Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B11102 Мейрамхана және қонақ үй бизнесі в «Тұран-Астана» университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Мейрамхана қызметі мен қонақжайлылық саласында заманауи инновациялық технологиялар бойынша білімдері бар, нақты тұтынушылардың қажеттіліктерін қанағаттандыруға бағытталған, қызмет көрсетуде кәсіби дағдылары жоғары білікті мамандарды даярлау; сондай-ақ оның әлеуметтік ұтқырлығы мен еңбек нарығындағы тұрақтылыққа ықпал ететін әмбебап және пәндік құзыреттіліктермен қамтамасыз ету.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы «Тұран-Астана» университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
-
ҰБТ-дағы пәндер География және Шетел тілі
-
Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
-
Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Ғылыми зерттеу әдістері
Инновациялық кәсіпкерлік
Құқық негіздері
Экология және өмір тіршілігінің қауіпсіздігі
"Қонақжайлылық индустрия мен құқықтық қолдау" модулі (Қонақжайлылық индустрия негіздері)
Шығармашылық жоба
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Экономика негіздері
Мораль және этика
-
2 Оқу жылы
Қонақжайлылық пен қызмет көрсету саласындағы экономика
"Қонақжайлылық индустрия мен құқықтық қолдау" модулі (Әлемдік қонақ үй шаруашылығы)
Мейманхана және мейрамхана бизнесінің инфрақұрылымы
Қонақ үй қызметін ұйымдастыру
Мейманхана және мейрамхана бизнесіндегі бухгалтерлік есеп және аудит
Іскерлік коммуникациясы
Қызмет көрсету саласындағы өзгерістерді басқару
Қонақүй кәсіпорындарының инфрақұрылымы
"Корпоративтік басқару және маркетинг" модулі (Туризм менеджменті)
Мейрамхана-қонақ үй бизнесіндегі коммерциялық қызмет
"Қонақжайлылық индустрия мен құқықтық қолдау" модулі (Мейманхана және мейрамхана бизнесін нормативті-құқықтық қолдау)
Қызмет көрсету саласындағы логистика
Туризмдегі көліктік қызмет көрсету
Аспаздық өнім технологиясы
Минордың 1-ші пәні
HR-менеджмент
Әлем халықтарының ұлттық асханасы
Тұрақты даму негіздері
-
3 Оқу жылы
Қонақ үй және мейрамхана қызметіндегі салықтар мен салық салу
Тамақтану және сусындар қызметі
"Корпоративтік басқару және маркетинг" модулі (Қызмет көрсету саласындағы маркетинг)
House Keeping қызметінің қызмет көрсету стандарттары
Кәсіби шетел тілі
Тағамдар дизайны
Мейрамхана ісіндегі тамақ өнімдерін өндіру технологиясы
Қонақжайлылық менеджер имиджі
Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі іскерлік қарым-қатынас мәдениеті
Қонақ үй кешендері мен мейрамханалардың инновациялық жобалауы
Минордың 2ші пәні
Қонақжайлылықтағы бизнс-психологиясы
Тамақтану индустриясында тағам өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі
Қонақжайлылық бренді
Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында қызмет көрсетуді ұйымдастыру
Кейтеринг ұйымдастыру
Минордың 3ші пәні
"Корпоративтік басқару және маркетинг" модулі (Қонақжайлылық индустриясындағы СММ маркетингі)
Тамақтану индустриясы кәсіпорындарының қауіпсіздік менеджменті
Қаржылық сауаттылық
Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі бренд-менеджмент
-
4 Оқу жылы
Қызмет көрсету саласындағы тәуекел
Туризмдегі компьютерлік технологиялар
Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі брондау технологиясы мен жүйесі
Туристік бизнестегі инновациялар
Қонақжайлылық индустриясында сауықтыру қызметін көрсету
Тамақтандыру кәсіпорындары қызметінің техникалық-технологиялық негіздері
Мейрамханалардағы тамақтану мәдениеті
Ойын-сауық индустриясы
Туризм мен қонақжайлылықтағы анимация
Қазақстан Республикасындағы шипажай-курорттық қызмет
Тауартану
Тауартану және тамақ өнімдерінің сапасын сараптау
Қонақжайлылық кәсіпорындағы бизнес-жоспарлау
Тамақтандыру кәсіпорындарының жабдықтары
Туризмдегі Web-технологиялар
Мейманханалар мен мейрамханаларды автоматтандыру
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Халықаралық экономикалық қатынастар жүйесін және оның мейрамхана мен қонақ үй бизнесі саласындағы орнын білу
- Қазақстан Республикасының мейрамхана бизнесі туралы заңнамасының негіздерін және осы саладағы өзге де нормативтік актілерді білу
- Еркін кәсіпкерлік қызмет, экономика, талдау және басқару жұмыстарын жүргізу жағдайында шешім қабылдау үшін алынған білімді қолдану
- Қонақжайлылық индустриясында қызмет көрсетудің ерекшелігі бойынша білім мен түсінуді көрсету
- Қызмет көрсету саласындағы ғылыми-техникалық ақпаратты түсіндіру, талдау және өңдеу
- Дұрыс тамақтану мен сапалы қызмет көрсетуді ұйымдастыру мәселелерінде құзыретті болу; қонақжайлылық саласында бизнесті ұйымдастырумен байланысты кешенді міндеттерді шешу кезінде әртүрлі деңгейлерде басқарушылық шешімдер қабылдау
- Мейрамхана және қонақ үй бизнесін ұйымдастыруды жоспарлау және жобалау дағдысы болуы тиіс
- Мейрамхана және қонақ үй қызмет көрсету жүйесінде өндірістік-шаруашылық қызметті ұйымдастыру дағдысының болуы
- Жаратылыстану ғылымдарының әдістерін кәсіби қызметте қолдана білу, қонақжайлылық саласындағы ғылыми қызығушылықтар немесе зерттеулер шеңберінде өңдеу, талдау және жүйелеудің заманауи құралдарын қолдана білу
- Кәсіби қызметте мемлекеттік, орыс, ағылшын (және тағы бір еуропалық немесе азиялық) тілдерін қолдану
- Нормативтік талаптар мен стандарттарға сәйкес деректерді іздеу, жинақтау, алмасу және біріктірілген қызмет көрсету саласының өкілдік құжатын құру
- Демократиялық қоғамның құндылықтарына назар аудара білу, өзін академиялық адалдық мәдениетінің тасымалдаушысы ретінде сезіну және мейрамхана және қонақ үй бизнесінде академиялық ортаны құру принциптері; қоршаған ортаны сақтау үшін тұрақты даму негіздерін білу