Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07202 Қайта өңдеу өңдірісінің технологиясы в ХИТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты - өңдеу өнеркәсібі технологиясы бойынша жоғары білікті мамандарды дайындау. Білім беру бағдарламасының мақсаттары: - өңдеу өнеркәсібінің жоғары технологиялық және жоғары сапалы кәсіби білімін, кәсіби құзыреттілігін алу; - адамның адамға, қоғамға, қоршаған ортаға, ойлау мәдениетіне және өз жұмысын ғылыми негізде ұйымдастыруға қабілеттілігін реттейтін гуманитарлық мәдениетті, этикалық және құқықтық нормаларды меңгеру, жаңа білім алуға; - жеке білім беру бағдарламасының студенттері таңдау;
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Мамандыққа кіріспе
Математика I
Физика I
Математика II
-
2 Оқу жылы
Инженерлік және компьютерлік графика
Электротехниканың теориялық негіздері
Материалтану және жаңа материалдар технологиясы
Бейорганикалық, органикалық және аналитикалық химия
Кәсіпкерлік
Жылу техникасының негіздері
Физика II
Экология және тіршілік қауіпсіздігі
Антикоррупциялық мәдениет негіздері
Физикалық және коллоидтық химия
Өлшемдерді бақылаудың әдістері мен құралдары
Стандарттау және техникалық өлшеу
Кеден ісі
Кәсіби-бағытталған шет тілі
-
3 Оқу жылы
Тәтті тағам технологиясының негіздері
Ет және сүт өнімдерінің технологиясы
Шикізатты өңдеу негіздері
Сапа менеджменті жүйесі
Тағамдық химия
Ашыту және шарап жасау технологиясы
Азық-түлік қауіпсіздігі
Өңдеу өндірісінің инновациялық технологиялары
СС, ТҚ Менеджмент жүйесінің сапасы
Технологиялық процестер мен өндірісті автоматтандыру
Тамақ технологиясының физика-химиялық негіздері
Қайта өңдеу технологиясы
Химиялық және биологиялық қауіпсіздік негіздері
Физика-химиялық талдау әдістері
Жалпы химиялық биотехнология
Дән өнімдерін өндіру технологиясы
Өңдеу өнеркәсібінің жалпы технологиясы
Көмірсутек шикізатын өңдеу технологиясы
Азық-түлік өнімдерін өндіру жабдықтары
Тексеру және сынақ жабдықтар
Еңбек қорғау
Ауыл шаруашылығында машинаны пайдалану
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
Радиациялық қауіпсіздік негіздері
Азық-түлік өнімдерінің сапасын бағалау және мониторинг
Био және химиялық технологиядағы үрдістер мен аппараттар
Тамақ өнімдерін технохимиялық бақылау
-
4 Оқу жылы
Тағам өнімдерін тауарлық зерттеу
Нан, макарон және өнімдер технологиясы
Сала бойынша бизнес-жоспарлау
Сертификаттау СМ
Азық-түлік өнімдері зерттеудің қазіргі заманғы әдістері
Стандарттар мен нормативтік құжаттарды әзірлеу технологиясы
Өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету
Тынайтқыштардың агрохимиясы
Астықты кептіру және сақтау технологиясы
Өңдеу өндірісінің технологиясы
Сыра қайнату технологиясы
Өнім сертификациясы және қауіпсіздік негіздері
Өнеркәсіптік қауіпсіздік
Жобаны басқару
Оқыту нәтижелері
- ойлау мәдениеті мен ой-өрісі кең тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласындағы базалық білімді көрсету.
- Қазіргі заманғы технологияларды меңгергенін, кәсіптік қызметте ақпараттық технологияларды қолдананатынын көрсету.
- Адамдар арасындағы қарым-қатынас пен мәдениетаралық өзара әрекеттесу мәселелерін шешу үшін қарым-қатынас жасау.
- Азық-түлік, өңдеу, жеңіл өнеркәсіп және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында технологиялық үдерісті ұйымдастыру және басқару шешімдерін қабылдау.
- Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес өнімдер мен қызметтердің сапасын бақылауды жүзеге асыру.
- азық-түлік, өңдеу, жеңіл өнеркәсіп және қоғамдық тамақтану мекемелерінің себептерін талдау және оларды болдырмау шараларын әзірлеу.
- қауіпсіздік талаптарына сәйкес әр түрлі технологиялық жабдықтарды қолдану.
- Азық-түлік, өңдеу, жеңіл өнеркәсіп және қоғамдық тамақтандырудың технологиялық процестерін жетілдіру жөніндегі шараларды әзірлеу.
- азық-түлік, өңдеу, жеңіл өнеркәсіп және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарын жобалау және қайта құру қызметтерінің сапасын бағалау.
- Азық-түлік өнімдерін, өңдеуді, жеңіл өнеркәсіпті және қоғамдық тамақтандырудың өнімділігін арттыру үшін ғылыми білімді пайдалану, ғылыми-зерттеу жұмыстарын орындау үшін тәжірибелік дағдыларын көрсету..
- кәсіпорынның кәсіпкерлік қызметін, бизнес-жоспарларды, инвестициялық жобаларды құру және талдау, сонымен қатар инвестициялық жобалауда, бизнес-жоспарлауда, жобаларды басқаруда қолданылатын ұтымды шешімдерді ұсыну.