Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11102 Мейрамхана және қонақ үй бизнесі в «Тұран-Астана» университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Мейрамхана қызметі мен қонақжайлылық саласында заманауи инновациялық технологиялар бойынша білімдері бар, нақты тұтынушылардың қажеттіліктерін қанағаттандыруға бағытталған, қызмет көрсетуде кәсіби дағдылары жоғары білікті мамандарды даярлау; сондай-ақ оның әлеуметтік ұтқырлығы мен еңбек нарығындағы тұрақтылыққа ықпал ететін әмбебап және пәндік құзыреттіліктермен қамтамасыз ету.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы

Пәндер

  • Ғылыми зерттеу әдістері

    Бұл пәнді оқудың мақсаты студенттерді ғылыми қызметтің негіздерімен және «зерттеу іс-әрекеті» барысында қолданылатын әртүрлі әдістермен таныстыру; Осы пәннің шеңберінде мыналар зерттеледі: Ғылыми қызметтің онтологиялық, гносеологиялық, әдіснамалық негіздері, Интегралды ғылыми әдіснамалық парадигма, Ғылыми әдістемелік парадигманың принциптері, Әдістері: концептуалды талдау әдісі, фреймдік модельдеу әдісі, эксперимент әдісі ( педагогикалық), ассоциативті эксперимент әдісі, дистрибутивтік талдау әдісі, когнитивтік-семантикалық талдау, интроспективті талдау және т.б., Студенттердің ғылыми жұмысында зерттеу әдістерін қолдану жоспарын құру

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Инновациялық кәсіпкерлік

    Пәнді оқытудың мақсаты: Инновациялық кәсіпкерлікте білім мен дағдыларды қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Экономикалық ортаның тұрақсыздығымен және қатаң бәсекелестіктің өсуімен сипатталатын бизнесті жүргізудің заманауи шарттары ұйымдардың инновациялық дамуына жоғары талаптар қояды, Бұл оқу пәні студенттердің ғылыми-техникалық, инновациялық және кәсіпкерлік қызметті дамытуға, оны жоспарлауға, инновациялар маркетингіне, технологиялар трансферіне және зияткерлік меншікті қорғауға байланысты білімі мен кәсіби құзыреттілігін қалыптастыруға бағытталған

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Құқық негіздері

    Бұл пәнді оқудың мақсаты – заңнама негіздері және оның қолдану аясы туралы теориялық білім алу, сондай-ақ нормативтік құқықтық актілермен өз бетінше жұмыс істеу дағдыларын меңгеру; Осы пән шеңберінде мыналар оқытылады: Мемлекет және құқық доктринасының негіздері, Қазақстан Республикасының конституциялық құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының әкімшілік құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының азаматтық құқығының негіздері. , Қазақстан Республикасының қылмыстық құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының отбасы құқығының негіздері. Қазақстан Республикасының еңбек құқығының негіздері. Еңбек құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының кәсіпкерлік құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының экологиялық құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының қаржылық құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының салық құқығының негіздері, Қазақстан Республикасының ақпараттық құқығының негіздері. Қазақстан Республикасы

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экология және өмір тіршілігінің қауіпсіздігі

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің экология туралы ғылым ретінде түсініктерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Адам мен қоршаған ортаның өзара байланысы мен өзара тәуелділігі туралы түсініктерін қалыптастыру және тіршілік әрекетінің экологиялық қауіпсіздігін, сондай-ақ кәсіби құзыреттілікті қалыптастыру шеңберінде қазіргі заманның негізгі экологиялық проблемаларын және оларды шешу жолдарын қамтамасыз ету жөніндегі мәселелер шеңберін зерделеу

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • "Қонақжайлылық индустрия мен құқықтық қолдау" модулі (Қонақжайлылық индустрия негіздері)

    Пәнді оқытудың мақсаты: қонақжайлылық индустриясының жұмыс істеу заңдылықтары және қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының жұмысын ұйымдастыру жүйелері туралы түсінік қалыптастыру; Осы пән шеңберінде қонақжайлылық индустриясының даму тарихы; қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жұмыс істеу ерекшеліктері; қонақжайлық индустриясының құрылымы: мәдени-ойын-сауық қызметтері, көлік қызметтері; әлемдік туристік кешеннің сипаттамасы; қонақжайлық индустриясындағы менеджмент пен маркетингтің ерекшеліктері; қонақжайлылықтағы фирмалық стиль зерделенеді

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Шығармашылық жоба

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің шығармашылық ойлауын дамыту, оларды шығармашылық қызметтің заманауи әдістерін игеру, ғылыми сенімдер мен зерттеу дағдыларын қалыптастыру; шығармашылық жобаның тұжырымдамасының мәні, жобаны іске асыру мақсаттары мен стратегиясы, шығармашылық жобалардың түрлері, шығармашылық жобаны әзірлеуге қойылатын талаптар, тұжырымдама, шолу, қорытынды, өнімніңсипаттамасы, маркетингтікталдау, маркетинг және сату, өндірістік жоспар. қаржылық жоспар, қоршаған орта және нормативті кақпараттар, жобаның және сақтандырудың тәуекелдері, жобаға арналған күнтізбелік жоспар, жалпы шығармашылық жобаның дизайны

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері

    Пәнді оқытудың мақсаты: сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл бойынша білім жүйесін қалыптастыру және осы негізде осы құбылысқа қатысты азаматтық ұстанымды қалыптастыру. Осы пәнді оқытудың аясында: Білім алушылардың қазіргі жағдайда мамандардың табысты кәсіби қызметі үшін қажетті кәсіби құзыреттерді игеруі, сондай-ақ білім алушылардың мінез-құлқының сыбайлас жемқорлыққа қарсы моделін және сыбайлас жемқорлықтан бас тартудың қоғамдық ахуалын қалыптастыру, сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл ісінде қазақстандықтардың белсенді азаматтық ұстанымын қалыптастыру

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экономика негіздері

    Бұл пәннің мақсаты студенттерде экономиканың кез келген саласында талдау әдістерін, әдістерін және құралдарын өз бетінше қолдана алатын жаңа экономикалық ойларды дамыту; Осы пәннің аясында біз оқимыз: Экономика және оның негізгі мәселелері, Меншік; Нарық және оның қызмет ету заңдылықтары: Бәсеке және монополия: Кәсіпорын қызметінің экономикалық принциптері; Факторлық нарықтар; Халықтың табысы; Макроэкономика: түсінігі және негізгі макроэкономикалық көрсеткіштер; Экономикалық өсу және экономикалық дағдарыстар; Қаржы; фискалдық жүйе; Ақша жүйесі; Инфляция; Жұмыссыздық; Әлемдік экономика

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мораль және этика

    Пәнді оқытудың мақсаты: дүниежүзілік мәдениет тарихындағы моральдық реттеудің қалыптасуы; Осы пәнді оқытудың аясында: Этика ғылым ретінде, Мораль және оның негізгі сипаттамалары, Этикалық ойдың генезисі мен қалыптасу тарихы, Этика қазақ философиясының өзегі ретінде, Достық, махаббат, неке және отбасының адамгершілік негіздері, Этика және этикет, Этикет мәдениеттің көрінісі ретінде

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық пен қызмет көрсету саласындағы экономика

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің қызмет көрсету саласының салалық сипаты туралы түсініктерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қонақжайлылық индустриясы экономикасының мәні мен ерекшелігі, Қонақжайлылық индустриясы экономикасының құрылымы мен құрамы, Салааралық және өңіраралық өзара іс-қимыл, Қонақжайлылық индустриясының экономикасындағы нарықтық механизм, Қонақжайлылық индустриясы экономикасының қызметтері мен ресурстарының нарықтары, Қонақжайлылық индустриясының экономикасындағы жаһандану

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • "Қонақжайлылық индустрия мен құқықтық қолдау" модулі (Әлемдік қонақ үй шаруашылығы)

    Пәнді оқудың мақсаты: қонақжайлылық индустриясында Экономикалық қызмет түрі ретінде білім қалыптастыру; қонақ үй шаруашылығын жүргізудің озық тәжірибесімен танысу; Осы пән аясында халықаралық қонақ үй индустриясының даму тарихы; қызмет көрсету саласындағы қонақ үй индустриясының рөлі мен маңыздылығы; қонақ үй индустриясының жаһандық тенденциялары мен даму перспективалары; қонақ үй кәсіпорындарының жіктелуі; қонақ үй кәсіпорындарының ұйымдық құрылымы; қонақ үйлердің негізгі қызметтері; қонақ үй қызметіндегі тамақтану кәсіпорындары зерттеледі

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мейманхана және мейрамхана бизнесінің инфрақұрылымы

    Пәнді оқытудың мақсаты: туристік саланы және оның инфрақұрылымын қалыптастырудың негізгі түсініктері мен негіздері туралы тұтас түсінік қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қонақжайлылық индустриясы қызмет көрсету саласының бөлігі ретінде, Қонақжайлылық индустриясының даму тарихы, Қонақ үй шаруашылығы, Мейрамхана шаруашылығы, Қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының инженерлік желілері мен коммуникациялары, ГРП үй-жайларында жинау жұмыстары, Клиенттерге қызмет көрсетуге дайындық, ГРП басқарудың заманауи ақпараттық технологиялары, GRP кадрлық құрылымы, ГРП және олардың жабдықтарын техникалық пайдалану қағидалары, Қонақжайлылық индустриясының тенденциялары мен болашағы

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Қонақ үй қызметін ұйымдастыру

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің қонақ үй бизнесін дамытудың қазіргі тенденциялары туралы теориялық білімдерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Пәннің теориялық негіздері, Қазіргі заманғы қонақ үй мен туроператордың өзара әрекеттесуі, Қонақжайлылық кәсіпорындарының эволюциясы, Орналастыру құралдарының жіктелуі, Басқаруды ұйымдастыру, Қонақ үй кешенінің ішкі құрылымы, Қонақ үй кешенінде тамақтануды ұйымдастыру, Қонақ үй кешенінде қосымша қызметтер көрсету

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Мейманхана және мейрамхана бизнесіндегі бухгалтерлік есеп және аудит

    Пәнді оқудың мақсаты: қонақ үй кәсіпорнындағы кірістер мен қаржылық жоспарлауды басқару жүйесін зерттеу; Осы пәнді оқытудың аясында: Бухгалтерлік есепті ұйымдастырудың теориялық және әдіснамалық негіздері, Ақша қаражаттары мен есеп айырысу операцияларын есепке алу, Негізгі құралдар мен материалдық емес активтерді есепке алу, Өндірістік қорларды есепке алу, Еңбекақы төлеу бойынша персоналмен есеп айырысуды есепке алу, Меншікті қаражат пен қарыздарды есепке алу, Қонақ үй кірістерінің бухгалтерлік және салықтық есебі, Қонақ үй шығындарының бухгалтерлік және салықтық есебі

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Іскерлік коммуникациясы

    Пәнді оқытудың мақсаты: іскерлік қарым-қатынас теориясы мен практикасы саласында білім беру, іскерлік қарым-қатынастың ең тиімді әдістері мен формалары негізінде болашақта кәсіби қызметті жүзеге асыруға мүмкіндік беретін коммуникативтік құзыреттіліктерді қалыптастыру және дамыту; Осы пәнді оқытудың аясында: Іскерлік қарым-қатынас, олардың ерекшеліктері, құрылымы, Іскерлік қарым-қатынастың ерекшеліктері мен формалары, Іскер тұлғаның бейнесі, Бейнелеу, Іскерлік құжаттама, Ұйымдастыру-басқару құжаттамасының сипаттамасы, Еңбек қатынастары бойынша құжаттама, Құжаттаманы басқару (енгізу кезінде өңдеу, есепке алу және сақтау тәртібі, мұрағатқа тапсыру), Электрондық құжат айналымы жүйелері

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Қызмет көрсету саласындағы өзгерістерді басқару

    Цель изучения дисциплины: формирование у студентов представление о закономерностях развития организации и основных подходах к проведению организационных изменений; В рамках данной дисциплины изучается: История развития теории организационных изменений, Основные подходы к организационным изменениям, Инновационное мышление и причины неэффективного его развития как вида сопротивления, Модели организационных изменений , Рефрейминг, реструктуризация.,Модель «кривой перемен» Дж.Дак, Методы и формы проведения изменений в организациях, Организационный анализ компании, Реинжиниринг бизнес-процессов, Концепция всеобщего управления качеством (TQM), Концепция «обучающейся организации», Концепция «Шесть сигм» как инструмент управления изменениями

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Қонақүй кәсіпорындарының инфрақұрылымы

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің қонақ үй кәсіпорнын және оның инфрақұрылымын қалыптастыру негіздері туралы түсініктерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қонақ үй кәсіпорнының жалпы сипаттамасы, Қонақ үйдің тарихи дамуы және кәсіпорын қызметінің сипаттамасы. Қонақ үйлердің ұйымдастырушылық құрылымы

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • "Корпоративтік басқару және маркетинг" модулі (Туризм менеджменті)

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттерде принциптерді, функцияларды, әдістер мен стильдерді, ұйымдастырушылық құрылымдарды, басқару шешімдерін қабылдау әдістерін, менеджменттің тиімділігін зерделеу негізінде туристік ұйымдарды басқарудың жүйелі, кәсіби білімдерін, білікті дағдылары мен дағдыларын қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Осы пән шеңберінде: туризм басқару объектісі ретінде; туризмді басқару жүйесі мен құрылымы; туризм менеджментінің функциялары мен принциптері; менеджмент әдістері; туристік фирманы басқару стилі; туристік фирманың персоналын басқару; қарым-қатынас өнері; іскерлік кездесулер мен келіссөздер өткізуді ұйымдастыру; Қызмет көрсету саласындағы қақтығыстарды басқару; Туризм менеджментінің тиімділігі зерттеледі

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Мейрамхана-қонақ үй бизнесіндегі коммерциялық қызмет

    Пәнді оқу мақсаты: студенттердің кәсіпкерлікті әлеуметтік-экономикалық басқару саласындағы теориялық және практикалық білімдерін қалыптастыру, Қазақстандағы кәсіпкерлік қызметтің басым бағыттары бойынша білім кешені; Осы пәнді оқытудың аясында: Қазіргі қоғамдағы кәсіпкерлік қызмет, Мейрамхана және қонақ үй бизнесінде кәсіпкерліктің ұйымдық-құқықтық нысандары, Мейрамхана деле мен қонақжайлылық индустриясындағы кәсіпкерлік қызметті реттеу, Кәсіпкерлік құрылымдарды басқару, Бәсекеге қабілетті кәсіпкерлік орта, Кәсіпорын

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • "Қонақжайлылық индустрия мен құқықтық қолдау" модулі (Мейманхана және мейрамхана бизнесін нормативті-құқықтық қолдау)

    Пәнді оқудың мақсаты: мейрамхана-қонақ үй саласын реттеудегі негізгі нормативтік және құқықтық заңдарды білу; Осы пән шеңберінде нормативтік-құқықтық қамтамасыз етудің жалпы ұғымы мен көздері; кәсіпкерлік қызметтің ұйымдық-құқықтық нысандары; қызмет тұтынушының құқықтық мәртебесі; шарттарды азаматтық-құқықтық реттеу; РМГ-да тұтынушылардың құқықтарын қорғау зерделенеді

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Қызмет көрсету саласындағы логистика

    Пәнді оқытудың мақсаты: логистика саласындағы болашақ маманның дайындығын қалыптастыру, кәсіпорындарды басқаруда логистиканың заманауи құралдарын қолдана білу.қызмет көрсету салалары. Кәсіпорынның баға саясатын қалыптастыру, баға стратегиясын және ұйымның тактикасын таңдау; Осы пәнді оқытудың аясында: Логистика ұғымы, мақсаттары, міндеттері, тұжырымдамасы, Логистикалық ағындар, Материалдық және ақпараттық ағындар, Логистикалық жүйелер, Логистиканың функционалды бағыттары, Сатып алу логистикасы

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Туризмдегі көліктік қызмет көрсету

    Пәнді оқудың мақсаты: студенттерге әртүрлі көлік түрлерімен туристерді тасымалдауды ұйымдастыру туралы білім беру; Осы пәнді оқытудың аясында: Жолаушылар мен багажды тасымалдау ережелері; туристерге әуе көлігімен қызмет көрсету; авиабилеттерді брондаудың заманауи жүйелері; туристерге темір жол көлігімен қызмет көрсету; туристерге автомобиль көлігімен қызмет көрсету; туристерге су көлігімен қызмет көрсету; жолаушылардың жекелеген санаттарына қызмет көрсету ерекшеліктері

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Аспаздық өнім технологиясы

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің технологиясы туралы білімдерін, шикізатты ұтымды пайдаланудың заманауи идеялары тұрғысынан технологиялық процестерді жүргізудің практикалық дағдылары мен дағдыларын қалыптастыру, өнімнің жоғары сапасын, оның тұтынушылардың өмірі мен денсаулығы үшін қауіпсіздігін қамтамасыз ету; Осы пәнді оқытудың аясында: Қоғамдық тамақтандыру өнімдерін өндірудің технологиялық принциптері, Аспаздық өнімдер технологиясы, Жартылай фабрикаттарды өндіру технологиясы, Көкөністер мен саңырауқұлақтардан жартылай фабрикаттар өндіру технологиясы, Аспаздық өнімдер мен тағамдардың технологиясы, Сорпалар, сорпалардың тағамдық маңызы, Тұздықтар, тұздықтардың тағамдық маңызы, Жарма, бұршақ және макароннан жасалған аспаздық өнімдер

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Минордың 1-ші пәні

    2.2. «Big data және аналитика» қосымша білім беру бағдарламасы. Бұлтты технологиялар 2.3. Жанжал психологиясы қосымша білім беру бағдарламасы. Әлеуметтік психология 2.4. «Интерьердің дизайны» қосымша білім беру бағдарламасы. Заманауи дизайндағы этностиль 2.5. Экологиялық қауіпсіздік қосымша білім беру бағдарламасы. Тіршілік қауіпсіздігі 2.6. «Азаматтық-құқықтық пәндер» қосымша білім беру бағдарламасы. ҚР еңбек құқығы 2.7. «ҚР-дағы қаржы және кәсіпкерлікті есепке алу» қосымша білім беру бағдарламасы. ШОБ қаржыландыру және кредит беру 2.8. «Кәсіпкерлік және бизнес» қосымша білім беру бағдарламасы. Кәсіпкерлік негіздері 2.9. «Сөз өнері» қосымша білім беру бағдарламасы. Риторика және мәдениетаралық коммуникация 2.10. «Тіл және аударма» қосымша білім беру бағдарламасы. Коммуникативтік практика және сөйлеу мәдениеті

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • HR-менеджмент

    Пәнді оқытудың мақсаты: менеджменттің функцияларын, түрлері мен психологиясын меңгеру; орындаушылар ұжымының жұмысын ұйымдастыру негіздері; ұжымдағы іскерлік қарым-қатынас принциптерін игеру; Пән аясында оқытылады:: Менеджмент жүйесінің негізгі элементтері, HR-менеджмент тұжырымдамасына көзқарастар, ұйымдағы HR-менеджердің рөлі мен орнын, қазіргі менеджерге қойылатын талаптарды анықтау, Қазіргі менеджмент әдістемесі туралы кешенді түсінік алу. Сондай-ақ, кәсіпорынды басқарудың принциптері мен әдістері, қазіргі жағдайда кәсіпорынды басқару ерекшеліктері, басқару субъектілері мен объектілері және т. б

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Әлем халықтарының ұлттық асханасы

    Пәнді оқытудың мақсаты: тарихи, діни, ұлттық, әлеуметтік, медициналық, климаттық-географиялық, ақпараттық және идеологиялық аспектілер арқылы студенттердің тамақтану мәдениеті мен дәстүрлері туралы теориялық білімдерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Тамақтану дәстүрлерінің тарихы мен даму кезеңдері, Әлем халықтарының ұлттық дәстүрлері мен тамақтану мәдениеттерін қалыптастыру принциптері, Еуропа халықтарының тамақтану дәстүрлерінің ұлттық ерекшеліктері, АТР елдері халықтарының тамақтану дәстүрлері мен мәдениеті, Әлем халықтарының тамақтану мәдениеттеріндегі сусындардың рөлі, Шай: рәсімдер мен рәсімдер, Әлем халықтарының мерекесі мен дәстүрлері

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 4
  • Тұрақты даму негіздері

    Пәнді оқытудың мақсаты: Студенттерге тұрақты даму принциптері, құндылықтары мен әдіснамасы туралы жан-жақты түсінік беру және қоршаған ортаны қорғау, әлеуметтік әділеттілікті қамтамасыз ету және экономикалық тұрақтылықты қамтамасыз ету мақсатында адам қызметінің әртүрлі салаларында тұрақты тәсілдерді қолдану дағдыларын ұзақ мерзімде дамыту; Осы пәнді оқытудың аясында: тұрақты даму тұжырымдамасы және оның негізгі принциптері зерттеледі, Тұрақтылық идеясының тарихы мен эволюциясы, Қоршаған ортаның тұрақтылығы: қоршаған ортаның ластануы және оның алдын алу әдістері, Табиғи ресурстар мен биоәртүрлілікті басқару, Тұрақты даму және жасыл инвестициялар, Тұрақты тұтыну және өндіріс, Әлеуметтік тұрақтылық және әлеуметтік әділеттілік мәселелері, Тұрақты даму контекстіндегі теңдік және инклюзия, Инновациялар және технологиялар: жасыл технологиялар мен тұрақты дамуға арналған инновациялар, Ақпараттық технологиялар және олардың тұрақтылыққа қол жеткізудегі рөлі, Тұрақты дамудың этикалық аспектілері, Тұрақтылық жағдайында көшбасшылықты дамыту, Жаһандық проблемалар және тұрақты дамудың заманауи сын-қатерлері, Жобалық қызметте тұрақты даму принциптерін қолдану

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақ үй және мейрамхана қызметіндегі салықтар мен салық салу

    Пәнді оқытудың мақсаты: қолданыстағы салық салу жүйесін білетін және Қазақстан Республикасының заңнамасына сәйкес салықтар мен басқа да міндетті төлемдерді есептеу бойынша практикалық дағдылары бар студенттерді оқыту және оқыту; Осы пәнді оқытудың аясында: Қазақстан Республикасының салық жүйесінің ерекшеліктері, салық саясаты, тікелей, жанама салықтарды, басқа да міндетті төлемдерді есептеу механизмі, салықтық әкімшілендіру, мейрамхана және қонақ үй шаруашылығы кәсіпорындарының қызметіне салық салу ерекшеліктері

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Тамақтану және сусындар қызметі

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің тамақтану және сусындар қызметін ұйымдастырудың негізгі ұғымдары, элементтері мен принциптері туралы білімдерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қонақ үйде тамақтануды ұйымдастырудың жұмыс істеу принциптері, Food and Beverage бөлімі, Қызмет көрсету персоналы және олардың функциялары, Тамақтануды ұйымдастыру, Мейрамханалар мен барлар, Тамақтану кәсіпорындарының түрлері және олардың ерекшеліктері, Толық пансионат, жартылай панисон жағдайында тамақтануды ұйымдастыру, тамақтандыру; банкеттерге қызмет көрсету; тағамдар бөлімінің қызметкерлері және пәнді оқу мақсаты: студенттердің тамақтану және сусындар қызметін ұйымдастырудың негізгі ұғымдары, элементтері мен принциптері туралы білімдерін қалыптастыру

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • "Корпоративтік басқару және маркетинг" модулі (Қызмет көрсету саласындағы маркетинг)

    Пәнді оқытудың мақсаты: қызмет көрсету саласын ұйымдастыру жөніндегі маманның қызметіне қатысты маркетингтік жұмысты ұйымдастыру бойынша теориялық білім мен практикалық дағдылар жүйесін беру; Осы пән шеңберінде: туристік маркетингтің теориялық негіздері; Туристік маркетинг жүйесі; нарықты сегменттеу және позициялау; тұтынушылардың мінез-құлқы; Туризмдегі сапаны маркетингтік басқару; Туристік өнімнің баға саясаты; туристік индустрияның тауарлары мен қызметтерін бөлу арналары; туристік маркетингтің коммуникациялары; Бәсекелестік және бәсекеге қабілеттілік; маркетингті жоспарлау; ішкі және халықаралық маркетинг зерттеледі

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • House Keeping қызметінің қызмет көрсету стандарттары

    Пәнді оқытудың мақсаты: House Keeping қызметін ұйымдастырудың негізгі әдістері туралы құзыреттер мен түсініктерді қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: HouseKeeping қызметінің ұйымдық-басқару құрылымы, HouseKeeping технологиясы және қызметін ұйымдастыру, Housekeeping қызметінің сапасын бақылау, қонақ нөмірлерін жинақтау, HouseKeeping қызметінің персоналын басқару, HouseKeeping қызметі ұсынатын қосымша қызмет

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Кәсіби шетел тілі

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің коммуникативті құзыреттілігін игеру, бұл болашақта кәсіби қызметтің әртүрлі салаларында шет тілін қолдануға мүмкіндік береді; Осы пәнді оқытудың аясында: кәсіби салада шет тілінде ауызша және жазбаша сөйлеуді оқыту тәсілдері, мәтіндерді оқу және трансформациялау, кәсіби тақырыптар туралы ақпарат зерделенеді, Сондай-ақ, пәнді оқыту грамматиканың лексикалық материалын, мамандық мәтіндерін және кәсіби бағытты қамтиды, Білім алушы әртүрлі салалардағы кәсіби тақырыптар бойынша қарым-қатынас жасауға және тұтастай алғанда мәдениет деңгейін арттыруға мүмкіндік алады

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағамдар дизайны

    Пәнді оқытудың мақсаты: болашақ мамандардың қазіргі заманғы талаптарға сәйкес ыдыс-аяқ пен кондитерлік өнімдерді жобалаудың негізгі теориялық білімі мен практикалық дағдыларын қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Кесуге арналған құралдар, бұйра құрылғылар мен ойықтар, көмекші құрылғылар, сәндік бөлшектер, Ыдыс-аяқтарды жобалаудың негізгі тенденциялары, Ыдыс-аяқ құрамының түсініктері мен заңдары, Құралдар, құрылғылар және сәндік бөлшектер, Қарапайым суық және ыстық сусындарды дайындау және безендіру

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мейрамхана ісіндегі тамақ өнімдерін өндіру технологиясы

    Пәнді оқытудың мақсаты: мейрамхананы басқарудың негізгі әдістері мен әдістерін, мейрамхананы дамыту тұжырымдамасын, қызмет көрсету әдістері мен әдістерін зерттеу; Осы пәнді оқытудың аясында: Мейрамхананың, бардың сипаттамалары және олардың мамандануы, Асхана ыдыстары, аспаптар мен іш киімдер, Үстелді орнату, Қызмет көрсету заттарын оларды пайдалануға дайындау ережелері, Қонақтар аймағында жұмыс істейтін қызметкерлер үшін "sideduties" құрастыру тәртібі, Мейрамхана залының қызметшілері, Лауазымдық нұсқаулықтар: мақсаты, құрастыру ережелері, орындалуын бақылауды ұйымдастыру, Мейрамхана түріндегі тамақтану орындарындағы бағыныштылық иерархиясының түрлері, Даяшылардың еңбегін ұйымдастыру әдістері

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық менеджер имиджі

    Пәнді оқудың мақсаты: студенттерге қонақжайлылық менеджерінің имиджін қалыптастыру және имиджді қалыптастыру мәселелері туралы білім беру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қонақ үй кәсіпорнын басқару және басқару ерекшеліктері, Имиджология ғылым ретінде, Қонақжайлылық менеджерінің имиджін басқару, Қарым-қатынас мәдениетінің ажырамас бөлігі ретінде қонақжайлылық менеджерінің имиджін құру, Қонақжайлылық менеджерінің имиджін қалыптастыру технологиясы, Компания имиджінің негізі ретінде басшылар мен бағыныштылардың іскерлік қатынастарының этикасы, Фирманың имиджі, Кеңсе имиджі, Қоғамдық қатынастар жүйесіндегі Имиджмейкинг

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі іскерлік қарым-қатынас мәдениеті

    Пәнді оқудың мақсаты: студенттерді қызмет көрсетуші персоналдың қызметі саласындағы іскерлік қарым-қатынас мәдениетімен және сөйлеу этикетімен таныстыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Іскерлік қарым-қатынас мәдениеті туралы түсінік, Қонақ үй және мейрамхана бизнесінің психологиялық мәдениеті, Қонақ үй және мейрамхана бизнесінің этикалық мәдениеті, Қонақ үй және мейрамхана бизнесінің эстетикалық мәдениеті, Қонақ үй және мейрамхана бизнесінің ұйымдастырушылық мәдениеті, Қонақ үй және мейрамхана бизнесінің жарнамалық мәдениеті, Қонақ үй және мейрамхана бизнесінің корпоративтік мәдениеті, Қонақ үй және мейрамхана бизнесі мәдениетін қалыптастырудағы имидждің рөлі

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Қонақ үй кешендері мен мейрамханалардың инновациялық жобалауы

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің қонақ үй-мейрамхана бизнесін ұйымдастырудағы инновация саласындағы негізгі ұғымдар туралы білімдерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қонақ үй-мейрамхана бизнесіндегі инновациялық қызметтің теориялық негіздері, Мейрамхана-қонақ үй бизнесі инновациялық басқару нысаны ретінде, Мейрамхана-қонақ үй бизнесін инновациялық басқарудың тұжырымдамалық негіздері, Қонақ үй-мейрамхана бизнесіндегі инновациялық кәсіпкерліктің рөлі, Мейрамхана-қонақ үй бизнесінің шағын кәсіпорындарының инновациялық қызметінің ерекшеліктері, Мейрамхана-қонақ үй бизнесін басқаруды ұйымдастыру бойынша шетелдік тәжірибе

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Минордың 2ші пәні

    2.2. «Big data және аналитика» қосымша білім беру бағдарламасы. Үлкен деректер жүйелерінде ақпаратты бөліп өңдеудің теориялық негіздері 2.3. Жанжал психологиясы қосымша білім беру бағдарламасы. Жанжал психологиясы 2.4. «Интерьердің дизайны» қосымша білім беру бағдарламасы. Интерьердегі тоқыма 2.5. Экологиялық қауіпсіздік қосымша білім беру бағдарламасы. Экология және орнықты даму 2.6. «Азаматтық-құқықтық пәндер» қосымша білім беру бағдарламасы. ҚР экологиялық құқығы 2.7. «ҚР-дағы қаржы және кәсіпкерлікті есепке алу» қосымша білім беру бағдарламасы. ШОБ қаржылық есебі және есептілігі 2.8. «Кәсіпкерлік және бизнес» қосымша білім беру бағдарламасы. Бизнес-жоспарлауға енгізу 2.9. «Сөз өнері» қосымша білім беру бағдарламасы. Әдеби редактор 2.10. «Тіл және аударма» қосымша білім беру бағдарламасы. Мәдениетаралық коммуникация және іскерлік хат-хабарларды аудару

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылықтағы бизнс-психологиясы

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің туристердің кез-келген қажеттіліктері мен тілектерін қанағаттандыратын қызметкерлердің кешенді қызметі саласында теориялық және практикалық білімдерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қызмет көрсету психологиясы, Қонақжайлылық ұғымы, Қонақжайлылық туристерге қызмет көрсетудің психологиялық аспектісі ретінде, Қызметкерлердің позициясы (психологиялық мәселелер), Клиентке деген көзқарас, Тұлға психологиясы, Кәсіпкерлер қызметінің психологиясы, Тұлғаның әлеуметтік психологиясы

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Тамақтану индустриясында тағам өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі

    Пәнді оқудың мақсаты: студенттерге ойын – сауық бағдарламаларын ұйымдастыру негіздері, Әлеуметтік-мәдени қызмет көрсету саласындағы халыққа қызмет көрсету дағдылары мен тәсілдері туралы түсінік беру; Осы пәнді оқытудың аясында: Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің сапасын қамтамасыз ету, Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің химиялық шыққан ксенобиотиктермен ластануы, Микроорганизмдердің олардың метаболиттерімен ластануы; химиялық элементтермен ластануы, Өсімдік және мал шаруашылығында қолданылатын заттармен және қосылыстармен ластану, Диоксинмен ластану, Оларды тамақ өнімдерінде аналитикалық бақылау, Радиоактивті ластану, Тағамдық қоспалардың қолданылуын бақылау, Детоксикация әдістері

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық бренді

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттерге брендтерді іске асырудың теориялық принциптерін, элементтерін, әдістерін ұсыну және оларды танымал шетелдік және отандық фирмалардың іс-әрекеттері мысалдарында қолданудың практикалық дағдыларын игеру; Осы пәнді оқытудың аясында: Брендингтің мәні брендинг субъектілері, Курсқа кіріспе, Ресей және Қазақстан, Шет елдерде брендингтің қалыптасу және даму тарихы, Ресей мен Қазақстанда брендингтің қалыптасу және даму тарихы, Халықаралық сауда белгілері, Халықаралық маркетингтегі тауарларды орау және таңбалау, Фирманың халықаралық нарықтағы брендингі және бәсекеге қабілеттілігі, Брендинг және баға процесі, Брендбук және маркетингтік келісімшарт, Фирманың халықаралық байланыс саясаты және брендинг, Брендтермен сыртқы нарыққа шығу стратегиялары, Әр түрлі салалардағы Брендинг, Брендинг және маркетингтік коммуникация, Брендтік кеңес беру процесі мен процедуралары

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында қызмет көрсетуді ұйымдастыру

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің қызмет көрсету саласындағы кәсіпорындарда тұтынушыларға қызмет көрсету жүйесі туралы кешенді түсініктерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қонақжайлылық индустриясы ұғымы, Қонақ үй кәсіпорындарының түрлері мен қызметтері, Қызмет көрсету стандарттары, Қабылдау және орналастыру қызметінің қызметі, Брондау түрлері мен әдістері, Нөмірлік қорға қызмет көрсету қызметінің қызметі, Шағын қонақүйлердегі қызметкерлердің жұмыс технологиясы

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Кейтеринг ұйымдастыру

    Пәнді оқу мақсаты: студенттердің кейтеринг-индустрия саласында практикалық дағдыларын қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Тамақтану тамақтану қызметтерін ұсыну нысаны ретінде, Қоғамдық тамақтандыру компанияларының жұмысын ұйымдастыру, Қоғамдық тамақтандыру компанияларының қызметкерлері, Кейтерингтік Компанияның сапа менеджменті жүйесін қалыптастыру, Тамақтандыру компаниясының қызметтерін Маркетинг және жылжыту, Сырттағы қызмет көрсету мейрамханасының жұмысына қажетті жабдық

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Минордың 3ші пәні

    2.2. «Big data және аналитика» қосымша білім беру бағдарламасы. АТ стратегиясын әзірлеу 2.3. Жанжал психологиясы қосымша білім беру бағдарламасы. Қайшылықтарды шешу тренингі 2.4. «Интерьердің дизайны» қосымша білім беру бағдарламасы. Интерьер дизайнын жабдықтау және абаттандыру 2.5. Экологиялық қауіпсіздік қосымша білім беру бағдарламасы. Экологиялық сараптама 2.6. «Азаматтық-құқықтық пәндер» қосымша білім беру бағдарламасы. ҚР отбасылық құқығы 2.7. «ҚР-дағы қаржы және кәсіпкерлікті есепке алу» қосымша білім беру бағдарламасы. Кәсіпкерлік қызметке салық салу 2.8. «Кәсіпкерлік және бизнес» қосымша білім беру бағдарламасы. Бизнесті дамыту және бағалау 2.9. «Сөз өнері» қосымша білім беру бағдарламасы. Жазба сөйлеу стилистикасы мен мәдениеті 2.10. «Тіл және аударма» қосымша білім беру бағдарламасы. Халықаралық тесттерге (IELTS) дайындық

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • "Корпоративтік басқару және маркетинг" модулі (Қонақжайлылық индустриясындағы СММ маркетингі)

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттерде СММ-құралдардың көмегімен бизнесті ілгерілету туралы түсінік қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: SMM стратегиясын әзірлеу: кезеңдері, Мақсатты аудиторияны, брендті және бәсекелестерді талдау, Мақсаттар мен міндеттер қою, KPI өндірісі, Мазмұн тақырыптары мен форматтары, Жылжыту жоспары, Мақсат, Аналитика

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тамақтану индустриясы кәсіпорындарының қауіпсіздік менеджменті

    Пәнді оқу мақсаты: студенттердің азық-түлік шикізаты мен азық-түлік өнімдеріндегі табиғи және антропогендік токсиканттарды аналитикалық бақылау әдістері мен қауіптілік түрлері туралы білім алуы; Осы пәнді оқытудың аясында: Тамақ өнімдерінің негізгі қасиеттері ретінде сапасы мен қауіпсіздігі, Тамақ өнімдерінің сапасын бақылау, Қауіпті фактілерді сәйкестендіру және тәуекелдерді басқару негізінде тамақ өнімдерін өндірудегі сапа менеджменті жүйесінің принциптері, Жұмысты ұйымдастыру, Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін басқару жүйесін енгізу

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қаржылық сауаттылық

    Пәнді оқытудың мақсаты: қаржылық қатынастардың маңызды салаларын көрсететін базалық қаржы-экономикалық ұғымдарды, сондай-ақ қаржы нарығындағы қаржы институттарының кең ауқымымен тиімді өзара іс-қимыл жасауға мүмкіндік беретін дағдылар мен құзыреттерді игеру арқылы студентер арасында қаржылық сауаттылық негіздерін қалыптастыру болып табылады; Осы пәнді оқытудың аясында: Қаржы және қаржы жүйесі туралы түсінік, Негізгі макроэкономикалық көрсеткіштер, Қаржы нарығы, Жеке қаржыландыру, Жинақ және салымдар, Несиелер мен зайымдар, Есеп айырысулар мен төлемдер, Банктер және банктік операциялар, Банк карталарының түрлері, Қор нарықтары, Қаржы пирамидалары және қаржылық алаяқтық, Есептеулер мен төлемдерде пластикалық карталарды қолдану, Ақшаны сақтау айырбастау және аудару

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі бренд-менеджмент

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттерге брендинг саласындағы негізгі құзыреттіліктерді дамыту туралы түсінік беру, яғни болашақта бәсекеге қабілетті сауда белгілерін жасауға, олардың орналасуы мен имиджін анықтауға, фирманың маркетингтік стратегияларын ескере отырып, олардың дамуын басқаруға көмектесетін брендтерді құру және басқару қызметіне студенттердің кәсіби көзқарасын қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Брендті басқару тұжырымдамасы, Брендті басқарудың коммуникациялық саясаты, Брендті жобалау, Брендтің сәйкестендіру жүйесі, Брендті орналастыру және қайта орналастыру, Брендті жылжыту, Брендті Басқару стратегиясы мен тактикасы,Тауар брендтерінің тиімділігін бағалау ребрендинг технологиясы

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қызмет көрсету саласындағы тәуекел

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттерде қызмет көрсету және қауіпсіздік әдістері саласындағы тәуекелдерді анықтаудың ғылыми негіздерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қызмет көрсету саласындағы тәуекелдердің теориялық аспектілері, Қызмет көрсету саласының түсінігі мен мәні, Тәуекелдердің жалпы жүйесіндегі сервис саласының тәуекелдерінің орны, Кәсіпорын қызметіндегі тәуекелдерді басқару

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризмдегі компьютерлік технологиялар

    Пәнді оқытудың мақсаты: кәсіби ойлауды қалыптастыру, графикалық редакторларда, баспа жүйелерінде және мультимедиялық пакеттерде жұмыс істеудің практикалық дағдыларын алу және тереңдету; Осы пәнді оқытудың аясында: графикалық бағдарламалардың негізгі пакеттері: AutoCAD, Adobe PhotoShop, CorelDraw, Негізгі ұғымдар-примитивтер, объектілердің қасиеттері, өлшем бірліктері, координаттар жүйесі, экранда нысандарды көрсету, сурет салу-файл, Орындалған жұмысты сақтау (жылдам сақтау, автоматты түрде сақтау, жаңа атпен көшіру түрінде сақтау), сызбаны ашу және жабу, графикалық редактордан шығу, Қайта құру және қалпына келтіру, Кескіннің орнын ауыстыру және өлшемін өзгерту

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі брондау технологиясы мен жүйесі

    Пәнді оқытудың мақсаты: туристік индустрияда қолданылатын қазіргі заманғы брондау жүйелерінің негізгі түрлері туралы құзыреттер мен түсініктерді қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Тұтынушылардан брондау Тапсырыстарын қабылдау және рәсімдеу, Брондау қызметінің қызметін ұйымдастыру, Қонақ үйдің негізгі функциялары мен қызметтері, Брондау қызметінің жұмыс технологиясын ұйымдастыру, Брондау қызметтері: мақсаттары, негізгі функциялары, персонал құрамы, стандартты жабдықтар, Қызмет көрсету персоналына қойылатын талаптар, Брондау және тапсырыс беру, Қонақтарға қызмет көрсетудің технологиялық циклі, Брондау әдістері, Нөмірлерді брондауға тапсырыстарды рәсімдеу, Қонақ үйлердегі автоматтандырылған басқару жүйелері

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туристік бизнестегі инновациялар

    Пәнді оқу мақсаты: инновациялардың мәнімен, туризм саласындағы инновациялардың түрлері мен ерекшеліктерімен, инновациялық қызметті басқару әдістерімен және инновациялық технологиялармен таныстыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Инновациялық қызметтің мәні мен функциялары, Туристік индустриядағы инновациялардың қазіргі жағдайының ерекшеліктері, Инновациялық процестердегі зияткерлік меншік, Ғылыми-техникалық жаңалықтардың туризмді дамытуға әсері, Туризмдегі инновациялар, Туризмдегі инновациялық технологиялар

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Қонақжайлылық индустриясында сауықтыру қызметін көрсету

    Пәнді оқу мақсаты: студенттердің қонақ үйде қосымша және көмекші қызметтерді ұйымдастыру және жұмыс технологиясы негіздері туралы білімдерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қонақ үйдегі сауықтыру орталығы, оны ұйымдастыру, Қонақ үй класына байланысты сауықтыру қызметтерінің жиынтығы, SPA қонақүйлері мен саябақ қонақүйлеріндегі сауықтыру қызметі, Курорттардағы сауықтыру қызметі, Сауықтыру орталығы қызметкерлерінің функциялары, Талассотерапия, Стоунтерапия, Массаж және оның түрлері, Ароматерапия, Балшықпен емдеу, Су емдеу, SPA және SPA курорттары

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тамақтандыру кәсіпорындары қызметінің техникалық-технологиялық негіздері

    Пәнді оқудың мақсаты: студенттердің дизайн және бренд стилін құру ерекшеліктерін және олардың қонақ үй кәсіпорнының бәсекеге қабілеттілігіндегі рөлін игеру; Осы пәнді оқытудың аясында: Туристік және қонақ үй-мейрамхана кешендерін жоспарлау, Туристік және қонақ үй-мейрамхана кешендерінің түрлері мен жіктелуі, Санаторлық кешендер мен демалыс кешендерін жоспарлау, Туристік және қонақ үй-мейрамхана кешендері үй-жайларының функционалдық топтарын жоспарлау

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мейрамханалардағы тамақтану мәдениеті

    Пәнді оқу мақсаты: Болашақ мамандардың мейрамханаларда тамақтану мәдениетін ұйымдастырудың заманауи формалары мен әдістері саласындағы негізгі теориялық білімдері мен практикалық дағдыларын қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қызмет белгілі бір қызмет түрі ретінде, Қызметке қажеттілік және оның маңызы, Әлеуметтік қызмет, Мейрамхана және қонақ үй индустриясы, Көліктегі қызмет, Тамақтануды ұйымдастыру, Кеңестерге, конференцияларға, көрмелерге сервистік қызмет көрсету, Мейрамханалардағы тамақтану мәдениеті: кәсіпорындағы тамақтану ұйымдары, тамақтану орындарының жіктелуі және оларды жабдықтау, қызмет көрсететін персоналға қойылатын заманауи талаптар

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Ойын-сауық индустриясы

    Пәнді оқу мақсаты: Ойын-сауық индустриясының объектілері, туристердің бос уақытын ұйымдастыру, анимациялық қызмет түрлері, анимациялық бағдарламалар мен іс-шаралардың түрлері туралы білім жүйесін қалыптастыру, игерілген білімді практикалық міндеттерді іске асыру үшін қолдана білу; Осы пәнді оқытудың аясында: Демалыс индустриясы, Демалыс индустриясының қалыптасуының мәні мен ерекшеліктері, Ойын-сауық индустриясының құрамы мен құрылымы, Туристік анимациядағы негізгі ұғымдар, Қонақ үй анимациясын басқарудағы басқарылатын ішкі жүйенің сипаттамасы, Туристік анимациялық қызметтегі ойын бизнесі, Тақырыптық іс-шара, Сценарий жазу, Мерекелік іс-шаралар, Қонақ үйдің ойын-сауық бағдарламалары, Кешкі шоулар

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризм мен қонақжайлылықтағы анимация

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттерді анимациялық қызмет ресурстарын пайдалана отырып, жалпы педагогикалық жұмысқа дайындау; Осы пәнді оқытудың аясында: Туризм бос уақыттың ерекше түрі ретінде, Қазіргі қоғамдағы туризм саласының әлеуметтік-мәдени әлеуеті, Ұлттық және тақырыптық саябақтар туристердің демалысын ұйымдастыратын орын ретінде, Ойын-сауық индустриясының бөлігі ретінде құмар ойындар, Анимация және оның түрлері, Туристік объектінің анимациясы және ұйымдастырушылық құрылымы, Туристік анимациялық бағдарламалар, Отбасылық демалысты ұйымдастыру, Анимациялық қызметтер нарығын сегменттеу

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қазақстан Республикасындағы шипажай-курорттық қызмет

    Пәнді оқу мақсаты: кәсіпорынды басқаруға жан-жақты дайындықты қамтамасыз ету; санаторий-курорттық өнімді құру технологияларын меңгеру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қазақстандағы санаторлық-курорттық істің даму тарихы, Денсаулық сақтау жүйесіндегі және емдеу-сауықтыру туризміндегі санаторий – курорттық іс. Қазақстан Республикасының курорттық-рекреациялық ресурстары, Курортография; емдік туризмнің заманауи ұйымы, Курорттық медицина негіздері

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тауартану

    Пәнді оқу мақсаты: студенттерді ішкі туризмнің негізгі аспектілері мен технологияларымен таныстыру және осы білімді өзінің кәсіби білімін кеңейту саласында қолдану дағдыларын қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Азық-түлік тауарларын тауартану негіздері, Азық-түлік тауарларының сапасын бағалау және сақтау әдістері, Азық-түлік тауарларының негізгі топтарының тауарлық сипаттамасы, Көмекші тауарлар, Астық өнімдері, Жеміс-көкөніс өнімдері, Дәмдік өнімдер, Кондитерлік өнімдер, Тағамдық майлар, Сүт өнімдері, Жұмыртқа және жұмыртқа өнімдері, Ет өнімдері, Балық өнімдері, Азық-түлік концентраттары, Балалар тағамы өнімдері

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тауартану және тамақ өнімдерінің сапасын сараптау

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттерге азық-түлік тауарлары туралы теориялық және практикалық білім беру және олардың сапасын сақтауды қамтамасыз ету, оларды бағалау дағдыларын игеру; Осы пәнді оқытудың аясында: Тауар сараптамасының объектілері, субъектілері, құралдары мен әдістері, Тауартану және астықты және оны қайта өңдеу өнімдерін сараптау; жемістер мен көкөністерді және оларды қайта өңдеу өнімдерін тауартану және сараптау, Тауартану және қант, крахмал және кондитерлік өнімдерді сараптау; тауартану және дәмдік тауарларды сараптау, Тауартану және сүт-май тауарларын сараптау, Ет, ет өнімдері мен жұмыртқа өнімдерін тауартану және сараптау, Балық және балық тауарларын тауартану және сараптау, Азық-түлік тауарларын буып-түю, таңбалау, сақтау және тасымалдау

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық кәсіпорындағы бизнес-жоспарлау

    Пәнді оқытудың мақсаты: студенттердің ұйымдастырудың негізгі мәселелері және саяхат және туристерді қабылдау технологияларының теориялық негіздерін сипаттау туралы түсініктерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қонақжайлылық кәсіпорындарында бизнесті жоспарлау, Кәсіпорынның ішкі ортасын талдау, Нарық құрылымын талдау және нарық сыйымдылығын есептеу, Бәсекелестік ортаны зерттеу, Бизнесті жоспарлау жүйесіндегі баға саясаты, Тарату және сату жүйесі, Кәсіпорынның өндірістік және ұйымдастырушылық жоспарлары, Қаржылық жоспар

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тамақтандыру кәсіпорындарының жабдықтары

    Пәнді оқу мақсаты: студенттердің қонақ үй және мейрамхана кешендерінде заманауи интерьер құру принциптері туралы түсініктерін қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қонақ үй ғимараттарының заманауи сәулет және құрылыс тенденциялары, Қонақ үйлердің ішкі бөлмелерін жиһаздау және эстетикалық безендіру, Қонақ үйлердің ішкі дизайны, Қонақ үй-мейрамхана технологиялық процесінің жиһаздарымен, жұмсақ және қатты жабдықтарымен жабдықталуы, Инженерлік желілер, коммуникациялар, қонақ үй жабдықтары, Қонақ үй кәсіпорнының үй-жайларында жинау жұмыстары, Қонақ үйлер мен олардың жабдықтарын техникалық пайдалану ережелері

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризмдегі Web-технологиялар

    Пәнді оқытудың мақсаты: сайттарды әзірлеудің практикалық дағдыларын үйрену және игеру; Осы пәнді оқытудың аясында: Web-дизайн және интернет-бағдарламалаудың негізгі тұжырымдамалары мен принциптері; web-дизайн және интернет-бағдарламалау негіздері, Сайттарды жобалау негіздері және жобалау технологиялары, бағдарламалау негіздері оқытылады

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Мейманханалар мен мейрамханаларды автоматтандыру

    Пәнді оқу мақсаты: мейрамхана дела мен қонақ үй бизнесі инфрақұрылымы элементтерінің мәні туралы тұтас түсінік қалыптастыру; Осы пәнді оқытудың аясында: Қонақ үйді басқару жүйесі: қонақ үй мен қонақ үйді автоматтандыру, кафені автоматтандыру бағдарламасы, сауда процестері, Қонақ үйді басқару жүйесінде клиенттерге қызмет көрсету саудасын автоматтандыру, Сауданы автоматтандыру мақсаттары, Қонақүйді басқару жүйесінің құрамдас бөлігі ретінде қонақүйді немесе қонақүйді автоматтандыру бағдарламасын қонақүйде қолдану, Кафе мен мейрамхананы автоматтандырудың орындылығы

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Халықаралық экономикалық қатынастар жүйесін және оның мейрамхана мен қонақ үй бизнесі саласындағы орнын білу
  • Қазақстан Республикасының мейрамхана бизнесі туралы заңнамасының негіздерін және осы саладағы өзге де нормативтік актілерді білу
  • Еркін кәсіпкерлік қызмет, экономика, талдау және басқару жұмыстарын жүргізу жағдайында шешім қабылдау үшін алынған білімді қолдану
  • Қонақжайлылық индустриясында қызмет көрсетудің ерекшелігі бойынша білім мен түсінуді көрсету
  • Қызмет көрсету саласындағы ғылыми-техникалық ақпаратты түсіндіру, талдау және өңдеу
  • Дұрыс тамақтану мен сапалы қызмет көрсетуді ұйымдастыру мәселелерінде құзыретті болу; қонақжайлылық саласында бизнесті ұйымдастырумен байланысты кешенді міндеттерді шешу кезінде әртүрлі деңгейлерде басқарушылық шешімдер қабылдау
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесін ұйымдастыруды жоспарлау және жобалау дағдысы болуы тиіс
  • Мейрамхана және қонақ үй қызмет көрсету жүйесінде өндірістік-шаруашылық қызметті ұйымдастыру дағдысының болуы
  • Жаратылыстану ғылымдарының әдістерін кәсіби қызметте қолдана білу, қонақжайлылық саласындағы ғылыми қызығушылықтар немесе зерттеулер шеңберінде өңдеу, талдау және жүйелеудің заманауи құралдарын қолдана білу
  • Кәсіби қызметте мемлекеттік, орыс, ағылшын (және тағы бір еуропалық немесе азиялық) тілдерін қолдану
  • Нормативтік талаптар мен стандарттарға сәйкес деректерді іздеу, жинақтау, алмасу және біріктірілген қызмет көрсету саласының өкілдік құжатын құру
  • Демократиялық қоғамның құндылықтарына назар аудара білу, өзін академиялық адалдық мәдениетінің тасымалдаушысы ретінде сезіну және мейрамхана және қонақ үй бизнесінде академиялық ортаны құру принциптері; қоршаған ортаны сақтау үшін тұрақты даму негіздерін білу
Top