Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07203 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Торайгыров университеті

Пәндер

Профессии

Оқыту нәтижелері

  • Бақылау, интерпретация, талдау, қорытынды шығару қабілеті, баға беру қабілеті, сыни ойлау дағдылары, креативтілік, өзін-өзі дамытуға қабілетті.
  • Әртүрлі әлеуметтік жағдайларда дұрыс бағдаралады, командада жұмыс істейді, өз көзқарасын дұрыс қорғайды, жаңа шешімдер ұсынады
  • Азаматтық пен патриотизм идеялары, қоғамдық сананы жаңғырту-Рухани Жаңғыру, университеттік, аймақтық, республикалық деңгейдегі іс-шараларға қатысу және ұйымдастыру кезінде Қазақстанды Үшінші жаңғырту негізінде көшбасшылық қасиеттерді көрсетеді.
  • Мемлекеттік, орыс және шет тілінде (А2, B1, B2 деңгейі), оның ішінде кәсіби салада коммуникацияның негізгі дағдыларын меңгеруді көрсетеді.
  • Қазақстан Республикасының қолданыстағы нормативтік-құқықтық құжаттарын, оның ішінде жануар және өсімдік тектес шикізатын қайта өңдеу және ет, сүт және нан-тоқаш өнімдерін жасау саласындағы құжаттарды ескере отырып, тамақ өнімдерін өндіру бағыты бойынша бизнес-жоспарлар мен стартап-жобаларды әзірлейді.
  • Стандартты кәсіби міндеттерді шешу және жұмысты ұйымдастыру үшін ақпараттық-коммуникациялық технологияларды меңгерген.
  • Математикалық ойлау мен қолданбалы бағдарламаларды қолдана отырып, тамақ өнімдерін өндіруде өндірістік міндеттерді шешеді, дұрыс тамақтану мен ағзаның физиологиялық қажеттіліктерін ескере отырып, мәзірдің жеке есебін жүргізеді.
  • Жаңа тамақ өнімдерін әзірлеу, оларды модельдеу, сондай-ақ дәстүрлі және жаңа технологиялық процестерді жүргізу үшін тамақ өнімдерін өндіру бойынша кәсіпорындарда алынған базалық білімдері мен дағдыларын қолданады.
  • Қызметкерлерді басқарады және еңбекті қорғау және өнеркәсіптік қауіпсіздік талаптарының сақталуын қамтамасыз етеді.
  • Технологиялық процестердің теориялық және эксперименттік зерттеуін жүзеге асырады, оның ішінде технологиялық процестер мен алынатын тамақ өнімдерінің параметрлерін өлшеудің заманауи әдістерін меңгере отырып, тамақ шикізаты мен дайын өнімге талдау жүргізеді.
  • Ет, сүт, нан-тоқаш өнімдерін өндіруде тиімді технологиялық процесті жүргізуді ұйымдастырады және инновациялық, рационализаторлық қызметке қатысады, өндіріс талаптарына байланысты қажетті технологиялық жабдықты таңдайды және құрастырады.
  • Тағам индустриясы мен тамақтану индустриясы кәсіпорындарын жобалауды жүргізеді, жабдықты есептеу мен таңдауды ұйымдастырады, мәзірді есептейді және тұрақты және мобильді типтегі тамақ кәсіпорындарында клиенттерге қызмет көрсету кезінде тиімді технологиялық процесс пен қызметті ұйымдастырады.
Top