Жаңа білім беру бағдарламасы

6B04108 Қонақжайлылық менеджменті в Каспий университеті

  • Бизнес, экология және құқық
    Несиелер: 5

    экономика және құқық саласында құзыреттерді қалыптастыру, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, экология және тіршілік қауіпсіздігі негіздерін меңгеру, сондай-ақ кәсіпкерлік, көшбасшылық саласында дағдыларды және инновацияларды түсіну және пайдалану қабілетін дамыту.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экономикалық теория
    Несиелер: 4

    Экономикалық теория әртүрлі экономикалық ғылымдардың: салалық (өнеркәсіп, сауда және т.б.) б.); функционалдық (қаржы, несие, маркетинг,) әдіснамалық негізі болып табылады. «Экономикалық теория» курсында студенттерге қоғамның экономикалық құрылымы туралы мағлұматтар беріледі, сонымен қатар негізгі экономикалық заңдар мен әлеуметтік-экономикалық жүйенің эволюциясы туралы білімдер беріледі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мемлекеттік қызметтер және электрондық үкімет
    Несиелер: 5

    Үздіксіз жаңару мен өзгерістің нәтижесінде кәсіпорынның ақпараттық-технологиялық әлеуетін қалыптастыруда маңызды орын алатын, ақпаратты құру, сақтау және түрлендіру процестері туралы студенттердің негіздерді берік және саналы меңгеруін қамтамасыз ететін ақпараттық жүйелер мен компьютерлік дерекқорларды пайдалана отырып, мемлекеттік қызметтер мен электрондық үкіметпен байланысты салаларда студенттердің білімін қалыптастыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Микроэкономика
    Несиелер: 4

    Білім алушылардың «Микроэкономика» курсын меңгеруінің мақсаты – студенттердің экономикалық мәдениетін және экономикалық заңдарды, теориялар мен категорияларды, сонымен қатар микроэкономикалық талдау элементтерін білу арқылы жүріп жатқан процестер мен құбылыстарды бағдарлай білуді қалыптастыру болып табылады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Кәсіптік қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 3

    Оқытудың кәсіби бағыттылығы қағидатын іске асыруды қамтамасыз етуге, қызмет саласында тиісті кәсіби қарым-қатынас жасауға қажетті коммуникативтік құзыреттілікті қалыптастыруға бағытталған. Мамандық тілі негізінде коммуникативтік және тілдік құзыреттілік дағдыларын қалыптастыру, кәсіби дайындықты жетілдіру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Корпоративтік басқару
    Несиелер: 3

    Корпоративтік басқарудың теориялық негіздерін зерттеу. корпоративтік басқару проблемаларын, корпоративтік басқару проблемаларын шешудің қазіргі заманғы әдістерін талдау және диагностикалау дағдыларын алуға және дамытуға мүмкіндік беретін, сондай-ақ отандық және шетелдік ұйымдарда корпоративтік басқарудың қазіргі заманғы ерекшеліктерімен танысады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Менеджмент
    Несиелер: 5

    Басқару процесін зерттеудің ұйымдастырушылық элементтерін, коммуникацияларды және шешім қабылдауды, жоспарлау, ұйымдастыру, үйлестіру және бақылау, команда жұмысы мен көшбасшылық, сондай-ақ өндіріс, маркетинг, қаржы, персоналды басқару сияқты ұйымдағы түрлі функционалдық бөлімдерді зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Макроэкономика
    Несиелер: 5

    Пәнді оқудың мақсаты студенттерге қоғамның экономикалық өміріне мемлекеттің экономикалық саясаты арқылы әсер ететін экономиканың ең өзекті мәселелелерін талдайтын, елдің ұлттық шаруашылығының дамуы мен оның қызмет етуін зерттейтін тұтастай жүйе ретіндегі макроэкономика жайлы білімдерін қалыптастыру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Экономикалық математикалық әдістер
    Несиелер: 3

    Кәсіби қызмет саласына жататын экономикалық процестерді талдау және модельдеу үшін қажетті дайындықты қалыптастырады. Талдау жүйесін дамытудың балама сценарийлерін имитациялау мақсатында экономикалық процестерді эмпирикалық талдаудың математикалық әдістері туралы теориялық білім баяндалады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Басқару есебі
    Несиелер: 4

    Басқару есебі- бұл болашақ есеп саласынағы мамандардың кәсіпкерлік қызметтерінің бухгалтерлік есебін ұйымдастыру, ұйымдарды жедел басқару, оның жұмысының нәтижелерін жедел бақылау және бағалау мақсатында толық ақпаратты дайындау және ұсыну бойынша теориялық білімдері мен практикалық дағдыларын қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Макроэкономикалық талдау
    Несиелер: 5

    «Макроэкономикалық талдау» пәнін оқудың мақсаты – практикалық қызметке қажетті экономикалық білімдерді меңгеру, объективті экономикалық процестерді көрсететін экономикалық ұғымдар мен категорияларды меңгеру, макроэкономикалық жүйеде тиімді басқару шешімдерін таңдау дағдыларын қалыптастыру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Корпоративті қаржы
    Несиелер: 3

    Студенттерді кәсіпорындар, компаниялар, корпорациялар мысалында қаржыны басқарудың негізгі теорияларын, модельдерін және әдістерін практикалық қолдана отырып таныстыру. Ақша ағындарын оңтайландыру және кәсіпорынның құнын ұлғайту мақсатында инвестициялар мен қаржы ресурстарын талдау, жоспарлау және басқару үшін қажетті белгілі бір құралдарды меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Бухгалтерлік есеп және аудит
    Несиелер: 4

    Бухгалтерлік есеп пен аудиттің жалпы теориялық аспектілерін зерделеу: бухгалтерлік есептің тұжырымдамасы мен принциптері, бухгалтерлік ақпараттың сапалық сипаттамалары мен қаржылық есептілік элементтері, бухгалтерлік баланстың құрылымы мен мазмұны, шаруашылық операциялардың әсерінен бухгалтерлік баланста болатын өзгерістер, бухгалтерлік есеп шоттарының сипаттамасы мен қос жазба жүйесін түгендеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Персоналды басқару
    Несиелер: 5

    Персоналды басқарудың мәні мен әдістерін зерттеу; фирманың кадрлық құрамына қатысты білімді қалыптастыру, персоналды дамыту және оқыту; персоналды ынталандыру әдістерін зерделеу; кадрлық саясатты қалыптастыру. Кадрлық басқару шешімдерін қабылдау білімі мен дағдыларын қалыптастыру және персоналды басқару мәселелері бойынша желілік және функционалдық басшыларға консультациялық көмек көрсету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Кәсіби бағытталған шет тілі
    Несиелер: 3

    Кәсіби-бағытталған мәтіндерді рефераттау үшін жазбаша сөйлеуді меңгеру, сондай-ақ шет тілді Кәсіби-бағытталған сөйлеуді одан әрі жетілдіру; Кәсіби-бағытталған шет тілді сөйлеудің барлық формаларының іскерліктерін жетілдіру, сондай-ақ экономика саласындағы болашақ мамандардың коммуникативтік және мәдениетаралық құзыреттілігін дамыту.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Тиімді коучинг және тәлімгерлік
    Несиелер: 6

    Пән студенттерге жеке адамның немесе команданың әлеуетін дамыту, анықтау және барынша пайдалану мәселелері бойынша кеңес беруге үйретуге арналған. Тәлімгерлік проблемаларды шешудің кәсіби дағдыларын дамытады. Оқушылар коучинг, тәлімгерлік және тәлімгерлікті ажырата білуі керек.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Маркетинг
    Несиелер: 5

    Студенттердің маркетинг туралы бастапқы білімдерін, оның маңыздылығы мен қажеттілігі туралы түсініктерін қалыптастыру, сондай-ақ болашақ мамандарға Маркетинг теориясы мен тәжірибесін, сондай-ақ тауарлар мен қызметтерді өндіретін салалардағы маркетингтік қызметтің нақты бағыттары мен технологияларын беру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Статистика
    Несиелер: 3

    Статистика саласындағы теориялық білімді меңгеруді, ақпаратты алу және өңдеу әдістерін қолдану, жалпы мәдени және кәсіби құзыреттерді қалыптастырады. Басқарушылық шешімдерді қабылдау кезінде ақпаратты сандық және сапалық талдау, экономикалық, қаржылық және ұйымдық-басқарушылық модельдерді нақты міндеттерге бейімдеу арқылы құру дағдыларын меңгеру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Кәсіпорын экономикасы (практикум)
    Несиелер: 5

    Кәсіпорындардың шаруашылық қызметінің теориясы мен практикасын, олардың экономикалық процестің басқа қатысушыларымен өзара іс-қимылын зерттеу. Бұл ретте "кәсіпорын" ұғымы экономикалық тұрғыдан қарастырылады және "шаруашылық жүргізу субъектісі"мағынасында қолданылады. Кәсіпорын-бұл тек мүліктік кешен ғана емес, сонымен қатар белгілі бір түрде ұйымдастырылған ұжым.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Маркетингті басқару
    Несиелер: 5

    Студенттердің маркетингте басқарушылық шешімдерді қабылдау дағдыларын қалыптастыруға, маркетинг стратегиясын әзірлеуге, нарықтық жағдайды талдауға, тәуекелдерді талдауға, ұйым қызметінің тиімділігін арттыру үшін Кәсіпорынның сыртқы және ішкі ортасын талдауға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Жеке дамыту модулі (Академиялық хат, дизайнерлік ойлау)
    Несиелер: 4

    Студенттерде ғылыми еңбектерде ойларын қысқа және қол жетімді түрде жеткізе білуді, пайдаланушыны түсінуге, оның проблемасын түсінуге, балама шешімдерді табуға көмектесетін нақты мәселелерді шешу әдісі мен процесін қолдана білуді қалыптастыратын өзара байланысты білім кешенін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Қонақжайлылық индустриясы
    Несиелер: 5

    Туризм және қонақжайлылық инфрақұрылымын зерттеу. Қонақжайлылық индустриясы туристерді, демалушыларды, саяхатшыларды тарту бойынша оң бағдарлама жасауға бағытталған, ал Туризм индустриясы туристерді түрлі елдерге немесе қалаларға жіберу бойынша қызмет көрсетумен байланысты.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Корпоративтік әлеуметтік жауапкершілік
    Несиелер: 3

    Қазіргі ұйымның қызметінде корпоративтік әлеуметтік жауапкершіліктің мәні мен мазмұнын анықтау принциптері, әдістері мен тәсілдері туралы білімді қалыптастыру, әлеуметтік бағдарламаларды әзірлеу және ұйымның әлеуметтік есептілігін құру, бизнес-жоспардың әлеуметтік құрамдас бөлігін әзірлеу және іске асыру саласында практикалық дағдыларды қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Әлеуметтік-мәдени қызмет көрсету
    Несиелер: 5

    Студенттерді әлеуметтік-мәдени сервис саласындағы әртүрлі кәсіпорындарда жаңа жобалар мен істерді құру үдерісі туралы теориялық және практикалық біліммен қамтамасыз ету, идеяның пайда болуынан бастап және өндірістік процестердің жұмыс істеу механизміне дейін, әлеуметтік-мәдени сервистің әр түрлі кәсіпорындарының өндірістері туралы негізгі түсініктерді, технологиялық процестер мен жүйелердің даму заңдылықтарын, әлеуметтік-мәдени сервистегі заманауи технологияларды зерттеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Стратегиялық жоспарлау
    Несиелер: 4

    Теориялық негіздерді зерттеу, кәсіпорын қызметінің стратегиялық жоспарлау әдістемесі мен ұйымдастыруды игеру және студенттердің салалық ерекшеліктерді, жоспарлау деңгейлері мен типтерін ескере отырып қазіргі нарықтық ортада жоспарлау дағдыларын қалыптастыру мен дағдыларын меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Экономикалық талдау (практикум)
    Несиелер: 3

    Шаруашылық процестердің мәні мен мазмұны, оларды бағалау көрсеткіштері туралы теориялық білімді қалыптастыру, шаруашылық қызметтің нәтижелілігін арттыру резервтерін анықтауға, әртүрлі қызмет түрлеріне қатысты неғұрлым тиімді басқару шешімдерін әзірлеуге және қабылдауға мүмкіндік беретін экономикалық талдау әдістемесін қолданудың практикалық дағдыларына үйрету.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Стратегиялық менеджмент
    Несиелер: 4

    Стратегиялық менеджменттің теориялық және әдіснамалық негіздерін оқыту, сыртқы ортаның тұрақты өзгерісі және ақпараттың толық болмауы жағдайында стратегиялық шешімдерді қабылдаудың практикалық дағдыларын дамыту, белгісіздік жағдайында баламалы нұсқаларды таба білу және зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Коммерциялық қызмет
    Несиелер: 5

    Студенттерде коммерциялық қызмет саласында кәсіби білімді қалыптастыру, экономикалық ойлауды дамыту, негізделген басқарушылық шешімдерді табуға мүмкіндік беретін коммерциялық қызметті ұйымдастыруды кешенді түсінуді және оларды тұтыну нарығында қалыптасқан жағдайда іс жүзінде қолдануды дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Еңбек ресурстарын басқару
    Несиелер: 5

    Курс қазіргі жағдайда мемлекеттік және мемлекеттік емес мекемелер мен кәсіпорындарда еңбек ресурстарын басқарумен байланысты негізгі проблемалар туралы; еңбек ресурстарының отандық нарығындағы үрдістер туралы; Еңбек ресурстарын тиімді басқарудың озық отандық және шетелдік тәжірибесі туралы түсінік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Ұйымдастырушылық мінез-құлық
    Несиелер: 5

    Ұйым менеджментінің негізін құрайтын классикалық және қазіргі заманғы тәсілдерді зерделеу және осының негізінде олардың тиімді өзара іс-қимыл және адамдарды басқару дағдыларын қалыптастыру. Ұйымдастырушылық мінез-құлықтың заңдылықтары туралы Білім адамдардың өзара іс-қимылы мен қарым-қатынасының кедергілерін жеңуге, қақтығыстардың дамуының негізгі кезеңдерін болжауға, ұйым деңгейінде стрессті басқаруға көмектеседі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Кадрлық менеджмент
    Несиелер: 5

    Студенттердің Кадрлық менеджмент туралы түсініктерін қалыптастыру; ұйым персоналын басқару технологиялары туралы білім алу; ұйымның адами ресурстарын тиімді басқару тәсілдерін зерделеу; ұйым персоналын таңдау/іріктеу, бейімдеу және бағалау әдістерін меңгеру; ұйым персоналының жұмысымен байланысты даулы және проблемалық жағдайларды басқарумен танысу; ұйымның адами ресурстарын дамыту әдістерін зерделеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Еңбек нарығының экономикасы
    Несиелер: 5

    Еңбек қатынастарының экономикалық заңдылықтарын, жұмыспен қамту, ұйымдастыру, еңбекақы төлеу, оның тиімділігі сияқты еңбек мәнінің пайда болуының ерекше нысандарын зерттейді. Еңбек экономикасының негіздерін білу болып жатқан оқиғаларды зерттеуге дәлелді түрде қарауға, олардың қозғаушы күштерін түсіндіруге және олардың маңызын бағалауға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Бизнес этикасы
    Несиелер: 3

    Теориялық негіздерді зерттеу, кәсіпорын қызметінің стратегиялық жоспарлау әдістемесі мен ұйымдастыруды игеру және студенттердің салалық ерекшеліктерді, жоспарлау деңгейлері мен типтерін ескере отырып қазіргі нарықтық ортада жоспарлау дағдыларын қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Бизнесті ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Студенттердің кәсіпкерлік қызметті ұйымдастыру технологиясы туралы жүйелі, тұтас түсінігін қалыптастыру, қазіргі заманғы экономикада бизнесті ұйымдастыру үшін қажетті теориялық және практикалық білімді игеру, кәсіпорынның нарықтағы мінез-құлқының және әлеуметтік-экономикалық дамуының оңтайлы нұсқаларын бағалау және таңдау, қандай да бір бизнес-жобаны негіздеу және осы білімді пайдаланудың практикалық дағдыларын меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Басқарушылық шешімдерді қабылдау әдістері
    Несиелер: 5

    Курс басқарудың барлық көріністерінде практикалық мазмұнының мәселелерін ашады, басқару туралы білім кешенін қалыптастырады, басқару қызметінің түрлі түрлерін жүзеге асырудың, басқару жүйелерін талдау мен жаңа жүйелерді жобалаудың нақты дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Басқарушылық шешімдерді құру және қабылдау
    Несиелер: 5

    Басқарушылық шешімдерді қабылдау процесін ұйымдастырудың ғылыми негіздерін зерттеу, басқарушылық шешімнің функциясы туралы анық түсінік беру. Басқару процесінің методологиясы мен ұйымдастырылуын игеру студенттердің басқару шешімдерін әзірлеу және ұйым стратегиясына сәйкес олардың салдарын бағалау дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Тамақтану қауіпсіздігі
    Несиелер: 3

    Адам ағзасына уытты, канцерогендік, мутагендік немесе өзге де қолайсыз әсер етуі мүмкін тамақ өнімдерін тұтынудан туындаған қауіп-қатер критерийлерін, тамақтану туралы ғылымның теориялық және практикалық негіздерін, тағамның негізгі компоненттерінің гигиеналық сипаттамасын және олардың адам ағзасына маңыздылығын білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақ үйде қызметтерді басқару
    Несиелер: 5

    Кәсіби менеджмент, басқару шешімдерін үлгілеу және оңтайландыру әдістері; қонақ үй кәсіпорнын басқару процесінде басқару шешімдерін әзірлеу және қабылдауға ілеспе тәуекел факторлары есебінен қазіргі заманғы нарықтық жағдайларда қонақ үй тіршілігінің тиімділігі мен сапасын арттыру жолдарын зерттеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Іскерлік коммуникациялар (практикум)
    Несиелер: 4

    Іскерлік коммуникацияны адамдық қарым-қатынас процесіндегі коммуникативтік қызметтің бір түрі ретінде оқыту білім алушыларды іскерлік қарым-қатынасты ұйымдастыру және жүзеге асыру ерекшеліктерін, оның түрлері мен түрлерін түсінумен қаруландырады, коммуникативтік тәжірибе дағдыларын дамытады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қызмет көрсету технологиясы және сервис
    Несиелер: 5

    Студенттерге мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі қызмет көрсету және сервис технологиясы саласында теориялық білім беру, қызмет тұтынушыларына жоғары тиімді қызмет көрсетуді ұйымдастыру; ұйымдастыру-стратегиялық міндеттерді шешуге қатысу; қонақ үйлер мен туристік, мейрамхана кешендерінде болуға қолайлы жағдай жасау; тұтынушыларға көрсетілетін қызмет мәселелері бойынша кеңес беру; ұсынылатын қызмет сапасын бақылауды жүзеге асыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Әлеуметтік менеджмент
    Несиелер: 5

    Студенттерде адам мінез-құлқының мотивациясын көрсететін процестер, әлеуметтік қатынастар және олардың заңдылықтары, әлеуметтік процестерді жобалаудың принциптері мен әдістері туралы түсініктерді қалыптастыру. Курсты оқу персоналды басқарудың әртүрлі деңгейлерінде қабылданатын экономикалық және басқа да шешімдердің әлеуметтік салдарларына талдау жүргізуге, әлеуметтік қорғау әдістерін қолдануға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Мейрамхана ісіндегі технологиялық процестер
    Несиелер: 3

    Бұл курстың мақсаты-студенттердің технологиялық үрдістерді және мейрамхана ісін мониторингілеуді үйрену. Студенттерде отандық және әлемдік тәжірибеде мейрамхана асханасы тағамдарын өндіруде негізгі білім мен дағды кешенін қалыптастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Әлеуметтік саланы басқару
    Несиелер: 5

    Әлеуметтік сала, әлеуметтік саясат ұғымын ашатын ережелерді оқу, аумақтарды басқарудың тиімділігін арттыру мақсатында студенттерде әлеуметтік саланы басқарудың құралдары мен механизмдерін қолдану саласында құзыреттілік, білім мен іскерлікті қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Ұйымдастырушылық жобалау
    Несиелер: 5

    Ұйымдастырушылық жобалау негіздерін зерделеу; нарықтық экономика жағдайында басқару жүйелері, олардың құрылымы, қасиеттері мен даму заңдары туралы нақты деректерді жинау, қорыту, жүйелеу және талдаудың практикалық дағдыларын қалыптастыру; инновациялық жобаларды енгізудің әдістемелік негіздері мен практикасын зерделеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Жобалық менеджмент
    Несиелер: 5

    Студенттердің жобалық менеджменттің ұғымдық аппаратын қалыптастыру, жобаларды басқарудың негізгі тәсілдері мен әдістерін зерттеу. Курсты оқу жобаның өмірлік циклінің әр түрлі кезеңдерінде жобаларды басқарудың аспаптық құралдарын пайдалануды, жоба тәуекелдерінің сапалық және сандық бағалауын жүргізуді, жобаның тиімділігін анықтауды үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Сапаны басқару (дуальді оқыту жүйесіне негізделген пән)
    Несиелер: 6

    Сапаны қамтамасыз етудің негізгі әдістері ретінде стандарттау, сертификаттау және метрология және сәйкестікті растау саласындағы білім, білік және құзыреттілік жүйелерін қалыптастыру. Коммерциялық қызметті ұйымдастыру және табысты жүргізу үшін қажетті сапа менеджменті жүйесінің принциптері мен әдістерін меңгеру.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Диплом алдындағы /жоба алдындағы талдау
    Несиелер: 6

    Диплом алдындағы/алдын-ала талдаудың принциптері мен әдістерімен танысу үшін әзірленген пән. Пәннің мақсаты студенттерді бітіру үшін таңдаған тақырып бойынша талдау жүргізуді меңгеру және жобалық тапсырма негізінде алдын-ала жобаны жүзеге асыруға керекті білімді алу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Басқару психологиясы және стресс-менеджмент
    Несиелер: 5

    Кәсіби күйзеліс, оның себептері, көріністері мен салдары туралы жүйелік түсініктерді қалыптастыру; жұмыс қабілеттілігінің төмендеуі мен стресстің ғылыми негізделген диагностикасын жүргізу дағдыларын қалыптастыру. Индивидке, топқа, ұйымға психологиялық көмек көрсетуге дайындығын қалыптастыру, кәсіби қызметтің психологиялық ерекшеліктерін талдау қабілеті.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Мейрамханадағы бизнес процестерді басқару
    Несиелер: 5

    Студенттерді өз бетінше талдау жасауға және мейрамхананың қызмет көрсету қызметін бағалауға үйрету; қызмет көрсету саласында өз білімі мен дағдыларын жүзеге асыруға дайындалуға көмектесетін практикалық тәжірибені қарастыру; студенттерді мейрамхана сервисінің мәдениетімен таныстыру; мейрамханада қызмет көрсетудің қазіргі заманғы әдістері мен формаларын үйрету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қақтығыстарды басқару
    Несиелер: 5

    Конфликтология саласындағы ұғымдық аппаратты және білім жүйесін, әлеуметтік жанжалдарды тұжырымдамалық талдау дағдысын, әртүрлі әлеуметтік салалардағы қарама-қайшылықтарды шешу мен басқаруға заманауи психологиялық технологиялар мен тәсілдерді қолдануды қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Жаһандық маркетинг
    Несиелер: 5

    Халықаралық нарықтарға кіру (кейінгі қызмет) кезінде фирмалардың стратегиялық және тактикалық шешімдер қабылдауы, осы шешімдерді қабылдау үшін қажетті ақпаратты іздеу және талдау; осы шешімдерді қабылдау үшін компаниялардың маркетингтік құралдарды пайдалануы саласында білім мен дағдыларды қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қонақ үйде бизнес процестерді басқару
    Несиелер: 5

    Пән студенттерге қонақ үй үлгісіндегі ұйымдарда кадрлық саясат негіздерін, бизнес-үдерістерді оңтайландыруды үйретеді, қонақ үй үлгісіндегі ұйымдарда бар бизнес-үдерістерді модельдеу және талдау үшін қазіргі заманғы аспаптық жүйелермен таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Халықаралық қонақ үй бизнесі
    Несиелер: 5

    Халықаралық отельдерде және басқа да орналастыру құралдарында қызмет көрсетудің теориялық білімдері мен практикалық дағдыларын игеру; білім алушыларда (тыңдаушыларда) ірі ауқымды халықаралық іс-шараларды өткізу кезінде қонақ үйлердегі қазіргі заманғы бизнес-үдерістер туралы білім және түсінік жүйесін қалыптастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тұтынушылардың мінез-құлқы
    Несиелер: 5

    Тұтынушылардың әртүрлі сипаттамаларын және олардың мінез-құлқын зерттеу бойынша теориялық және практикалық білімді қалыптастыру. Студенттерді тұтынушылармен жұмыс істеу принциптері мен әдістерін шығармашылықпен қолдануға үйрету және сол арқылы нарықты тауарлармен және қызметтермен толықтыруға, қажеттіліктерді қанағаттандыруға ықпал ету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Туристік және қонақ үй-мейрамхана маркетингі
    Несиелер: 5

    Пән кәсіпорын қызметінің негізгі үрдістерін, маркетингтік құралдарды пайдалануды, маркетингтік жоспарлауды және туризм және қонақ үй-мейрамхана сервисін басқаруды есепке ала отырып зерделеуге бағытталған. Курстың ерекшелігі қонақ үйлер мен мейрамханалардың маркетинг объектілері ретінде ерекшелігін, сондай-ақ мейрамханалар мен орналастыру кәсіпорындарында маркетингтік қызметті ұйымдастыру процесін зерделеуден тұрады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тайм-менеджмент (практикум)
    Несиелер: 4

    Уақыт ресурстарын басқару теориясы мен практикасын зерттеу, менеджерлердің жеке тиімділігін арттыру, уақытты тиімді пайдалану және ұйымдастыру саласындағы құралдарды меңгеру. Уақытты басқару ғылымы қымбат уақытты сақтауға, оны неғұрлым ұтымды бөлуге және осының арқасында мақсаттарға жылдам жетуге мүмкіндік беретін әртүрлі техника мен тәсілдерді ұсынады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Код ON8

    Қонақжайлылық индустриясында қабылданатын басқарушылық шешімдердің тиімділігін талдайды және оларды оңтайландыру жолдарын анықтайды.

  • Код ON9

    Жанжалды жағдайларды алдын ала және шеше алады, әлеуметтік, басқарушылық, кәсіби этиканы сақтайды.

  • Код ON4

    Мемлекеттік, орыс және шет тілдерінде жалпы кәсіби лексиканы меңгерген.

  • Код ON1

    Қонақжайлылық индустриясы саласында әлеуметтік, ғылыми немесе этикалық мәселелерді шешу үшін базалық теориялық білімді көрсетеді және қолданады.

  • Код ON2

    Ақпаратты сауатты басқарады, кәсіби қызметте ақпараттық және коммуникациялық технологияларды қолданады.

  • Код ON3

    Көпшілік алдында сөйлеу дағдылары бар, көшбасшылық дағдыларын дамытады, топта, командада жұмыс істей алады, коммуникацияларды дұрыс құра алады.

  • Код ON7

    Практикалық менеджменттің түрлі әдістерін қолданады, жүзеге асырылатын қызметті жоспарлайды, ұйымдастырады, бақылайды, өзін және басқаларды ынталандырады.

  • Код ON5

    Ұйымда қабылданған стандарттарға сәйкес жұмыс нәтижелерін негіздейді және ұсынады және экономикалық деректерді талдайды.

  • Код ON6

    Экономика, Менеджмент және маркетинг саласындағы олардың арасындағы фактілерді, құбылыстарды, теорияларды және күрделі тәуелділікті түсінеді.

  • Код ON10

    Белгілі бір дербестік дәрежесімен кәсіби және жеке оқу және даму үшін қажетті өз білімі мен іс-әрекеттерін сын тұрғысынан бағалай алады.

Top