Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07202 Азық – түлік өнімдерінің технологиясы (сала бойынша) в Инновациялық Еуразия университеті

  • Ғылым тарихы мен философиясы
    Несиелер: 5

    С1 және С2 халықаралық стандарттар деңгейінде ғылымның тарихы мен философиясын игеру. Кәсіби және ақпараттық маңыздылығын түсіну. Ауызекі сөйлеу тілінің ерекшелігі мен айтылу нормасы: ағылшын тілінің айтылуы. Мәтіннің тұжырымдамалық, құрылымдық және коммуникативті тұтастығы, оның бірлігі. Ауызша және жазбаша нысандарда мазмұндау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 5

    Қоғам, мәдениет, тарих және халық туралы ғылымдардың қалыптасу процесі. Ғылыми жұмысты ұйымдастыру: эволюциялық теорияның құрылымы, белгілері, өлшемдері мен принциптері. Оқыту бағдарламасында көзделген тақырыптар шегінде шет тіліндегі тілдік қарым-қатынас. Коммуникативтік құзыреттер: лингвистикалық, әлеуметтік-мәдени, стратегиялық, прагматикалық және т.б.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері
    Несиелер: 5

    Тамақтану - бұл тағам туралы ғылым. Тамақ өнеркәсібінде нарықтағы ғылыми әзірлемелердің сапасы маңызды рөл атқарады. Біріншісі адам денсаулығына әсер етеді. Ашыған сүт өнімдерін тексеру қатаң сәйкестікте жүргізілуі керек

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 3

    Басқару психологиясының теориясы, тарихы және әдіснамасы. Оқыту процесіндегі адамның танымдық іс-әрекетінің психологиясы. Қазіргі білім беру жағдайында психологиялық әдістер, білім сапасын арттыру жолдары. Педагогикалық қарым-қатынас психологиясы. Магистранттардың әлеуметтік-психологиялық және басқарушылық ойлауы. Тұлға басқару субъектісі және объектісі ретінде. Қазіргі әлемдегі басқару психологиясының өзекті мәселелері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғары мектептің педагогикасы
    Несиелер: 5

    Педагогика – жоғары оқу орнының магистранттарын даярлаудың педагогикалық жүйесіндегі міндетті пән болып табылатын ғылым. Жоғары білім берудің қазіргі мәселелері және ғылымның даму деңгейі. Магистранттардың ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізу қабілеті және оларды оқытуда практикалық қолдану. Магистранттың оқу үрдісіндегі ғылыми-зерттеу жұмысы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдерді өндіргенде екінші реттік шикізатпен пайдалану
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерін түрі бойынша сұрыптау. Қайта өңделген материалдардың экономикалық және экологиялық төлемдерін пайдаланыңыз. Екінші реттік шикізатты алу үшін экологиялық қауіпті қалдықтарды өңдеу қажет.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ғылыми экспериментті ақпараттық үлгілеу, жоспарлау және жүргізу
    Несиелер: 5

    Ғылыми эксперимент жүргізу, пайдалануды басқару, ашық жүйелердің қауіпсіздігі, қорғаныс, бағдарламалық және аппараттық құралдар, қауіпсіз автоматтандырылған жүйелерді құру технологиясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жануарлар мен өсімдіктердің биотехнологиясы және селекциясы
    Несиелер: 5

    Өсімдік селекциясы мен биотехнологияны енгізу және шолу. Өсімдіктер генетикасы. Генетикалық құрылым; аллельдер, гендер және ДНҚ. Полиплоидия. Өсімдіктердің репродуктивті жүйелерінің биологиясы. Өсімдік өсіру конвейері. Өсімдіктер мен жануарлар селекциясындағы генетикалық талдау. Генетикалық және геномдық құралдар мен ресурстар. Ауылшаруашылық дақылдарының эволюциясы. Жануарлар өсімдіктерінің молекулалық биологиясы. Трансгенді организмдерге қойылатын нормативтік талаптар. Өсімдіктерді, өсімдіктердің молекулалары мен жасушаларын іріктеуде биотехнологиялық әдістерді қолдануды ұйымдастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ауыл шаруашылығы қалдықтарын қайта өңдеу және оларды екінші рет пайдалану
    Несиелер: 5

    Жануарлар мен құс шаруашылығының жетілген өнімдерін өңдеу және қолдану принциптері және инженерлік тұрғыдан органикалық жанама өнімдер. Қалдықтардың сипаттамасы, жүйелер мен технологиялардың сипаттамасы, сондай-ақ қолдану принциптері. Қалдықтарды басқару, биохимиялық / биологиялық процестер және қоршаған ортаға ықтимал әсер ету. Қайта өңдеу кәсіпорындары мен қалдықтардың қайталама шикізат ресурстарын биотрансформациялау тәсілдері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қазіргі замануи биотехнология және азық-түлік өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Биотехнологиялық тағам өндірісінде қолданылатын биообъектілер. Биотехнологиялық тағам өндірісінің негізі. Микроорганизмдерді өсіру. Микроорганизмдердің өсу кезеңдері. Тамақ өнеркәсібі үшін микробиологиялық синтез өнімдерінің түрлері. Қазіргі биотехнологиялар: тәжірибеде қолданылуы, этикалық мәселелер және т.б. Диагностикалық және емдік биотехнологиялар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Азық-түлік өнімдерін сақтаудың заманауи технологиялары
    Несиелер: 5

    Маңызды қоректік заттар және олардың қызметі. Белоктардың, липидтердің және көмірсулардың технологиялық процестердегі негізгі түрленулері. Мал және өсімдік шикізатынан тағам өнімдерін өндіру негіздері. Азық-түлікті сақтаудың теориялық негіздері

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жоғары мектептің заманауи білім беру технологиялары
    Несиелер: 5

    Білім берудегі мемлекеттік саясат. Қазіргі оқыту технологияларына қойылатын дидактикалық талаптар. Жоғары білім беру жүйесіндегі педагогикалық инновациялар. Педагогикалық қызметтегі ақпараттық технологиялар. Білім берудегі қазіргі білім беру технологияларының ерекшеліктері. Оқу процесін ұйымдастырудың тиімділігін қамтамасыз ету үшін АКТ

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Биологиялық және шикізат ресурстарын ұтымды пайдаланудың жаңа технологиялары
    Несиелер: 3

    Экожүйелердегі биоценотикалық қатынастардың түрлері. Қазақстан Республикасы мен жердің биоалуантүрлілігінің дәрежесін, Қазақстан Республикасы аумағының ботаникалық-географиялық және биогеографиялық бөлінуін флора мен фаунаның өзгешелігі дәрежесі бойынша салыстырмалы талдау. Аналогия құру, биоәртүрлілік моделін жасау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Азықтық индустрияда ғылыми зерттеулерді жобалау және ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Тамақ өнеркәсібіндегі зерттеулердің мақсаттары мен міндеттерін қою. Ақпаратты жинау, талдау және өңдеу, қорытындылау және қорытынды жасау. Теориялық зерттеудің математикалық әдістері және әдіснамасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Биотехнологиялық өндірістердің микробиологиялық негіздері
    Несиелер: 5

    Биотехнологиялық өнімдердің әлемдік нарығының қазіргі жағдайы. Биотехнологияның микробиологиялық аспектілері. Микроорганизмдердің өнеркәсіптік биотехнологиясын және оларды қолдану саласын дамыту. Бастапқы және қайталама метаболиттердің биотехнологиялық өндірісі. Мұнай және тау-кен өнеркәсібіндегі биотехнологиялық әдістер. Қоршаған ортаны қорғаудағы микроорганизмдердің биотехнологиясы. Микроорганизмдер генетикасы, мутация және рекомбинация, плазмидтер, трансформация, трансдукция. Пробиотикалық препараттар өндірісі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Азық және өндіруші салаларда қәзіргі ғылым проблемалары
    Несиелер: 3

    Ғылым мен практиканың жетістіктеріне негізделген білімдерді қалыптастыру, тамақ өнімдерін өндіру әдістері туралы идеялар, қазіргі заманғы технологияларды және биотехнологияны, технологияларды және қаптау материалдарын шығарудың мәселесі мен үрдістерін қалыптастыру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Азық өнімдердің сапа қауыпсыздығын қамтамасыздандыру
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерінің сапасы өндірушіге байланысты. Азық-түлік өнімдерінің сапасын, стандарттарға сәйкестігін, қолданылатын шикізаттың құрамын, оның ішінде хош иістендіргіштерді, тәттілендіргіштерді, биссорбенттерді, қышқылдандырғыштарды, антиоксидантты қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Биотехнологияның жетістіктері мен келешегі
    Несиелер: 5

    Биотехнологиялық процестер. Ақуыздардың, биопестицидтердің, ферменттер мен амин қышқылдарының микробиологиялық өндірісі. Жаңартылатын энергия көздерінің биотехнологиялық өндірісі. Гендік модификацияланған организмдер. Нанотехнология. Биотехнологияның жетістіктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Биотехнологиядағы экологиялық-гигиеналық нормалау және бақылау
    Несиелер: 5

    Биотехнологиядағы экологиялық нормалау және бақылау. Қазақстан Республикасының экологиялық қауіпсіздігі және орнықты дамуының экологиялық негіздері. Қалдықсыз өндірістерді құрудың негізгі принциптері. Биологиялық синтез өнімдері биологиялық фактор ретінде. Өсімдік материалдары мен қалдықтарының биоконверсиясы. Биоремедиация ұғымы, оның принциптері. Экологиялық факторлардың уыттылық әсеріне әсері. Қоршаған ортадағы улы заттар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қоршаған ортадағы химиялық заттардың токсикометриясы
    Несиелер: 5

    Экологиялық токсикология. Экотоксикологияның негізгі түсініктері. Уытты заттардың түрлері - ыдырайтын және ыдырамайтын. Дәрілердің уыттылығына әсер ететін факторлар. Сигма тәрізді қатынастар, токсикологияның салдары. Экологиялық факторлардың уыттылық әсеріне әсері. Қоршаған ортадағы улы заттар. Негізгі пестицидтердің токсикологиясы биотрансформация, биомониторинг, бағдарламалар мен биомониторинг параметрлері, биоиндикатор тұжырымдамасы, биоиндикатор топтары және мысалдар. Уыттылықты бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Тамақ өнеркәсібі салаларындағы озық техника
    Несиелер: 5

    Технологиялық өндіріс желілері және инновациялық технология. Технологиялық жабдықтағы аспалы жолдар мен конвейерлер. Конвейерлер, операция аралық көлік жүйелері, тамақ өнімдерін өңдеуге арналған жабдықтар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Биотехнологиядағы қазіргі заманауи әдістер
    Несиелер: 5

    Биологиялық және химиялық материалдарды пайдалану кезіндегі зертханалық қауіпсіздік әдістері. Ақуызды анықтау және сандық талдау, ДНҚ-ның негізгі процедуралары, соның ішінде шектеудің бөлінуі және гель электрофорезі. Биотехнология зертханасына кіріспе, зертханалық қауіпсіздік және құжаттама, зертханалық өлшеулер мен математикалық шешімдер және ортаны дайындау. Асептикалық әдістер, спектрофотометрия және график салу, сүзу және центрифугалау, ақуызды анықтау және сандық анықтау. ДНҚ-ның бөлінуі және электрофорез. Полимеразды тізбекті реакция.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Азық-түлік өнімдерін өндірудегі биотехнологиялық процестер
    Несиелер: 5

    Жануарлар организміндегі әр түрлі топтағы дәрілік заттардың әрекетінің мәнін зерттеу; өндірістік процестерді, биологиялық өнімдердің физикалық-химиялық қасиеттерін; дәрілік заттардың фармакологиялық әсер ету механизмін және олардың жануарлар мен құстар ағзасындағы биотрансформациясын; дәрілік заттар мен биологиялық өнімдерді стандарттау және сертификаттау принциптері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Биологиялық активті заттар мен қоспалар өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Биологиялық белсенді заттар мен қоспаларды өндіру технологиясы: радиопротекторлар, энтеросорбенттер, бисорбенттер, қышқылдандырғыштар, беттік белсенді заттар, тәттілендіргіштер, антиоксиданттар, хош иістендіргіштер, тағамды ластаушы заттар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Тамақ өнеркәсібі салаларындағы озық технология
    Несиелер: 5

    Тамақ өнеркәсібі технологияларының қазіргі мәселелері мен даму перспективалары. Тамақ өнеркәсібіндегі ресурстар мен энергияны үнемдеу мәселелері. Тағамды тұрақтандыру әдістері. Микроорганизмдер мен ферменттерге жоғары қысымның әсер ету ерекшеліктері. Тамақ өнеркәсібінің прогрессивті техникасы мен технологиясының тұтас көрінісі. Дәстүрлі, аралас және дәстүрлі емес тағам өнімдері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Код ON3

    Этикалық және әлеуметтік қағидаттар негізінде шығармашылық ойлауды қалыптастыру үшін ақпаратты іздеу және талдау, сондай-ақ қазіргі заманғы ақпараттық-коммуникативтік технологиялардың көмегімен тамақ өнеркәсібі саласындағы техникалық проблемалар мен міндеттерді шешу негізінде жаратылыстану-ғылыми бейіндегі зерттеулер көздеріне шолу жасауды жүзеге асыру

  • Код ON1

    ҒЗЖ процесінде жаратылыстану-ғылыми бейіндегі пәндердің негізгі заңдарын, ережелері мен құбылыстарын, шикізаттың құрамы мен қасиеттерін тәжірибелік зерттеулерді көрсету, тамақ өнімдерін әзірлеу кезінде инновациялық технологиялар мен сапаны бақылау әдістерін қолдану, сондай-ақ отандық және әлемдік тамақ индустриясының жай-күйі мен даму перспективалары туралы түсінікке ие болу

  • Код ON5

    Стандартты емес жағдайлар кезінде ғылыми зерттеулер бағдарламасын орындау кезінде дербес шешімдер мен іс-қимылдар қабылдау, нәтижелер алу үшін белгісіздігі жоғары аймақта күрделі міндеттерді шешу, қолдану салалары бойынша азық-түлік өнімдері технологиясы қызметі саласында кәсіби өсу және одан әрі өз бетінше білім алу үшін жеке жауапкершіліктің жоғары деңгейіне ие болу

  • Код ON2

    Тамақ өнімдерін өндіру саласында іргелі ғылыми білімді қолдану және кәсіби қызметте ғылыми дүниетаным негізінде проблемаларды шешу үшін белсенді азаматтық ұстанымды көрсету

  • Код ON4

    Ғылыми ақпаратты хабарлау, идеяларды ұсыну және мәселенің өзектілігі мен оларды шешудің нақты дәлелі, зерттеу нәтижелері бойынша қорытынды жасау, ойларды дәл, дәйекті және дәйекті түрде білдіру, сөйлеу логикасының коммуникативті қасиеттерін және фактілердің сенімділігін немесе олардың сәйкессіздіктерін тіларалық қарым-қатынастың кең ауқымында сақтау

Top