Жаңа білім беру бағдарламасы

8D07201 Тамақ өндірістерінің технологиясы және инжинирингі в ХИТУ

Пәндер

  • Технологиялық процестердің инжинирингі

    өндірісті басқарудың теориялық аспектілері. Өндірістегі өзгерістерді басқару: қайта құрылымдау, реинжиниринг / реинжиниринг. Технологиялық процестердің инжинирингі және менеджменті. Кәсіпорынның өндірістік қуатын тиімді орналастыру. Желілік модельдеу: мәні, принциптері, құралдары. Өндірістік процестерді желілік модельдеу. Өндірістік процестерді басқарудың автоматтандырылған жүйелері. Өндірістің реинжинирингі жобасының тиімділігін бағалау

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Инжиниринг және технологиялық процестерді оңтайландыру

    Пән докторанттың заманауи инновациялық және технологиялық өндірістер туралы, технологиялық процестердің инжинирингі мен менеджменті туралы, Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің модельдерін жасау туралы білімін қалыптастырады. Оқыту нәтижесінде докторант негізгі өндірістерді ұйымдастырудың оңтайлы әдістерін және оларды өндірістік процестер мен өндірістің қызмет көрсету құрылымдары ретінде ұйымдастырудың тиімді әдістерін қолдану бойынша практикалық дағдыларды алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қазақстандағы тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджментінің заманауи жүйелері

    тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйелері, азық-түлік тауарларының сапасы, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету, ISO стандарттары, тамақ шикізаты мен өнімдердің т.б. химиялық заттармен ластануы, тамақ өнеркәсібіндегі зиянды заттардың жіктелуі, Тамақ өнімдеріндегі зиянды заттарды анықтау әдістері , тамақ өнімдерінің бұрмалануы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ғылыми зерттеулер әдістері

    Оқыту нәтижесінде докторант тамақ және қайта өңдеу салаларында бірегей білімді ғылыми танудың әдіснамасын қолдану біліктері мен дағдыларын қалыптастырады. Зерттеу ортасының негізгі міндеттері-бұл физикалық процестерді модельдеу және модельдеу, есептеу тәжірибесі, оңтайлы сынақтар мен өлшеу нәтижелерін жүргізу әдістемесін игеру саласындағы жаңа білімді ғылыми білімде әдіснамалық құралдарды дұрыс қолдану.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Академиялық хат

    Оқыту нәтижесінде докторанттың кәсіби құзыреттілігі қалыптасады және аналитикалық мәтіндік қызметпен байланысты коммуникациялық мүмкіндіктері кеңейеді, лингвистикалық және прагматикалық ойлау дағдылары, тілді бағалаудағы мәнерлілікті дұрыс талдай білу және коммуникацияның мақсаттары мен шарттарына байланысты қажетті арнаны дұрыс таңдау қабілеті қалыптасады. Бұдан басқа, докторлық оқу бағдарламасы бойынша жоғары дайындық деңгейін және академиялық ортада тиімді өзара іс-қимылды қамтамасыз етуге мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 2
  • ҚР Тағам өндірісі саласында озық технологиялар

    Тамақ өндірісінің технологияларын дамыту мен жетілдіруге арналған ҚР-дағы заманауи бағыттар. Тамақ өндірісі үшін жабдықтарға қойылатын талаптар. Тамақ және биотехнологиялық өндірісті автоматтандыру. Престеу процестерін жетілдіру. Технологиялық процестерді жеделдету әдістері. ҚР гендік инженерия және биотехнологияны дамыту.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағам өнімдерін зерттеудің заманауи әдістері

    Тамақ өнімдерін зерттеудің заманауи әдістері. Өнімді зерттеудің жаңа әдістері. Дайын өнімнің сапасын, сондай-ақ қауіпсіздігін кешенді бағалау. Дайын өнімді зерттеудің инновациялық әдістері. Органолептикалық әдіс. Физика-химиялық әдіс. Биохимиялық әдіс. Физикалық әдіс. Микробиологиялық әдіс.Спектроскопия. Нәтижелерді математикалық өңдеу. Азық-түлік өнімдерін ғылыми-зерттеу. Зерттеудің жаңа әдістерін әзірлеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Биоинженериядағы Биоинформатика

    Курстың қысқаша сипаттамасы: құрылымдық және салыстырмалы геномика. Биоақпараттық деректер базасы. Бүкіл геномдарды салыстыру. Биологиялық макромолекулалардың кеңістіктік құрылымын қалыптастыру механизмдері. Гендердің экспрессиясы және микромассив деректерін талдау. Генетикалық тізбектің ақпараттық мазмұны.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағам өнімдерінің заманауи биотехнологиясы және технологиясы

    Тамақ биотехнологиясының қазіргі жағдайы және даму перспективалары. Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібіндегі биотехнологиялық процестердің тұжырымдамаларын дамыту. Тамақ өнеркәсібіндегі биотехнологиялық процестерді ғылыми қамтамасыз ету саласындағы негізгі бағыттар. Тамақ өнеркәсібіндегі технологиялық процестердің тұжырымдамаларын ғылыми және зерттеушілік қамтамасыз ету. Тамақ технологиясындағы биотехнологияның даму мәселелері. Тамақ өнеркәсібінің қазіргі заманғы ғылымды қажетсінетін биотехнологиялары. Азық-түлік өнімдеріндегі жетекші биотехнологиялық процестердің теориясы, сапасы. Жаңа функционалды тамақ өнімдерін өндірудегі инновациялық биотехнологиялық және технологиялық процестер.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Білім мен түпнұсқа идеяларды тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі саласындағы зерттеу процесіне интеграциялау негізінде заманауи зерттеу әдістері мен құралдарын қолдану.
  • ғылыми-зерттеу және педагогикалық қызметтің тиімділігін арттыру үшін ғылыми танымның, психологияның теориялық-әдіснамалық ережелерін қолдану
  • Докторанттың кәсіби құзыреттілігін қалыптастыру үшін практикалық қызмет жағдайында бейіндеуші пәндерді оқытудың қазіргі заманғы әдістемелерін енгізу.
  • Зерттеу қызметі аясында ғылыми зерттеулердің нәтижелері мен тамақ және қайта өңдеу салаларының даму тенденцияларын бағалау.
  • білім беру процесінде заманауи ақпараттық технологияларды қолдану және кәсіби қарым-қатынас пен мәдениетаралық қарым-қатынас, шешендік өнер, күнделікті кәсіби қызметке қажетті ауызша және жазбаша түрде өз ойларын дұрыс және логикалық түрде жобалау қабілеттерін көрсету.
  • ғылыми-зерттеу эксперименттерін жүзеге асыру және ғылыми нәтижелерді дұрыс талдау
Top