Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11102 Мейрамхана және қонақ үй бизнесі в «Тұран-Астана» университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Мейрамхана қызметі мен қонақжайлылық саласында заманауи инновациялық технологиялар бойынша білімдері бар, нақты тұтынушылардың қажеттіліктерін қанағаттандыруға бағытталған, қызмет көрсетуде кәсіби дағдылары жоғары білікті мамандарды даярлау; сондай-ақ оның әлеуметтік ұтқырлығы мен еңбек нарығындағы тұрақтылыққа ықпал ететін әмбебап және пәндік құзыреттіліктермен қамтамасыз ету.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
  • Академиялық хат: ғылыми стиль түрлері мен жанрлары
    Несиелер: 4

    Берілген пән аясында келесі жанрлардың ерекшеліктері: оқу эссе, ғылыми мақала, реферат(рецензия), курстық жұмыс, ғылыми баяндама, баяндамаға презентация. Негізгі назар жазбаша формаларға бөлінеді, мұнда мақсаты - студенттердің жазбаша зерттеу формалары туралы түсініктерін және академиялық мәтіндерді жазу дағдыларын қалыптастыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шығармашылық жоба
    Несиелер: 4

    Осы пән аясында: шығармашылық жоба ұғымының мәні, жобаларды іске асырудың мақсаттары мен стратегиясы, шығармашылық жобалардың түрлері, шығармашылық жобаны әзірлеуге қойылатын талаптар, тұжырымдама, шолу, түйіндеме, өнім сипаттамасы, нарықты талдау, маркетинг және сату, өндіріс жоспары, ұйымдастыру жоспары, қаржылық жоспардың бастапқы құжаттары, қоршаған орта және нормативтік ақпарат, жоба тәуекелдері және сақтандыру, жобаны іске асырудың күнтізбелік жоспары, жалпы шығармашылық жобаны ресімдеу зерделенеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустрия негіздері
    Несиелер: 4

    Осы пән шеңберінде қонақжайлылық индустриясының даму тарихы; қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жұмыс істеу ерекшеліктері; қонақжайлық индустриясының құрылымы: мәдени-ойын-сауық қызметтері, көлік қызметтері; әлемдік туристік кешеннің сипаттамасы; қонақжайлық индустриясындағы менеджмент пен маркетингтің ерекшеліктері; қонақжайлылықтағы фирмалық стиль зерделенеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Экология және өмір тіршілігінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты - студенттердің экология ғылымы ретінде, адам мен қоршаған ортаның өзара байланысы мен өзара тәуелділігі туралы және экологиялық қауіпсіздікті қамтамасыз ету жөніндегі мәселелер шеңберін зерделеу тіршілігінің, сондай-ақ қазіргі заманның негізгі экологиялық проблемалары мен олардың кәсіби құзыретін қалыптастыру шеңберінде шешімдер қабылдау Курстың міндеттері: - студенттерді терминологиямен және экологияның негізгі ұғымдарымен таныстыру; - негізгі экологиялық заңдардың мәнін меңгеру; - нақты өңірдегі және жалпы биосфераға антропогендік әсердің рөлін зерделеу; - бейбіт және соғыс уақытындағы төтенше жағдайларда әрекет ету; - халықты қорғау тәсілдері; - авариялардың, апаттардың, дүлей зілзалалардың зардаптарын жою және қазіргі заманғы зақымдау құралдарын қолдану кезінде құтқару және басқа да шұғыл авариялық-қалпына келтіру жұмыстарын ұйымдастыру және жүргізу негіздері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Іскерлік этикасы
    Несиелер: 3

    Осы пән аясында оқытылады: іскерлік этика ғылым ретінде; іскерлік этиканың табиғаты мен мәні; Бизнестің моральдық мәселелері; ұйым қызметінің этикасы; басшы қызметінің этикасы; жұмыс орнындағы мінез-құлық этикасы; жанжалдарды шешу этикасы; іскерлік адамның этикеті мен имиджі; адам қызметінің іскерлік этикеті; іскерлік этикадағы ұлттық мәдениеттердің айырмашылықтарын көрсету.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақүй кәсіпорындарының инфрақұрылымы
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде қызмет көрсету саласының бөлігі ретінде қонақ үй кәсіпорындары; қонақ үйлердің материалдық-техникалық базасы; қонақ үй кәсіпорнын басқару жүйесі; қонақ үйдің функционалдық қызметтерінің жұмысын ұйымдастыру; қонақ үйдің қосалқы қызметтері; қонақтарды қабылдау мен орналастыруды ұйымдастыру; нөмірлік қорға қызмет көрсету технологиясы және оны ұйымдастыру; қосымша қызметтер көрсету; қонақ үйлерде тамақтануды ұйымдастыру зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақүйдегі тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау, ұйымдастыру, технологиясы
    Несиелер: 6

    Осы пән аясында қазіргі жағдайда мейрамхана және қонақ үй бизнесін ұйымдастырудың ерекшеліктері; қонақ үй өндірісі және қонақ үй өнімдерін сату технологиялары; қонақ үйде тамақтану кәсіпорындарын жобалау; қонақ үй қонақтарына мейрамхана қызметін ұйымдастыру технологиялары зерттеледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Әлемдік қонақ үй шаруашылығы
    Несиелер: 4

    Осы пән аясында халықаралық қонақ үй индустриясының даму тарихы; қызмет көрсету саласындағы қонақ үй индустриясының рөлі мен маңыздылығы; қонақ үй индустриясының жаһандық тенденциялары мен даму перспективалары; қонақ үй кәсіпорындарының жіктелуі; қонақ үй кәсіпорындарының ұйымдық құрылымы; қонақ үйлердің негізгі қызметтері; қонақ үй қызметіндегі тамақтану кәсіпорындары зерттеледі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейманхана және мейрамхана бизнесінің инфрақұрылымы
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде "инфрақұрылым" және "мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесі инфрақұрылымы" ұғымы; қонақ үй мен мейрамхана тіршілігіндегі инфрақұрылымдық кешеннің рөлі; РГБ инфрақұрылымының экономикалық мәні мен құрамы; қонақ үйлер мен мейрамханалардың көлемдік-жоспарлау шешімі; қонақ үйлер мен мейрамханалардың тіршілікті қамтамасыз ету жүйесі; қызмет көрсетудің материалдық – техникалық базасы; қонақ үй-мейрамхана кешеніндегі техникалық эстетика және дизайн; мейрамхана мен қонақ үй инфрақұрылымының қалыптасу жағдайын талдау зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласы маркетингі
    Несиелер: 5

    Осы пән аясында: маркетингтің мәні, принциптері мен функциялары; маркетингтің негізгі түрлері және олардың мәні; кәсіпорындар үшін маркетингтік тұжырымдамаларды әзірлеу; қажеттіліктер мен нарық - маркетингтік қызметтің негізі; бәсекелестік ұғымы және оның ерекшеліктері; жарыс түрлері; ұйымдастырушылық маркетинг қызметі; маркетингтік қызметтің мақсаттары, міндеттері, функциялары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақтандыру кәсіпорындары қызметінің техникалық-технологиялық негіздері
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде тамақ өнімдері өндірісінің технологиялық процесінің сақталуын бақылауды ұйымдастыру және жүзеге асыру; шикізаттың жаңа түрлерін, тамақ өнімдерінің жоғары технологиялық өндірістерін, жаңа технологиялық жабдықтарды енгізу; жаңа технологиялардың, шикізаттың жаңа түрлерінің, өнімдер мен технологиялық жабдықтардың әсерін бағалау зерделенеді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Жобалық маркетинг
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде ұйым қызметіндегі жобалардың түсінігі мен рөлі; жобалық командалардың мәні мен құрылымы; жобаны әзірлеу процесі мен мазмұны; жобалық жұмыстарды жоспарлау; жобаларды басқарудағы стратегиялық шешімдер; жобалардың тиімділігін бағалау; жобаларды басқарудағы сақтандыру және тәуекелдер зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақтандыру кәсіпорындарының жабдықтары
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жабдықтау саласындағы жалпы ережелер; қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының механикалық, жылу, тоңазытқыш жабдықтары; қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының еңбегін қорғау зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақтану индустриясы
    Несиелер: 6

    Осы пән шеңберінде қоғамдық тамақтануда кәсіпкерлік қызметті ұйымдастыру негіздері; тамақтандыру кәсіпорнының ұйымдық құрылымы; тамақтандыру кәсіпорындарын жабдықтау; тамақтандыру кәсіпорындарының қосалқы қызметтері; қоғамдық тамақтанудағы өндірістік қызмет; тұтынушыларға қызмет көрсетуді ұйымдастыру; банкет қызметтері зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақ үй қызметін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Осы пән аясында қонақ үй кәсіпорындары оқытылады: тұжырымдама, жіктеу, типология; қонақ үй өнімі қызметтер кешені ретінде; қонақ үй бизнесін мемлекеттік реттеу; қонақ үй кәсіпорындары қызметкерлерінің кәсіби этикасы; қонақ үй кәсіпорындарының клиенттері; жанжал жағдайлары; қосымша қызметтерді ұйымдастыру және ұсыну; қонақ үй кәсіпорындарының туристік агенттіктермен өзара әрекеттесуі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейманхана және мейрамхана бизнесінде қызметкерлерді кәсіби даярлау және тренингтер
    Несиелер: 5

    Осы пән аясында қызметкерлерді қонақ үй-мейрамхана бизнесінде оқыту; ішкі өндірістік қайта даярлау, өндірістік нұсқаулық және кәсіби бағдарлау; кәсіби дайындық, қайта даярлау және біліктілікті арттыру; персоналға арналған тренингтерді өткізу схемасы; кадрларды даярлау жүйесіндегі инновациялар; инновациялар ұғымы; Кадрлық жаңалықтар түрлері; қонақ үй-мейрамхана бизнесі кәсіпорындарында кадрларды кәсіби оқыту оқытылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кәсіпкерлік және тәуекел.
    Несиелер: 5

    Бұл пән аясында келесі оқытылады: Білім алушы өз қызметін қалай ұйымдастыруды, кәсіби міндеттерді шешу әдістерін анықтауды, олардың тиімділігі мен сапасын бағалауды білуі тиіс. Тәуекелдерді бағалау және стандартты емес жағдайларда шешімдер қабылдау. Тәуекел көрсеткіштерін және оны бағалау әдістерін білу. Шығын шамасына байланысты тәуекел, аймақтар. Тәуекелді бағалаудың сараптамалық тәсілі. Тәуекелді бағалаудың есептеу-аналитикалық әдістері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қызмет көрсету саласындағы есеп және есеп беру
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде бухгалтерлік есепті ұйымдастырудың теориялық және әдіснамалық негіздері; ақша қаражаты мен есеп айырысу операцияларының есебі; Негізгі құралдар мен материалдық емес активтердің есебі; өндірістік қорлардың есебі; еңбекақы төлеу бойынша персоналмен есеп айырысудың есебі; меншікті қаражат пен қарыздардың есебі; қонақ үйлер кірістерінің бухгалтерлік және салықтық есебі; қонақ үйлер шығыстарының бухгалтерлік және салықтық есебі зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейманхана және мейрамхана бизнесін нормативті-құқықтық қолдау
    Несиелер: 3

    Осы пән шеңберінде нормативтік-құқықтық қамтамасыз етудің жалпы ұғымы мен көздері; кәсіпкерлік қызметтің ұйымдық-құқықтық нысандары; қызмет тұтынушының құқықтық мәртебесі; шарттарды азаматтық-құқықтық реттеу; РМГ-да тұтынушылардың құқықтарын қорғау зерделенеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейманхана және мейрамхана бизнесін инновациялық басқару
    Несиелер: 5

    Осы пән аясында қонақ үй-мейрамхана бизнесіндегі инновациялық қызметтің теориялық негіздері; мейрамхана-қонақ үй бизнесі инновациялық басқарудың объектісі ретінде; мейрамхана-қонақ үй бизнесін инновациялық басқарудың тұжырымдамалық негіздері; қонақ үй-мейрамхана бизнесіндегі инновациялық кәсіпкерліктің рөлі; мейрамхана-қонақ үй бизнесінің шағын кәсіпорындарының инновациялық қызметінің ерекшеліктері; мейрамхана-қонақ үй бизнесін басқаруды ұйымдастырудағы шетелдік тәжірибе оқытылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қоғамдық тамақтану кәсіпорын қызметкерлерін кәсіби даярлау және қызмет көрсетуді ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде қоғамдық тамақтандыру ұйымдарында қызмет көрсетуді ұйымдастыру; кәсіби қызметтің психологиясы мен этикасы; қоғамдық тамақтандыру ұйымдарында персоналды басқару және басқару; қызмет көрсету түрлері, тұтынушыларға қызмет көрсету нысандары мен әдістері; қызмет көрсету мәдениеті; қызмет көрсету уақыты зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейманхана және мейрамхана бизнесіндегі бухгалтерлік есеп және аудит
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде бухгалтерлік есепті ұйымдастырудың теориялық және әдіснамалық негіздері; ақша қаражаты мен есеп айырысу операцияларын есепке алу; негізгі құралдар мен материалдық емес активтерді есепке алу зерделенеді. өндірістік қорларды есепке алу; еңбекақы төлеу бойынша персоналмен есеп айырысуды есепке алу; меншікті қаражат пен қарыздарды есепке алу; қонақ үйлер кірістерінің бухгалтерлік және салықтық есебі; қонақ үйлер шығыстарының бухгалтерлік және салықтық есебі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 5

    Лексика, морфология, синтаксис және стилистика саласындағы қазіргі іскерлік тілдің нормалары оқытылады. Пәнді оқытудың мақсаты ресми-іскерлік стильдің лексика-фразеологиялық және грамматикалық ерекшеліктерін көрсету; лексика, морфология, синтаксис, стилистика саласындағы іскерлік тіл нормаларымен таныстыру; ресми-іскерлік стильдің арнайы тілдік құралдарын меңгеруге көмектесу; стилистикалық чутьені дамыту; іскерлік қағаз мәтіндерін редакциялау дағдысы мен дағдыларын қалыптастыру; құжаттардың үлгілерімен, олардың композициялық құр��лымының нұсқаларымен таныстыру.; құжаттардың кейбір түрлерін ресімдеу мен құрастыруға үйрету.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Латын графикасы негізіндегі қазақ тілінің емле ережелері
    Несиелер: 5

    Бұл пән аясында келесі оқытылады: Жаңа қабылданған латын графикасы негізіндегі қазақ әліпбиі мен қазақ тілі емлесін меңгерту, латын әліпбиі негізінде лексикалық мәтіндерді орфографиялық тұрғыдан сауатты жазуға, қазақ тілінде сөйлем құрауға дағдыландыру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • House Keeping қызметінің қызмет көрсету стандарттары
    Несиелер: 6

    Осы пәннің шеңберінде House Keeping қызметінің ұйымдастыру-басқару құрылымы; House Keeping қызметінің технологиясы және ұйымдастырылуы; House Keeping қызметінің жұмыс сапасын бақылау, қонақ нөмірлерінің жинақталуы; House Keeping қызметінің персоналын басқару; House Keeping қызметі ұсынатын қосымша сервис зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кәсіби шетел тілі
    Несиелер: 5

    Осы пән аясында келесі сұрақтар оқытылады: кәсіби салада шет тілінде ауызша және жазбаша сөйлеуді оқыту әдістері, мәтіндерді оқу және түрлендіру, кәсіби тақырыптар туралы ақпарат. Сонымен қатар, пәнді оқу барысында грамматиканың сөздік материалдары, кәсіби және кәсіби бағыттағы мәтіндер қамтылатын болады. Білім алушы түрлі салалардағы кәсіби тақырыптарға әңгімелесуге және жалпы мәдениет деңгейін арттыруға мүмкіндік алады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тамақтану және сусындар қызметі
    Несиелер: 6

    Осы пән шеңберінде қонақ үйде тамақтандыруды ұйымдастырудың жұмыс істеу қағидаттары зерделенеді; Food and beverage бөлімі; қызмет көрсетуші персонал және олардың функциялары; тамақтандыруды ұйымдастыру; мейрамханалар мен барлар; тамақтандыру кәсіпорындарының түрлері және олардың ерекшеліктері; толық пансион, жартылай панисон жағдайында тамақтандыруды ұйымдастыру; кейтеринг; банкеттерге қызмет көрсету; тағамдар мен сусындар бөлімінің персоналы, олардың лауазымдық міндеттері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Жобалық менеджмент
    Несиелер: 3

    Осы пән аясында: жобаларды басқару тұжырымдамасы; жобаны жоспарлау; жоба құнын басқару; жоба бойынша жұмыстарды басқару; жоба ресурстарын басқару; инвестициялық жобаның тиімділігін бағалау; Жобаларды басқарудың негізгі тәсілдері мен әдістері; жобаны табысты іске асырудағы адам факторының рөлі; жобаларды басқаруда қолданылатын заманауи ақпараттық технологиялар оқытылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тамақтану индустриясында тағам өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі
    Несиелер: 6

    Осы пәннің аясында мыналар зерттеледі: тамақ шикізаты мен тамақ өнімдерінің сапасын қамтамасыз ету процесі; тамақ шикізаты мен тамақ өнімдерінің химиялық шығу тегі ксенобиотиктермен ластануы; микроорганизмдердің олардың метаболиттерімен ластануы; химиялық элементтермен ластану; өсімдік шаруашылығы мен мал шаруашылығында қолданылатын заттар мен қосылыстармен ластану; диоксинмен ластану; олардың тамақ өнімдеріндегі аналитикалық бақылауы; радиоактивті ластану; тағамдық қоспаларды қолдануды бақылау; детоксикация әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық пен қызмет көрсету саласындағы экономика
    Несиелер: 5

    Осы пәннің аясында мыналар зерттеледі: өнеркәсіптік экономиканың сипаты мен ерекшелігі қонақжайлылық; экономикалардың құрылымы мен құрамы және қонақжайлылық индустриясы; салааралық және аймақаралық өзара іс-қимыл; нарық қонақжайлылық индустриясының экономикасындағы механизм; қызмет көрсету нарығы және қонақжайлылық индустриясының экономикасы; қонақжайлылық индустриясының экономикасындағы жаһандану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Кәсіби қызметтегі бизнес-ағылшын тілі
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде студенттердің кәсіби қызмет саласындағы ағылшын тілі бойынша білімі мен іскерлігін кеңейту және тереңдету; студенттердің туристік бизнес саласында ағылшын тілін пайдалану қабілетін дамыту; шетелдік әріптестермен қарым-қатынас жасау кезінде кәсіби қызмет саласында шет тілдік коммуникативтік құзыреттілікті қалыптастыру зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Іскерлік этикет
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде іскерлік этика; қарым-қатынастың негізгі сипаттамалары; іскерлік қарым-қатынас этикасы; іскерлік адамның сыртқы келбеті; қашықтықтан қарым-қатынас этикасы оқытылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тамақтану индустриясы кәсіпорындарының қауіпсіздік менеджменті
    Несиелер: 6

    Осы пән шеңберінде тамақ өнімдерінің негізгі қасиеттері ретінде сапа мен қауіпсіздік; тамақ өнімдерінің сапасын бақылау; қауіпті фактілерді сәйкестендіру және тәуекелдерді басқару негізінде тамақ өнімдерін өндіру кезінде сапа менеджменті жүйесінің қағидаттары; жұмыстарды ұйымдастыру; тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі менеджменті жүйелерін енгізу зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тәжірибеге бағытталған оқыту (коучинг, ассесмент, тренинг)
    Несиелер: 5

    Осы пән аясында қонақ үй индустриясы қызметкерлерінің біліктілігін арттыру және кәсіби қайта даярлау кезіндегі білім, білік және дағдылар оқытылады; практикаға бағытталған оқытуды ұйымдастыру; коучинг; ассесмент; тренинг; кәсіби құзыреттер.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Big Data cараптамасы
    Несиелер: 5

    Аталған пән шеңберінде үлкен деректерді өңдеу әдістері мен технологиялары; құрылымдалған және құрылымданбаған деректерді зияткерлік талдау; негізгі бизнес - міндеттерді шешу үшін статистика әдістерін пайдалану, Машиналық оқыту және предиктивтік талдаудың озық әдістері зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үйдің негізгі қызметтерінің персоналын бағалау және басқару (Food and Beverage, Front Office, Marketing, Housekeeping, Marketing)
    Несиелер: 5

    Осы пән аясында қазіргі заманғы қонақ үй қызметкерлерінің жұмысын ұйымдастырудың мақсаттары, міндеттері және практикалық тәсілдері; еңбек ресурстарына қажеттілікті анықтау әдістемесі; қызметкерлерді іріктеу және жалдау технологиясы; корпоративтік мәдениетті қалыптастыру зерттеледі. Food and beverage, Front Office, Marketing, Housekeeping, Marketing қызметтері қызметкерлерінің кәсіби құзыреттілігін бағалау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қызмет көрсету саласындағы коммуникациялар (ағылш.тіл.)
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде іскерлік коммуникация негіздері; қызмет көрсету саласындағы коммуникация нысандары; іскерлік әңгімелесу; іскерлік кеңестер; қызмет көрсету саласындағы вербалды және вербалды емес коммуникация құралдары зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Аспаздық өнім технологиясы
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде қоғамдық тамақтану өнімдерін өндірудің технологиялық қағидаттары; аспаздық өнімдер технологиясы; жартылай фабрикаттарды өндіру технологиясы; көкөністер мен саңырауқұлақтардан жартылай фабрикаттарды өндіру технологиясы; аспаздық өнімдер мен тағамдар технологиясы; сорпалар, тамақтанудағы сорпалардың маңызы; тұздықтар, тамақтанудағы тұздықтардың маңызы; жарма, бұршақ және макарон өнімдерінен жасалған аспаздық өнімдер зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қызмет көрсету саласындағы әлеуметтік желілерді зерттеу және болжау
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде әлеуметтік желілер ақпараттық-коммуникациялық қамтамасыз ету құралы ретінде; әлеуметтік желілерді талдау ғылыми зерттеулердің негізі ретінде; әлеуметтік желілердегі маркетингтік зерттеулер зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ерекшелігі және кадрларды іріктеу
    Несиелер: 5

    Осы пән аясында нарықтық экономика жағдайында персоналды басқару практикасы туралы нақты идеялар оқытылады; ұйымдастырушылық мінез-құлық негіздерін игеру студенттерге болашақта тиімді жұмыс істейтін еңбек ұжымын құру бойынша сындарлы жұмысқа қатысуға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қызмет көрсету саласындағы цифрлық технологиялар мен инновациялар
    Несиелер: 5

    Осы пән аясында инновациялық процестің мазмұны мен құрылымы, инновацияларды басқарудың әртүрлі аспектілерін зерттеу, қызмет көрсету саласындағы инновациялық стратегияларды талдау дағдыларын игеру, сондай-ақ Қызмет көрсету саласындағы инновациялық жобалардың тиімділігін бағалауды орындау және оларды қаржыландырудың ықтимал нысандарын іздеу зерттеледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық кәсіпорындарының экономикасы
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудың негізгі ұғымдары мен нысандары; кәсіпорындар мен ұйымдардың қаржы-шаруашылық қызметі; маркетинг; бизнес-жоспарлау негіздері; Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының қызметін бизнес-жоспарлау және экономикалық талдау; әлемдік қызмет көрсету нарықтарының жаһандануы зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Әлем халықтарының ұлттық асханасы
    Несиелер: 5

    Осы пән аясында тамақтану дәстүрлерінің тарихы мен даму кезеңдері; әлем халықтарының ұлттық дәстүрлері мен тамақтану мәдениетін қалыптастыру принциптері; Еуропа халықтарының тамақтану дәстүрлерінің ұлттық ерекшеліктері; Азия-Тынық мұхиты елдері халықтарының тамақтану дәстүрлері мен мәдениеті; әлем халықтарының тамақтану мәдениетіндегі сусындардың рөлі; шай: рәсімдер мен рәсімдер; әлем халықтарының мерекелері мен дәстүрлері оқытылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Бар ісін ұйымдастыру және басқару
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде бар ісінің негіздері; бардың қызметін материалдық-техникалық және ақпараттық қамтамасыз ету; аралас сусындарды дайындау жіктемесі мен әдістері; аралас сусындарды дайындау үшін пайдаланылатын компоненттердің сипаттамасы; бардың қызмет көрсетуге дайындығы, бармен жұмысының тәсілдері; бар ыдыс-аяқ, бардың мүкәммалы мен аксессуарлары зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ғылыми-зерттеу жұмысы
    Несиелер: 4

    Осы пән шеңберінде ғылыми танымның әдіснамалық негіздері, ғылыми таным әдістері, ғылыми зерттеудің ұғымдық аппараты, ғылыми зерттеу кезеңдері, ғылыми зерттеулер жүргізу әдістемесі, зерттеудің мәдениеті мен шеберлігі; ғылым әдіснамасы әлеуметтік – технологиялық процесс ретінде, диссертациялық зерттеу әдіснамасы, зерттеушінің мәдениеті мен шеберлігі, ғылыми мақаланы дайындау және жариялау, диссертацияның авторефераты және қорғауға дайындық зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласындағы тәуекел
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде қызмет көрсету саласындағы тәуекелдердің теориялық негіздері; қызмет көрсету саласының түсінігі мен мәні; тәуекелдердің жалпы жүйесіндегі сервис саласы тәуекелдерінің орны; кәсіпорын қызметіндегі тәуекелдерді басқару зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өнім технологиясы және барда қызмет көрсету
    Несиелер: 5

    Осы пән аясында бар өнері; алкогольді ішімдіктерді дайындау технологиясы; шараптар мен сусындардың картасын жасау және қалыптастыру принциптері оқытылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Кейтеринг ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде кейтеринг тамақтандыру қызметтерін ұсыну нысаны ретінде; кейтерингтік компаниялардың жұмысын ұйымдастыру; кейтерингтік компаниялардың персоналы; кейтерингтік Компанияның сапа менеджменті жүйесін қалыптастыру; кейтерингтік компанияның маркетингі және қызметтерін ілгерілету; Көшпелі қызмет көрсету мейрамханасының жұмысы үшін қажетті жабдық ретінде зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейманханалар мен мейрамханаларды автоматтандыру
    Несиелер: 4

    Осы пән аясында қонақ үйді басқару жүйесі оқытылады: қонақ үй мен қонақ үйді автоматтандыру, кафені автоматтандыру бағдарламасы, сауда процестері; қонақ үйді басқару жүйесінде клиенттерге қызмет көрсету саудасын автоматтандыру; сауданы автоматтандыру мақсаттары; қонақ үйді басқару жүйесінің құрамдас бөлігі ретінде қонақ үйді немесе қонақ үйді автоматтандыру бағдарламасын қонақ үйде қолдану; кафе мен мейрамхананы автоматтандырудың орындылығы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі брондау технологиясы мен жүйесі
    Несиелер: 4

    Осы пән шеңберінде тұтынушылардан броньдау тапсырыстарын қабылдау және ресімдеу; броньдау қызметінің қызметін ұйымдастыру; қонақүйдің негізгі функциялары мен қызметтері; броньдау қызметінің жұмыс технологиясын ұйымдастыру; броньдау қызметтері: мақсаттары, негізгі функциялары, персонал құрамы, стандартты жабдықтар; қызмет көрсететін персоналға қойылатын талаптар; тапсырыстарды броньдау және ресімдеу; қонақтарға қызмет көрсетудің технологиялық циклы; броньдау тәсілдері; нөмірлерді броньдауға тапсырыстарды ресімдеу; қонақүйлердегі автоматтандырылған басқару жүйелері зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық кәсіпорындағы бизнес-жоспарлау
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде қонақжайлық кәсіпорындарындағы бизнес-жоспарлау; кәсіпорынның ішкі ортасын талдау; нарық құрылымын талдау және нарық сыйымдылығын есептеу; бәсекелестік ортаны зерттеу; бизнес-жоспарлау жүйесіндегі баға саясаты; бөлу және өткізу жүйесі; кәсіпорынның өндірістік және ұйымдастырушылық жоспарлары; Қаржылық жоспар зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында қызмет көрсетуді ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Осы пәннің аясында келесілер зерттеледі: қонақжайлылық индустриясы туралы түсінік; қонақ үй кәсіпорындарының түрлері мен қызметтері; қызмет көрсету стандарттары; қабылдау қызметі қызметі; брондаудың түрлері мен тәсілдері; бөлме қызметінің қызметі; шағын қонақүйлерде жұмыс жасау технологиясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Дипломды (жобалы) зерттеу технологиясы
    Несиелер: 4

    Осы пән аясында "дипломдық жұмыс" ұғымы, реферат пен диссертациядан айырмашылығы, тақырыпты таңдау және бекіту, жұмысты жоспарлау, дипломдық зерттеудің жеке кестесі, библиографиялық іздеу, әдебиетті зерттеу, материалды жинау және жүйелеу, материалды жіктеу параметрлері, мәтіннің құрылысы мен құрылымы зерттеледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тауартану және тамақ өнімдерінің сапасын сараптау
    Несиелер: 4

    Осы пәннің аясында зерделенеді: тауарлық сараптама объектілері, пәндері, құралдары мен әдістері; тауартану және астықты және оны қайта өңдеу өнімдерін сараптау; тауартану және жемістер мен көкөністер мен оларды қайта өңдеу өнімдерін сараптау; тауартану және қант, крахмал және кондитерлік өнімдерді сараптау; тауартану және дәмдік өнімдерді сараптау; тауартану және сүт және май өнімдерін сараптау; тауартану және ет, ет өнімдері мен жұмыртқа өнімдерін сараптау; тауартану және балық және балық өнімдерін сараптау; тамақ өнімдерін буып-түю, таңбалау, сақтау және тасымалдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясында сауықтыру қызметін көрсету
    Несиелер: 6

    Осы пән аясында қонақ үйдегі сауықтыру орталығы, оны ұйымдастыру; қонақ үй класына байланысты сауықтыру қызметтерінің жиынтығы; SPA қонақ үйлері мен парк-қонақ үйлердегі сауықтыру қызметі; курорттардағы сауықтыру қызметі; сауықтыру орталығы қызметкерлерінің функциялары; талассотерапия; тас терапиясы; массаж және оның түрлері; аромотерапия; балшықпен емдеу; сумен емдеу; Spa және SPA курорттары оқытылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қазақстан Республикасындағы шипажай-курорттық қызмет
    Несиелер: 6

    Осы пән шеңберінде Қазақстандағы санаторий-курорттық істің даму тарихы; денсаулық сақтау жүйесіндегі және емдеу-сауықтыру туризміндегі санаторий – курорттық іс; Қазақстан Республикасының курорттық-рекреациялық ресурстары; курортография; емдеу туризмінің қазіргі заманғы ұйымы; курорттық медицина негіздері зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Тауартану
    Несиелер: 4

    Осы пән шеңберінде азық-түлік тауарларының тауартану негіздері; азық-түлік тауарларының сапасын бағалау және сақтау тәсілдері; азық-түлік тауарларының негізгі топтарының тауартану сипаттамасы; қосалқы тауарлар; астық ғылыми тауарлары; жеміс-көкөніс тауарлары; дәмдік тауарлар; кондитерлік тауарлар; тағамдық майлар; сүт тауарлары; жұмыртқа және жұмыртқа тауарлары; ет тауарлары; балық тауарлары; тағамдық концентраттар; балалар тағамы өнімдері зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON2

    кәсіби қызметте мейрамхана мен қонақ үй менеджментінің негізгі функциялары мен жүйелерін қолдана білу

  • Код ON5

    клиенттерге қызмет көрсету бағдарламасын құру; осы салада сапалы қызмет көрсету және дұрыс тамақтануды ұйымдастыру

  • Код ON7

    мейрамхана мен қонақ үй бизнесінде бухгалтерлік есеп пен аудитті жүргізу білімі мен дағдыларын тәжірибе жүзінде қолдану

  • Код ON1

    Қазақстанның тарихи дамуының негізгі заңдылықтарын талдау, әлеуметтік-саяси процестерді түсінуде философиялық, қоғамдық-саяси, психологиялық, экологиялық білімдерін қолдану

  • Код ON9

    қонақ үй және мейрамхана қызметтерін арығын зерттеудің заманауи ғылыми қағидаттары мен әдістерін қолдана білу қабілетін көрсету

  • Код ON4

    Қазақстан Республикасының мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі кәсіпкерлік туралы заңнамасының негіздерін және осы саладағы басқа нормативтік құқықтық актілерді білу

  • Код ON6

    қонақ үй және мейрамхана қызметінде, тұтынушыларға қызмет көрсетудің жаңа формаларында инновациялық технологияларды қолдана білу

  • Код ON10

    қонақжайлылық кəсіпорындарда бизнесті басқару, бәсекелестік ортада нарықтық жетістіктерге жету; мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі кәсіпорындарға бизнес-жоспар құра білу

  • Код ON3

    сатылымның негізгі әдістері мен ережелерін қолдану, өнімді сату кезінде туындайтын проблемалық жағдаларды шешу

  • Код ON8

    мейрамхана және қонақ үй бизнесі саласындағы кәсіпорындардың қызметіне талдау жасау және баға беру

  • Код ON11

    мейрамхана мен қонақ үй бизнесінің кәсіби қызметін ұйымдастыруда, сондай-ақ тұлға аралық және мәдениетаралық қарым-қатынасты ұйымдастыруда сауатты жазу және сөйлеу дағдыларына ие болу

  • Код ON12

    қойылатын талаптарды ескере отырып,мейрамхана мен қонақ үй бизнесіндегі мекемелерді жоспарлай алу және жобалай білу

Top