Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07201 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (сала бойынша) в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы, шығармашылық, белсенді кәсіби және әлеуметтік қызмет саласында кәсіби құзыреттілікті іске асыру, техника мен технологиялардың ғылыми жетістіктері негізінде технологтың кәсіби міндеттерін сапалы орындау үшін мамандар даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 242
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Математика
Химия
Тамақтану гигиенасы және санитариясының технологиялық негіздері
Экономикалық-құқықтық және экологиялық білім негіздері
Азық-түлік өнімдері технологиясына және тамақтану физиологиясына кіріспе
Мамандыққа кіріспе
-
2 Оқу жылы
Биохимия
Инженерлік графика
Өңдеу өндірістерінің теориялық негіздері
Астық және дәнді дақылдардың сапасына әсер ететін факторлар
Функционалдық тағамдардың инновациялық және қалдықсыз технологиясы
Елбасы тағылымы
Физика
Абай әлемі. Жаңа қазақ жазуы
Тамақ өндірістерінің микробилогиясы
Қайта өңдеу өндірістерінің жалпы технологиясы
Тамақ өндірістердің жалпы технологиясы
Саланың жалпы технологиясы
-
3 Оқу жылы
Диеталық және емдік тамақтанудың ғылыми негіздері
Ғылыми зерттеу негіздері
Макарон өндірісінің технологиясы
Астық өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері
Элеваторлы, ұн-жарма және құрама жем өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары
Ұн тарту өндірісінің технологиясы
Наубайханалық, макарон және кондитерлік өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары
Элеваторлы өнеркәсібінің технологиясы
Нан пісіру өндірісінің технологиясы
Қантты кондитерлік өнімдер мен шоколад технологиясы
Жарма өнеркәсібінің технологиясы
Ашыту өндірістерінің технологиясы
Қайта өңдеу өндірістеріндегі технохимиялық бақылау
Тамақ өнімдерінің сапасын зерттеу әдістері
Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасы
-
4 Оқу жылы
Өндірісті ұйымдастыру және тауарлық менеджмент
Ұнды кондитерлік өнімдерінің технологиясы
Элеваторлы, ұн-жарма және құрама жем өнеркәсібінің кәсіпорындарды жобалау
Құрама жем өнеркәсібінің технологиясы
Астықты терең өңдеу кәсіпорындарында технологиялық есеп беру
Наубайханалық, макарон және кондитерлік өнеркәсібінің кәсіпорындарды жобалау
Астықты алғашқы өңдеу кәсіпорындарында технологиялық есеп беру
Функционалды тағам өнімдерін өндіру технологиясы
Өндіріс экономикасы мен оны ұйымдастыру
Өнеркәсіп экономикасы
Оқыту нәтижелері
- Қайта өңдеу өндірістерінің технологиялық үдерістерін жетілдіру үшін жалпы инженерлік білім беру барысында алынған іргелі ғылыми білімді қолдану
- Нормативтік құжаттардың талаптарына және қазіргі заманғы тамақтану ғылымдарына сәйкес жоғары сапалы азық-түлік өнімдерін өндіруді қамтамасыз ету
- Кәсіпорын қызметін ұйымдастыру үшін жобалау-конструкторлық нормаларды қолдану
- Қоғамдық және еңбек өміріне тиімді және конструктивті қатысуға мүмкіндік беретін әлеуметтік-гуманитарлық ғылымдар саласында базалық білімдерді меңгеру
- Өнім өндірісінің тиімділігін арттыру үшін қайта өңдеу өндірісінің теориясы мен практикасын қолдану
- Ғылыми-техникалық прогрестің дамуын ескере отырып, қайта өңдеу өнеркәсібі салаларының жаңа Тамақ өнімдерінің технологияларын әзірлеу
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының қызметін ұйымдастыру және басқару
- Өндірістік мәселелерді анықтау және кәсіби міндеттерді шешу үшін жаратылыстану-ғылыми білімдер мен әдіснаманың негіздерін пайдалану
- Қайта өңдеу өнеркәсібі салаларының кәсіпорындарында өнім өндірудің технологиялық процесін ұйымдастыру
- Техникалық және кәсіптік шеберлік негіздерін меңгеру кезінде жалпы инженерлік дайындықты қолдану