Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07201 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (сала бойынша) в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

  • Математика
    Несиелер: 5

    Кіріспе. Нақты сандар. Рационалды және иррационалды сандар. Бір айнымалының сандық функциялары. Функцияның нүктеде үздіксіздігі, әртүрлі анықтамалар және олардың эквивалентері. Бір айнымалысы бар функцияны дифференциалды есептеу. Полярлық координат жүйесінде функциялардың графиктерін құру, бір айнымалы функцияның интегралдық есептелуі

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Химия
    Несиелер: 5

    Атом-молекулалық ілім негіздері. Атом құрылысы және периодтық жүйеа. Атомның кванттық-механикалық моделі. Химиялық байланыстар түрлері. ВБ және МО әдістері. Химиялық процесстердің негізгі теориялары. Бейэлектролит ерітінділер қасеттері. Електролиттердің сулы ерітінділері, электрролит ерітінділердегі алмасу реакциялары. Тотығу-тотықсыздану реакциялары. Комплексті қосылыстар құрылымы туралы қәзіргі көзқарас және координациялық теория негіздері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақтану гигиенасы және санитариясының технологиялық негіздері
    Несиелер: 7

    Кіріспе. Санитарлы-эпидемиологиялық қызметі туралы жалпы түсініктер. Стандарттау және серти-фикаттау мүшелерімен өзара байланыс. Тамақ өнімдеріне қойылатын СанЕжН талаптары мен ережелері. Зертхана бөлмелеріне, сауда, өндіріс объектілеріне қойылатын талаптар. Өндірістік санитария, жеке басының гигиенасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Экономикалық-құқықтық және экологиялық білім негіздері
    Несиелер: 5

    Экология және өмір қауіпсіздігі, құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, экономика, кәсіпкерлік және көшбасшылық саласындағы принциптер мен негізгі әдістерді қамтитын кешенді пән. Нормативтік құқықтық актілерді қолдану ерекшеліктері. Экологиялық құқықтық қатынастардың ерекшеліктері, экологиялық құқықтық қатынастар субъектілерінің құқықтары мен міндеттері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Азық-түлік өнімдері технологиясына және тамақтану физиологиясына кіріспе
    Несиелер: 7

    Астық түйірді өңдеу және пайдалану. Астық түйірді жіктеу және жүйелігі. Астық түйірді өсіру кезінде оның сапасы мен құрамына әсер ететін факторлар. Жемісі мен тұқымының анатомиялық құрылымы және морфологиялық сипаттамасы. Астық түйірдің сапасын бағалау. Талдау жасау үшін астық түйірді сынамаға дайындау және іріктеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мамандыққа кіріспе
    Несиелер: 7

    Кіріспе. Астық және оны қайта өңдеу өнімдерін сақтау саласындағы міндеттер. Сақтауға түсетін астықтың жай-күйі. Сақтауға түсетін астықтың құрамы мен қасиеттеріне әсер ететін факторлар. Ұн мен жарманың физикалық қасиеттері. Астық өнімдерін өндіру. Астық өнімдерінің сапасына қойылатын талаптар

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Биохимия
    Несиелер: 5

    Биохимияның басты міндеті биохимиялық процестердің негізгі заңдылықтарын анықтау, жасушалық метаболизм реакцияларына қатысатын биомолекулалардың құрылымы мен функциялары арасындағы өзара байланысты анықтау болып табылады. Бұл курс әр түрлі технологиялық өңдеу кезінде заттардың өзара айналымының мәнін түсінуге мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Инженерлік графика
    Несиелер: 5

    Проекциялық әдісі. Түзу. Түзулердің өзара орналасуы. Жазықтық. Позициялық есептер. Кескіндер - көріністер, тіліктер, қималар. Аксонометриялық проекциялар. Проекцияларды түрлендіру әдістері. Бет. Беттердің құрылуы. Беттердің қиылысуы. Коаксиалды беттер. Бұйымдар түрлері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Өңдеу өндірістерінің теориялық негіздері
    Несиелер: 8

    Қайта өңдеу өндірісінің химиялық және физика-химиялық, биохимиялық, микробиологиялық және коллоидты процестері, олардың дайын өнім сапасына әсері мен ролі. Элеватор, құрамажем, ұн, жарма, крахмал өнеркәсібі, шарап жасау өндірісіндегі ашыту кәсіпорындарындағы технологиялық ағындарды құру теориясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Астық және дәнді дақылдардың сапасына әсер ететін факторлар
    Несиелер: 8

    Зиянды қоспалардың сипаттамасы, астық қорының зиянкестерімен астықтың залалдануы, астықтың теңдеуі мен табиғатын, астықтың минералды заттарын нормалау. Астық сапасы. Дайындалған астыққа арналған МЕМСТ. Астықты әр түрлі жағдайларда сақтау. Астық күтімі. Астық қорының зиянкестерімен күресу шаралары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Функционалдық тағамдардың инновациялық және қалдықсыз технологиясы
    Несиелер: 8

    Өңдеу өндірісі азық түліктерінің классификациясы. Азық түлік функционалдығын анықтау. Теңдестірілген және барабар қоректендірудің негізгі теориялары. Функционалды азық түлік өндірісіндегі негізгі схеманы құру және бағыттау. Өндірістің технологиялық схемасы. Қалдықсыз технология. Функционалды азық түлік өндірісінде екіншілік шикізатты қолдану. Функционалды азық түлік өндірісінде қолданылатын екіншілік шикізатқа сипаттама.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Елбасы тағылымы
    Несиелер: 2

    Бұл пәннің мазмұны Елбасы Н.Ә. Назарбаевтың өмірі мен шығармашылығын, тәуелсіз Қазақстанның қалыптасуына бағытталған Елбасының инновациялық жобаларын зерттеуге, «Бақорда», «Мәңгілік ел», «Рухани жаңғыру» ұғымдарын жіктеуге қабілеттіліктерді қалыптастыруға, Елбасы шығармаларының ғылыми-әдістемелік маңыздылығын анықтауға бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Физика
    Несиелер: 5

    Физика курсы Жоғары математика курсымен бірге инженерлердің теориялық дайындығының негізін құрайды және жоғары техникалық мектеп түлектерінің инженерлік-техникалық қызметінің іргелі базасының рөлін атқарады. Негізгі заңдарды, классикалық және қазіргі заманғы физиканың теорияларын, сондай-ақ кәсіби қызмет жүйесінің негізі ретінде физикалық зерттеу әдістерін қолдану білімі мен іскерлігін қалыптастыру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Абай әлемі. Жаңа қазақ жазуы
    Несиелер: 5

    Бұл кіріктірілген пәнде Абай Құнанбаев, Шәкәрім Құдайбердиев, Мұхтар Әуезовтың шығармашылық мұрасының философиялық және көркемдік негіздері мен тарихи фактілер және латын графикасы негізінде қазақ алфавитін меңгеру, орфографияның ережелері, орфографиялық және орфоэпиялық нормалары көрсетілген.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тамақ өндірістерінің микробилогиясы
    Несиелер: 5

    Табиғаттағы микроорганизмдер әлемі, микроорганизмдердің морфологиясы, құрылысы, көбеюі және жіктелуі (бактериялар, вирустар),. Микроорганизмдерді өсіру және өсіру, микроорганизмдерге экологиялық факторлардың әсері, микроорганизмдердің зат алмасуы, Сала кәсіпорындарында пайдаланылатын микроорганизмдердің тұқым қуалаушылық және өзгергіштігі және Сала кәсіпорындарында санитарлық-гигиеналық бақылау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қайта өңдеу өндірістерінің жалпы технологиясы
    Несиелер: 8

    Қайта өңдеу өндірістеріндегі ғылыми қамтамасыз ету және инновациялық қызмет. Қайта өңдеу өндірісі өнімдерінің ассортименті. Қазақстан Республикасының мемлекетаралық, мемлекеттік стандарттарының талаптарын ескере отырып, өнімнің сапасы. Астықты ұнға, жармаға және құрама жемге сақтаудың және өңдеудің қазіргі заманғы технологиясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тамақ өндірістердің жалпы технологиясы
    Несиелер: 8

    Бұл курста тамақ өнімдерін өндіруде қолданылатын мал және өсімдік шикізаттарын өңдеудің жалпы тәсілдері, әдістері мен тәсілдері, сондай-ақ тамақ өндірісінің негізгі технологиялық сұлбалары оқытылады. Пәнді оқу студенттердің кең жаратылыстану-ғылыми ой-өрісінің дамуына ықпал етеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Саланың жалпы технологиясы
    Несиелер: 8

    Тамақ өндірісінің нарығын және шикізат базасын дамытудың негізгі басым бағыттары. Ет өнімдерін өндіру технологиясы. Балық өнімдерін өндіру технологиясы. Сүт өнімдерін өндіру технологиясы. Қоғамдық тамақтану технологиясы. Ұн, астық өнімдерінің технологиясы. Кондитерлік, нан-тоқаш, макарон өнімдерінің технологиясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Диеталық және емдік тамақтанудың ғылыми негіздері
    Несиелер: 7

    Емдік тамақтануды белгілеу және мақсаты, тамақ өнімдерінің жіктелуі (ет, сүт, май, балық өнімдері, кондитер өнімдері, жеміс, көкөніс), негізгі топтағы заттардың тағамдық және биологиялық құндылығы. Ғылыми зерттеу жұмыстарының кезеңдері – ақпараттарды жинақтау және талдау. Жұмысшы гипо-тезаны және тәжірибе жасау тәсілдерін ойластыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеу негіздері
    Несиелер: 7

    Тамақ өндірісіндегі ғылыми зерттеулердің теориялық негіздерін зерттеу, ЖОО-дағы ғылыми-зерттеу жұмысы туралы негізгі ұғымдарды зерттеу. Қазақстан Республикасының техникалық саясаты. Университетте ғылыми-зерттеу жұмыстарын ұйымдастыру. Ғылыми зерттеу бағытын таңдау. Тиімділік тұрғысынан ғылыми тақырыпты бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Макарон өндірісінің технологиясы
    Несиелер: 8

    Макарон өнімдерін өндіру технологиясы мен техникасының дамуының қысқаша тарихы бұйымдарды. АЖ түріне байланысты макарон өнімдерінің жіктелуі-бидайдың және ұнның сорты, пішіні мен ұзындығы бойынша. Макарон өндірісінің шикізаты, оны қабылдау, сақтау және өндіріске дайындау- үкіметіне. Ұнның макарон қасиеттері. Дәстүрлі емес шикізат.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Астық өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері
    Несиелер: 7

    Тамақтық технологиялар химиялық, физико-химиялық, биохимиялық, микробио-логиялық, коллоидты процестерді, олардың тамақ өнімдерінің сапасына ролі және әсері, ет және балық өнімдері технологиясының ғылыми негіздері, қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы, сүт және сүт өнімдерінің технологиясы. Жаңа азық-түлік өнімдерінің сапасын зерттеу, астық өнімдерінің технологиялық ерекшеліктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Элеваторлы, ұн-жарма және құрама жем өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Механикалық өңдеуге арналған жабдықтар: саланың қазіргі заманғы технологиясының негіздері, жабдықтар жіктемесі, бөлуге арналған жабдықтар, сорттау, тарту (сүзу), кесу, қалыптау және т.б., жабдықтарды техникалық жетілдірудің мәселелері мен тенденциялары, механикалық жабдықтарға қойылатын негізгі талаптар және пайдаланудың жалпы мәселелері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ұн тарту өндірісінің технологиясы
    Несиелер: 10

    Ұн өндірісі туралы жалпы мәліметтер. Ұнды өндіру үшін шикізат ретінде қолданылатын астықтың қасиеттері. Астық массасын сепарирлеу. Ұн зауытында астықтың бетін өңдеу. Астықтың гидротермиялық өңдеу. Ұн тарту зауыттарында тарту партияларын құрастыру. Астық пен аралық өнімдерін ұсақтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Наубайханалық, макарон және кондитерлік өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Макарон, нан пісіру, кондитерлік өндіріске арналған жабдықтарды жіктеу. Жылумен өңдеуге арналған жабдық. Жылу жабдықтарының жіктелуі. Технологиялық жабдықтарды пайдаланудың жалпы мәселелері. Технологиялық жабдықтың негізгі есептері. Технологиялық жабдықтың жұмыс принципі. Жабдықты пайдалану кезіндегі қауіпсіздік техникасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Элеваторлы өнеркәсібінің технологиясы
    Несиелер: 8

    Астық қоймаларының жіктелуі. Қойылатын кзернохранилищам. Елімізде элеватор желісін құру. Емкость зернохранилищ және оны пайдалану. Астықтың сусымалы массасының негізгі қасиеттері. Астық массасының негізгі параметрлері. Қойма қабырғаларына астық қысымы, астық қысымы қабырғаға және сүрлем түбіне. Астық қоймаларының жұмысын жедел есептеу мәні (негізгі ұғымдар).

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Нан пісіру өндірісінің технологиясы
    Несиелер: 10

    Нан пісіру өндірісінің шикізаты, нан-тоқаш өнімдерін өндірудің негізгі кезеңдері, қамыр дайындаудың әртүрлі тәсілдері кезінде өндірістік рецептураларды есептеу әдістері, нан, нан сапасын, ақауларын және ауруларын, нан өнімдерінің ассортиментін сақтау және тасымалдау, өнімдердің жекелеген түрлерін дайындау технологиясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қантты кондитерлік өнімдер мен шоколад технологиясы
    Несиелер: 7

    Мармеладтың, пастильді бұйымдардың, сілікпенің құрылымы мен қағатын кәмпиттердің жіктелуі мен ассортименті. Тұтыну нормалары. ҚР кондитерлік саласының сипаттамасы. Кондитерлік өндірісті дамыту саласындағы міндеттер. Қантты кондитерлік өнімдер технологиясы қантты кондитерлік өнімдерді қанттың жай-күйі бойынша жіктеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Жарма өнеркәсібінің технологиясы
    Несиелер: 7

    Адам тағамындағы жарма өнімдерінің үлес салмағы. қазіргі заманғы ірі зауыт және оның цехтары. Жармалардың қолданыстағы ассортименті мен көрсеткіштері жарма өнімдерінің әртүрлі түрлері мен сорттарының сапасы. ассортиментін және сапасын жақсарту жарма. Жарма шикізатының технологиялық қасиеттерінің ерекшеліктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ашыту өндірістерінің технологиясы
    Несиелер: 10

    Пәннің негізгі мақсаты ашыту өндірісінің кәсіпорындарында шикізат материалын дайындау саласында берік білімді қалыптастыру; Ашыту өндірісінің технологияларында қолданылатын технологиялық схемалар мен өндіріс әдістерін игеру; операциялар мен технологиялық үрдістер өндірісінің деректерін құраушы дағдыларды игеру; белгіленген тәртіпте бекітілген талаптар мен біліктілікке сәйкес

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қайта өңдеу өндірістеріндегі технохимиялық бақылау
    Несиелер: 8

    Қазақстан Республикасының мемлекеттік стандарттары мен халықаралық, мемлекетаралық стандарттарына сай өнім сапасы мен тәсілдерін зерттеуге қойылатын талаптар. Өңдеу өндірісі саласында дайын өнім мен жартылай фабрикаттарды, шикізаттарды зерттеу тәсілдері мен сапа сараптамасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдерінің сапасын зерттеу әдістері
    Несиелер: 8

    тамақ өнімдерінің сапасын зерттеу әдістерінің классификациясы. Сенсорлық талдау. Физика- химиялық әдістер (белсенді, титрлік қышқылдықты анықтау, тұтқырлықты, температураны анықтау). Полярографиялық, рефрактометрлік, спектрометрлік әдістер. Фото- электрлік колориметрия, атомды-абсорбциялық спектрометрия, инверсионды, вольтамперометрия, хроматографиялық зерттеу әдістері. Реологиялық зерттеу әдістері. Сараптамалық мәліметтерді өндеу. Тамақ өнімдерінің сапасын микробиологиялық зерттеу әдісі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасы
    Несиелер: 8

    Сүт, ет, балық өнімдерін, майлар, бал, қант, алкогольді және алкогольсіз сусындар, ұн, жарма, қоғамдық тамақтану өнімдерін фальсификациялау. Тамақ өнімдерінің шынайылығын анықтау әдістері. Өнімді брактау. Тамақ өнімдерін фальсификациялауды өткізу тәртібі. Құжаттар толтыру, акттер құру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өндірісті ұйымдастыру және тауарлық менеджмент
    Несиелер: 5

    Тауар қозғалысы саласындағы ақпараттық-талдамалық қызмет, тауар жүйелерін басқару. Экономика-адами қажеттіліктерді қанағаттандыруға қызмет ететін және барлық экономикалық ғылымдар үшін ортақ объект болып табылатын адам қызметінің саласы. Өндірістік процестің заңдылықтары. Практикалық өндірістік мақсаттарды жүзеге асырудың шаруашылық әдістері. Өткізу нарығы. Жеке кәсіпорындардың басқа шаруашылық бірліктерімен, нарықпен қарым-қатынасын Кәсіпорын экономикасын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ұнды кондитерлік өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 8

    Ұннан жасалған кондитерлік өнімдердің жіктелуі мен ассортименті.Тағамдық құндылығы. Ұннан жасалған кондитерлік өнімдердің жаңа түрлері, ассортиментті жетілдірудегі негізгі үрдістер. Функционалдық өнімдер. Қант диабетімен ауыратын адамдарға арналған бұйымдар. Негізгі шикізат және жартылай фабрикаттар. Қамыр негізгі жартылай фабрикат ретінде. Кондитерлік қамырды құрудың теориялық негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Элеваторлы, ұн-жарма және құрама жем өнеркәсібінің кәсіпорындарды жобалау
    Несиелер: 8

    Астықты қабылдау, өңдеу, қайта өңдеу және сақтаудың технологиялық процесінің сызбасын әзірлеу; астық қоймаларының типін таңдау және олардың сыйымдылығын есептеу; бас жоспарды жобалау; астықты өңдеуге арналған жабдықтарды, қабылдау-тиеу құрылғыларын есептеу, кәсіпорындардың көлемдік-жоспарлау және құрылымдық шешімдері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Құрама жем өнеркәсібінің технологиясы
    Несиелер: 8

    Химиялық құрамы жемшөп. Құрама жем өнеркәсібінде қолданылатын шикізаттың негізгі түрлері, олардың қоректік түрлері құндылығы мен жіктелуі. Өсімдік жемі. Мал шикізаты . Шикізаттың технологиялық қасиеттері. Шикізатты қабылдау, орналастыру, сақтау және оны қайта өңдеуге беру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Астықты терең өңдеу кәсіпорындарында технологиялық есеп беру
    Несиелер: 5

    Қоғамдық тамақтану ұйымы бойынша жалпы жағдай. Қоғамдық тамақтану орындарында қолданылатын құжаттар формасы. Шикізатты қабылдау және дайын өнімді шығару бойынша ағымдық есеп беру құжаттарына кіріспе, тауарлық есеп берулерді құрастыру. Қоймадағы тауарлар мен шикізаттарды есептеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Наубайханалық, макарон және кондитерлік өнеркәсібінің кәсіпорындарды жобалау
    Несиелер: 8

    Нан зауыттары мен наубайханаларды, кондитерлік, макарон фабрикаларын және әр түрлі қуаттағы цехтарды жобалау. Технологиялық ағындардың сұлбалары. Микропроцессорлық техника мен микроЭВМ қолдану арқылы нан пісіру, кондитерлік, макарон өндірісінің технологиялық процестерін басқару жүйесін әзірлеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Астықты алғашқы өңдеу кәсіпорындарында технологиялық есеп беру
    Несиелер: 5

    Тамақ кәсіпорындардағы біріншілік есеп, рапорттар мазмұны, цехтық және өндірістік есептеу нәтижелері, қосымша жүйелік құжаттама, инвентаризация және жүргізу тәртібі, құжаттарды рәсімдеу. Түгендеу, түгендеу жүргізу тәртібі. Шикізатты сапа нормаларына сәйкес қабылдау, кәсіпорындарда кему нормалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Функционалды тағам өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 7

    Әртүрлі контингенттер үшін тамақтанудың негіздері мен маңызы. Функционалдық мақсаттағы тағам өнімдерінің тағамдық және биологиялық құндылығы. Функционалдық тамақтануға мұқтаж халық топтары үшін өнімдерді технологиялық өңдеу ерекшеліктері. Функционалды мақсаттағы тамақ өнімдерін өндіру технологиясы, тамақ өнімдерін өңдеудің технологиялық режимдері.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өндіріс экономикасы мен оны ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Экономика бұл адамдар қажеттіліктерін қанағаттандыруға арналған қызмет ету өрісі және барлық экономикалық пәндердің зерттеу нысанасы болып табылады. Экономикалық өмірдің соңғы табиғи мақсаты тұтыну болса да, экономиканың ең маңызды бөлігі ретінде өндіріс қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өнеркәсіп экономикасы
    Несиелер: 5

    Өндірістің шаруашылық қызметі. Кәсіпорынның өндірістік құрылымы өнеркәсіптік өндіріс типтері, өндірістік циклді ұйымдастыру. Кәсіпорынды басқару процестері. Өндіріс жоспарын әзірлеу және өнімді іске асыру. Кәсіпорынның пайдасы; материалдық-техникалық қамтамасыз ету. Өндіріс шығындары. Калькуляция және кәсіпорынның баға саясаты. Ұйымдастыру әдістері. Еңбекке ақы төлеу жүйесі. Кәсіпорынның өнімділігі және сыртқы-экономикалық қызметі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON4

    Қайта өңдеу өндірістерінің технологиялық үдерістерін жетілдіру үшін жалпы инженерлік білім беру барысында алынған іргелі ғылыми білімді қолдану

  • Код ON6

    Нормативтік құжаттардың талаптарына және қазіргі заманғы тамақтану ғылымдарына сәйкес жоғары сапалы азық-түлік өнімдерін өндіруді қамтамасыз ету

  • Код ON10

    Кәсіпорын қызметін ұйымдастыру үшін жобалау-конструкторлық нормаларды қолдану

  • Код ON1

    Қоғамдық және еңбек өміріне тиімді және конструктивті қатысуға мүмкіндік беретін әлеуметтік-гуманитарлық ғылымдар саласында базалық білімдерді меңгеру

  • Код ON5

    Өнім өндірісінің тиімділігін арттыру үшін қайта өңдеу өндірісінің теориясы мен практикасын қолдану

  • Код ON8

    Ғылыми-техникалық прогрестің дамуын ескере отырып, қайта өңдеу өнеркәсібі салаларының жаңа Тамақ өнімдерінің технологияларын әзірлеу

  • Код ON9

    Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының қызметін ұйымдастыру және басқару

  • Код ON2

    Өндірістік мәселелерді анықтау және кәсіби міндеттерді шешу үшін жаратылыстану-ғылыми білімдер мен әдіснаманың негіздерін пайдалану

  • Код ON7

    Қайта өңдеу өнеркәсібі салаларының кәсіпорындарында өнім өндірудің технологиялық процесін ұйымдастыру

  • Код ON3

    Техникалық және кәсіптік шеберлік негіздерін меңгеру кезінде жалпы инженерлік дайындықты қолдану

Top