Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07202 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Мұхаммед Хайдар Дулати атындағы Тараз өңірлік университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Модернизация, инновациялық және қор үнемдейтін технологиялар жағдайында тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізе алу, стратегиялық басқара алу дағдылары бар жоғары білікті магистрлерді дайындау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Шет тілі (кәсіби)
«Green culture» аясында шикізат қауіпсіздігі мен сапасы'
Басқару психологиясы
Жоғары мектеп педагогикасы
Шикізат пен азық-түлектердің сапасына және қауіпсіздігіне сараптама жүргізу'
Заманауи кезеңдегі Қазақстандағы тағам өнеркәсібінің даму концепциясы'
Ғылым тарихы мен философиясы
Тамақ өнімдерін өндіру процестерінің ғылыми негіздері'
Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің инженерлік негіздері'
Стратегиялық менеджмент
Шикізат және тамақ өнімдері қауіпсіздігінің химиялық және биологиялық аспектілері''
Тамақ технологиясының теориялық және қолданбалы аспектілері'
Функционалды және құрамдас тамақ өнімдерін өндіру'
Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі замануи технологиялық машиналары'
Азық-түлік шикізатының және тамақ өнімдерінің ластануы
Азық-түлік өндірісіндегі нанотехнологиялар мен наноматериалдар'
Инженерлерге арналған кәсіпкерлік
-
2 Оқу жылы
Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің ғылыми-зерттеу мен инновация негіздері'
Тамақ өндірісі технологиялық процестерін математикалық үлгілеу және оптималдау'
Ғылыми зерттеу әдістері
Эксперименталдық нәтижелерді өңдеу әдістері'
Тамақтану ғылымының теориялық және тәжірибелік негіздері'
Наноинженерлік зерттеулер негіздері
Жаңа тағам өнімдеріне арналған шикізаттарды өңдеу технологиясы'
Жаңа заманғы тамақ өнімдерінің технологиясы'
Тамақ өнеркәсібіндегі ғылыми зерттеулеріндегі компьютерлік технологиялар'
Тамақ өнімдерін өндіруге генетикалық модифицирленген объектілер'
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби салада заманауи тілдік және коммуникациялық құзыреттілікті қолдану
- Қауіпсіз азық-түлікті тағамын өндіру үшін кәсіби қызметте жаңа технологияларды игеру білімін пайдалану
- Тамақ өнімдері өндірісінің фундаменталды және тәжірибелік ғылыми негіздері туралы білімін тәжірибеде қолданады
- Ғылыми зерттеулер мен кәсіпкерліктің негіздері мен әдістері туралы білімді кәсіби тәжірибеде қолдану
- Сапа көрсеткіштері жоғары тағам өнімдерін алу мақсатында тағам технологиясының теориялық аспектілері туралы білімдерін тәжірибеде қолданады
- Тәжірибеде процестерді модельдеу әдістерін және заманауи тағамдық жабдықтарды игеру білімін пайдаланады
- Ұйым жұмысын белсендіру, ұйымдағы кадрларды сауатты жұмыс істеуге жұмылдыру мақсатында басқару іс-әрекетінде психологиялық және педагогикалық әдістер мен принциптерді қолдану