Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M08203 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы (1,5ж. бейіндік) в Қазақ ұлттық аграрлық университеті

  • Малшаруашылығы өнімдерін өндірудің инновациялық технологиясы
    Несиелер: 5

    Мал шаруашылығын жедел дамыту. Осы мақсатты жүзеге асырудың маңызды тәсілдерінің бірі мал шаруашылығындағы негізгі қорларды жаңарту және оларды сапалы жаңғырту, оның ішінде жануарлардың генетикалық әлеуетін өсіру және толық іске асыру есебінен жүзеге асыру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент
    Несиелер: 2

    Менеджменттің даму динамикасын ескере отырып, бәсекелес орта жағдайларында жұмыс істейтін ұйымдардағы процестер мен құбылыстарды түсіну үшін кең ғылыми басқарушылық көзқарасты, дүниетанымды, кәсіби құзіреттілікті қалыптастыру. Икемді бейімделген ұйымдық құрылымдар құру, ұжымдық басқарудың инновациялық әдістері мен технологиялары

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Селекцияның теориялық негіздері
    Несиелер: 5

    Ауыл шаруашылығы жануарлары тұқымдарын шығару мен жетілдірудің теориялық негіздері. Тұқым және популяция жөнінде ілімнің генетикалық негіздері. Дүние жүзіндегі және Қазақстан Республикасындағы мал тұқымдарын шығарудың заманауи ерекшеліктері. Онтогенезді сұрыптау жұп тандау жұмыстарын басқарудың теориялық негіздері. Селекциялық генетикалық-математикалық әдістер. Тұқымаралық будандастыру мен гибридтеудің селекциялық генетикалық негіздері. Инбридингтің генетикалық мәні.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ауыл шаруашылығы жануарлары мен құстарының тетіктелген тамақтануы
    Несиелер: 4

    Пән магистранттарда ауыл шаруашылығы жануарлары мен құстарын, бағалы өндірушілерді, зат алмасуы бұзылған жануарларды және олардың биологиялық ерекшеліктерін толық егжей-тегжейлі тамақтандыруды ұйымдастыру дағдыларын қалыптастыруға арналған. Диеталар мен тамақтандыру нормалары олардың түрлері мен жас ерекшеліктеріне сәйкес келуі керек

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мал шаруашылығындағы генетикалық ресурстарды басқару
    Несиелер: 5

    Әлемдегі және Қазақстандағы ауыл шаруашылығы жануарларының негізгі түрлерінің генетикалық ресурстарының қазіргі жағдайы. Ауыл шаруашылығы жануарларының тұқым түзуде және жетілдірілген тұқымында әлемдік генетикалық ресурстарды пайдалану. Селекцияның генетикалық-популяциялық негіздері; малдың қазіргі тектік қорын жетілдіру және жаңа тұқымдарын құру жолдары; Мал шаруашылығын қарқындату жағдайында гендік қор ресурстарын пайдалану

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік саласындағы жобаларды басқару
    Несиелер: 7

    Кәсіпкерлік қызметтің, басқару шешімдерінің әлеуметтік маңыздылығын зерттейді. Ол ең алдымен кәсіпкерлердің өмірлік ұстанымына, талантына, дүниетанымына, теориялық білімі мен практикалық дағдыларына, экономикалық белсенділігіне байланысты ұлттық экономиканың бәсекеге қабілеттілігінің маңыздылығымен таныстырады. Кәсіпкерлік қызметте инновациялық технологияларды пайдалану, кәсіби міндеттерді шешу үшін қажетті ақпаратты жүзеге асыру және іздеу дағдыларын қалыптастырады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 2

    Пәннің негізгі мақсаты - болашақ магистрдың кәсіби қызметінде ағылшын тілін белсенді меңгеру дағдылары мен қабілеттерін одан әрі дамыту негізінде шет тілін оқытудың халықаралық стандарттарының шеңберінде коммуникативтік құзыреттілікті жүйелі түрде тереңдете білу. Магистранттың дағдыларын дамытудағы негізгі принциптер: - ғылыми ақпарат алу және беру үшін мамандық бойынша ағылшын тіліндегі әдебиеттерді оқу; - Аудармалар, аннотациялар, рефераттар түріндегі алынған ақпаратты тіркеу; - магистрлік мамандығына және ғылыми жұмысына байланысты тақырыптар бойынша ағылшын тілінде әңгіме жүргізу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мал шаруашылығындағы ғылыми зерттеулер әдіснамасы
    Несиелер: 5

    Ғылыми жобаларды әзірлеу және оларды басқара білуі. Зерттеудің теориялық базасын анықтау техникасы. Мал шаруашылығында зерттеу жүргізу әдістері және эксперименттік деректерді биометриялық өңдеу тәсілдері. Экономикалық әсерді бағалау технологиясы бар өндірістік, статистикалық, математикалық және аналитикалық әдістер. Патенттік құқықтарды рәсімдеуі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ірі қара мал етін және сүтін өндіру технологиясы
    Несиелер: 6

    Сиыр сүтін және етін өндіру технологиясы. Сүт пен ет өндірудің технологиялық жүйелері. Сүт пен ет өндіру үшін қолданылатын құрал-жабдықтар. ҮЦЖ сүт өндіруде сиырларды азықтандыру және сүттейтүін ұйымдастыру, технологиялық жүйені басқару. Сиырлардың сүт пен ет өнімділігін жоғарылату үшін бұқалардың ұрығын дұрыс таңдай білу. Асылтұқымды шаруашылықтарда бонитировка жүргізу Қазіргі заманғы талаптарға жауап беретін шетелдік өндірістің техникалық және технологиялық инновацияларын енгізу, төлдерді өсіру мен бордақылаудың, етті бағыттағы малды күтіп-бағудың біріздендірілген технологиясы, Өндірістік жүйелерді механикаландыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 2

    Пән психологияны басқару психологиясының тақырыбын, сипатын, міндеттері мен құрылымын, оның психологиялық зерттеулер әдістерін және оны зерттеудің негізгі тәсілдерін қарастырады. Басқару әрекетіндегі тұлға психологиясын, танымдық әрекет психологиясын перцептивтік, мнемикалық және ойлау ұрдістерін басқару қызметтінде зерттейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қой еті мен жүнін өндіру және өңдеу технологиясы
    Несиелер: 6

    Қой етінің өнімділігінің көрсеткіштері қой етінің өндірісі мен өңделуінің ұтымды технологиясын әзірлеу және енгізу, қой етінің өнімділігін өлшеудің көрсеткіштері, сатылым, сандық және сапалық көрсеткіштері, ағзаның биологиялық жетілу көрсеткіштері, морфологиялық үлгілер, сою қасиеттері, ет қалыптасуы, еттің өсіп келе жатқан қойларын өңдеу технологиясы және экономикалық тиімділігі. Қой жүнін өндіру және өңдеу технологиясы – жүн және өңдеуге арналған әдістер мен тәсілдердің жиынтығы, жоғары сапалы жүн және оның құрамы, түрлері және техникалық қасиеттері, қойларды қырқу мен оны ұйымдастыру, жүндерді жіктеу тәсілдері, сұрыптау және жүн жуу. Жүннің барлық түрлерінің жалпы өнімінде қой жүнінің үлесі 96% құрайды

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Бизнес шешімдерді модельдеу
    Несиелер: 4

    Шешім қабылдау процесімен танысу, бастапқы мәселені ресімдеуден бастап, компьютердегі математикалық модельді құру және шешу арқылы шешімді талдауға және басқарушылық шешімді қалыптастыруға дейін. Математикалық модельдерді құру және шешу және осы шешімдерді компьютерде талдау дағдыларын қалыптастыру. Басқару шешімдерін таңдау үшін міндеттердің өндірістік, көліктік және қаржылық модельдерін қарау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жылқы шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән өнімді бағыттағы жылқылардың биологиялық және өнімділік ерекшеліктерін. Жылқы етін өндіретін табындардың тиімді құрылымын. Етті бағытта жылқы төлін өсіруді. Жылқыларды бордақылау және жайып семіртуді. Жылқылардың сүт өнімділігін. Маусымдық және тұрақты қымыз фермасына биелерді бағалау және сұрыптауды. Қымыз өндіретін заманауи технологияларын. Сауын биелерді және олардың құлындарын азықтандыру және күтіп бағуды. Жылқы еті мен бие сүтінен қымыз өндірудің экономикалық тиімділігін қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Конфликтология
    Несиелер: 4

    Пәнде конфликтологияның негізгі категориялары, қақтығыстық технологияларды жанжалды басқару типологиясы қарастырылады. Курста қақтығыс жағдайында адамның мінез-құлқы туралы теориялар, тиімді қарым-қатынас технологиялары және қақтығыстың ұтымды мінез-құлқы зерттеледі. Жанжалдарды шешудегі келіссөздер процесінің психологиясын, жанжалдарды шешу технологиясы ретінде медиация қолданады. Қоғамдағы қақтығыстар, ұйымдардағы қақтығыстар, жанжалдар мен стресстер қарастырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Құс шаруашылығы өнімдерін өнеркәсіптік өндіру негіздері
    Несиелер: 5

    Курсты толық аяқтағаннан кейін ізденуші, өнеркәсіптік құс шаруашылығының ұлттық-экономикалық маңызы. Өнеркәсіптік құс шаруашылығының жай-күйі мен даму перспективалары. Ауылшаруашылық құстарының биологиялық ерекшеліктері. Асылдандыру әдістері. Селекция әдістері. Іріктеу және таңдау. Құстармен асылдандыру. Жұмыртқа және ет өнімділігі. Тағамдық жұмыртқаларды бағалау әдістері. Инкубациялық жұмыртқаларды бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Код ON6

    Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру және қайта өңдеудің технологиялық процестерінің күрделі тәуелділіктері мен теорияларын, құбылыстарын, зерттелетін фактілерін білу және түсіну.

  • Код ON1

    Мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің инновациялық технологияларын кәсіби деңгейде қолдану, ауыл шаруашылығы жануарлары мен құстарының тетіктелген тамақтануы

  • Код ON2

    Мал шаруашылығындағы ғылыми зерттеулердің әдіснамасын білу және түсіну, кәсіпкерліктегі жобаларды басқару әдістерін білу, конфликтология және бизнес-шешімдерді модельдеу

  • Код ON5

    Қой, жүн және құс өнімдерін өндіру мен өңдеудің технологиялық процестерінің принциптерін түсіну және әдістерін білу.

  • Код ON4

    Селекцияның теориялық негіздерінің дәлелдерін тұжырымдау және мал шаруашылығындағы генетикалық ресурстарды басқару саласындағы мәселелерді шешу.

  • Код ON3

    Ауыл шаруашылығы малдарының селекциясы және мал шаруашылығындағы генетикалық ресурстарды басқару саласындағы практикалық міндеттерді шешу үшін білімдерін қолдану

Top