелер: 4

    Барлық экономикалық жүйелердің экономикалық заңдарының негізгі санаттары, шаруашылық жүргізудің нарықтық жүйесінің жұмыс істеу механизмд��рі, мемлекеттің экономикалық саясатының негізгі модельдері, өндірістік процестер көрсеткіштері, экономикалық жүйелерді жіктеу критерийлерімен танысу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризмдегі сақтандыру және қауіпсіздік
    Несиелер: 4

    Туристік қызметте туындайтын қауіптер мен қауіптердің негізгі түрлерін, туристік сапарлар кезінде қауіпсіздікті қамтамасыз ету тәсілдерін, туризм қауіпсіздігі шараларын әзірлеу бойынша Халықаралық бағдарламалар мен халықаралық тәжірибені, туристік қызмет көрсетуді тұтынушыларға қызмет көрсету процесін ұйымдастыру ережелерін зерделеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 3

    студенттердің кәсіби лексиканы орыс тілінде түсінуге, оқу-кәсіби сипаттағы коммуникацияларға қатысуға, өз көзқарасын баяндауға мүмкіндік беретін оқу-кәсіби қызмет саласындағы коммуникативтік, сөйлеу және тілдік құзыреттілік деңгейін меңгеруі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Менеджмент және экономиканы мемлекеттік басқару негіздері OMGRE-4-2019GM
    Несиелер: 4

    Экономиканы мемлекеттік реттеу жүйесін ұйымдастырудың және оның жұмыс істеуінің теориялық, әдіснамалық және құқықтық негіздері; мемлекеттік реттеудің халықаралық және отандық тәжірибесі, негізгі бастапқы басқару ұғымдары, басқарушылық мәдениет; мемлекеттік мақсатты бағдарламаларды жасау және талдау, басқару саласындағы жетістіктер туралы ақпаратты жинақтау және пайдалану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • 1С-кәсіпорын 1CP-3 2019 TiS
    Несиелер: 3

    Бухгалтерлік есеп ақпараттық жүйе ретінде кәсіпорынның, жіктеу автоматтандырылған ақпараттық жүйелер бухгалтерлік есеп, ұйым автоматтан��ырылған есепке алу бағдарламасы "1С: Кәсіпорын 8" (1С:Бухгалтерия 8.1). Негізгі құралдарды есепке алуды автоматтандыру, тауарлардың түсуі, орнын ауыстыру, қаржылық нәтижелерді есепке алуды автоматтандыру. "1С:Предприятие 8" бағдарламасы негізінде бухгалтерлік есепті автоматтандыру, бухгалтерлік есепті автоматтандыру бойынша бағдарламалық қамтамасыз ету нарығының даму тенденциялары мен сипаттамасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туристік қызметті және қонақжайлылық индустриясын ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Туристік қызметке қатысты негізгі терминдер мен санаттарды, туризмнің ұйымдық негіздерін, туристік қызметке қатысушылар арасындағы құқықтық және шаруашылық қатынастардың ерекшеліктерін, Туризм индустриясы мен қонақжайлық дамуына әсер ететін факторларды және туристік бизнесті дамытудағы үрдісті зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өнеркәсіп мекемелерінің қоршаған ортасын қорғау
    Несиелер: 4

    Экологиялық мониторинг және бақылау әдістерін пайдаланудың әдіснамалық негіздерін негізге ала отырып, экожүйелік объектілердің экожүйелік жағдайын бағалаудың әдістерін, экологические обстановки объектілерін болжау негіздерін негізге ала отырып, негізгі теориялық үрдіс

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туристік қызметті жоспарлау және ұйымдастыру OPTD-5 - 2019 TiS
    Несиелер: 5

    Туристік кәсіпорындардың жұмысын ұйымдастыру. Туристік кәсіпорындағы басқару негіздері. Туристік кәсіпорындағы бақылау негіздері. Туристерге қызмет көрсетуді жоспарлау. Көлік саяхаттарын ұйымдастыру. Автопутешелерді жобалау. Авиациялық туристік маршруттарды дайындау және өткізу ерекшеліктері. Теміржол саяхаттарын жоспарлау және ұйымдастыру. Су саяхаттарын жоспарлау және ұйымдастыру. Туристерге қызмет көрсету мәдениеті мен сапасы. Туристік кәсіпорынды қызмет көрсету нарығында жылжыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясындағы кәсіби этика
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық индустриясындағы кәсіби этика қонақжайлылық индустриясының қызмет ету заңдылықтарын, қонақжайлылық объектілерінің түсініктері мен сан��ттарын, Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының қызмет түрлерін, толеранттылық��ың мәнін, қонақжайлылық индустриясындағы оның ұстанымдары мен ерекшеліктерін, қонақжайлылық индустриясындағы қарым-қатынас әдістері мен тәсілдерін зерттеу

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясындағы маркетингтік зерттеулер MIIG-6 - 2019 TiS
    Несиелер: 6

    Маркетингтік зерттеулерді басқару процесі ,түсінігі және негізгі бағыттары, жіктелуі, негізгі кезеңд��рі, құрылымы, әдістері және маркетингтік зерттеулерді жүргізу түрлері. Жүргізудің ұйымдық нысандары. Ақпарат жүйесі, бастапқы ақпаратты жинау бойынша зерттеу технологиясы, тұтыну нарықтарын, бәсекелестікті зерттеу. Кәсіпорынның даму болашағы, жоспарлау алдындағы маркетингтік зерттеулер, халықаралық нарықтарға жүргізілген маркетингтік зерттеулердің тексерісін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Еңбекті қорғау OT-4-2019 TiS
    Несиелер: 4

    Еңбек қауіпсіздігі мен қорғаудың жалпы мәселелері, негізгі ұғымдар мен анықтамалар. Өндірістегі құқықтық реттеу, Еңбек қауіпсіздігі мен еңбекті қорғауды ұйымдастыру. Қазақстан Республикасының еңбек қауіпсіздігі және еңбекті қорғау туралы еңбек заңнамасының сақталуын бақылау. Санитарлық-гигиеналық еңбек жағдайлары, жұмыс орындарындағы қауіпсіздік ережелері. Ауаны желдету және кондиционерлеу. Жабдықтың қауіпсіздік техникасына сәйкестігі, өрт қауіпсіздігі, жану жағдайлары мен түрлері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясындағы менеджмент және маркетинг
    Несиелер: 6

    Туризм және қонақжайлылық индустриясы саласындағы кәсіпорындарды басқару ерекшеліктерін, туристік кәсіпорындар мен қонақжайлылық индустриясы менеджерлерінің еңбегін ұтымды ұйымдастыру принциптерін, қызмет көрсету сапасын басқаруды, туристік және қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының маркетингтік бағдарының нысандары мен түрлерін, туристік фирмалардың сегменттеу және бәсекеге қабілеттілігінің негіздерін, туристік салада және қонақжайлылық индустриясында тиімді баға белгілеу принциптерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Халықаралық туристік ұйымдар
    Несиелер: 5

    Халықаралық туризм терминологиясын, халықаралық туризмді дамытуды, халықаралық туристік нарықты, негізгі халықаралық туристік ұйымдарды ұйымдастыруды, әлемдік халықаралық туристік ұйымдардың ынтымақтастығын, халықаралық туристік қызмет көрсету нарығын талдауды, туристік қызметтерді тұтынушыларға дейін жылжытуды зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясындағы мәдени мұра KNIG-5- 2019 TiS
    Несиелер: 5

    Қонақ үй ісінің тарихы: қонақжайлылық индустриясының ежелгі даму кезеңі (Ежелгі Рим, Ежелгі Греция, Ежелгі Египет). Орта ғасырларда Еуропадағы қонақ үй ісін дамытуда. XIX ғ.қонақ үй және оларға ілеспе қызмет көрсету жөніндегі мамандандырылған кәсіпорындардың пайда болуы – қонақжайлылық кәсіпорындарын жаппай дамыту. Қазақстандағы қонақжайлылық индустриясының дамуы. Қазіргі даму үрдістері, болашақ қонақ үй индустриясының стратегиялық бағасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризм және қонақжайлылық саласындағы жоспарлау
    Несиелер: 4

    Туризм және қонақжайлылық саласындағы кәсіпорындардың қызметін жоспарлаудың экономикалық және әдіснамалық негіздерін, жоспарлы нормативтер мен көрсеткіштер жүйесін, жоспарлау түрлерін, бастапқы деректерді жинау, талдау және жүйелеу әдіснамасын және экономикалық ақпараттың маңыздылығын, туризм және қонақжайлылық саласындағы кәсіпорындар қызметінің нәтижелі көрсеткіштерін зерттеу

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі және қонақжайлылық индустриясындағы жарнама
    Несиелер: 6

    Маркетингтік коммуникация жүйесіндегі заманауи жарнаманың рөлін және оның Туризмдегі міндеттерін, Туризмдегі жарнамалық қызметтің ерекшеліктерін, жарнаманың әлеуметтік-психологиялық ерекшеліктерін, жарнаманың негізгі құралдарын және оларды қолдану әдістерін зерттеу, кәсіпорынның фирмалық стилін, сауда маркасын әзірлей білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі брендинг
    Несиелер: 5

    Брендинг санатының негізгі ұғымдарын, сауда маркасын әзірлеу технологиясын, сауда маркасын жылжыту технологиясын, сауда маркаларын құру және жылжыту бойынша іс-шаралардың тиімділігін бағалау тәсілдерін, туристік индустрияның брендін қалыптастыру және кәсіпор��нның сауда маркаларын басқару стратегиясын әзірлеу тәсілдерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Шешендік өнер TiS
    Несиелер: 5

    Шешендік өнерді дамытудың негізгі кезеңдерін, көпшілік алдында сөйлеуді бағалау критерийлерін, көпшілік алдында сөйлеуді дайындау үшін бастапқы материалмен жұмыс істеу кезеңдерін зерттеу, аудиториямен қарым-қатынас жасау кезінде байланыс орнату және қолдау, өз ұстанымын сауатты дәлелдей білу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі экономика және кәсіпкерлік VPDT-5- 2019 TiS
    Несиелер: 5

    Кәсіпкерліктің мәні. Кәсіпкерлік тұжырымдамасы. Іскерлік орта және іскерлік сапа. Кәсіпкердің жеке қасиеттері. Іскерлік және кәсіби этика. Іскерлік ��атынастар. Бизнесменнің негізгі белгілері, кәсіпкерлік мәдениеті. Кәсіпкерлік қызметті жүзеге асырудың шарттары мен факторлары кәсіпкерлік қызметті жүзеге асырудың экономикалық, әлеуметтік, құқықтық шарттары. Кәсіпкерлік шешім және кәсіпкерлік құрылым. Кәсіпкерлік қызметтің ұйымдық-құқықтық нысандары және Туризмдегі кәсіпкерлік шарт.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Бухгалтерлік есеп және салық салудың негіздер TiS
    Несиелер: 5

    Бухгалтерлік есеп пен салық салудың негізгі принциптерін, бухгалтерлік есеп пен салық түрлерін ұйымдастыру ж��не жүргізу әдістемесі бойынша нормативтік және нұсқаулық материалдарды, салық декларациясын жасау тәртібін зерделеу. Қаржылық есеп беру және есеп айырысу, бухгалтерлік есеп және қос жазба жасау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм мен қонақжайлылықты қаржы-экономикалық талдау
    Несиелер: 5

    Туризм және қонақжайлылық саласындағы кәсіпорындардың қаржы-шаруашылық қызметін талдау және диагностикалаудың теориялық негіздерін, талдаудың негізгі принциптерін, тәсілдері мен түрлерін, олардың жіктелуі мен сипаттамаларын зерттеу, талдау жұмысын ұйымдастыра білу және кәсіпорын мен фирманың әлеуетін бағалай білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі бизнес-үлгілеу BMT-5 - 2019 TiS
    Несиелер: 5

    Бизнес-жоспарлаудың мәні мен мазмұны. туристік кәсіпорын. Кәсіпорынның ішкі ортасын талдау, нарық құрылымын талдау және нарық сыйымдылығын есептеу. Туристік қызмет тұтынушыларын таңдау, бәсекелестік ортаны зерттеу. Туристік тауарлар мен қызметтерді әзірлеу, бизнес-жоспарлау жүйесіндегі баға саясаты.Тарату және өткізу жүйесі, маркетингтік коммуникациялар, жылжыту және жарнама. Туризм кәсіпорнының өндірістік, ұйымдастырушылық және қаржылық жоспарлары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Туризмдегі және қонақжайлылықтағы электронды сатылым
    Несиелер: 5

    Электрондық коммерцияның бизнес процестерін, электрондық коммерцияның артықшылықтары мен кемшіліктерін, электрондық коммерция кірісінің модельдерін, электрондық коммерцияның заңнамалық және этикалық аспектілерін, электрондық коммерция қауіпсіздігін, туризм және қонақжайлылық саласындағы электрондық коммерция қызметтерін дамыту перспективаларын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Экскурсиялық қызметті жобалау TOGU-4 - 2019 tiS
    Несиелер: 4

    Туристік-рекреациялық қызмет жобалау объектісі ретінде. Турөнімді әзірлеу. Туристік-рекреациялық жобалау түрлері. Туристік-рекреациялық жобаны басқарудың ұйымдастырушылық формалары. Қызмет көрсету бағдарламасын жасау кезінде қызмет көрсетушілерді таңдау ерекшеліктері. Туристік маршрутты ұйымдастыру және өткізу. Оқиғалық іс-шараны туристік-рекреациялық жобалау. Туристік-рекреациялық жобаларды басқару сатысында . Аймақтық туристік саясатты әзірлеу және іске асыру жүйесіндегі туристік-рекреациялық жобалау. Туристік-рекреациялық жобалар мен бағдарламаларды дамыту стратегиясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Туризмді ұлттық және аймақтық жоспарлау NRPT-5- 2019 TiS
    Несиелер: 5

    Туризмнің дамуын жоспарлаудың тұжырымдамалық негіздері. Туризм және қонақ үй шаруашылығының дамуын жоспарлау және болжау әдістері. Туризм және қонақ үй шаруашылығының аймақтық дамуын ресурстық қамтамасыз етудің әдіснамалық негіздері. Аймақтағы туризм мен қонақ үй шаруашылығын дамытуды жоспарлаудағы басқару шешімдерінің тиімділігін бағалау. Басқарудың аймақтық деңгейінде болжау және жоспарлау ерекшеліктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Туристтік рекреациялық жобалау TRP-5- 2019 TiS
    Несиелер: 5

    Туристік өнімдердің әртүрлі типтеріне арналған стратегиялар мен бағдарламаларды жобалаудың, ұйымдастырудың және жүзеге асырудың теориялық негіздерін, тұтынушылардың сұраныстарын, туристік-рекреациялық жобалаудың нормативтік-техникалық базасын зерттеу, туристік-рекреациялық объектілердің қызметін жоспарлай білу және жобаның іске асырылуын бақылауды жүзеге асыру.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Туроператорлық және турагенттік қызмет технологиясы
    Несиелер: 4

    Туризмдегі сервистік қызметтің теориялық негіздерін, туристік қызметтердің негізгі түрлерін, туроператорлық және турагенттік қызметтерді өндіруді ұйымдастыру мен технологиясын, туроператорлар жұмысының негізгі нысандарын ұйымдастыру мен технологиясын, туроператорлық және турагенттік қызметтің шетелдік тәжірибесін зерделеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON1

    Университетте оқу үрдісін ұйымдастырудың академиялық ережелерін білу, экономика, менеджмент саласындағы білім, экономика салаларының қызмет ету ерекшеліктерін, Қазақстанның құқықтық жүйесі мен заңнамасы негіздерін, ҚР-да бизнесті ұйымдастырудың заңнамалық базасы мен принциптерін, кәсіпкерлік құқықтың негізгі теориялық ережелерін, кәсіпкерлік құқықтық қатынастарды реттейтін заңнамасын білу, нақты жағдайда қажетті нормативтік актілерді қолдана білу, кәсіпкерлік құқық саласындағы заңды мәселелерді талдау және шешу.

  • Код ON2

    Кәсіби бағытталған қазақ (орыс) және шет тілі жүйесін, орфография және орфоэпия, сөзжасау, морфология және синтаксис ережелерін білу; таңдаған мамандығы бойынша лексикалық және грамматикалық минимум, маманның жазбаша және ауызша кәсіби сөйлеуіне тән арнайы сөздік айналымы, фразеологизмдер, мәтін ақпаратын түсіндіре білу, сертификациялық талаптар көлемінде әлеуметтік-мәдени, қоғамдық-саяси, ресми-іскерлік және кәсіби қарым-қатынас саласы мәтіндерінің стильдік және жанрлық ерекшелігін түсіндіру, кәсіби тақырыптарға әңгіме құру, диалог, монолог, полилог жүргізу дағдылары; тезистер, конспектілер, рецензиялар, пікірлер, рефераттар аннотациялар құрастыру және кәсіби тақырыптарға әңгіме жүргізу.

  • Код ON3

    Ақпаратты жинау, сақтау және өңдеу әдістерін, ақпараттық және коммуникациялық үрдіс стерді іске асыру тәсілдерін түсіну; ақпаратты іздеу, сақтау, өңдеу және тарату үшін ақпараттық Интернет ресурстарды, бұлтты және мобильді сервистерді пайдалана білу; цифрлық технологиялардың көмегімен әртүрлі қызмет түрлері үшін деректерді талдау және басқару құралдарын әзірлеу; деректерді жинау, беру, өңдеу және сақтау үшін компьютерлік жүйелер мен желілерді бағдарламалық және аппараттық қамтамасыз етуді қолдану дағдысы.

  • Код ON4

    Табиғатты, қоғам мен ойлауды дамыту заңдарын, ҚР табиғатты пайдалануды басқарудың негізгі заңдары мен принциптерін білу және түсіну, өнеркәсіптік нысанның қоршаған ортаға әсерін бағалай білу, қоғамның экономикалық дамуымен өзара байланыстағы ғаламдық экологиялық мәселелерге техникалық және экологиялық сараптама және аудит жүргізу, кәсіби қызметте осы білімдерді қолдана білу.

  • Код ON5

    Тәуекелдер мен қауіптердің негізгі түрлерін, туристік сапарлар кезінде қауіпсіздікті қамтамасыз ету тәсілдерін, туристік қызмет көрсетуді тұтынушыларға қызмет көрсету процесін ұйымдастыру ережелерін, іс жүргізудің заңнамалық және нормативтік-әдістемелік негіздерін, іс қағаздарын жүргізуді ұйымдастыру принциптерін, туризм қауіпсіздігі саласындағы заңнамалық және құқықтық актілерді білу, турды жобалау кезінде қауіпсіздікті қамтамасыз ету, туристерді қорғау бойынша төтенше жағдайлар жағдайында шешімдер қабылдау, кәсіби қызмет саласындағы техникалық регламенттердің қауіпсіздігін білу, төтенше жағдайларда қорғау тәсілдері мен технологияларын, тұтынушыларға немесе туристерге қызмет көрсету процесін ұйымдастыру, құжаттармен жұмыстың ұйымдастыру нысанын таңдау, іс жүргізуді ұйымдастыру.

  • Код ON6

    Экономиканың экономикалық және әдіснамалық негіздерін, туризм және қонақжайлылық саласындағы кәсіпорындардың қызметін талдау, жоспарлау және болжау, туристік және қонақ үй қызметінің негізгі экономикалық көрсеткіштерін, туристік өнімдердің әртүрлі типтеріне арналған стратегиялар мен бағдарламаларды жобалаудың, ұйымдастырудың және іске асырудың теориялық негіздерін, кәсіпорынның қаржы-шаруашылық қызметін талдау және диагностикалаудың теориялық негіздерін білу, негізгі экономикалық көрсеткіштерді есептеуді жүргізе білу, туризм және қонақжайлылық саласындағы кәсіпорындардың қызметін жоспарлау және болжай білу, графиктерді, модельдерді, схемаларды құру.

  • Код ON7

    Туризмнің белсенді түрлерінің жіктелуін, белсенді туристік саяхаттардың ұйымдастырылуын және кіріс алдындағы тактикасын, туристік маршруттар мен экскурсияларды әзірлеу әдістемесін, ақпараттық-экскурсиялық қызметтің жіктелуін, жаңа экскурсияны ұйымдастыру және өткізу технологиясын, экскурсияларды өткізу әдістемесін, туризмдегі сервистік қызметтің теориялық негіздерін, туристік қызметтердің негізгі түрлерін, туроператорлық және турагенттік қызметтерді өндіруді ұйымдастыру мен технологиясын білу, экскурсиялық ақпаратты құра білу, туристік саяхаттарды ұйымдастыру дағдысы, маршруттардың технологиялық карталарын, карточкаларды (паспорттарды) және басқа да құжаттарды, жаңа туристік өнімді құру мен іске асыруды ұйымдастыру мен технологиясын жасау.

  • Код ON8

    Туристік индустрияның негіздерін, туристік саланың құрылымын, туристік қызметке қатысушылар арасындағы құқықтық және шаруашылық қатынастарды, қазақстандық туристік нарықтың республикадағы туризм инфрақұрылымын, маркетингтік коммуникация жүйесіндегі заманауи жарнаманы және оның туризмдегі міндеттерін, туризмдегі жарнамалық қызметтің ерекшеліктерін, жарнаманың негізгі құралдарын және оларды қолдану әдістерін, туристік қызметті ұйымдастыру негіздерін, туристік сапарларды, экскурсияларды ұйымдастыру ережелерін, анимациялық қызметтің негіздерін, қонақ үйлер мен туристік кешендерде туристерге қызмет көрсетуді ұйымдастыру, брендингтің негізгі категорияларын білу, кәсіпорынның фирмалық стилін, сауда маркасын әзірлей білу, туризм кәсіпорындарының жарнамалық компаниясын, сауда маркасын әзірлей білу, брендтің тиімділігін бағалау дағдылары

  • Код ON9

    Іскерлік қарым-қатынастың этикалық және этикеттік нормаларын, іскерлік кездесулер мен келіссөздерді жүргізуді, телефонмен сөйлесуді жүргізу тактикасын, шешендік өнерді дамытудың негізгі кезеңдерін, көпшілік алдында сөйлеуді бағалау критерийлерін білу, аудиториямен қарым-қатынаста орнату және қолдау, өз ұстанымын сауатты дәлелдей білу, өз ұйымының жоғары бәсекелестік позициясын қамтамасыз ету мақсатында іскерлік қарым-қатынас пен этикалық қарым-қатынасты білу, клиенттермен, серіктестермен, жұмыс бойынша әріптестерімен қарым-қатынас жасау.

  • Код ON10

    Туризм географиясы бойынша мәліметтер базасын, әлем елдеріндегі туризмді дамыту ерекшелігін, Қазақстандағы және басқа елдердегі туристік қоғамдардың пайда болуы мен дамуын, негізгі даму кезеңдерін, қонақжайлылық индустриясының ерекшеліктерін білу, халықаралық туристік қызмет көрсету нарығын талдай білу, қонақ үй ісін дамыту ерекшеліктерін талдау және салыстыру, табиғи, мәдени, әлеуметтік-экономикалық және геосаяси факторларды талдау әдістемесін меңгеру, халықаралық туризм нарығын талдау, халықаралық туризмді ұйымдастырудың өзекті мәселелерін анықтау, туристік қызметтерді тұтынушыларға дейін жылжыту.

  • Код ON11

    Туризм саласындағы кәсіпорындарды басқару ерекшеліктерін, менеджерлердің еңбегін ұтымды ұйымдастыру принциптерін, туристік индустрия кәсіпорындарының маркетингтік бағдарының нысандары мен түрлерін, бухгалтерлік есеп пен салық салудың міндеттері мен негізгі принциптерін білу, ұйымның миссиясын, стратегиялық мақсаттарын әзірлей білу, даулы жағдайлардың пайда болуы мен даму мүмкіндігін болдырмау, тиісті маркетингтік шешімдерді қалыптастыру, туристік ұйымның барлық функционалдық бөлімшелерімен маркетингтік іс-әрекеттерді үйлестіруді қамтамасыз ету, бухгалтерлік есеп принциптері туралы білім жүйесін пайдалану, маркетингтік туристік индустрияда өндірістік бағдарламалар мен стратегияларды әзірлеу және жүзеге асыру, бухгалтерлік есепті құру дағдылары.

  • Код ON12

    Адам болмысының ерекшелігін, адам қажеттілігінің мазмұны мен сыныптамасын, Қазақстанның рекреациялық аймақтары мен туристік объектілерін сипаттайтын сандық және сапалық көрсеткіштерді, туристердің типтері мен туристік бизнес түрлерін, рекреациялық қызмет функцияларын, олардың туристік дестинациясы бар елдердің сыныптамасын анықтаудың негізгі тұжырымдамасы мен тәсілдерін білу, туристік практикада қолданыстағы нормативтік-заңнамалық базаны қолдана білу, туристік индустрия объектілерінің деректер банкін қалыптастыру, адамның қажеттіліктерін анықтау дағдысы, туристік аудандастыру әдістері мен аумақтарды рекреациялық бағалау, адамның қажеттіліктері мен қажеттіліктерін қанағаттандыру мүмкіндігі тұрғысынан туристік өнімдер мен қызметтерді талдау.

Top