Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B11102 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті

  • Тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 5

    Тамақтану кәсіпорындарында қызмет көрсету мынадай элементтерден тұрады: келушілерді қарсы алу және орналастыру, тапсырыстарды қабылдау және ресімдеу, өндіріске тапсырыстарды беру, буфет өнімдерін алу және беру, тапсырыс берілген жеңіл тағамдарды, тағамдарды, сусындарды алу және беру, клиенттермен есеп айырысу.

  • Экономикалық теория негіздері
    Несиелер: 5

    Экономикалық теорияның негізгі бағыттарының қорытындыларына негізделе отырып, үй шаруашылығы, фирма, ұлттық және әлемдік экономика деңгейінде экономиканың жұмыс істеуі мен дамуын анықтайтын экономикалық құбылыстың мәнін ашатын негізгі ұғымдар мен теориялық ережелерді зерттейді

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • «Мәңгілік ел» құндылықтары пәнаралық байланыс
    Несиелер: 5

    Курс аясында "Мәңгілік ел" ұлттық идеясы контекстінде ұлттық сана-сезімнің, ұлттық тәрбиенің, этникалық әлеуметтендіру мен бірегейліктің, ұлтаралық қарым-қатынас мәдениетінің мәні оқытылады. Курс ұлттық сана-сезімнің, ұлттық рухтың, патриотизм рухының, тарихи сананың және әлеуметтік есте сақтаудың жоғары деңгейдегі қоғамның әлеуметтік белсенді мүшелерін тәрбиелеуге бағытталған; біздің мемлекетіміздің тұрақтылығын, тәуелсіздігін, қауіпсіздігін сақтау жөніндегі белсенді және батыл іс-қимылдарға дайын, басқа да мәдениет өкілдерімен сындарлы диалог құруға қабілетті кәсіби шеберлік пен бәсекеге қабілеттілік рухын қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Дінтану
    Несиелер: 5

    Курстың мазмұны қазіргі қоғамдағы иудаизм, даосизм, конфуциандық, буддизм, христиандық, католицизм, православие, протестантизм, ислам дінінің мәнін, пайда болу тарихын, дамуын, рөлі мен орнын зерттеуге бағытталған. Пән негізгі діни бағыттар туралы білім; конфессияаралық қарым-қатынас, толеранттылық мәдениеті; діни экстремизм идеологиясына қарсы тұру және дәстүрлі емес тоталитарлық діни бірлестіктердің, қозғалыстар мен мәдениеттер әсері бойынша құзіреттілік қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжай индустриясының негіздері
    Несиелер: 5

    "Қонақжайлылық индустриясының негіздері" пәнінің мақсаты қонақжайлылық индустриясының қызмет етуінің теориялық жағдайлары мен қолданбалы мәселелерін баяндау, студенттерді қонақ үй және мейрамхана қызметтерінің қазіргі нарығымен, қонақжайлылық саласындағы кәсіпорындардың қызмет етуін ұйымдастыру негіздерімен таныстыру болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Междисциплинарный курс "Экономика предприятий гостеприимства"
    Несиелер: 5

    бұл қонақжайлылық қағидаттарына негізделген, қонақтарға деген достықпен сипатталатын қызмет түрлерінен тұратын кәсіпкерлік саласы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Экология және өмірге қауіп төндіретін өмір салты
    Несиелер: 5

    Пән тірі организмдердің тіршілік ортасымен өзара әрекеттесуін, биосфераның даму заңдылықтарын, жалпы экологиялық жүйелер мен биосфераның қызмет етуін, сондай-ақ антропогендік және табиғи шығу тегі жағымсыз әсерлерден Техносфера жағдайында Алғашқы медициналық көмек көрсету және адамды қорғау тәсілдерін оқытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Микроэкономика
    Несиелер: 5

    Курс белгілі бір экономикалық субъектілердің қызметі деңгейінде экономикалық механизмнің жұмысын зерттеуге, экономикалық теорияны зерттеу барысында алынған теориялық білімді бекітуге, шектеулі ресурстар жағдайында ұтымды экономикалық ойлау дағдыларын игеруге, сондай-ақ осы салада жүргізілген мемлекеттік саясаттың негізінде бағалауға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • «Кәсіби бағытталған тіл» пәнаралық курсы._2
    Несиелер: 3

    Студенттердің халықаралық кәсіби ортаға интеграциялануына және кәсіби ағылшын тілін мәдениетаралық және кәсіби қарым-қатынас құралы ретінде пайдалануға мүмкіндік беретін шетел тілінде кәсіби бағдарланған коммуникативтік құзыреттілігін қалыптастыру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Макроэкономика
    Несиелер: 5

    Курс экономиканы тұтастай қарастырады, оны тауарлар мен қызметтер өндірісінің жалпы көлемі мен өсуі, инфляция мен жұмыссыздық деңгейі, валюта айырбастау бағамдары және тұрақты экономикалық өсу жағдайларын қамтамасыз ету үшін төлем балансының жай-күйі зерттейді

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Майнор" Кәсіпкерлік жобалар " Кәсіпкерлік
    Несиелер: 5

    Курс кәсіпкерліктің теориялық және әдістемелік негіздерін қарастырады, кәсіпкерлік қызметті ұйымдастыру және талдау мәселелерін, оның тиімділігін бағалауды зерттейді, кәсіпкерлікті дамытуды мемлекеттік реттеу және қолдау тетігін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • "Қонақжайлылық индустриясының психологиясы мен этикасы" пәнаралық курсты
    Несиелер: 5

    «Қонақжайлылық индустриясының психологиясы мен этикасы» курсын оқу барысында студенттер қазіргі заманғы этика психологиясының негізгі теориялық мәселелерімен болашақ кәсіби қызметінің ерекшелігімен байланыста танысады. Курс соңында студент ұйымдағы адамның мінез-құлқын қандай психологиялық факторлар анықтайды, адамдардың бірлескен іс-әрекетін ұйымдастыруда қандай психологиялық мәселелер туындайды, жетекшінің іс-әрекетінің тиімділігіне қандай факторлар әсер етеді, ұйымдағы адамдардың іс-әрекетін уәждеуді қалай қамтамасыз етеді және тағы да басқа өзекті психологиялық мәселелерді түсінуі тиіс.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экономикадағы математика
    Несиелер: 5

    Курс студенттердің экономикалық есептерді моделдеуге, талдауға және шешуге көмектесетін математикалық аппаратты меңгеруіне; студенттердің кәсіби қызмет саласындағы процестер мен құбылыстарды зерттеуге және болжауға мүмкіндік беретін математикалық әдістерді меңгеруіне; өзіндік зерттеулер жүргізу дағдылары мен біліктерін қалыптастыруға; өз жұмысын жетілдіру жолдарын ғылыми іздестіруге ұмтылысты дамытуға бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақ үй сервисінің мәдениеті
    Несиелер: 5

    «Мейрамхана және қонақ үй сервисінің мәдениеті» базалық пәндердің бірі ретінде, мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі саласындағы мамандарға шешім қабылдауға көмектесетін теориялық тұжырымдамалар мен әдістемелердің бай таңдауымен сипатталады. Пәннің мазмұны мейрамханалық және қонақ үй сервисі мәдениетінің негізгі түсініктері мен бөлімдерін, сервис мәдениетінің негізгі бөліктерін, психологиялық, этикалық, эстетикалық, ұйымдастырушылық, сервис мәдениетінің бөліктерін зерделеуді қамтиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • «Кәсіби бағытталған тіл» пәнаралық курсы_1
    Несиелер: 3

    "Кәсіби бағдарлы тіл" пәнін оқытудың мақсаты кәсіби-бағдарлы сөйлеудің барлық формаларының икемділігін жетілдіру, сонымен қатар болашақ кәсіби қызметінде өндірістік процесте оларға қажетті коммуникативтік және мәдениетаралық құзыреттілікті дамыту болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамхана және қонақ үй шаруашылығы
    Несиелер: 5

    "Мейрамхана және қонақ үй шаруашылығы" курсы мейрамхана және қонақ үй шаруашылығын дамытудың теориялық және қолданбалы мәселелерін қарастыруға бағытталған. Студенттер мейрамхана және қонақ үй шаруашылығын ұйымдастырудың негізгі функциялары мен ерекшеліктерімен танысады, өзінің болашақ кәсіби қызметінде білімді қолданудың практикалық іскерліктері мен дағдыларын қалыптастырады. "Мейрамхана және қонақ үй шаруашылығы" пәнін оқытудың мақсаты – студенттерде мейрамхана және қонақ үй шаруашылығы, мейрамханалар мен қонақ үйлердің қызметтері мен түрлері, өндірістік үй-жайлар мен олардың жабдықтары, мейрамхана және қонақ үй шаруашылығының инженерлік-техникалық жабдықтары туралы тұтас түсінік қалыптастыру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесін ұйымдастыру және жоспарлау
    Несиелер: 5

    "Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесін ұйымдастыру және жоспарлау" курсының мазмұны мейрамхана және қонақ үй бизнесін жоспарлау және ұйымдастыру туралы негізгі түсініктер мен бөлімдерді оқытудан тұрады; студенттерді мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесін ұйымдастыру және жоспарлау; мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесін ұйымдастыру ерекшеліктерін қарастыру; Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесін ұйымдастыру және жоспарлау жүйелерімен танысу саласында жүйелі білімді қалыптастыруға мүмкіндік береді.;

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Майнор "Кәсіпкерлік жобалар" Бизнес-жоспарлау
    Несиелер: 5

    Пәнді оқыту мақсаты - студенттерде сыртқы және ішкі ортаның көптеген және үнемі өзгеретін жағдайларын ескере отырып, жақын және ұзақ мерзімді перспективаға бизнес-жоспарлаудың ғылыми-қолданбалы аппаратының қалыптасуына ықпал ету, сондай-ақ болашақ мамандарды стратегиялық жоспарлау, болжау, инвестициялық және қаржылық жоспарлау сияқты аралас пәндердің ғылыми тәсілдері мен құралдары арқылы бизнес-жоспарлаудың қолданбалы міндеттерін жүзеге асыруға дайындау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризм және қонақ үй бизнесіндегі бухгалтерлік есеп
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу туристік кәсіпорындарда бухгалтерлік есепті ұйымдастыру жүйесін қарастыруға, туристік және қонақ үй қызметтерін жылжытудың практикалық дағдыларын меңгеруге, сондай-ақ туристік және қонақ үй бизнесінің шығындары мен кірістерінің есебін зерделеуге мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Салықтар және салық салу
    Несиелер: 5

    Осы курсты оқыту нәтижесінде тыңдаушы Салық кодексін зерттеу негізінде салық жеңілдіктерін, арнайы салық режимдерін пайдалана отырып, теориялық біліммен қатар болашақта жеке, шағын немесе орта бизнесті қалыптастыру бойынша траекторияны жоспарлай және құра алады, экономиканың нақты секторын салықтық оңтайландынуды жүргізе алады, заңды және жеке тұлғалардың салық ауыртпалығының деңгейін анықтай алады., бұрын жүргізілген салықтық реформалардың тәжірибесін ескере отырып, сондай-ақ ситуациялық міндеттерді шешу арқылы салық декларацияларын ресімдеу және салық бағдарламаларын пайдалана отырып, сандық базаға ақпарат енгізу кезінде заңды және жеке тұлғалардың жекелеген салық түрлерін есептеу дағдылары қалыптасады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесі
    Несиелер: 5

    "Мейрамхана және қонақ үй бизнесі" курсы мейрамхана және қонақ үй бизнесінің дамуының теориялық және қолданбалы мәселелерін қарастыруға бағытталған. Студенттер мейрамхана-қонақ үй бизнесін жоспарлау мен ұйымдастырудың негізгі принциптері мен функцияларын қарастырады, өзінің болашақ кәсіби қызметінде білімді қолданудың практикалық іскерліктері мен дағдыларын қалыптастырады. Пәнді оқытудың мақсаты – студенттерде қонақ үй бизнесі туралы тұтас түсінік қалыптастыру, туристік индустрияны және оның құрамдас бөлігін-әлемнің жекелеген елдері мен аймақтарындағы қонақ үй бизнесін дамыту факторларын қарастыру

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кейтеринг және банкеттік қызмет көрсету
    Несиелер: 5

    қоғамдық тамақтандыру саласы алыс нүктелерде қызмет көрсетумен байланысты, оның ішінде үй-жайда және көшпелі қызмет көрсетуде компаниялар мен жеке тұлғалардың қызметкерлерін тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша мердігерлік қызметтер көрсететін барлық кәсіпорындар мен қызметтер, сондай-ақ әр түрлі мақсаттағы іс-шараларға қызмет көрсетуді және дайын аспаздық өнімді бөлшек сатуды жүзеге асырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Шикізат пен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    азық-түлік өнімдерін өңдеуді, дайындауды және сақтауды тамақтанатын ауруларды жұқтырудың алдын алатын тәсілдермен сипаттайтын ғылыми пән. Кәдімгі тамақтану нәтижесінде ұқсас аурулардың екі немесе одан да көп жағдайларының пайда болуы тамақ ауруының өршуі деп аталады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарының өндірісін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    ПОП жіктелуі. ПОП жабдықтауды ұйымдастыру. Қойма және ыдыс шаруашылығын ұйымдастыру. Өндірісті жедел жоспарлау және технологиялық құжаттама. Өндіріс құрылымы. Қосалқы үй-жайлардың, тарату және дайын өнімнің бракераж жұмыстарын ұйымдастыру. Еңбекті ұйымдастыру және нормалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Азық түлік өнімдерінің тауартануы
    Несиелер: 5

    Азық-түлік өнімдерінің тауартану саласындағы білімді қалыптастыру: тауартанудың теориялық негіздері. Азық-түлік тауарларының сапасын бағалау әдістері. Астық тауарлары. Жаңа піскен және қайта өңделген көкөністер. Жаңа піскен және өңделген жемістер. Тағамдық майлар. Сүт және сүт өнімдері. Ет және ет тауарлары. Балық және балық тауарлары. Жұмыртқа және жұмыртқа тауарлары. Алкогольді, алкогольсіз және алкогольсіз сусындар

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Пәнаралық курс "Мейрамхана ісі техникасының негіздері'
    Несиелер: 5

    Мейрамхана ісі техникасы саласындағы білімді қалыптастыру: жабдықтарды жіктеу. Машина бөлшектері. Электр қондырғылары. Тамақ өнімдерін механикалық өңдеуге арналған жабдықтар. Көкөністерді өңдеуге арналған машиналар. Ет пен балықты өңдеуге арналған машиналар мен механизмдер. Тамақ өнімдерін жылумен өңдеуге арналған жабдық.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ұлттық және шетелдік асүй технологиясының ерекшеліктері
    Несиелер: 5

    Әлемнің әр түрлі халықтарының ұлттық асүйінің ерекшеліктері: ұлттық және шетелдік асүйдің халық мәдениетін дамытудағы рөлі. Қазақ ұлттық тағамдары. Жақын шетел халықтарының асүйлері. Асүйдің ерекшеліктері және еуропа елдерінің аспаздық артықшылықтары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Майнор "Кәсіпкерлік жобалар" Тәуекелдерді басқару
    Несиелер: 5

    Тәуекелдерді басқару курсы тәуекелдерді алдын ала басқаруды, бар тәуекелдерді үздіксіз бағалауды және осы процестерді жобаның немесе бизнес - процестің бүкіл өмірлік циклі ішінде шешімдер қабылдау бойынша жалпы қызметке интеграцияны білдіреді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейманхана және мейрамхана менеджменті
    Несиелер: 5

    Пәннің мазмұны - студенттерге басқару практикасына қонақ үйлер мен мейрамханаларды басқару принциптері мен әдістеріне негізделген нарықтық аспектілерді енгізуге мүмкіндік беретін білім беру; әртүрлі меншік түріндегі қонақ үйлер мен мейрамханаларды басқару жүйесінің бөлімшелері мен қызметтерінің қызметін талдауды үйрету; басқару шешімдерін қабылдауға, келіссөздер жүргізуге, қызмет көрсету персоналын тиімді басқаруға үйрету.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Брондау жүйелері
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттерге әлемдегі және Қазақстандағы ең кең таралған туристік, қонақ үй және мейрамхана қызметтерін брондау және резервтеу бағдарламаларымен танысуға мүмкіндік береді - Amadeus, Galileo, Worldspan, Sabre, Сирена, Эдельвейс, Тур-1. Пәннің мақсаты турды қалыптастыру үшін ақпаратты алу, сақтау, өңдеудің негізгі әдістерін, тәсілдерін және құралдарын меңгеру дағдыларын дамыту болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Мейрамхана және қонақ үй маркетингі
    Несиелер: 5

    - қонақ үй кәсіпорындары үшін маркетингтік бағдарламаны құруды және оның орындалуын бақылауды үйренеді; - қонақ үй кәсіпорны, тауарлық белгі, тауарлық белгі үшін корпоративтік сәйкестендіруді дамыта білу; - қонақ үй қызметтерін тұтынушыларға маркетингтік зерттеулер жүргізудің практикалық әдістерін меңгеру; - сатып алушылардың мінез-құлқына әсер ететін факторларды анықтау; - қонақжайлылық кәсіпорындарында тиімді өнім, баға және сату саясатын әзірлеу; - қонақ үй кәсіпорындары үшін маркетингтік коммуникацияны дамыту технологиясын игеру және оның тиімділігін есептеу «Мейрамхана бизнесі және қонақ үй бизнесі маркетингі» курсының бағдарламасын меңгеру барысында студенттер мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесіндегі маркетингтік қызметтің теориялық және әдіснамалық аспектілерін қарастырады. Пәнді оқу нәтижесінде алынған білім, дағдылар мен дағдылар студенттерге болашақта ғылыми, практикалық және қоғамдық қызметте еркін бағыт алуға және білімдерін терең игеруге мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризмдегі логистика пәнаралық курс
    Несиелер: 5

    Пән туристік саланың логистикалық ерекшеліктерін, атап айтқанда, оны ұйымдастыруға және менеджментке логистикалық принциптерді қолданады. Туристік фирмаларды басқаруда логистикалық қағидаттар мен тәсілдерді пайдалану шығындарды азайту және туристерге қызмет көрсету бойынша барлық операцияларды логистикалық үйлестіру деңгейін арттыру жолымен Бизнестің кірістілігін айтарлықтай арттыруға мүмкіндік береді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Майнор"Предпринимательские проекты" управление и реализация
    Несиелер: 5

    - Фирмаішілік кәсіпкерлік жобаларды басқару ерекшеліктерін білу; -бизнес-идеяны, бизнес-модельді және кәсіпкерлік жобаның бизнес-жоспарын жасай білу; - тұрақсыз нарық жағдайында бизнес-модельдерді құру технологияларын меңгеру. Мәселелерді шешу тиісті жүйені қажет етеді, өйткені үш негізгі функция — проблемаларды шешу, шешімдерді іске асыруды басқару, проблемаларды тану және болжау— және шешім қабылдаушыларды ақпаратпен қамтамасыз ету функциясы бір-бірімен тығыз байланысты.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Мейрамхана ісі және қонақ үй шаруашылығының инфрақұрылымы
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқыту мақсаты қонақ үйлер мен мейрамханаларды материалдық-техникалық қамтамасыз етудің біртұтас жүйесі ретінде мейрамхана және қонақ үй бизнесінің инфрақұрылымы туралы ұғымды қалыптастыру, Қазақстанда қонақ үй-мейрамхана бизнесінің қалыптасуының қажетті шарты болып табылады. Пән мейрамхана және қонақ үй бизнесінің инфрақұрылым элементтерін қолдануды және тағайындауды, олардың жағдайын талдауды және нормативтік талаптарды қарастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Инфографика және коммуникация
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты-күрделі ақпаратты аудиторияға дейін тез және түсінікті түрде ұсыну арқылы мәліметтерді визуализациялау. Инфографика құралдары экономиканың кез келген саласы үшін медиалық өнімдер жасауға мүмкіндік беретін бейнелерді, графиктерді, диаграммаларды, блок-схемаларды, кестелерді, карталарды, тізімдерді қамтиды. Инфографика компанияның сыртқы және ішкі коммуникациясын жеңілдету үшін тиімді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризм индустриясындағы сапаны басқару
    Несиелер: 5

    "Туризм индустриясындағы сапаны басқару" курсы туризм және қонақжайлылық саласындағы қызметтерді сертификаттаудың қажетті стандарттары мен ережелері туралы білімді, сондай-ақ ұсынылатын қызметтердің сапасын басқару мен бағалау тәсілдерін, Туризм индустриясы кәсіпорындарындағы қызметтер мен сапа менеджменті жүйесіне қойылатын талаптарды белгілейтін отандық және халықаралық нормативтік құжаттардың мазмұнын зерделеу бойынша өзіндік жұмыс дағдыларын қалыптастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық аясында көңіл көтеру уақытын ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Оқу курсы туризм және қонақжайлылық саласындағы болашақ маманды кәсіби даярлаудың өзекті құрамдас бөлігі болып табылады. Бұл курс туристік демалыстың пайда болу және даму заңдылықтарын, оның ұйымдастыру нысандарын түсінуді қалыптастыруға, анимацияның мәнін және оның түрлерін зерттеуге, туризм саласындағы ойын-сауық индустриясын қарастырады, туристік кешендегі анимациялық команданың жұмысын ұйымдастыруды зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Емдік тамақтану технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән студенттерде емдік тағам өнімдерін дайындау технологиясы төңірегінде білімді қалыптастыруға бағытталған. Пәнді оқу барысында студент диетотерапияның пайда болу себептері мен принциптерін, диеталық тағамдарды дайындау технологиясын меңгереді, геронтологиялық тамақтану мен сәнді диеталардың ерекшеліктерін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы қызметтерді жобалау және технологиясы
    Несиелер: 5

    "Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы қызметтердің технологиясы және жобалауы" курсы аумақтың туристік-рекреациялық әлеуетін тиімді пайдаланудың тұжырымдамалық негіздері мен технологиялары туралы базалық білімді қалыптастыруға, туристік-рекреациялық шаруашылықты аумақтық жоспарлау принциптерімен танысуға; рекреациялық-функционалдық аймақтар мен туристік-рекреациялық инфрақұрылым объектілерін оңтайлы орналастыру үшін аумақтарды ғылыми талдау дағдыларын меңгеруге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Санаторлы-курортты бизнесті ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты саланың барлық түрлері мен формаларындағы кәсіпорындарда санаторлы - курорттық қызметті басқару үшін қажетті білімді, шеберлікті және дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Бұл курс студенттерге шипажайлы-курорттық істі ұйымдастырудың принциптері, әдістері және жаңа тәсілдері туралы түсінік алуға, қызмет тұтынушылары үшін шипажайлы-курорттық өнімді құру және пайда табу технологияларын меңгеруге, шипажайлы-курорттық бизнес саласындағы серіктестермен өзара іс-әрекет және ынтымақтастық туралы түсінік алуға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясында зерттеулер мен ақпараттар
    Несиелер: 5

    Курсты оқу барысында студенттер қонақжайлылық және туризм саласындағы қазіргі заманғы зерттеу бағыттарымен танысады. Қонақжайлылық және туризм индустриясындағы әлеуметтік медианың маңыздылығы, заманауи бизнестегі зерттеулердің мәні мен рөлі, зерттеу түрлері, зерттеулер үшін мәселелерді анықтау ережелері мен алгоритмі, қонақжайлылық индустриясының зерттеулерінде қолданылатын психология әдістері қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы жарнамалық-ақпараттық қызмет
    Несиелер: 5

    Туризмдегі және қонақжайлылық индустриясындағы жарнаманың рөлі. Жарнаманың эволюциясы және негізгі түрлері. Жарнаманың әлеуметтік-психологиялық негіздері. Жарнамалық құралдар және олардың жіктелуі. Туризм және қонақжайлылық индустриясында жарнамалық науқанды ұйымдастыру. Туризмдегі және қонақжайлылық индустриясындағы жарнамалық қызметті жоспарлау. Туризмдегі және қонақжайлылық индустриясындағы жарнамалық қызметті реттеу. Жарнама тиімділігін бағалау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Турқызмет нарығындағы қонақ үйлердің өзара іс-қимыл технологиясы
    Несиелер: 5

    "Турқызмет нарығындағы қонақ үйлердің өзара іс-қимыл технологиясы" курсы туристік және қонақ үй саласы кәсіпорындарының өзара іс-қимыл жұмысы, туристік және қонақ үй кәсіпорындарының негізгі бизнес-процестері және олардың өзара іс-қимылы, іскерлік қарым-қатынас негіздері, туристік және қонақ үй кәсіпорындарының іскерлік коммуникацияларын ұйымдастыру принциптері мен әдістері туралы базалық білімді қалыптастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тауарлар және қызмет көрсетудің сапасын сараптау
    Несиелер: 5

    Тауар сапасын сараптау түсінігі және оның жіктелуі. Сараптаудың жалпы ережелері. Сараптау нәтижесін талдаудағы сандық технологиялар. Сарапшының біліктілік сипаттамасы. Тауар сапасын бағалау әдістері. Қызмет сапасын сараптау ерекшеліктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана дизайны
    Несиелер: 5

    "Қонақ үй және мейрамхана дизайны" курсы студенттердің дизайн және фирмалық стиль құру ерекшеліктерін және олардың қонақ үй кәсіпорнының бәсекеге қабілеттілігіндегі рөлін меңгеруге, сондай-ақ ел экономикасындағы қонақжайлылық индустриясының өсіп келе жатқан рөлін ұғынуға, студенттердің жобалау мәдениеті мен дизайнерлік өнердің дағдыларын қалыптастыруға бағытталған. Практикалық курс графикалық бағдарламалармен жұмыс істеу дағдыларын қалыптастыру және тереңдету мақсатын көздейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Пәнаралық курс қызмет көрсету саласындағы маркетингтік зерттеулер
    Несиелер: 5

    Қызмет көрсету саласындағы маркетингтік зерттеулердің негізгі мақсаты-нарықта ұсынылатын қызметтер клиенттерге жететін тиімді әрекеттерді анықтау. Маркетингтік зерттеулердің арқасында нарықта қызметтерді жылжыту бойынша әзірленген іс-шаралар әлеуетті тұтынушылар көрсетілетін қызметтерге барабар баға бере алады, бұл өз кезегінде нарықта қызметтерді өндіру, өткізу және жылжыту туралы шешім қабылдауды ғылыми негіздеуге мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON7

    Стратегиялық менеджмент пен маркетинг құралдарын пайдалана отырып, қонақжайлылық индустриясы кәсіпорынның және бизнесті жүргізудің стратегиясын әзірлеуде қатысады

  • Код ON11

    Стандарттар талаптарын ескере отырып, тиімді қызмет көрсету бағдарламаларын әзірлейді және іске асырады

  • Код ON1

    Қазақстанның даму тарихын біледі және сыни тұрғыдан ұғына алады, әлеуметтік-саяси білімді тиімді әлеуметтену және өзгермелі әлеуметтік-мәдени жағдайларға бейімделу үшін қолданады

  • Код ON5

    Бағдарламалық қамтамасыз ету мүмкіндіктерін, математикалық әдістерді пайдалана отырып, мейрамханалы-мейманханалық бизнесте практикалық міндеттерді шешу кезінде теориялық білімді қолданады

  • Код ON6

    Қонақжайлылық индустриясында басқару шешімдерін қабылдау үшін микро және макродеңгейде қаржы-экономикалық талдау әдістерін меңгерген

  • Код ON4

    Цифрлық технологиялардың даму тенденцияларын түсінеді және білім беру, әлеуметтік және кәсіби қызметте ақпараттық кеңістікті жобалау үшін АКТ-ның әртүрлі түрлеріне ие болады.

  • Код ON2

    Қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша түрде қарым-қатынас жасайды, практикалық қызмет пен қарым-қатынаста қазақстандық патриотизм мен әлеуметтік жауапкершілікті көрсетеді

  • Код ON10

    Мейрамханалы-мейманханалы қызмет көрсету жүйесінде өндірістік, шаруашылық, логистикалық және басқа да қызметтерді жоспарлау және ұйымдастыру дағдыларын меңгерген

  • Код ON9

    Қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының қызметін реттейтін нормативті-технологиялық құжаттаманы біледі және қолдануға дайын.

  • Код ON8

    Заманауи технологиялар негізінде қонақ үй және мейрамхана бизнесі саласындағы өнімді әзірлеу, ұсыну және жылжыту дағдыларын меңгерген

Top